Semlor

Dagens lilla semmelätare. Men i henne gick bara grädden ner. Ack, ack, amatör.

 

Mammas semla. Ja jag har bakat själv så därför ser de allt annat än vackra ut :-).


Följande kännetecknar en bra semla:

 

- Tydlig smak av kardemumma i brödet

 

- Mycket mandelmassasmet (mandelmassa blandat med bröd eller vad som helst, inte bara en skiva mandelmassa)

 

- Mycket grädde (viktigaste punkten) gärna med mycket socker i....

 

- Till sist; florsocker (inte vaniljsocker som min far tog en gång) på locket (och gissa; gärna mycket :-))

 

... Less is more gäller inte semlor tycker jag :-). Har ni ätit någon semla idag?

 

 

Ha en fin fettisdag! ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0