quickfix

 
Kuddmani var det ja, denna köpt i Bräcke.
 
 
En i jute passar bra för lortgrisar som lägger sig på kökssoffan ;-) Från Ellos.
 
 
Och en sötare variant, från Ellos den också. Kuddar, kuddar all over :-) Snabb quickfixför ett rum är det iallafall.
 
 
Hej!
Idag är det ett gäng yra höns som kutar runt här, packa, städa, fixa, tvätta, handla.... Gaaahhh! Men för att börja i rätt ände; igår blev källargolvet igengjutet och därmed är stambyte 2012 avklarat sånär som på allt "finarbete" ;-). Vi känner nog båda litegrann pjuuuhhatt det äntligen är klart, men allt har ju gått relativt smärtfritt får man väl ändå säga. *Peppar, peppar*. Ja och iochmed att det är klart kan vi ta semester på riktigt!! Därför tar vi tåget imåra till Gôteborg! Därmed lite organiserat kaos idag.. Ska hinna med en hel del innan imorgonbitti. Och hinna städa för svärmor som ska bo här under tiden ;-).
 
 
Jo jag ska erkänna att jag är nådigt nervös inför tågresan imorgon. Ska nog stärka mig lite senare i afton med något gott ;-) Men nu ska jag steka pannkaka och börja i någon ände.
 
 
Vi hörs! ♥
 
 
Jo... Jag och Jonas firade ju 5 år nu i helgen. Märkligt, jag är ju fortfarande 22 ;-)
 

Lördag

 
Är detta plagget nummer 1 eller bara en förlängning av pläden hemma i soffan?
 
 
Halloj!
Här har vi haft trevlig tv-kväll med lite surr :-). Blev en riktig höstkväll ikväll, vädret slog om på en sekund bara och regnet öste ner. Fick verkligen höstvibbar och därmed shoppingsug ;-). Är lite inne på poncho,men vetintejag... Känns lite som en vandrande filt men Jonas tyckte att det var fint så kanske inte så dumt ändå! Nu är det ju inte höst imorgon direkt så suger på den karamellen ett tag till...
 
 
Ska krypa ner i sängen nu för ögonen går nästan i kors...
 
Må så gott! ♥

Kuddar all over

 
Här sover man nog som en prinsessa :-)
 
 
Har bullat upp med lite kuddar, är inne i en kudd-fas! De sötaste hamnar inne hos Ella. Kuddar från Ellos, H&M och Dagis. Den med 2:an på är en födelsedagspresent från söta fröknarna :-).
 
 
Love
 
 
Också en sneakpeak på det som köptes i Vemdalen, men är inte riktigt klart än ;-). Det blev ett fat till nappburken men den tomma platsen ska ju såklart fyllas också. Fönsterlampan fick jag till idag, alldeles själv...! Alltså jag byte sladd och fick dit en lysknapp, helt sjääälv ;-). Men man gick ju teknik-kurs nån gång i ungdomen så lite el-kunskap har man ju. 
 
 
Freeedagkväll :-). Äntligen börjar man känna av semestern, ni vet, lugna puckar mest hela dagarna! Ja inte för Jonas del då men för min och Ellas :-). Idag fick vi dock flänga byn runt för att få lite kläder tvättade och vet ni, jag fick inviga min torkvinda!! Kläderna var torra på 2 timmar cirka, helt underbart med vindtorkade kläder. Det är sommar det! Som ni förstår är denna torkvinda det bästa som hänt, ja t om bättre än torktumlaren. Synd bara att den inte kan brukas året runt.
 
Nu ikväll ska vi semesterplanera litegrann, inte mycket "ledigtid" kvar efter denna källarrenovering men en tripp blir det nog. Inga problem so far men däremot oroar vi oss för uttråkad dotter och funderar på bärbar dvd alt. surfplatta, funkar den att "ladda in" film på...? Vi har en liten "nätt" tågresa på ca 8 timmar att se framemot därav vårt problem ;-). 
 
 
Sovdags, kalas imorgon.
 
God natt! ♥
 


 

Sommarens finaste matchning

 
Pelargon + Plättar i luften (vanligtvis en inomhuskrukväxt) = Snyggaste kombon!!
 
 
Plättar i luften är ganska kinkig inomhus, men utomhus frodas den och trivs väldigt bra. Oavsett väder dessutom. Pelargonen är ju buskig och fin, dock utan en enda blomma pga denna solfattiga sommar ;-) Men den som väntar på något gott...
 
 
Pelargon + kantlobelia är också väldigt fint.
 
 
Millionbells och Surfinior, de växer bra.
 
 
Som sagt - bra växtkraft där.
 
 
Hallåhej -
en bildag blev det för oss idag. Som väntat vaknade ju Ella låångt före tuppen och därmed Elise också. Sen var det igång med ömsom kramar och ömsom grin och ömsom skrik. Lovely morning ;-). Vi bestämde när Elise åkt hem att det var en perfekt dag för bilåkning (trött dotter och halvdåligt väder). Sagt och gjort vi for iväg en liten sväng! Det blev Vemdalen, Hede och ett snabbt stopp i Svenstavik för den där braiga billiga butiken ;-)! Iallafall, Ella sov hela vägen till Vemdalsskalet där vi stannade för ett snabbt stopp i en härlig inredningsbutik och lite spaning på alla fina hus. Sen for vi vidare till Vemdalen och nästa inredningsbutik ;-). Köpte ju såklart något fint på ett av ställena. 
 
 
Imorgon är det fredag och jag måste ragga tvättmaskin igen... Pjuuhhh måtte detta vara klart snart!! Men utöver det fredagsmiddag och gott i glasen ;-) Samt kanske någon liten dessert. You never know!
 
 
Jo ni får ju en liten sneak på vår "trädgård", men tyvärr har en del av mina blommor drabbats av ohyra!!! Nån fet äcklig larv som blir till en stor äcklig skalbagge. Huvva, har ätit upp både jordgubbsplant och krasse. Neee fy. Hoppas den låter mina andra blommor vara säsongen ut. Synd på jordgubbsplanten dock, det var en hel del kart men nu... bor den bakom knuten för jag törs inte kasta den ;-). 
 
 
Dags att sova på sötörat nu,
Hej mä er! ♥
 
 
 

Kärringar hela veckan

 
Dagens lilla tips, ta den största konservburken och sätt en fin blomma i ;-) Lite industri möter skirt lantligt. Typ så. Fantastiskt dålig bild men.. ja bjur!
 
Hallå hej onsdag,

fy känner hur semesterdagarna rasar iväg och inget vettigt hinns med. Kanske det som är meningen med semester?! ;-) Ikväll blev det iallafall Ellas kväll, kusin Elise fick sova över! Men såå roligt har det inte varit faktiskt, det började med storbråk om "stor"-sängen (ni vet den Ella vägrar sova i men Elise får ju absolut inte heller sova där) och sen har det gått i ett. Ella rivs, Ella pratar, Ella kliver ur sängen... Inte lätt att vara 2,5 år och ha sitt första sleep-over-party :-)! Vid nio slog dom iallafall igen sina blå ;-). Får se hur morgonen ter sig, en morgonpigg och en sjusovare kan bara bli katastrof ;-). Jag har iallafall förberett morgonen med filmen Tingeling för husfridens skull. Våra små prinsessor ♥ Så himla kloka och fina, Ella fick ett "litet" gråt/vansinnesutbrott och jag går in för att trösta, varpå Elise säger "jag sa till Ella att hon är vacker" :-)
 
 
Nu ska jag vika lite tvätt - vårt sovrum agerar ju tvättstuga numer. Tvätta hos någon annan, hänga i sovrummet.. Jag börjar sakna min tvättmaskin! Men jag har den förmånen att få låna tre tvättmaskiner åt gången, fantastiskt ;-). Går ju på ett kick! Till veckan ska våran jordkällare gjutas igen iallafall - PEPPAR, PEPPAR. Ni vet..... inte ropa hej förrän............
 
 
Sov gott! ♥

Måndagsshopping

 
Ny kudde från Ikea, skön att vila sig mot i kökssoffan!
 
 
 
Tokfyndande finaste glasljusstakarna från Iittala :-). Jag älskar verkligen. Jättetjusiga och jättebilliga.
 
 
Hej!
Nu är jag hemma från en låång dag i Sundsvall :-)! Åh herregud vad mycket folk, helt vansinnigt! Vi började på Ikea och fick stå i mat-kö ca 30 min. Redan där började ju tålamodet tryta men vi hann med de flesta affärerna ändå. Det är ju tokrea överallt! Har fyndat massa fint :-). Speciellt på Indiska och Hemtex. På Ikea blev det lite nödvändigheter, mest till Ellas rum. Köpte en sänghimmel i tron om att hon skulle vilja sova i stora sängen men det gick inte alls. Nåja.. Det är ju mysigt ändå med sänghimmel :-D
 
 
Wallander ikväll och jag ska inte lyfta ett finger resten av kvällen. Är så glad att källaren "snart" är klar och är faktiskt ganska stolt över min slitvarg, det mesta har han ju som vanligt gjort själv. Vad gjorde jag utan honom?! Ja jag skulle inte bo här iallafall :-) Vill gärna ge han en liten uppmuntran i form av någon present, en grej eller upplevelse.. Förslag på det?
 
Ha de så bra! ♥

Det stora suget!

 
 
Lite inspiration kanske...? Gillar typ allt ;-)
 
från Ellos.
 
 
Också lite sneakpeak - joina IKEA fans sverige på fejjan om ni vill se allt från Ikea före alla andra ;-) Furu känns ju sådär men jag gillar skåpet!! Det ska stå modell för något annat vi ska göra här hemma. Typ snart. Hmm. 
 
 
Är ni också sugen på lite nytt till hemmet? Det är ju jag jämt men i år rycks jag med i höstnyheterna ruskigt lätt!! Beror ju alldeles helt klart på vädret och att hjärnan är inställd på höst men hjärtat på sommar. Typ en inre fajt och en ständig kamp mot vädergudarna... Nåja jag får väl vänta en månad innan jag dömer ut sommaren helt ;-)!
 
 
Status på källaren är att vi har hål nu i alla rum. Very fancy - och Ella grinade när hon såg att pappa gjort hål ;-). Men det går framåt. Undviker dock att titta för närgående på eländet, inser ju att mitt jobb kommer på slutet. Dammtorka, städa, dammtorka... Men ett litet jobb jämfört med vad Jonas gjort!!! Imorgon fortsätter min duktiga grovarbetare iallafall och jag flyr fältet som vanligt.
 
 
 
Nej nu blir det nog sängen här, jag är löjligt solbränd och det svider som fan så först lite smörj. Att man aldrig lär sig?! ;-)
 
Sov gott iallafall! ♥
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Helloo!
 
 
 
När jag var ensam hemma nu i veckan passade jag på att göra om på Ellas rum.
 
 
 
Gillar hennes hyllor och gör om där med jämna mellanrum :-). Allt fint måste ju upp på en högre höjd för att undvika nyfikna fingrar ;-),
 
 
Onsdag idag och seeemester ;-). Jomän, idag har den startat for real med alla dess projekt. Vi har nu ett ca 50 cm djupt hål i garaget. Det vill säga att Jonas är igång med källaren, tjooho. Han sliter varje dag och mitt bekymmer för varje dag är var jag och Ella ska ta vägen ;-). Idag följde vi med mamma/mormor till Bräcke. Jag hann med lite rea-shopping och vi hann även med en härlig lunch på Torpet. Tvyärr var Ella på ett riktigt riktigt dåligt humör idag, helt... bananas!! Men efter en korv-middag och en "gass" så blev det ju lite bättre ;-). Önskar att hon kunde säga vad som är fel. Ja idag var det hatar mamma-dagen, var inte alls kul för mig kan jag säga och jag önskar hennes tonår bli lugna.
 
 
Nu ska jag lägga mig och läsa nya Lantliv och värma min kära vetekudde. Jag har apont i ett knä?! Well, hello.. hur gammal är jag??! Vet inte ens vad jag gjort heller :/ Hua, försvinn!!
 
 
Hare fint! ♥
 
 

Inför källarkaos

Hej!
 
Kanelbulle?? Nope, jättefin sjal från Vintage by Fé.
 
 
Som ni ser - jättefin! Har länge letat efter en stor sjal att svepa runt halsen, klickade hem två ;-) Dessa sjalar är ganska dyra men hittade till bra pris här.
 
 
 
Fick även en liten present idag.. Tror det kallas muta ;-). En härlig höstfilt/poncho i mjukaste teddytyget. Nice.
 
 
Ja nu har även sambo semester! Firade det som sig bör med besök på buaoch snabbmat :-). Svärmor kom sen med jättegod jordgubbspaj att fylla ut våra redan fulla magar med. Ack, ack. Semester... Kan jag ha jämt! Nåja, någon jättevila blir det inte än på ett tag - imorgon drar projekt bila upp källaren igång. Jag hoppas det går klanderfritt, eller hur........ Jaja det blir väl bra när det är klart. Är ju tyvärr sambon som får dra största lasset, jag ska försöka hjälpa till så gott jag kan. Dvs rymma hemifrån och inte "hänga över axeln". Jag har iallafall förberett, tvättat all tvätt och packat en stoor väska ;-). Jo och laddat upp med öl en masse...
 
 
Nu blir det kvällen här så att vi orkar med morgondagen. Jag och Ella spenderar dagen med mamma/mormor och Jonas spenderar den med pappa/morfar. Bra uppdelning :-D!
 
 
Jo vet ni.. Idag fick jag även en torkvinda!!! Jag älskar den redan. Hänga ut lakan på tork, sååå härligt. Jag har saknat det ända sen 2009 då "våran" gamla rök. Jippie!!!!
 
Sov gott! ♥
 
 
 
 

Sova sova

Hej!
 
Ojsan, det är ju inte varje dag klockan är 11:45 när man slår upp ögonen :-). Men behövde nog den lååånga sovmorgonen, känner mig faktiskt som ny förpackning! Men nu till frågan, vad gör man när man är själv...? Tror jag ska passa på att röja och rensa lite grann och glo på lite web-tv ;-)! Jag har ju trots allt semester.... 
 
 
Jag fick något jättefint på posten iallafall :-)! Snart en komplett samling, och hur härlig är inte denna gröna färg..? 
 
 
Nu blir det en lång tvagning iallafall och sen får vi se vad jag gör med dagen. Jag måste nog pallra mig på apoteket iallafall, har fått antingen ett kusbett eller en "allergiprick" på ögat...? Gör ont som fan och jag har en röd liten liten prick på ögonlocket. Misstänker att knotten är skyldig, dom bits ju på de mest udda ställena. 
 
 
Ha en fin dag! ♥
 
 

Söndagslunk

Tjabba hallååå :-) Jättesen söndagskväll, men vet ni vad.. Imorgon väntar sovmorgon deluxe!! Jonas ska ju jobba (jippie) och Ella har åkt till Byberget. Vilket betyder sova för min del, Kommer ju vakna tidigt ändå. Nåväl imorgon har jag en hel egen dag att bara göra vad jag vill. Har några ärenden men sen gör jag det jag vill ;-) hoppas lust och motivation infinner sig imorgon också. Nu ligger jag och funderar om jag ska shoppa lite eller inte. Har hittat en grej jag verkligen behöver ;-) hört den förut...? Vi får väl se om det blir klick eller inte. Nu nattinatti!


Första semesterdagen!!

Hej!
Tjipp, tjipp så var den hääär, första härliga semesterdagen!! Lovely :-). Dagen har förflutit på i sakta mak som sig bör, Bräcke marknad blev dagens resmål. Inget att hurra över men trevligt ändå! Langos blev det iallafall, älskar langos. Det äter man ju som tur är max en gång per år ;-) Ella fick en ballong och var faktiskt jätteduktig. Inga rivna marknadsstånd eller så.
 
Nu sitter vi och tittar på Tingeling, mysigt :-). Pappan klipper gräs, måste ju passa på mellan skurarna! Och snacka om skurar sen, herregud. Som spön i backen. Väldigt väldigt konstig sommar detta, regn och rusk dagtid men till kvällarna brukar det spricka upp. 
 
 
 
Visst är det trevligt att höstnyheterna börjar trilla in fast det inte ens varit en veckas sommarvärme än? ;-) Nåja från Jotex är det ovan. Kuddarna skulle passa perfekt i kökssoffan. Tål att tänkas på, först sommar. Men mattan alltså... magisk :-)
 
 
Ikväll blir det filmkväll, vi ska ta oss igenom en svensk serie! Jag älskar svensk film (är nog ganska ensam om det) men Jonas hatar det. Men han får nog allt ta det, han ska jobba på måndag..!!! Jag är inte för det men låt gå då. Han får nog gottgöra mig på något vis ;-)
 
 
Nu en STOR kopp kaffe!
Hare fint! ♥
 
 

Lyckoklöver

Hej!
 
Åh så härligt med en ledig dag :-). Men fick tyvärr ingen god natts sömn alls... Har en nacke som krånglar rejält just nu samt andra åkommor ;-). Nacken dödar mig kan jag säga. Men "bara" två pass kvar framför skrivbordet sen stämplar jag ut.
 
 
 
Jag och Ella har slitit på varandra på allra bästa sätt idag ;-). Gjorde pannkakor till lunch och det gick ju hem. Så pass att hon ville ha kallpannkakor till mellis, hela 3 st. Woop, woop! Jag som aldrig lyckas med pannkakor :-). Känns ju som en maträtt man måste kunna som förälder. Koka korv kan jag ju..
 
 
 
Hittade finaste lyckoklövern på ICA idag! Lite nostalgi för sånna fanns ju hemma ;-). De kan bli hur stora som helst och är supersöt. Detta var faktiskt ett motiverat köp för blommorna i Ellas rum sjöng på sista versen så att säga ;-) Men jo, jag älskar "blomhyllan" på Ica... I really do...
 
 
 
Piggar upp vilket fönster som helst :-)
 
 
Ja också Ella då. "Se söt ut"-minen.
 
 
Jag och min gök.
 
 
Min älskade älskade lergök.
 
 
Nu snart kvällen för nybadad Ella. Och mamsen ska städa lite grann och göra tidig kväll. Försöka går ju ;-). Sen imorgon en (jobbig) dagislämning och sen arbetsdag...
 
Hare fint! ♥
 

Koko

Hej!
 
Är alldeles slut i både kropp och knopp idag, var världens längsta jobbdag idag tror jag. Skönt att den är slut och att jag är ledig imorgon. Sen återstår två fjuttiga arbetsdagarinnan semester! Men i år kan man ju tro att sommaren uteblev och det höst xtra lång istället ;-). Fick riktiga höst-feelingsimorse, skumt! Vill ju gärna tro att det bästa är framför oss. Gällande väderlek då.. Troligt, nej.
 
 
Jag ska iallafall krypa ner i sängen med Ernstnu alldeles snart och må gott.. Jonas jobbar borta denna vecka, woooho :-). Det funkar ypperligt kan jag tycka. Men så är min dotter och jag ett bra team. Ikväll har vi ätit glass och spelat lergök.Ja min unges favoritleksak är en lergök.Jag hade inte ens sett en lergök innan Ella fick den (av sin farmor.) Faktiskt ett väldigt svårt instrument men min dotter drar av den ena tonen efter den andra ;-)! Haha, väldigt roligt att se sin dotter blåsa för allt vad hon är värd i en gök.
 
Konstiga leksaker förr i tiden alltså ;-).
 
 
 
Bildlös blogging tyvärr.
Är typ slutkörd.
 
 
Mot Ernst,
hare gött! ♥

Tuff måndag

Hej måndag!
 
 
Här bor jag :-)
 

Jag lekar nästan aldrig på mitt rum ;-)
 
 
Men ibland kan jag leka med mina dockor fem minuter iallafall.
 
 
Aah vilken dag. Inte såå positiv tyvärr utan riktigt riktigt jobbig! Är väldigt sugen på att sova direkt efter jag lämnat Ella på dagis fram till kvällens jobb.. Behöver sömn, sömn, sömn! Ligger efter när det gäller sömnen och det är ju en ständig kamp mot klockan. Igår blev det dessutom väldigt sent på jobbet, och inte får man någon sovmorgon för det ;-). Ella är dessutom på sitt allra allra bästa solskenshumör, ni vet.. gnäll, gnäll, gnäll, skrik. Pigga familjen detta ;-)!
 
 
Dags att sluta gnälla och tänka positivt. Kanske en stor godispåse hjälper..? Ha ha, vem försöker man lura...
 
 
Nej dags att ladda upp för de sista 4 arbetsdagarna innan semester! Det är ju ingenting ;-).
 
 
 
Ha en fin måndag! ♥
 
 
 
 

Lördag

Hej hallå sista jobbhelg innan semester :-)!!!!
 
Ville bara påpeka det ;-) 
 
Vi hörs! 

Vad ett lantkök behöver

Hej hallåå!
Idag är vi lediga, lillskrot och jag ;-)! Lillhjärtat städar för fulla muggar just nu... Med ett paket vipes har hon gått lös. Jaja, relativt "billig" leksak jämfört med en burk curry. Det är som att komma direkt till indien när man går in i vårt kök, en liten curry-relaterad olycka hände förut. När mamman vilade sina blå i soffan ;-).
 
 
 
Iallafall - detta var projektet i söndags. Ett "lantkök" (önska går ju) behöver en köksoffa. En sån hade vi ju i källarn, bara att släpa upp!Men det blev ju tokbra - nu kan man ta en lur efter maten ;-)... Lite roligt är det ju att vi nu har exakt samma möbler som mina föräldrar hade i sitt kök. Hemkär ;-)?!
 
 
 
Min nya favoritblomma ;-)!! Har aldrig aldrig "lyckats" med någon orkidé, efter blomning har de tvärdött men nu har jag fått en att blomma om! Tjoooho. Tricket?! Köp rosa istället för vita, de är lättsammare :-).
 
 
 
Har precis läst något bedrövligt, behöver fräscha upp ögonen med fina bilder ;-). Ska leta kuddar till köksoffan iallafall. Sen fånga dagen med min lilla tjej. Blir pannkakslunch ute i solen idag, naajs :-).
 
Nej nu river hon sitt nystädade rum, måste gå!
Ha en fin torsdag! ♥
 
 
 
 
 
 

Skolbänk

Hej där!
 

Fantastisk ledig helg :-)!! Igår 60-års kalas med härlig tant :-) och familj plus småvänner som inte riktigt kom överens. Idag har vi umgåtts med svärfar/far/farfar och besökt vänner. Såndär spontan härlig helg med andra ord.
 
 
Nåväl, ibland ska man ha lite tur också. En skolbänk funnen till Ella (!!) Den efter mig/mamma fanns kvar, tjooho! Den står i lagårn hos momma, hoppas den inte luktar alltför mycket gris ;-). Längtar tills jag får sätta penseln på den. Tror det blir riktigt bra för lillgumman att sitta där och rita och kunna ha allt under locket. Toppen :-)!! Dock en svår fråga att lösa - vilken färg ska den vara? Vitt funkar ju jämt :-). Men jag är lite inne på nån grön/blå/turkos variant...? Rosa är uteslutet för hon har rosa väggar och då blir det kaka på kaka. Ljusljusgul..? Nån härlig pastellfärg vore roligt :-)
 
 
Tänk en sån här ovanför bänken :-). Letar med ljus och lykta... Minns ni dem från skolan?! Visst fanns det väl några gamla i Bräcke...?
bild lånad från denna blogg.
 

Några sånna här hyllor också att ha penna, sudd och papper på ;-)
 
 
Nån klämspot, en fin stol och... sen så! Dock återstår att lära Ella att sova i sin stora säng så vi kan ta ut spjälisen ;-). Det är inge vidare lätt det.. Hon stenvägrar. Nåja, det blir väl nån gång det med!
 
 
Nu ikväll har jag fått en annan briljant idé som måste testas asap. Men Jonas är så j-kla vrång! Ska nog muta honom ;-)! Önska mig lycka till.
 
 
Imorgon arbetsdag igen och iom det 10 arbetsdagar kvar till SEMESTER!!!!!!!!!Aaah give me :-).
 
 
Hare gött! ♥
 
 
 
 

RSS 2.0