Jag vann!

Ni vet när man lägger ett lite för högt bud på tradera för att man tror att det ändå blir någon som budar över..?

..
Det hände igår kan man säga MEN, det blev högsta vinsten!! För vann, det gjorde jag ju. Jag har ju inte köpt utan "vunnit" - därför helt ok :-)! Jag återkommer i ämnet ;-)

Min allra allra högsta vinst.



Iallafall. Söndag idag och en timme "extra", Ella sov till 8 (vintertid) helt ok med andra ord. Så vi började med långfrukost och sen promenix med hela familjen. Extra skönt när det är så frisk luft. Och efter promenaden blev det dusch för HELA familjen SAMTIDIGT. Ja, tänk om ni varit en fluga på väggen då ;-) Jättemysigt iallafall. Om än lite trångt, och vilken sugpropp ens bak kan bli...! Jag satt fast med andra ord men med lite hjälp av övriga i familjen kom jag loss :-)


Resterande dag ägnar jag åt inte så mycket alls faktiskt. En jobbkväll väntar ju men lite stök och fix ska väl hinnas med!

Fin söndag på er! ♥

God lördag

Lördag as in nya värmeljus och ostbricka! Ljusen är från Kronljus och ska hårdtestas, är de värda priset? Utlovad brinntid 6 h. Jag klockar :-)

Ostbrickan blev ett snabb hopplock på Coop, men lyckades riktigt riktigt bra! Goda "små" ostar, bl a Peppar, Ananas (klar favorit) och vanlig blåmögel. Älskar ostbricka:-)!

 

Som ni ser går det ingen nöd på mig i afton! Efter jobbet blev det en liten svängom på ica sen begav vi oss till en vän för skrattfest deluxe, som vanligt :-) När vi kom därifrån gjorde vi ett snabbstopp på Coop för att köpa ost och annat gott. Väldigt bra iniativ av mig :-) Ska återgå till Så mycket bättre och min J.

 

Ni glömmer väl inte att ställa TILLBAKA klockan inatt...? :-)

 

Tjingeling! ♥

 


Nytt till köket

Rosa skål från Ib Laursen

Kanna "milou" från Miljögården, detta köptes här. Fast i den riktiga butiken :-)


Hallå lördag och Halloween, eller?

Iallafall. Jag ska jobba idag men jobbar ett "snällt" pass. Gör kväll i bra tid och får som ni ser lite morgonhäng innan jobbet:-)! Jonas och Ella ska på ica för det är något födelsedags-jippo där, kusin Elise ska dit på ponnyridning så lilla kusin måste ju kolla in det :-)

 

Ikväll börjar ju så mycket bättre, vi satt bänkade framför varje avsnitt ifjol så vi har höga förväntningar. Härligt att dom dragit igång det igen så man har lördagsnöjet klart. Frågan är bara vad vi ska tugga på under tiden..?

 

Jag hoppas mina jobbtimmar går i ett rasande tempo, jag vill hem och fortsätta ordna med julpynt ;-) Gjorde en check igår och maj gad... Det finns massor så lite får nog gå till Erikshjälpen.

Ha en bra lördag! ♥


Jag vill, jag kan och jag gör!

Hej!

Nu soffhäng här på Kyrkvägen efter en fullspäckad dag:-)! Lämnade på dagis imorse, woohoo äntligen en hel dag för Ella på dagis. Vilket gick jättebra och jag tror nog hon får mysa och kramas hur mycket som helst :-) Sen spenderade jag eftermiddagen på vår APT. Den var grym. Jag är helt rätt ute när jag tänker att inställning är ALLT! Lite varierande övningar av olika slag, en härlig föreläsning och lite aha-upplevelser blev det under denna APT. Mitt nyårslöfte börjar ta ut sin rätt, för lets face it - jag har inte varit världens gladaste människa men jag vet nu att allt handlar om inställning. That's it. Piece of cake. Mitt jobb har inte varit världens mest inspirerande, för att jag gjorde det till det. Nu tänker jag annorlunda och därför blir det också roligt och det blir ett annat resultat. Jaa.. Vadan detta smör? Men man spenderar ju nästan all vaken tid på jobbet! Orka vara negativ då :-)


Iallafall. Efter middag och plock for vi till gammelfarmor, kakätning en masse för lillfröken ♥ och för oss (mig) vuxna lite rota i lådor.. Ni minns att jag nämnde en mandelkvarn som högst upp på vill-ha-listan...?

.. klart farmor hade TVÅ! Denna fina fick jag, precis så som jag ville ha den :-) Denna ska jag ha till att göra Macarons. Typ. När andan faller på.. Fin som detalj i köket också tycker jag.

 

Seriöst, tänker hon inte lägga av med dessa låtsas-mus bilder..? Nope, jag gillar dom! ;-)

 

Nu åter till soffan och en najs ostbricka, vad äter ni ikväll? Imorgon väntar jobb men snart är jag ledig 3 helger i rad:-)!

 

Trevlig kväll! ♥





När katten är borta....

IIIIHHH!!! Det är väl inte...?! Nej då, det är en "mjukis-mus" från allas vårt IKEA. Doch har den lille rackarn  lyckats skrämt mig 4 gånger ikväll, som ni ser - väldigt naturtrogen.. En present till Ella är detta of course :-)

 

Hej torsdag!

Jag och Ella for på IKEA idag samt en annan älskad affär, Fröken Fräken :-)! På Ikea inhandlades julpynt, krukor, blommor, julpapper... Låång lista men hann med det mesta. De har superfint pynt i år! Ångrar att jag inte köpte mer men man får väl ta det pö om pö. En del klappar blev köpta också, IKEA har ju jättefina leksaker, mjukdjur, böcker osv för barna! En bok och en till liten grej blev det till Ella. Perfekt att slå två flugor i en smäll :-)! Mummy & Ellis shopping på samma ställe.

 

Nu ikväll har jag slagit in ett gäng julklappar.. Rätt känsla infann sig inte men jag vill ha papper på asap så inte någon liten 4-åring ser för mycket. ;-) Har även gjort fredagsstäd för den här veckan, härlig känsla när det är rent överallt! Så kan man slappa på fredan istället :-)

 

Nu ska jag hang out med Jonas, vet inte vad det innebär i praktiken... Sen blir det natti natti och imorn väntar APT at wörk. Alltid kul!!

 

Najs kväll/natt på er! ♥

 

Pssst.... Tappade hakan REJÄLT igår på jobbet då det gick förbi en lång-time-no-see klasskompis (från grundskolan) som tydligen ska börja där?! Ja det var väl inget konstigt i sig MEN väldigt väldigt VÄLDIGT otippat!


Lika fast ändå olika

God morgon!
Har äntligen fått Ella att sova fram till 8-rycket igen ;-) Jag är verkligen en sömntuta, var inte det förut (hallå, i gymnasiet klev man ju upp halv sex varje dag!!) men antar att jag försöker ta igen för missad sömn då jag har chansen :-) Iallafall. Nu när det är dagis och jobb som gäller är det skönt att få en slow morning innan dagisstart. Idag t ex börjar jag 1230 så vid 1045 ska Ella vara på dagis. Alldeles perfekt.. Förutm att jag jobbar till 19 då, men man kan ju inte få allt :-) Och mornarna tycker jag är mer värd än kvällarna. En dålig morgon förstör ju en hel dag. Mitt jobb innebär ju en hel del varierande arbetstider, men tycker jag kommit in i gemet helt ok! Det gäller att se det positiva :-)! Å idag har jag fredag, är ju ledig imorgon så då kastar jag om dagarna lite grann.

En vakande ängel.. Den här ängeln fick Ella av mamma som i sin tur fått den av sin mormor (som också gjort den). Ett arvegods med andra ord. Tavlan har vandrat från mamma till mig och nu till Ella då. Men den får sitta på vårt sovrum så länge :-) Önskar jag var flink i fingrarna också och kunde t ex virka.

 

Nu kanske dags att sätta lite fart här... Men vi myser nog en stund till under filten:-)!

 

Jo btw.... Tips på god kycklingrätt som inte är superkrånglig??

 

Fin dag på er! ♥


Supertisdag

Hej!

Härlig dag igår, blev bjuden på supergod gryta hos svärmor... med tillhörande rödtjut!! En liten luring sådär på måndagen gjorde mig lite på pickalurven... Kanske därför jag känner mig tung i huvudet idag :-)! Iallafall. Jättetrevlig "tradition" vi har, vi samlas ibland på måndagar hela högen och äter god middag. Svärmor fick en bok av mig och Jonas för flera år sen med ett bokställ till - där väljer vi ut vad vi vill ha och låter den sidan stå framme ;-)


Idag bjuder dagen på eftermiddagsjobb för min del så med andra ord ledig förmiddag, tänkte städa köket lite grann och baka något gott med Ella.


Jag funderar på att göra en byteshandel på mitt jobb, jag har en del dagar på mitt "konto" som jag funderar på att sälja pga olika omständigheter. Iallafall - detta ovan skulle göra sig fint här hemma så det kan ju vara värt att fundera på :-) Ska ta upp diskussionen här hemma, alternativet är skänken ovan samt nya taklister och tak till köket. Vore väl nått de?! :-) Men det är ju skönt att vara ledig också!

 

Jiha, idag är det ju 25!! Ska betala räkningar och se vad som blir över för slantar, dessa är ju tingade för julklappar of course... till mig själv:-)! Haha, nejdå - men faktiskt är det inte många klappar som fattas, ska deala lite med min bror tror jag också. Vi små barn, kanske dags att tänka om vad det gäller klappar och fokusera på barnet. ;-)

 

Vi hörs ♥

 

 


Pysselsugen

Hej måndag,

and i'm vabbing. Så mysmorgon råder här hemma. Men inatt har Ella äntligen sovit någorlunda bra och sov en stund längre på morgonen. Förstår inte att hennes febriga kropp orkat med att INTE sova - en annan däckar sig ju helst igenom en sjukdom. Men det är väl som med barn i allmänhet, sova är ....inte bra, då missar man ju massor:-)!

 

Såg ni Gustafsson 3 tr igår? Börjar tycka att den serien tappat det. Herr Gustafsson är himla skoj men det blir bara för mycket... av det goda! Iallafall. Jag fastnade sen i söndagsfilmen, the reader, guuud vilken film!! Första gången någonsin jag blir helt tagen av en film "bara sådär", jag är grymt svårkoncentrerad när det gäller film som jag inte vet vad det är eller vad det handlar om. Men ett litet tips alltså, jag gillar ju konstiga filmer och brukar sen se dem flera gånger om så säkert även den här :-)

 

 

Billigaste lampan ever - lampfot 13 kr, lampskärmstomme 6 kr och lampkjolen hade jag. På med lite sprayfärg och et voila! Sprayfärg är världens bästa grej - gud så fort man kan göra om diverse saker!

 

Min pyssellust har kommit igång på allvar här, igår satt jag och vek bibelpapper så det stog härliga till, tyvärr hamnade dessa i kamin innan det var färdigt men övning ger färdighet:-)! Jag ska anamma det här och ge mig ut i skog och mark någon dag och låna hem lite pynt...

Idag eller när tid finnes ska jag antingen gå igenom mitt julpynt eller börja vinterförvara mina pelargoner - vad tycker ni?? :-)

 

Har en grym plan för vår hall också men den tar jag med... arga snickarn!! :-) Nu har det stått still här hemma för länge - dags för nya projekt.

 

Nu en kopp kaffe och lilla djungelboken. ♥

 


Tomten kom tidigt i år

En ford kommer lastad... med Årets julklapp till mig :-) Jag önskar jag fick sätta upp den nu, men tyvärr... "bara"  två månader kvar!! Hemma hos oss sattes alltid granen upp dagen före julafton, tror vi kör vidare på det... För kulornas säkerhet :-)

 

Söndag och vilodag,

Jag och Ella fick besök av mamma och pappa, jag och Ella hade precis somnat in när de stog i dörren :-) Men efter en snabb fika tog jag och mamma/mormor en promenad... Ella somnade som en stock och sov i ca 3 timmar :-) Det behövde hon! Härligt höstväder idag och vi kollade in blivande små-julgranar efter vår promenad..

 

Nu blir det Gustafsson 3 tr och sen...? Tidig kväll eeelllleeeerr? Knappast troligt :-)

 

God natt! ♥


Morning Lördag

God morgon helg!

Ella är lite bättre nu, har haft en stökig natt, men hon är pigg och feberfri nu. Vi tjurlåg en stund imorse (hon vaknade 06:30....!!) men efter en timme var det bara att kliva upp :-) Nu sitter vi i varsin soffa och myser! Har gjort upp en liten brasa och tänt lite ljus.. Morgonmys när det är som allra bäst.

Here comes the mockasinlöver, hon sover numer inte utan sina (mina gamla) kära mockasiner. Är helt tokig i dem. Finaste morgonrocken har hon också :-) Tutte och us är sjävklart med på morgonmys också.

 

Men jag kan inte riktigt sitta still hela tiden så jag röjer lite i skåpet så länge.. Dockan i hörnet heter Amalia och  var min älskling i många år :-)

 

Himla praktiskt det här med att ha sparande föräldrar, de mesta av Ellas leksaker och böcker är arv från mig. Sen iom hon har så ung mamma ;-)) så är ju inte sakerna helt omoderna heller! Hohoho! Efter Jonas finns inte så mycket tyvärr, men ett jättesött gammalt trätåg har plockats fram. Samt ett par supersupersöta skor :-) Efter mig finns allt, och då menar jag allt. Från böcker till dockor till barbies till duplo till lego till serviser...  A L L T !

 

Vi kör morgonrocksmys hela dagen idag. Sen blir det klassikt lördagsmys i form av tacos och kladdkaka. Hoppas pappsen slutar i lagom tid idag också..

Ska slå in ett par julklappar också :-) woooohoo!

 

Ha en fin lördag! ♥

 

Psssst.... Idag ska mamma och pappa inhandla vår julgran + fot + matta, spännande!! Då är det helt legalt att jag kollar julgranskulor också....

 


Den stora mattrevolutionen

En olycka händer så lätt, det vet väl alla med "små"barn hemma..? Idag var det vår rumsmatta som fick gå vidare till matthimlen. Jag klagar inte för jag ville verkligen ha en ny!! Vi hade en "rya" variant från ikea, lättstädad hette det. Vilket skämt, snarare en äcklig dammsamlare...! Iallafall. Den är skrotad och det blir en ny! Alternativen är de ovan, vanliga enkla bomullsmattor - perfekt för familjen med ett litet hjärta och ett stort söl-hjärta :-) Vilken tycker ni?

 

Blev en lugn fredagkväll, jag har huvudvärken from h*ll och är grymt trött! Skulle egentligen åka till Östersund imorgon men det blir inte så tyvärr då hjärtat är sjuk. Jonke fick hämta henne tidigare från dagis ♥ Så blir en lugn och najs helg, bara bara mys!! Både mamma och dotter behöver det tror jag. Har haft en tuff vecka - första riktiga där allt ska tajmas in i minsta detalj, mat, handling, tvätt, städ... Ingen enkel matematik då man möts i dörren och sen träffs lagom till läggdags igen :-) Men jag tror vi kommit in i gemet bra. Inge större missöden, alla mätta och glada :-)!

 

NU, sängen!! Trevlig helg! ♥


Fortfarande torsdag

Kom precis in från en promenad sen fick Ella tag på ett paket med tom & jerry-kex, ja men tänk er scenariot.. Ja för det första hade hon proppat byxfickorna fulla med kex och smulat en aaniiing då. Humf. Jaja, nu kör vi ett race här, någon som vågar betta att vi faktiskt hinner med allt före 16.00...?


Byta gardiner i köket, putsa ett fönster, dammsuga, duscha och fylla i vab-papper (det kan jag dock i sömnen). Nu kör vi!!

Eller nått. :-)




Pssssst... tips på en superbra leksak som kan hålla Ella sysselsatt iallafall 15 min...? Svårt att hitta sånna tycker jag.


Vi hörs! ♥

Dona stöka greja!

Hej!
Pannkaks-torsdag, right? :-) Måendet är det bättre med, men önskar jag hade karaktär att stå emot bröd när det bjuds. Det kommer surt efter.. Iallafall. Här har vi mysmorgon deluxe, så skönt att ha eftermiddag ibland. Idag börjar jag så pass sent att Ella blir hemma hela dagen och därmed får vi massa tid tillsammans. Härligt! Blir nog en lugn dag idag, lillfröken är lite kinkig/trött, så blir pannkakslunch sen tar vi eftermiddan som den kommer.


Angående Gratis är gott - är ni medlem i Buzzador? Det är ju numer ett stort skämt. Har fått inbjudan till massa kampanjer men kommer aldrig med. Så what's the point då? Nä nu bojkottar jag den sidan, den ger ju aldrig något! Däremot kan jag tipsa om olika paneler, har precis löst in ett superpresentkort, najs att få lite "gratis" shopping i gengäld för att man svarar på olika undersökningar.


Detaljer från Ellas rum.. Gillar dom här tavelhyllorna så man kan ordna, stöka och greja om som man vill ;-) Ser ni förresten Ellas pyttiga fot..? Jo SÅ liten var den i februari 2010. Kan det vara en storlek.... 6 månntro?

 

Tallrikshylla från Ikea. Här råder just nu förvirring, men hon kanske får något i julklapp som kommer göra sig bra här ;-) Den gröna boken är min pappas favoritbok all time och heter Petter & hans fyra getter, den har ni väl läst..? Och jo, det är verkligen hans favoritbok. Han har kvar sin gamla hemma, den är välbläddrar om vi säger så :-) Det som fattas till Ellas rum är en till hylla av något slag och ett litet bord. Men det kommer :-)

 

Tror att det kan bli ett besök på Erikshjälpen idag, om damen tillåter... Är på jakt efter något speciellt, som vanligt! :-) En mandelkvarn och sockertång står högst upp på vill-ha listan, vet var den förstnämnda finns att få tag på... Så kanske får ta och besöka den damen först :-) Jo.. det finns någon i min släkt som har allt man någonsin vill ha. Helt sant och mycket praktiskt, då damen i fråga är väldigt generös och delar med sig av sitt goda :-) Vet att jag vid flera tillfällen sagt "en sån vill jag ha", vänta så ska jag ta fram en hör man oftast då. Praktiskt indeed!

 

Nä vi hörs, fånga dagen! ♥





Bokmal

Hello lill-lördag!

Hur är läget? Här råder lugn och ro - unnar mig det denna förmiddag då eftermiddagen bjuder på jobb... Jobbar dock till 2115 så hinner med sista halvtimmen av Greys..! Vore kanske läge att uppgradera till inspelningsbar box..
Iallafall. Jag har ett litet problem, jag mår så illa på förmiddagarna! Å innan ni ens tänker tanken - nej jag är inte gravid och det är inte heller magsjuka. Det är något annat, jag vet att jag är känslig när jag mår dåligt, då kan kroppen uppföra sig märkligt, men det här känns ändå som något annat. Det brukar oftast gå över när jag ätit lunch eller fått "städa av mig" (=gjort någonting fysiskt typ). Jag misstänker att det kanske beror på kosten, eller avsaknaden av kost.. Tro mig, här äts det sötsaker på både längden och tvären, och oftast flera gånger i veckan! Även bröd slinker ner ibland och det är ju min värsta fiende typ. Vad tror ni, skippa godiset ett tag och se om det hjälper? Någon som varit med om något liknande?

Har uppdaterat bokhyllen med lite nytt, bland annat fredagsmys & kärleksmums (eerhm passande??) av Emma Hamberg. Vintage-boken var riktigt inspirerande och jag tror att det blir jag och penseln snart... :-)

 

Tror jag lägger mig och läser en hög tidningar.

Ha en nice onsdag! ♥

 

 


Lillpluttan

Spännande var det att kika in årets (och första) resultatet av dagisfotografering. Och mammas hjärta smälte, lillsötpruppefian! Himla kul att det "lyckat" resultat :-)

 

Hej måndag -

Sen kväll och jag är trött.. Har avverkat mina jobbdagar och får nu ledigt imorgon - härligt för mig och lillhjärtat. Dagen idag bjöd på allra första morgonlämningen för min del, pjuh - stressigt, varmt och just stressigt meen det gick kanoners. Som vanligt ville hon inte gå hem vid hämtning, men mormor och morfar var ju med så det gick lite bättre ändå ;-) Eftermiddagen spenderade vi med bruna brönor och fläsk avslutat med en semla..! Ja har mormor frysrensning kan det bli lite varierande mat och efterrätt ;-)

 

Ikväll var vi på bio - Svensson svensson of course! Älskar att gå på bio, så ska försöka gå så ofta jag kan. Mysigt också såklart att få gå med älsklingen :-) lite egentid.. Tack till farmor för barnvakt.

 

Lillhjärtat hostar och hostar... hoppas det inte tar om!! Tycker just hostan är så otäck.. Hua!

 

Nu - sängen! God natt! ♥

 


Lycko lycko lyckorus!


Titta så fint "hitte-skåpet" blev med lite färg :-) Ganska världelös bild pga trött fotograf men ni fattar. Härinne ryms rörstrand, iittala (skålen längst upp till höger heter Ultima Thule, hrrm) och en del annat arvegods. Uppe till vänster finns en räktrålare, superfin skål att ha till just räkor som det tyvärr aldrig äts i det här hushållet.

 

Hello Söndag,

Vad har ni för er? Jag ska bara vila och ta det lugnt tills det är dags för jobbet :-) Har gjort alla måsten idag. Konstaterade imorse vid nio när vi redan ätit frukost, bäddat sängen, duschat, hängt tvätt och diskat att man minsann hinner med mycket när man har en livs levande väckarklocka! :-) Men nu sover väckarklockan ;-)

 

Nu ska jag slå igång desperate housewifes, vi hörs! ♥


Nu bär det iväg

Så svårt att styra, en fot vill framåt en vill bakåt ;-)

 

Det gäller att fokusera

Men kanske är lättare att ta bort den sko som satt åt fel håll ;-)

 


NU GÅR LILLTÖSA!!! Ja hon har ju stampat på ett tag men nu bär det iväg på riktigt. Låångt och ibland går det fort också :-) Himla kul, hon växte och blev helt plötsligt stor tjej. Svarar ja och naa på det mesta, visar vad hon vill och inte vill, slänger skräp, tvättar händerna... ååh mammas hjärta! Men det här med gåendet är helt klart häftigt :-) Som igår, när en liten Ella tassade förbi mig i köket, jag dog nästan sötdöden. Det har hänt mycket iom dagisstarten - så hurra för förskolan och de underbara förskollelärarna :-D Hon hann ju med att få vara där några timmar igår eftermiddag, helt klart uppskattat från Ellas sida. Jag ger stor tumme upp för vår förskola och alla lärare/pedagoger. Det känns helt rätt och kommer ge min lilla tös precis vad hon behöver inför skolstarten (om mååånga år).

 

Vad gör ni ikväll...? Här råder nästan lugna puckar, har plockat iordning lite mat och nu ska vi froooosta ur fryysen!! Härlig lördasgöra men vaf-n... så länge vi är tillsammans :-) Det är ju som stilltje på hitte-på-fronten i övrigt just nu.

 

Iallafall. Jag är skitlycklig just nu. Jag har lovat mig själv att tänka 5 positiva tankar varje dag, och försöka vända allt negativt till något positivt - testa det funkar. Man kan inte alltid påverka det runt omkring, men man kan alltid ändra sig själv och sitt tankesätt. Jag vill vara glad, för jag är sån!! Ibland tappar man bara bort sig i all bitterhet :-) Ett gott skratt förlänger livet!! Och det anammar jag. Gillar bus och att retas, å det gör jag varje dag med både min dotter och karl :-)

 

vänskap är som en blomma, om man inte vattnar den, dör den.

 

Najs lördag på er! ♥

 

 


Har bestämt mig

Vad tänker ni på när ni har någon minut över..? I mina tankar finns blommor, porslin, pressglas och annat av livets goda och fina ting!

Detta ska jag ha med mig hem från ikea nästa gång, går all in for orkidéer nu. Tricket är tydligen att fylla ytterkrukan med kallt vatten och sedan byta ut det varje vecka. Hoppas verkligen det fungerar för tyvärr kostar ju en orkidée nästan lika mycket som en dagslön ;-)




Lite annat smått och gott, pläden ska bli min! Hatar fleecefiltar, varma javisst men SÅ FULA!! Erhm. Funktion går inte alltid före ;-) Växthuset skulle vara perfekt till våren då jag ska driva upp pelargoner i massor!


Helgens projekt här på kyrkvägen blir att komma överens om vilken julgran vi ska köpa! Japp, det gäller att vara ute i tid.. Jag är ju för allt som har med julen att göra, Jonas är stark motståndare. Härlig kombo! Men en julgran ska vi få och det gäller att komma överens ;-)



I övrigt smider vi planer av både små och stora mått, härligt när livet är levande!


God natt! ♥

Tjenare mannen!

Hej fredag!!
Vaknade och var lite negativ, men sen insåg jag att det är FREDAG! Vilket för mig innebär jobbhelg men iallafall. Dessutom hade skallebanken from hell släppt och jag kände mig tokutvilad! Så i eftermiddag blir det dagis för Ella och jobbet för mig, blir första gången jag lämnar.. Spännande! Den största utmaningen med jobbkvällar blir att hinna med Ellas nap, för ingen nap = grinig unge :-)


Iallafall, igår hade vi utbildning på jobbet och herremingud vad inspirerande! Himla kul förmiddag och läraren var medryckande och kändes som en frisk fläkt jag verkligen behövde nu. Och Ser jag ut som henne om 23 år är jag lycklig... Det här med ålder är svårt, hade gissat på att just hon var 35, men ojsan hon var 48 (??!) - vad är tricket liksom?? :-) Gud är god mot vissa....


Nu lunch och lite vila!!



Mitt senaste porslinsfynd :-) Ett gulligt fat med blommor och en skål från just det... iittala! Måste nog utöka med ett till vitrinskåp snarast.

 

Trevlig fredag! ♥


tt as in torsdag trams

Hade bästa utbildningen ever på jobbet, Köpte biblar på Erikshjälpen, Massa tändsticksaskar inköpt. Bibelpapper brinner mycket mycket bra. Update imorn va? God natt:-)!

The never ending to do -list

Tjabba!

Ja, ännu en dag hemma men idag är jag faktiskt ledig så är en ledig/vab-dag idag. Men iallafall. Igår hade jag lite svårt att somna in pga överdriven kaffe-konsumtion så jag funderade på en to do-list, det är så mitt liv fungerar. Listor, listor och åter listor.


Jag kom en liten bit på väg;
- göra iordning en "baklåda"
har en massa cupcakes attrialjer som dräller i hela skafferiet...
- fixa fram en gammal bibel som jag kan slita sidorna ur, ingen mörk sida jag har utan bara ett intresse för inredning...
- vattna blommor !!!
- göra ost-paj,
för det är sjukt gotti
- hänga, tvätta, lägga in.. stryka kanske??
- pyssla lite med blommor
- måla en bänk


Ja men ni hör ju... Varför jobba för?? :-) 


Igår fick jag iallafall upp ett nygammalt skåp som jag genast fyllde, vart kommer alltifrån?? Jag vet iallafall att jag fick med mig en hel del från farmors hus men Jonas är inte oskyldig - han har en hel del han med! :-) Jag insåg iallafall att jag behöver vinglas och te-koppar size very very BIG - så blir ett besök på Indiska snart :-)

Jo så kom jag på igårkväll att jag nog har en matta i källarn som skulle passa i hallen.. Så lite röj downstairs ska också hinnas med dag...


Mycket tjusigt finns på Indiska.. Älskar deras muggar!

 

Nu ska jag greppa dagen - lunchtime för mig och Ella!

Vi hörs ♥




Inspirerad!

Sur som en citron... Fin fin rengöringsspray som luktar surt :-) Den "vanliga" citronen kan man t ex klyva och sen gnida in diskhon med... Eller micra en halva i ca 30 sek.. Eller göra en citronkladdkaka. Liksom valfritt!

 

Tjabba,

blev ännu en VAB-dag men så är det väl med små barn och hösten. Och våren. Och vintern. Och sommaren. Och det är bara att vänja sig!! ;-)


Iallafall. Jag fick ett sug att hitta på något - antingen måla en möbel, riva i en gammal bibel (eller är det straffbart?), möblera om i ett köksskåp, städa toaletten eller vattna blommor. För framför tv'n går det inte att vara i afton - fotboll!! Jippie. Just love sport. :-) Men jag ska försöka fånga den här kvällen innan den springer iväg...

 

Trevlig kväll! ♥

 

 


3 år!

Hej!
Vab dag idag, så äre.. Lillhjärtat är sjukling. Så vi har haft en mysdag idag, lite pussar och kramar och massa tv.. Det får man när man är sjuk.


Iallafall - mam&pap (alltså mamMatilda & PapJonas) firar 3 årig förlovning idag!! ♥ och 4 ljuva år tillsammans... Det ska vi fira med nya Polly och en film i soffan :-) Haha, ja det innebär att för exakt 4 år sedan satt vi i soffan i gamla lägenheten och Jens kom dit och ställde frågan "men vaddå, är ni tillsammans nu eller?" ... blev tydligen ett ja som svar på den frågan ;-) Hösten 2007 kan vara den bästa hösten i mitt liv - på gott och ont. Även om hösten 2011 har och är väldigt härlig också. :-) Det är konsigt ändå hur livet ter sig... Ja, om någon hade förutspått denna framtid för mig hade jag bara skrattat. Inte trott det var möjligt. Jag menar, tänk om jag för ungefär 5 år sen visste att Jonas den snygga jäkla token (som jag knappt kände då) en dag kommer bli far till mitt barn?! Sjuukt ju! Ja att bena ur livet bakåt i tiden, är sannerligen intressant ibland.

Men titta här då... En present från mamma, ja tak-kronan alltså. Den ska jag pynta till jul, man kan ju ha massa skoj i "korgen".. Lök t ex. Eller pumpor. Eller mossa. Eller en blomma. Ja, bara fantasin sätter gränser :-)

 

Nu är jag härligt frisk i kinderna efter en skön höstpromenad, så ska hoppa in i duschen, skrubba lite extra noga och sen LOVEMAKING in the sofa! Yiha!! ♥ (men vår soffa är skinn så vi kan torka bort ev. fläckar, ni som såg Gustafsson 3 trappor igår kanske förstår ;-))

 

Härlig måndag på er! ♥





Lördag and family-häng

Hej lördag och nästan natt,

iallafall i föräldra-mått mätt :-) Idag har varit en riktigt familje-dag med två småtjejer som hjälpt mig med diverse. När den lilla flickan sov hjälpte den stora flickan mig att måla mitt senaste loppis-fynd. :-) Vi avrundade dagen med långmiddag, efterrätt och sen chokladätning en masse, helt kanon med andra ord. Och det bästa, helgen är inte ens slut!

 

Söndagen bjuder på mormor & morfar dag - samma stil som idag med andra ord :-) Jag klagar inte...

 

I fredags köpte jag en orkidé, så fin blomma men tyvärr dör de alltid för mig.. Synd för jag skulle gärna haft i alla mina fönster. Iallafall, jag hoppas den här överlever länge för den förgyller ju sannerligen diskningen :-)

 

 

Jo, jag måste ju passa på att nämna att Jonke friade åt mig på fejjan igår! Yeap, det är sant ;-) Så bröllop it is... återkommer om när var hur!

 

Nu ska jag duscha, har en ny familyfresh jag måste testa, sen blir det soffan... Inte alltför länge misstänker jag. Igår sov hela huset (jag, jonk, ella & svärfar) före tio. Jez, gammal eller vad!

 

Ha en nice lördagkväll ♥


Ett hääärligt gäng

Ja men hej!

Glad mammaMatilda här, har fått hostmedicinen med stort C. Yep, jag svävar på rosa moln.. Iallafall. Vi kör ett bild-inferno idag,

Ica har börjat med väldigt fina förpackningar.. Vita, stilrena och fräscha. Och se där, en chokladboll.. Nej men hej på dig du älskling :-) Jag och Ella slängde ihop diverse bakverk nu på kvällskvisten, hon åt mest deg.. Och ja, var faktiskt inte till någon hjälp alls men hon förgyllde ju tiden :-)


En liten flanell-tomte som strök runt här på kvällskvisten och gjorde massa bus. Ja, här händer det grejer vill jag lova.. Dagisdagen idag hade gått lika bra som igår, och det var ju fotografering idag. Ska bli spännande att se resultat på det :-)

 

Min senaste gamla goding - ett gammalt fönster som tagit sig hit ända från Lillmörtsjön! Dvs från Jonas mormor och morfar. Som vanligt, Jonas nämnde att jag var tokigt i allt gammalt så på den vägen är det.. I förbifarten sa han att ett gammalt fönster är min högsta önskan, och får då till svar att ja, det står nog minst två ute i förrådet!! JAAA, se så fint också! Det här är ett riktigt riktigt fynd, superfint skick, precis så shabby jag vill ha det :-) Ska dock inte ha det ståendes som nu utan ska använda det till något annat.. Men ooh jag är så rädd att det ska gå sönder så det får vila här ett tag tills någon fyllt minst 5. :-)

 

Nu ska jag iväg å dejta McDreamy, McSteamy och McLenur. :-)

Ha en nice kväll ♥

 

 

 

 


Tisdagsbabbel

Hej på er!

Dagarna går och det var visst Oktober redan, men så fint väder! Härligt härligt och såhär kan det få vara till Februari. :-) Inskolning för lillhjärtat går kanon. Vi inväntar bakslag, men faktum är att det känns mycket mycket bra av olika orsaker, t ex att höra att hon ätit havregrynsgröt?! Herregud... Det ÄR bra! :-) Hon trivs jättemycket och är nog en liten gullunge, sitter allt som oftast i någon frökens knä :-) Trivs kanonbra både med personal och allt annat som aktiviteter osv. K a n o n e r s ! Jag återkommer i frågan om nån månad eller så ;-)

 

I fredags var vi till Sundsvall en supersnabbis, men vi fick lite tid över så jag besökte Fröken Fräken, en fin butik i Skönsberg (?). Ja det visade sig att jag hade ett gammalt presentkort jag kunde använda där, blev den fina lyktan för det :-) Tända ljus hör ju verkligen hösten till, här går det nog åt ca 10 per kväll.

 

Och appropå shopping så har erikshjälpen här på hemmaplan 1-års jubileum, har spanat in 1 pryl jag nog måste lägga rabarber på.. Var där idag och gjorde ett annat fynd, det här är dock av lite större sort men ack, ack - precis vad jag behöver! Tokgillar att gå runt där och botanisera, man vet aldrig vad man hittar.. Och återvinning vinner alla på, right? :-)

 

 

 

Titta vad jag har gjort?!! Fick ett infall - slutar aldrig bra. Men jag gör säkert om det igen snart... Dock trivs jag grymt bra med "färgen" (eerhm den mycket mycket jämna färgen och för att inte tala om avsaknaden av glans) och kör nog mörkt ett tag. Har tyckt att jag sett blek ut i det förut, men så jävla illa är det väl inte? Ja varför inte resten av livet?? I övrigt bjuder jag på ett psyokopatiskt utseende - varsågod. Sleep with one eye open. Och appropå öga har jag bad-eyelash-day, har ni det ibland? Sjuuukt irriterande när en hel drös med fransar gått av, de ställer till oreda! Har ju ett stort glapp i mitten av fransraden, very sexy. Jag måste gnussa ögat något otroligt när jag sover, för det är samma med ögonbrynen.

 

 

Ja. För att göra en lång historia kort, jag är helt jäkla jobbkvälls-fri tills nästa fredag, wooho! Det känns härligt i mitt sossehjärta,

 

god natt raringar! ♥



I let it fall

Hej!
Här har det varit sjukstuga i helgen
och är det fortfarande, mamsen tålde visst inte dagisbassilusker..! Det sätter ju sig alltid på rösten också så jag har talförbud nu tills jag låter som folk. Tokrädd för stämbands...nånting!


Iallafall. Jag fick ett roligt paket i brevlådan idag, är ni förvånade? :-) Det är lite smått och gott från Dermalogica - min hy lever ett eget liv just nu. Tror den siktat in sig på åren kring 13-14, mycket blemmor med andra ord. Ja iallafall, jag snöade in på just hudvård nu så vi kör på det här och ser vad det är. Om det är något jag gillar kör jag vidare och finns då mycket billigare utomlands, tack gud för det... Tog ett prova-på-kit som tydligen ska räcka ett tag, har hört många lovord om det här märket.

 

Nä nu ska jag försöka få i mig lite frukost/brunch och sen kraxa ikapp med skatorna härute... Fast vänta nu, Jonas sa att jag var en riktig rugg-uggla igår så jag kanske ska Hoa då? Hoo-hoo...

 

Have a nice monday! ♥

 


RSS 2.0