Viva la

Hej å lill-lördag!

Dock utan fest och baluns, här pågår inskolning samt pyssel i kök. Tittade efter vad brevlådan bjöd på för skoj idag, vab-papper från försäkringskassan... haleluja, i love paperwork! not. Men det går fort, vanan sitter i sen sjukhustiden. :-) I runda slängar blev det ungefär 20 papper på oss var jag fyllde i då.. they call me vab-experten! ;-) Ett kryss här, en rad där..


Jo Ella har ny väckningsrutin, hon vaknar, ställer sig upp, slänger ut allt ur sängen (napp och snuttefiltar) och efter varje sak hon slänger ut säger hon högt; TAPPA! Det blir ett par tappa varje morgon om vi säger så :-) Tappa är för övrigt hennes favoritord. När vi var på lindex förra veckan var det en dam som tappade något på golvet alldeles bredvid Ella, när damen böjde sig ner och tog upp det sa Ella förtjust just tappa, damen blev ganska paff om vi säger så ;-) Jo och imorse tappade jag Ellas ryggsäck på hallgolvet, inifrån köket kom ett tappa... :-) Sånt som gör mig varm i hjärtat.


Här sitter jag i ett stökigt kök och är världens sötaste. Äter naken gör jag också.. gör aldrig ni det?!

 

Nu, hänga tvätt sen såklart jobba kväll. Nåväl.

Ha en fin onsdag! ♥

Bara porslin

Hej!

Vi fick oss lite sovmorgon idag, ojsan hoppsan, vaknade halv nio!! Och ska vara på dagis vid nio.. Men efter lite team-work kom papps & unge iväg, mamma stannar hemma idag :-)


Jag har under den ensamma stunden beställt första julklapparna! En massa! Jo, vi har ju börjat köpa ett jul-porslin till mamma, tanken var att vi skulle ge det för all framtid framöver då den innehåller många delar och framförallt lättsamt att veta varje år vad man ska ge:-) Men så av en slump upptäckte jag att det utgår i år - hjälp!! Hon har bara tre delar sen innan så det blev en panikbeställning om 7 delar. Men då var hennes klappar klara för 7 år framöver då... Tyvärr inte alltid porslin håller när det skickas, men vi håller tummarna denna gång!




På min önskelista står också en finservis, dock ingen jul utan bara en fin. Det står mellan denna, pergola heter den och är jääättefin...



... eller den här, Ostindia. Lite mer gammeldags, men också superfin. Blått på porslin är supersnyggt tycker jag och passar bra in här i vårt "lantliga" kök :-) Jag har faktiskt en servis sen tidigare, en gammal Rörstrand som min farmor fick då hon gifte sig. Tyvärr är den lite väl 50-tals aktig för min smak... Men kul ändå att ha till speciella tillfällen! Har ni något porslin ni samlar på, eller är det bara tant matilda som gör så? :-)




"Mon Amie" är också jättefin, skulle vilja ha som fika-servis.. Förra veckan gick jag in på Iittala-outlet och beskådade allt live - herregud!! Vilken drömbutik. I love fina dukningar..


Mumin ;-)) Faktiskt gillar jag de små vita trollen jättemycket och tänker nog ge Ella den här emalj-muggen i julklapp.. Min farmor hade en emalj-mugg som man alltid fick dricka en förkylningsbryggd ur, så den här muggen väcker en hel del otäcka barndomsminnen ;-)


Ja nu ska jag sluta tjata porslin, som faktiskt ligger mig varmt om hjärtat; är något av en manisk samlare, hittar jag något på en loppis som är märkt Rörstrand köps det alltid. :-) Ett tips är Erikshjälpen, där kommer det ibland fram gamla fina fat för en liten peng.


Nej nu ska jag ... bara va! Ha en fin tisdag! ♥





Första dagen

Hej!
Då var första dagis-dagen avklarad av många många.. Det gick jättebra iallafall. Vi tar dagen som den kommer och kör lite tuffare imorn. :-) Mammas lilljänta! ♥ Känns bra i övrigt med lokal, personal, m.m. Dags att märka alla kläder också.. PJUH!


Iallafall. Nu ska jag bädda lillhjärtats säng som så fint står ihopmonterad på prinsessrummet. Åååh, inte flytta redan...? Gohönamammas.

Appropå juleklapp - har ni börjat? Jag tog en liten kik idag, men la ner snabbt. Kände att det blev övermäktigt, försöker vara strukturerad med listor osv och försöka beställa så mycket som möjligt via nätet för orka med julstress på birsta! Ja iallafall så infann sig inte rätt feeling så det får bero ett tag.. As usual är det ju barna (inkl. min bror) vi lägger mest krut på och man vill ju alltid överraska så gott det går.. Nytt försök imorgon - är ju bara 3 månader kvar liksom ;-))


Hej där pappsen... Ellas favoritgrej, kika under... ja, vad säger man, kika under häck?

 

Ella på sitt rum ♥ Hon smiter dit så fort hon har chansen :-)


God natt kära ni! ♥



Snart ska

.. dagisväskan packas! Imorn börjar mammas lilla gryn inskolning ♥ Vi kör 2 veckor och tar det som det kommer helt enkelt. Finaste kånken fick hon av mormor nu i helgen, suverän väska med "inbyggd" stjärtlapp, bra till framtida utflykter :-)


 

 

Hello söndag, hur är det vilodag och allt? Jag sitter med en cider lika som igår och njuter i soffan. Nystädat vardagsrum, nya gardiner, nya ljuslyktor, stor godispåse.. Ja, jag klagar inte! Iallafall. Igår la jag ut en del på den där köp&sälj sidan, vilket resulterade i att jag fick sälja iväg x-boxet som stått och tagit massa plats. Bra där, vi sålde det och for iväg och köpte en barnvagn som vi hittat på samma köp&sälj-sida :-) Perfekt med andra ord, skönt med en dagisvagn så våran fina Brio kan fortsätta vara fin :-)

 

Fullspäckad vecka väntar här iallafall... pjuh, ser inte framemot det! Men vi får hålla huvudet kallt och börja vänja oss vid tider hit och dit, hämta, lämna... gaaahh. Ja ja, det blir nog bra. :-)

 

Sov gott! ♥


Bräcke

Hej bloggers!
Vad gör ni ikväll...?


Jag och la familia tog pick och pack och drog till Bräcke idag, syndernas by... ;-) Iallafall. En skön lugn dag fylld med härlig höstluft samt ett obligatoriskt besök på handelsträdgården - som jag by the way älskar. Gjorde en del fina fina fynd, idag igen! Blir aldrig missnöjd när jag går därifrån. Sen som en blixt från klar himmel snubblade jag över nya fina gardiner i vitaste vitt, för halva priset!! Ibland ska man ha tur :-) Så de ska upp imorn, samt möblera med lite annat nytt smått och gott :-)

Inspirationen är på topp!! Har också börjat röja o rensa lite smått - finns ju en behändig köp&sälj sida på fejjan som jag tänkte testa, perfekt att lägga ut "billiga" småprylar som kanske någon granne eller så vill ha. Det här med inredning, går ju i vågor som bekant och min våg är här för att stanna därför har jag massa "ovågigt" över ;-)

Perfekt en lördagskväll som denna, lime-lover som jag är. Full pott på denna! I bakgrunden några nya fina ljuslyktor :-)

 

Näe nu ska jag och Jonas sätta upp tavlor - sen .... go to bed! :-)

 

Ha en nice lördagkväll! ♥


Olivolja och solmogna frukter

Hello fredagsmys!

Trött mams här, men en ledig helg står i antågande så jag är glaad :-) Slutade tidigare idag så vi familjen Persson/Engholm hann med lite torg-shopping. En fredagsblomma var jag väl värd :-) Avslutade med tokhandling mat, ni vet sånna gånger man handlar typ en måltid och det slutar på en "nätt" summa, alltid över 500! Men det blev god kycklingssallad med god dressing och till det ett utsökt glas bubbelvatten a´la citron! :-) Där hade ni vår fredagsdinner.
Till efterrätt serveras chips och dipp. Allt enligt min önskan of course :-)



Känner ni att höst-tröttheten slagit till..? Det gör jag! Den kom som en blixt från klar himmel idag... Himla välkommet, hörru! Ska försöka mota olle i grind, tror att det är järn-nivåerna som måste upp lite grann.

Ellas rum i kvällsskrud. Det är så gott som klart, håller på att måla sängen nu så när den är på plats kan lillfröken flytta in på riktigt ;-) Vi får se vad pappan tycker om det...

 

Höstfräscht tips är denna bodylotion från Apoteket, luktar mycket mycket gott!! Kostar nån tjuga sådär. "Skum"rengöring också från apoteket, tycker den "gör rent hus" snabbt och smidigt :-)

 

Näe... Vet ni vad? Jag ska faktiskt dammsuga och torka golv nu, Jonke är ju apförtjust i Idol, vilket inte jag är. Men får nog se mig besegrad i den kampen, så jag gör väl rent golven istället då. Sen en varm dusch, sen soffmys!!

 

Ha en great fredagkväll ♥


Brasklapp

Herr och fru Karaktär har en het dejt i soffan...

 

Yep, thats my evening. Chirre å dirre... Är ni förtjust i chips testa Olw´s Kebab Drömmen, fyra av fem toast får den :-) Är ingen chipsfanatiker, äter helst inte chips utan dipp men med dipp är det bra gott!! Jaja, nog med chips-analysering för ikväll:-)

 

Jag å jonke smider planer... Vi får se vi får se! Imorgon ska vi iallafall till el sundsvallo på sjukhuset med Ella. 18-månaders kontroll, något sen men bättre sent än aldrig som bekant. Vi hoppas alla håller sig friska under natten för mamsen är SÅ shoppingsugen!! Har bland annat en garderob att fylla med både hyllplan och kläder, stackars mig va ;-)

 

Iallafall. Just nu är jag inne i ett flow- najs känsla!! Inget kan stoppa mig eller få mig på dåligt humör. Jag försöker vara positiv varje dag, hallå jag har ju världens bästa familj!! Jag vet vad jag är värd - och inte. Just något som jag för några år sen kämpade hårt med har nu blivit av, liten ändring men tillför mycket livskvalitutta! Thats, my dear är allt jag kämpar för, livskvalité :-)

 

Jag säger adjöken, nu ska vi skriva inköpslistor!

Puss ♥


Wishes for September



Fat, hemtex - skulle vara snyggt i hallen för nycklar o annat småplock
Träskor, vill ha snygga inneskor - dessa är en fulsnygg variant ;-)
Pläd, ikea - myyysss!
Gardiner, hemtex - jag har haft samma gardiner i vardagsrummet i ett år, say no more
Lampfot, åhlens - till Ellas fönster :-)


Önska är gratis!


Näe, det blev en sen kväll det här... Dags att styra skeppet mot sängen. God natt ♥

Regnig måndag

Den här blomman spådde regn idag, OM den hade rätt!! Det har bokstavligt talat öst ner hela dagen...

 

Hello,

grå måndag, vad göra? Köa i över en timme på en utförsäljning, handla tacos, göra upp en eld, busa med ella och Jonks och till sist slappa i soffan. Det är vad som gör en grå måndag lite piggare :-)

 

Ellas krok med en tildaÄngel och tildaväska :-)

 

Näe, nu blir det soffhäng resten av den här kvällen,

hoppas på en piggare dag imorgon! ♥


Jag gjorde det!

... rent både på ut & insida!!

Japp, jag har putsat fönster ;-) Alla fönster på kyrkvägen 20 är skinande rena. Skönt, då är det ungefär ett halvår kvar till nästa gång ;-) Putsa fönster är ju typ det värsta i städväg man kan göra, men i år gick det smidigt, lätt och blev bra! Go for fönsterskrapa i say.

 

Så var en jobbhelg till ända, lite skönt å jobba helg ändå - blir (ibland) mysipys at work, inte lika mycket folk där och det dukas (ibland) upp gotta... Ja man får ju göra det bästa av situationen! Men det bästa med jobbhelger är dock de lediga vardagarna istället ;-) Så imorgon njuter jag av en ledig måndag, helt perfekt dag att vara ledig på! Dessutom bjuder dagen imorgon på hänga-på-låset aktivitet i form av utförsäljning. Jättetrist, tydligen ska den lokala barnklädesbutiken slå igen och sälja ut allt, möttes av stora konkurs-skyltar när jag var dit förra veckan. Nej, vad trist - jag vill ha ett blomstrande torg här med butiker av olika slag. Gör mitt bästa för att gynna orten så gott det går, men det räcker inte alltid ända fram. Synd! Stan i all ära, men är ju alltid kul om man kan hitta det man söker här hemma...

 

Nåväl, jag har myskväll här hemma alena, Jonke tränar på att bli hockeyproffs och Ella sover. Vi hade besök i eftermiddag av mams&paps, jättekul då mamma alltid kommer med små presenter ;-) Samt lite annat smått o gott... Bland annat förkläde modell MammaMatilda och modell LitenElla :-) GULLIGT!! Och min gamla juniorsäng som Ella ska få ärva.

 

Jag är glad för de mina. ♥

Trevlig kväll! ♥

 

 

 

 


Gåvor via post

Hej!

Har fått tre roliga paket nu i veckan, lite nytt till duschen bland annat...


.. från BodyShop, showergel och body butter. Tyvärr är bodybuttret lite väl "parfymerad", man luktar verkligen satsumas - vilket jonas var snabb att påpeka ååh, har vi clementiner hemma?! näe, tyvärr det är jag som luktar... ;-))

 

Ny favorit till håret, Orofluido, med olika oljor. Gillar det hittills, lite lyxkänsla i vardan! Använder masken 1 gång i veckan.. Vi får se om det gör underverk ;-)


Här ett efterlängtat paket, två muggar från GreenGate. Ja, gissa... prenumerationsgåva of course :-) Man skulle egentligen få en grönprickig och en annan grönmönstrad variant, tur i oturen då att jag fick blå... Jag har redan blåprickiga skålar :-) I bakgrunden favorittermosen :-)

 

Jaaaha.. Lördag idag = jobbdag. Men har en ledig förmiddag iallafall! Vi ska se till att fånga dagen! Är ju fint väder idag så dagen lär nog spenderas utomhus :-) Våran lilljänta valde att vakna vid fem rycket imorse... men hör och häpna, somnade så fort hon hamnade mellan oss!! När hände de sist?! Typ när hon var tre månader kanske...

Kvällen är ju tingad for work men jag tänkte försöka förgylla det lilla som återstår av den när jag slutat jobba... kladdkaka it is!!


Tjabba tjena hejdå, ha en nice lördag! ♥

 

 



Småländska pärlor

Hej fredag!

Har precis avklarat fredagsstäd, dammsugit, torkat golv, skrubba toan... ni vet! Ja så nu har jag lite mystid till godo innan work. Japp, ett kvällspass såhär på fredagen står i antågande men det blir nog bra. Fick en välbehövlig sovmorgon imorse och har hunnit med massor så än så länge är det en toppenfredag.

Iallafall. Nu har vi flyttat in i boa - vilken dröm!! Har fått massa hyllmeter att stoppa prylar på :-) Åh så bra! Så alla utekrukor har fått nytt hem och även alla kratter, spadar, cyklar... Skönt att få undan sånt i en FIN bod! Även att mitt planteringsbord fick plats så ni vet var jag finns i när det är dags att sätta om blommor ;-)


 

Snart blir det ett besök på det småländska varuhuset, vad som köps återstår att se.. Ovan är ett axplock av alla pärlor som finns på ikea :-) Ellas rum har iallafall lite space som måste fyllas ut, med vad återstår att se! Ny kökslampa är iallafall prio 1. Även nya plädar, handdukar, mattor... ;-)

 

Tjolahopp - nu ska jag jobba undan 3 arbetsdagar fooort så jag får tid med la familia igen!! Alldeles alldeles perfekt att få lediga vardagar ihop, det kommer jag sakna mest när Jonke börjar jobba igen. Vardag är bra ledig dag.

 

Ha en fin fredag! ♥

 


Comeback!

Ja men HEJ!
Dålig aktivitet här men som ni vet... Hösten tar ofta musten ur en :-) Iallafall, det står inte still här hemma, vi har hunnit med mycket den sista tiden. Ellas rum är ju fäärdigt, med lampor, gardin o allt! Ska faktiskt "flytta in" i hennes garderob i detta nu. Ja det fattas lite småplock men det tar vi till veckan :-)


Jo så har jag bakat BULLAR, that's my hate-bak. Om ni förstår... Därför gjorde jag det två kvällar i rad ;-) De är ju absolut godast nybakade... Det andra bullbaket blev pizzabullar, gott mellanmål!

Jag försöker "lära mig" baka annat än sockerkaka - jag har en utmaning att ta mig an i det närmsta. Har lovat mig själv att försöka göra macarons - det måste ju vara det svåraste man kan göra. Fick en fin bok idag med steg för steg så snart står jag där... och kliar mig i huvudet!! :-)

Såhär ser mina nya höstpjucks ut, nya och fina!! Beställda från Ellos, såklart :-) Bra rejäl sula, inget halkigt elände. Ja då var det "bara" vantar, mössa, halsduk... kvar ;-) För Ellas del är höst/vinter nästintill ordnad, vi fick tag i en begagnad overall i bra skick på hemmaplan. Skönt, då kan man stryka det och fokusera på det näst "värsta" - SKOR!! Och vantar, mössa, halsduk.. same, same fast i mindre modell ;-)


Jo jag är ledig idag,
så nu ska jag fortsätta studera macarons :-) Ella sover och pappsen försvann ner i källarn.



Idag rullar denna på repeat, om och om igen! himla bra.

Take care, vi hörs! ♥

T R Ö T T !

Hej kära vänner!

Trött mamma, avverkat en tuff arbetsvecka och har då frihelg att invänta, väldigt skönt. JA, det känns ibland som att jag bor på jobbet - men ändå hinns mycket med. Den här veckan har varit fullspäckad! Jag vet inte vad som skrivits eller inte, men i onsdags hälsade vi Ellas dagis! Kändes toppenbra så nu har en liten klump i magen släppt :-) Torsdagen var vi i byberget hos gammelmormor. Å t e r h ä m t n i n g - andas, bara va, frisk luft, SJÖN!! Det finns inget som byberget i höstskrud. Nej, det är svårslaget och måste upplevas varje år.

Iallafall. Förändring, förändring, changes - kalla det vad du vill. Men i år ska det bli av. Jag har redan gjort en stor förändring, kanske den största! Och fler ska det bli. Jag går inte in närmare på detta då det är mest mentalt - alltså inget någon annan förstår ;-) Jag har konstiga idéer men mår som bäst då de utförs som jag tänkt mig! Fullt upp eller skönt slapp, jag måste hitta ett shysst mellanting där. Även på andra plan behöver jag landa och komma åter med full kraft, men det är väl det hösten är till för...? Pånyttfödelse framåt vårkanten, så kan man under månaderna innan tänka, känna efter och finnas. Great! Jag vill vara mitt bästa jag innan året är slut.


Nu ska jag öppna ett h&m-paket, en höstjacka däri ligger.. Bland annat ;-) Ni känner väl mig...

Helgen ska vigas åt mor&dotter-häng, vi får se var fötterna tar oss! Forsön runt är målet iallafall :-) Lite annat pyssel och stök blir det nog...


Appropå detta med återhämtning, vi gör alla vad vi kan för att gå vidare, inte sant..? En sak som slog mig när jag var hos mormor var att hon lagt en godisstrut framför kortet på morfar, för var det något morfar gillade så var det godis. Så gulligt gjort, han finns ju trots allt bland oss - klart han ska ha karra!! Det gör mig glad att hon gör sådant, jag tror det är nyttigt, istället för att låtsas som inget. Blunda inte för det du känner - låt det ta plats här och NU, imorn kan det vara försent.


Det blev luddigt, jag är inte full av vin men däremot full av känslor. Jag är människa jag.

Vi hörs! ♥

Irri!!

Vet ni vad jordens största irritationsgrej är? Jo, när man gör en kaffeburk som inte rymmer ett helt paket kaffe!!! Det mina vänner, gjorde min morgon något mindre angenäm än vad den kunde ha varit :-)

Tror ni denna rymmer ett helt paket?! Jag vill VETA!! :-)

 

Ja, kort denna dag. Men mitt humör är inte på topp, lite allt möjligt otrevligt händer omkring mig. Känner att jag inte har koll på läget till 100 % och sådant klarar jag inte av. Jaja, förändringens höst, bara att gilla läget and go with the flow. Vi får hoppas det blir bra.

 

 

Två människor, det finaste som finns? Två människor, fantastiskt vad just två människor kan åstakomma.

 

Vi hörs! ♥


3 September

Hej!

Såhär är det att börja jobba igen :-) dvs noll tid över till annat. Men jag börjar komma in i gängorna och känner mig redo för hösten/vintern 2011! På onsdag ska vi hälsa på Ellas dagis :-) Sen efter det lär jag gråta en skvätt, men vi är iallafall redo. Sen lite annat som ska planeras och styras upp, men vi tar det efter som! Tror att det blir riktigt, riktigt bra det här.. Vårt liv alltså ;-)

Iallafall. Idag är det lördag och jag har turen att jobba. ;-) Jag har precis bakat en kladdkaka som väntar på mig till ikväll... Det gäller ju att belöna sig själv! Det var väl alles för idag :-)


Jag beställde lite nya böcker igår, hittade den här superfina. Tror att man får bra med inspiration där till Ellas 2-års kalas :-)

 

NU måste jag åka, vi hörs! ♥


RSS 2.0