Eldar

 
Ellas pretty little mess
Ni vet, man städar och sekunden efter ser det ut som ett bombnedslag.
;-)
 
 

Ja då var det valborgsmässoafton och som ni förstår en lugn sådan för oss. Vi har grillat och ätit gott och sedan hunnit med två majbrasor. Ella var iallafall nöjd med kvällen när vi kom hem för en stund sen :-) Det är ju spännande med raketer och smällare... och den stora elden!
 
 
Nu ska jag hoppa i målarkläderna för lite kvällsjobb ;-) Vi har verkligen eld i arslet så vi ska hinna så mycket som möjligt... på väldigt kort tid! Så typiskt oss men hej nån gång 2020 är det nog klart.......
 
 

Hammare och spik

 
Ny klänning IGEN... Jag är hopplös jag vet,
men det var ett bra erbjudande plus att jag varit grymt duktig denna vår.
Ibland är man bara värd kläder:-)
OCH vi fyller faktiskt år....
 

Ojsan hoppsan här är det nästan krig. Det viner plank och skruvar om vartannat här, man får passa sig så man inte hamnar i skotlinjen :-). Det är Jonas som verkligen kommit igång med ett "litet" projekt.. Hej vad det går undan. Vi var på den lokala brägårn idag och gjorde lite inköp. Känns väldigt konstigt att jag inte ens behövt tjata. Det liksom bara går av sig själv nu. Jag börjar undra om han faktiskt krisar värre än jag trott eller om han gjort något :-S Eller om han fått nys på att jag fixat hans födelsedagspresent....? (den är beställd och klar, nu har posten ca 10 dagar på sig....)
 
 
Imorgon är det sista April, ingen hurray-upplevelse för oss då vi båda jobbar. Men köttet är i marinad iallafall så grillmys blir det, och såklart ett glas vin..... Vi får se om det blir någon brasa eller inte, det är inte såå lockande då vädret inte är tipp-topp direkt. Plus den vidriga röklukten... Nä valborg är fjortisarna högtid å den kan dom få ha ifred så kan vi gamlingar ligga i soffan ;-)
 
 
Nu ska jag återgå till snickrandet här. Eller nej först ska jag beställa mig en present... Dumt nog råkar jag ha ett tillgodohavande hos Ellos, dumt... ;-)
 
 
 
 

Blås över....!

 
En snabb om-möblering blev det ikväll... Vi spånar på idéer!
Ja, det blir vitt köksbord asap ;-) Bland annat...
 
 

Gahh, tusen idéer men inte fullt lika mycket pengar.... Vi funderar och funderar, hur ska vi göra? Ja nu är det inget allvarligt mer än fix av köket/hallen. Vi har lite kvar som behöver åtgärdas. Och vet ni, Jonas får alltid ett ryck just den här tidpunkten på året. Vet inte om det beror på att han snart fyller år eller om hans bästa tid är nu. Det gäller att hänga med i svängarna och ösa på med mer jobb ;-) Just nu gör vi det "sista" i hallen med proppskåp, lister osv. Sen blev det funderingar kring köket och hur vi ska lösa en del praktiska saker.. Ja själva stommarna står ju där dom står så inget större på gång men ändå det lilla som i slutändan gör stor skillnad! Vi har ett ganska stort kök men som är i vinkel, liksom L-format vilket gör det sjukt svårmöblerat. Det samlas liksom allt på samma ställe.... Tjibbi vilket kärt problem vi har ;-)
 
 
Nu dags för kvällstvagningen sen sova, medans vinden viner här utanför!
 

Till kvällen

 
Gör en Plura ikväll;
stek några pimiento de padron i olivolja tills de tagit färg och blivit "rynkiga".
Salta efter behag med flingsalt,
NJUT!!
Dessa små läckerheter finns på ica numer och är supergoda som snacks/tapas/tillbehör till kött.
 
 

Inatt hade vi ju gäster i källaren, dom for tidigt imorse till stora staden för shopping. Men Ella blev glad över sällskapet till frukost:-) Ella vaknade vid fem imorse igen, blir tokig på dessa tidiga mornar....... Hur råda bot på dom? Hela familjen känner sig ringrostig så jag hoppas det inte är någon sjukdom på g.
 
 
Idag har jag städat bron iallafall, köpt penséer också! Det gäller att passa på så länge växthuset har några kvar :-) Åh jag skulle också vilja ha ett växthus att gå in i.. totalt lugn! Så mysigt och jag kan gå därinne hur länge som helst.
 
 
Nu Njuta fredag en stund sen jobba,
tjing!
 
 
 
 
 

På högre höjder

 
Ja men ni ser rätt, jag har blivit med klackar.. otroligt höga sådana också.
Till sommarens (sittande) fester;-)
 
 

Tjingeling lediga torsdag,
gaaahh jag har så ont i nacken så jag tror jag kräks snart....! Too much info men när nacken gör ont mår man fasen pyton :-/ Brukar ha såhär i perioder men hoppas det är snabbt övergående. Borde kanske börja nyttja det där gymkortet på rikigt... Jag får släpa med mig Jonas dit första gången så kanske det går av sig självt sen.
 
 
Ikväll får vi nattgäster som ska vidare mot sundsvall imorgon bitti, det tror jag Ella kommer tycka är väldigt roligt. Speciellt imorgon bitti när vi har frukostgäster! Det är även 6-års kalas ikväll :-) Ellas kusin fyller år. Vi ska fixa ett kort till det och slå in presenten. Seeeeeex år som Ella säger...
 
Måste kolla vad Ella pysslar med, det låter som att hon river sitt rum just nu? Come on, ge mama lite vila va ;-)
 
 
Tjing ♥

Sommarkläder

 
Här kommer det paket med sommarkläder ;-)
Snygg kombo tycker jag, enkel långklänning och jeansväst.
 

Tjolahopp,
idag är jag glad. Ella vaknade 5 imorse, det var jag mindre glad över men hon somnade om ett tag så jag hann samla krafter ;-) Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag gillar mina eftermiddagar med ledig förmiddag... Inte jämt såklart men ibland är det skönt och jag hinner ofta en hel del! Nu ska jag snart äta lunch och sen hälsa på en minst sagt havande kompis:-)
 
 
Jo.. Är det någon som vill köpa en väldigt sparsamt använd trehjuling?;-) Ella har nämligen ratat den och gått över på tvåhjuling (med stödhjul såklart). Det gick fort det. Hon är helt galen i att cykla, springa springa för oss föräldrar mao...
 
Tjing! ♥

För ansiktet

 
Mer nytt till badrumsskåpet, fuktkräm med spf till ansiktet, ny mascara och superfin ögonskugga.
Mascaran får 4 av 5, riktigt riktigt bra men inte lika magisk som föregångaren:-)
Fuktkrämen är riktigt bra den med, upplever ansiktet som mindre rött nu än tidigare och spf är ett måste då jag får sånna här roliga fläckar i ansiktet :-/
 
 
 

Hej trötta måndag,
kommer inte riktigt igång idag känner jag. Fick faktiskt sovmorgon imorse till halv åtta, men natten mot söndag blev det inte många timmars sömn.. Varför ska sånt komma efter för? Jag får väl unna mig lite vila innan jobbet :-) Har ju iallafall tömt sopsorteringen, handlat, gjort squats och bakat knäckebröd.
 
Längtar tills man kan sitta ute och sola en stund före jobbet, men det är aningens för kallt än och speciellt idag när det blåser stormvindar :-S Vi får hoppas våren jobbar på bra nu så det blir varmt och skönt i maj.
 
 
Tjing
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

 
Dags att börja fila på vårfötterna... Finaste färgen nr 52 från Mavala får pryda naglarna och sticket råder bot på torra otäcka hälar ;-)
 
 

Lördag och redan förmiddag.. Men jag har hunnit med promenad samt 130 squats :-S Herremingud... Vi ska på kalas ikväll och där bjuds det antagligen på kolhydrater i alla möjliga former. Därför lite träning i förebyggande syfte;-)
 
 
Vi ska fixa lite nu med diverse ärenden på byn och sen ska jag testa nya festkläder :-) Bland annat en söt klänning och en kjol med klös i....

Nu mot byn,
tjing!
 
 
 

The neverending list

 
  • Putsa fönster
  • Byta gardiner
  • Dammtorka
  • Köpa penséer
  • Städa brokvisten
 
... Ja det är väl en lagom lista? ;-) Jag är ledig idag igen och har mycket jag vill hinna med som vanligt. Men snart är det Maj och då vill jag att det ska vara tippelitopp här hemma! Blir galen på allt "skrot" som ligger överallt.... Gahh! Därför idag när jag byter gardiner passar jag på att inventera linneskåpet:-) Så passande att Ella valde att vakna 5:00 just idag...
 
 
Inser att jag måste planera in en stadstripp snarast också. Har lite fix jag vill ha med på festerna framöver. Jag längtar till Maj som en toka!! Och vet ni, snön har smält på bra de sista dagarna så nu önskar jag bara lite grönska.
 
 
Nu dags att städa med lilla pyret här hemma. Gode gud...
 
 
 
 
 
 

Shaky Legs

 
Hittade nya kuddar på Ica av alla ställen för ett tag sen.
Gillar "bugs"-trenden även om jag inte studerar krypen i detalj ;-)
 
 
Har precis gjort dagens squats, närmare bestämt 100st. Har nog kommit till någon slags smärtgräns nu :-S Vi får se hur resten av utmaningen ter sig. Skönt iallafall med träningsvärk vilket jag haft konstant i 7 dagar nu ;-) Och vet ni vad, jag har köpt mitt första gymkort någonsin! CRAZY! Vi "får" det ju från jobbet... Så whattaheck, jag kan väl gå dit åtminstonde 1 gång och se vad det är för ställe. Gillar pass bättre men i detta fall blev det en kostnadsfråga så vi kör gym :-) (Sveriges bästa gym dessutom.) Ha ha, fråga mig i December hur många gånger jag faktiskt var dit.....
 
 
Denna dag ska jag städa genom huset är tanken, men något sätter käppar i hjulet... Jonas har sin årliga jobba-hemifrån-dag, JUST idag...! Ni som känner mig vet att jag har ett sjukligt behov av att få vara ensamen iallafall några timmar per vecka.... Dom timmarna vill jag ha nu. ;-)
 
 
Nu mot städskåpet, sen ska jag beställa Jonas 30-års present.. Tjooho, det närmar sig!! :-)
 
 
 
 
 

Wishes

 
Något liknande kanske skrivs upp på önskelistan...? En riktig "lyx-grej"!
 
 
Ja här vrider jag huvudet ut och in, dels för present till Jonas och dels för vad jag ska önska mig ;-) Vi fyller ju trots allt jämt.... :-D En av oss har dessvärre stora problem med att bli äldre. ;-) Men såklart man förtjänar någon fin och extra speciell present när man blir hela 30 år (gammal). Det är ju ganska snart detta sker också... Har börjat spåna på recept osv för något slags firande ska vi väl ha. Jag tror dock det blir sparsmakat med den delen då ångesten redan ligger tät hos J.
 
Jag ska fortsätta mitt funderade här och se vad jag kan åstadkomma för önskningar.
 
 
Trevlig kväll!
 

Är ni med?

 
Ja ni ser rätt, jag har köpt löpartights! Dessa ska användas är ju tanken...
Jag har en runda jag går nu och denna tänkte jag försöka börja springa så snart underlaget tillåter.
Jag sätter inte upp något mål utan det blir som det blir -
friskluften och att jag rör på mig är huvudsaken.
Passar inte löpning mig får det helt enkelt bli fortsatta promenader:-)
 
 
Dricker mitt morgonkaffe nu, har gått rundan och avslutat med 70 Squats (!!!) Herregud mina ben är som betongklumpar vill jag lova. Stumma och ömma, det är jag inte van vid men faktiskt skön känsla! Nu kör vi Jessica ;-) Jag tror jag ska börja smyga in någon challenge med plankan också, den är fantastikt bra!
 
Kvällen idag bjuder på jobb och det känns helt ok. Den här veckan på jobbet har varit jättekul och inspirerande, ett givande samtal med min "chef" (på 2,5 timme ooops) och sen APT med mitt team. Det är roligt att få tid att prata oss kollegor emellan och jag trivs jättebra med jobbet och framförallt alla trevliga kollegor. Sen tror jag kommande ändringar kommer höja humöret på oss rejält :-)
 
 
Nu fortsätter min jakt på klänningar... Vi hörs!
 

Peche


 
Ett nytt ljus har hittat hit...
 
 
Nämligen doftljusens Rolls Royce Voluspa. Jag gillar ju doftljus som bekant men de flesta får jag huvudvärk av,
inte den här dock! Härlig "mjuk" doft som stannar kvar i timmar efter en halvtimmes eldning.
 
 
 
Ja och nu luktar det inte så gott härinne, jag har råkat eldat något i kamin som sprider en hemsk odör här hemma :-S Typiskt mig! För övrigt försöker jag hinna så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Har precis tagit undan påsken och tänkte hinna med en städning innan jobbet..
 

Håller på och letar the klänning till kommande (jämna ;-) födelsedagar, har letat i flera månader utan napp men nu tror jag har hittat något. Dock kräver den detaljer till, halsband, skor osv ;-) Jag slår nog till och sen får jag påbörja jakten till övriga familjen. Till Jonas tänker jag en smal kostym alternativ en ledigare variant, ha ha han som älskar kläder ;-)
 
 
För övrigt kan ni tacka mig och det blir istid och rimfrost igen, jag har nämligen tvättat Ellas overaller.. Skalkläder är det som gäller nu (idag iallafall, imorgon är det säkert -10 igen).
 
Tjing!
 

Hej hallå!

 
Mitt lilla hjärta stökar med "lilldocka" som hon kallar dockan. Vi genomgår nu fas sluta med napp, ni kan ju tänka er vilka situationer det blir ;-) Men har utlovat en sak som belöning... Mutor javisst...!
 
 
 
Den här fräsiga fick hon i helgen :-) Vi var in på XXL Sport och vad fanns där om inte en hel radda med cyklar! Ella tog första bästa och ja, kan barnet cykla så ska barnet ha en cykel.
Superfin retro-modell tycker jag iaf :-)
 
 
 
Dagarna går, påsken är över och nu är vi inne i den seeega vänta-på-våren tiden. Här ligger massor massor med snö kvar så det känns väldigt långt borta. Tråkigt med tanke på att vi är i mitten av April, jag är som många andra superless på vintern! Blir ju inte bättre när man har uppdaterat sin garderob med massor av vårplagg heller:-) Tänk att få ta fram jeansjackan t ex... Woooho!
 
 
Idag är jag och Ella lediga, jag har sån sjuk träningsvärk i mina stackars ben. Har hoppat på någon fånig utmaning, Jessica tyckte vi skulle köra Squats 30 dagar. Jaha, ja för en gångs skull vill inte jag vara den som bangar så let's do this :-) Lagom tills jag fyller år kommer jag ha världens finaste häck då ;-)..... pff...
 
 
Nu mysa lite med Ella,
vi hörs!
 
 
 
 

RSS 2.0