Lykt-heaven

 
Så här har ni då lyktan :-) Grymt mysig bild eller hur ;-)
Jag är jättenöjd förutom den lilla detaljen att jag skulle köpt 4 istället för 3 (som Jonas sa, jaaaja!!) får väl klicka hem en till - no problem! (jo, jag eldar alltid gravljus ute, räcker ju flera dygn.. )
 
Beställda från Glasverandan, suverän service som alltid, fick paketet dagen efter! Klicka in och njut av deras härliga sortiment :-D
 
 
 
Ja förutom lyktkärlek bjöd denna helg på sjukdom :/ Sov 7 timmar i ett svep igår på dagen. Trist men sånt som händer. Försöker kurera med smothies, frukt, te, (godis), broccoli... Vi får se hur morgondagen ter sig!
 
 
Är ni med på att liva upp denna höst?! VAD SOM HELST! Känner att jag skulle behöva ett break "husmorssemester" eller bara en fika... eller en bokcirkel kanske..? En galen utekväll?! Ni kan väl spåna så är jag all yours :-D
 
 
Nu X-factor,
tjing! ♥
 

Love love

Vet ni vad?! Mina lyktor kom idag!!! Har inte hunnit öppna paketet, jobbar till sen kvällen så jag har något kul att se framemot :-D Wii!! Jag är så nyfiken ;-)


Ha en fin kväll ni lediga fredagsfirare!


Blomsterprakt

 
Liljorna har slagit ut. Så otroligt fina men ack vilken lukt...! 
 
 
Höstpynt
Bilder från Instagram
 
 
Hej!
 
Ja som ni ser blomstrar detta hem ;-) Skämt åsido.. Jag gillar att pyssla och göra fint och just blommor får jag aldrig nog av. Fullt fokus på brokvisten nu dock, och vet ni vad...? Jag sökte ju the ljuslykta och igår fann jag ett alternativ! Nämnde det för Jonas, och han nappa direkt! Lite mätningar och sen beställdes det lyktor för glatta livet. Kul när även mannen är med på noterna ;-). Beställde från en butik jag handlat från måånga gånger förr och dom är redan ivägskickade men landar nog här i norr först på måndag :/ Jag tror det kommer bli jättebra och myysigt :-)
 
 
Nu äts det lunch för fulla muggar här och jag planerar vår eftermiddag. Skulle haft tag på en fin krans att hänga på dörren... ;-) Iallafall går vi mot centrum och hänger hos farmor ett tag! Sen ikväll klassisk tacos-middag det tycker jag vi är värda. Vi har lite att fira ;-)....
 
Ha en fin torsdag! ♥

Time after time

 
Ny tröja Ellos, kjol Lindex och mohedatoffeln på fötterna :-)
Ella har fullt upp med sina snuttefiltar.
 
 
Hallooojj igen vab-dag :/ Nu ser det ut som såhär att Ella blir hemma resten av veckan som tack och lov löser sig resterande dagar på annat sätt än att jag är hemma. Riktigt brrr-väder så må-bra känslan är på noll typ.
 
Ella ligger och sover i vagnen i hallen?! Och jag sitter här med en kopp te och önskar att saker vore annorlunda:-).
 
 
Vi kan väl enas om att denna vecka är den allmäna höstdepps-veckan och att alla andra resterande höstveckor blir bättre?! Bra, tack, jag pallar inte mer;-) Jag börjar faktiskt längta efter vinter?!.... Vitt o fint!
 
 
Det var allt!
Kram! ♥
 
 

Målande tisdag

 
Senaste loppisfyndet, glasflaska XL.
 
 
Måndag, tisdag... Blir ni förvånade om jag säger att jag och Ella blev hemma idag också ;-) Men imorgon ska det väl gå vägen..! Jag har utbildning på jobbet så fingers crossed. Men nu börjar ju herren i huset känna sig krasslig, det går bara runt runt ända till Maj månad.
 
 
Jag har iallafall kommit igång med projekt måla skolbänk medans lilla sjuklingen sovit, den blir så fin så! När den kommit på plats ska jag köpa några hyllor, lite pysselsaker, pennor osv. till min lilla pysselfilur. Hon älskar att "kippa" och "kipper" gärna i allt papper som kommer i hennes väg. Peppar, peppar inget annat än papper... ÄN! 
 
 
Nu dags att beställa matkassen tills nästa vecka, är ju fortfarande bra rabatt ;-).... Åså är ja lite lur på lite julpynt! Vilket inte vore det första för i år ;-) 
 
 
Ha en fin kväll! ♥
 
 
 

En Himla jul!

 
Ja jag vet att det är tidigt men är det inte underbart...? Himla bjuder på allt fint jag gillar till jul, linne, enkla broderier osv. Underbart!
 
 
 
Måndagmorgon och ännu en vab-dag :/ Men gud vad lillskrotan sovit inatt! Från sju till halv åtta, rörde sig inte millimeter heller under natten. Trött var ordet. Men jag tror det gjorde gott och imorgon är hon nog fit for fight för dagis igen. (hoppas jag).
 
 
Ute är det sånt härligt höstväder igen som fyller mig lust av alla olika slag (haha), t ex lust att putsa fönster, byta gardiner, städa, rensa...?! Får se vad man kan göra med en tussig dotter runt fötterna ;-) 
Iallafall. Nu tänkte jag att ni skulle hjälpa mig, det är nämligen några saker jag letar efter men aldrig finner :/
 
- Den perfekta ljuslyktan till bron, dvs en hängande lykta. Typ stall-lykta men inte med "platt" botten helst ;-) Har letat i 3 år och får nog se det som "kört" :/
 
- Vägglykta, en mer näpen variant som inte sticker ut för mycket från väggen.
 
- "Urna" i gjutjärn som inte kostar skjortan ;-)
 
 
Så ut med era tips :-D
 
 
Nu ska jag ringa till alla som behöver veta att vi blir hemma idag... pjuhhhh!
 
Ha de gott! ♥
 

Måstegrej, tror jag:-)

Hello,
 
har precis slängt ihop en KeyLimePie jag älskar ju Lime så detta kan inte misslyckas:-). Iallafall, jag konstaterade att mitt rivjärn är kasst, säkert hittat i 10-kronorslådan på ICA;-) Började googlade och fann....
 
 
 
Microplane rivjärn!
Tydligen creme de la creme när det gäller rivjärn, t om Leila använder sånt ;-) (och säljer i sin webshop).
 
 
Jag ska faktiskt köpa ett asap, hatar verkligen dåliga rivjärn när det där härliga vita beska kommer fram på en gång:-S Tror det blir någon i familjen som får det i julklapp också... Perfekt grej man inte vet att man saknar (om man inte överdoserar lime som jag gör). Finns t ex hos Leilas Generalstore, Bagaren och kocken, Cervera.... Pris runt 150-250 kr beroende på utförande. 
 
 
Nu sista touchen på pajen, smaskigt!! Vi har en lugn dag idag, Ellatösen är sämre idag så jag passar på att baka och Pappan leker för fulla muggar. Underbart:-).
 
Ha en fin lördag! ♥

Äntligen fredag!!!!

 
Dagens fredagsblommor, liljor! I bakgrunden ser ni min nya kudde också ;-)
 
 
ÄNTLIGEN FREDAG!! Denna dag har jag längtat efter länge, men tyvärr är Ellagumman tussig så jag missar APT på jobbet :/ Men det är ju ledig helg ändå!! 
 
Jag började dagen med ett läkarbesök jag varit nervös för ett tag nu. Men allt gick bra. Så skönt när man oroat sig över något i "onödan". Jag avskyr verkligen att själv gå till läkare och rabbla ut alla problem/åkommor man har, känner mig alltid så löjlig men man ska väl göra en helkroppskoll ibland ;-) Så jag unnade mig lite fredagsblommor och lite fina blommor till bron :-) Jag gillar verkligen hösten dagar som idag (ja minus sjukt barn då). Men vi ska nog ta oss lite frisk luft senare idag.
 
 
Idag ska jag göra något med fläskfilé..... TIPS? Vi kör ju alltid samma samma, kom med förslag :-)!! Jag ska minsann dricka ett gott glas vin till det också och bara njuuuta. Och såklart pussa på min familj och ge dem lite extra kärlek. Och skänka S en extra varm tanke idag. ♥
 
 
Ha en fin fredag ni med! ♥
 
 
 

-

Här slits man mellan hopp och förtvivlan om vartannat, rastlös känsla i kroppen fastän jag aldrig varit så trött som jag är nu. Behöver nog inte säga att jag inte är på topp och att dom saker som händer runt omkring mig är jättejobbiga. Ett telefonsamtal, där man direkt hör på signalen att det här samtalet kommer lämna avtryck, och jag hatar mig själv för hur rätt jag har. Jag avskyr hur maktlös jag är och för hur jag sitter på fel ställe och inget kan göra. Om jag är så här ledsen kan jag inte ens föreställa mig hur min hälft känner sig - som by blood sakta förlorar en liten del av sig själv. Som trodde iförrgår att allt blir bra men som idag får höra att slutet är nära, som inte orkar lägga en sista smekning på kinden för det gör så ont inuti att veta att döden ligger för hennes fötter. Att veta att det bara är ett tomt skal som ligger i sängen, i sängen utan hennes sängkläder och utan hennes egna kläder. All hennes identitet är redan utraderad, en i mängden och vi kan inget mer göra, men för oss är det vår bästa S som ligger där och kanske hör oss kanske inte, och vi ångrar så att vi inte sa orden medans hon hörde dem och tog dem till sig. Vi ångrar att vi tog det för givet - livet som alltid kommer till ett slut. Ett slut som vi nu står inför och inte var det minsta förberedd på, ett slut som vi undrar hur kan du göra såhär?
 

 
 
 
 

Höstens färger


Nya lack, 3 för 2 så det gäller att passa på ;-)


 
Höstens färger - nude, mörkrött och grått. Hade det perfekta mörkröda för några år sedan men har inte hittat någon ersättare ännu :/ Men dessa duger bra som alternativ - Loreal är märket och sitter faktiskt bra!
 
 
Lättmålade lack och plånboksvänliga priser, 59 kr st.
 
 
Hej,
jag har precis lämnat Ella på dagis. Det blir tidigare lämningar denna vecka för dom har utevecka :-) Efter jag lämnat Ella var jag tvungen att vända och åka tillbaka för att få ett papper ifyllt, sneglade in i rummet där alla barn hade samling och satt i ring, herregud så stor Ella såg ut ;-) Mammas duktiga lilltjej! Som just för tillfället har Pappa som favorit och det är lite jobbigt faktiskt.
 
 
Ska snart avnjuta en plocksallad från ica.. räkor, cole slaw, quinoa, ost... :-D Plocksallad är perfekt för den late ;-)
 
 
Ha en fin onsdag!
 
 
 

Vinterfundering

Älskade kusin ♥
 
 
 
Aaaarrghh jag får hjärnbryt här! Hittade Ellas vinterskor igår för en billigare peng, ett par hundra billigare faktiskt. Men Ella hade somnat så jag kunde inte mäta foten, så jag tänkte jag tar det imorgon. Meen då inser jag nu att det var någon form av kvällskampanj!!!!!VA!!!!!??! SÅ dåligt ;-) Kan säga att jag ångrar mig rejält just nu! Men har börjat "tänka" om vad det gäller skor också men det är ju verkligen en djungel! Och skor är ju en färskvara för små barn så att köpa på sommaren tokbilligt på rea funkar ju inte, Ellas fötter har dragit iväg 2 storlekar nu vilket vi omöjligt kunde vetat i somras då vi hittade skorna för typ 200 spänn ;-)
 
Vad fattas mer? Riktiga vinterhandskar, mössa och underställ. Om prognosen stämmer är det en vargavinter att vänta... Men småbarn behöver väl alltid bäddas in väl?! Men jag höll på att göra största missen, la ut en fleece till försäljning men insåg efter att Ella prövat den att den sitter perfekt ;-) Ibland går det lite för fort. Kan ju säga att jag sparade 400 spänn där, eller hur Jonas?! 
 
 
Idag är jag och Ella lediga och totalt ovänner - lilltjejen har använt väggarna som akvarellduk IGEN......... Suck jag blir så matt. Är på ett riktigt riktigt unket humör vill jag lova.
 
Ha en fin tisdag! ♥
 
 

Måndag och nya böcker

 
Ella visar sin nya bok med favoriten "Gubben Kesson och Katten Findus"
 
 
Boken kom med posten idag, fort öppna "ket" mamma!
 
 
Såklart något med (min) favorit Maja också, ett underlägg för pyssel osv.
 
 
Äntligen ledig, jag har precis krypit upp i soffan efter att ha röjt igenom hela huset. Vi började tidigt alla denna morgon så det blev till att lämna huset i bombnedslagsskick för att hinna iväg i tid ;-) Men nu är allt undanröjt och jag kan mysa resten av kvällen med Ella :-) Det blir en ny Pettson film och lite varma mackor tror jag. Det är vi värda efter denna helg å imorn har vi ju "helg" :-).
 
 
Jag har laddat upp med lite onyttigheter, tänkte kolla på film i min ensamhet för Jonas jobbar över ikväll. Något filmförslag? Åh vad jag ser framemot att bara ligga på sängen och kolla på webbtv ;-) Har ju totalt fastnat för SHF.
 
 
Trevlig kväll! ♥
 

Härlig dag

Äntligen fin frasig färgstark ljung på bron :-). Ska pimpa krukan lite mer ..
 
 
Hej!
Jag är på jättebra humör just nu vilket är skönt för det har jag inte varit sen... när? Det händer saker i kroppen och utanför som sätter mig lite på hold,men jag försöker åtgärda det som åtgärdas kan. Idag blev det en härlig promenad ute i det fina septembervädret :-)! Friskt luft = må bra nivån höjs radikalt. Så är det med det.
 
Idag jobbar jag ett kvällspass, och jag vet att jag har jättekul sällskap på jobbet så det ser jag faktiskt framemot. Mitt "team" på jobbet är ett gäng jättetrevliga och goa damer/kvinnor/tanter/ladys :-). Ni gör min dag varje dag faktiskt. Skönt att ha några omkring sig som stöttar och sprider glädje!
 
 
Dags för mig att beställa lite kläder ;-) Har spanat in en del fint! Men - och ett stort men, jag ska BARA köpa sånt jag vill ha. Dvs inget som är "bara för att det är billigt"/på rea/kan bli snyggt "när" jag tappar några kilon/vore skitsnygg på nobelmiddan! (ja man hittar på dom roligaste anledningarna). Ni fattar ;-)
 
 
Ha en fin torsdag! ♥
 
 
 
 

Morn morn

 
Min lilla unge plockar lite lingon "Ella-style"
 
Men gud vilken morgon! För det första sov Ella bredvid oss inatt, jag tycker sällan det är mysigt pga alla karatesparkar hon delar ut i ryggen :/ Det blir varmt, trångt ja ni fattar! Men så är inte jag någon "skedare" heller, tvärtom.. Hade väl helst haft en egen säng ;-) Ja sen blev det en alldeles för tidig morgon. Nåja vi myste i soffan en lång stund, men sen medans jag gjorde frukost bestämde sig Ella för att pimpa vardagsrummet - hon har målat med en bläckpenna på väggen :/ Blir till att måla där då, det är ingen liten målning hon gjort heller. Sen som om det inte var nog hittar hon en gammal godispåse i skötväskan (mitt fel, jag vet) som blir hennes frukost. Ja men haleluja... Hon är ju lite mer än lovligt odygdig om vi säger så och allt händer oftast på morgonen. Då man är som mest uppmärksam ni vet ;-)
 
 
Nu drar jag på mig skorna och går ut en sväng (nej, jag ska inte lämna ungen hemma ;-)!
 
 
Ha en fin tisdag! ♥
 
 
 
 

Tisdag

 
Lite tidigt va..? Men faktum är att Ella redan fått jultidningarna och julkataloger (!) börjar dimpa ner i brevlådan..
 
(vill någon köpa jultidningar, hojta ;-)
 
 
Hallå!
Jodå vi lever och frodas, tiden räcker dock inte till. Men imorgon är jag äntligen ledig och ska försöka komma ikapp några måsten. Idag ska jag jobba och Ella ska på dagis, vilket börjar gå sådär.. Hennes favoritlärare är upptagen med en inskolning kommande veckor och det var inte populärt, svartsjuka...?! Det är ju inte lätt att vara liten och försöka förklara för en ledsen Ella... Hoppas det ger med sig! Man måste dela med sig. ;-)
 
 
I helgen hade vi väldigt mycket familjemys, i söndags startade vi dagen med en lååång promenad och sedan var vi ute i skogen. Låter ju helt otroligt för att vara vi men kul hade vi. Matade myror med lingon, plockade pinnar.. Skönt med friskluft!
 
 

Nu ska jag lägga på ett kol inför dagens arbetspass sen försöka hålla ångan uppe så jag får lite gjort ikväll med....
 
Ha de fint! ♥

Vårt barn


Vem bor här?
 
 
Lilla fröken finemang såklart ;-) Men än vägrar hon sova i sin stora mysiga säng med sänghimmel och allt. Det blir väl det med.
 
 
Ledig härlig fredag. Jag är ledig hela helgen och det kan inte vara mer passande. Jag och Ella ska förbereda lite fredagsgott och sen vid två kommer lillkusin hit :-)!! Berättade det för Ella nyss och hon blev helt exter såklart, finns ingen som är så bra som hennes kusin! Blir bra med lite sällskap åt Ella medans jag fixar dagens middag som är örtmarinerad karré med skivad bakpotatis och morötter, låter gott eller hur?! Köttet har legat i den egengjorda marinaden sen igår, luktar smaskens! Det är veckans sista måltid från matkassen men jag återkommer med betyg ;-). Kan säga att för första gången någonsin har alla varor vi handlat blivit använda. Gårdagens rätt blev stor succé men återkommer ;-)...
 
 
Ikväll ska jag faktiskt ta med min kära på bio. Nya Hamilton har ju premiär, är väl inte filmen jag är ute efter utan myset! Älskar att gå på bio :-) Ifjol höst var vi faktiskt iväg flera gånger och vi tänkte försöka med samma sak i år, som sagt jättemysigt! Och väldigt kul att det finns något här i obygden också..
 
 
Ska sno ihop någon lunch sen få ungen att sova lite middag - "ella inte sova" sa hon då jag berättade att Elise kommer hit. Ja hon börjar bli stor. Vi för numer riktiga konversationer och standardfrågan är "Gör du mamma?". Jättekul med denna lilla dam som verkligen vet vad hon vill. (och inte)
 
 
Ha en fin fredag! ♥
 
 
 
 
 
 

Mammas guldlock..

Min lilla lockiga jänta ♥ Jodå, några korkskruv har hon, speciellt runt öronen :-)
 
 
 
Det är en hel del korkskruvar faktiskt! (eller grisknörrar som Bengt sa om mina lockar)
 
 
Här har vi tagit helg redan, lillhjärtat är sjukling. Nedrans hosta som aldrig aldrig vill ge med sig. Hur som haver vi hostar ikapp med blåsten idag, så det gör väl mindre att vara sjuk en dag som denna. Inatt knakade det i hela huset igen av blåsten :/ Börjar bli van.....
 
 
Eftersom jag inte har något roligt på hjärtat delar jag med mig av gårdagens middag från middagskassen :-)

Supergott såklart, skaldjur kan ju inte misslyckas! Jag gick på känn med alla ingredienser, fanns ju såklart ett recept att följa men då det bara var jag som skulle äta utgick jag från en (liten) burk Creme fraiche och tog resten i "lagom" dos. Blev över till idag och det var jättegott även kallt ;-). Detta var verkligen en hit. Lättsam rätt att ta till t ex till lunch.
 
Den gröna färskpastan gick särskilt hem hos Ella också ;-)
 
 
Ha en fin dag vettja! ♥
 
 
 
 

Rosa blommor


Ella har fått nya blommor till sitt fönster
 
 
Rosa, lättskött å fräsch :-)!
 
 
Tjabbahallååå,
hostihosti här just nu :/ Mamman har en rivig hals och fadern gnäll i rösten... Vi är väldigt slitna mao! Känner att helgen mer än gärna får komma typ imorgon redan ;-)
 
Idag lagade vi första rätten från Matkassen - Currykyckling blev det. Ett stort nja landar det på. Ingen av oss tyckte det var någon aha-upplevelse, där är vårt eget recept på currykyckling bättre. Men vi har stora förhoppningar inför kommande rätter! Man kan inte gilla allt ;-). Stort plus däremot för mycket mat; räckte till 2 ½ portion (Ellas är en halv ;-)) och TRE (!!) matlådor. Och mina matlådor kan man nog splitta på hälften... (Jag äter sällan upp en hel matlåda). Fortsättning följer!
 
 

Hänga lite tvätt sen sova sooova på sötörat,
God natt! ♥
 
 
 
 
 
 

Matkassen

 
Har precis hämtat ut veckans matkasse matlåda! Spännande att packa upp :-) Är mycket nöjd med innehållet trots att t ex köttvarorna inte verkar komma från orten (förpackningarna ser inte ut så i vår butik), ett minus ur miljösynpunkt då. Detta är verkligen mat jag inte hade handlat själv, så ska bli jättekul att få testa nytt! I kartongen fanns även veckans recept upptryckta på a4-ark, smidigt inför varje kockning. Tyvärr får det första testet bli imorgon - jag kunde hämta ut lådan tidigast 14 och jag jobbar kväll idag :/
 
Testa ni med, just nu är det 200 kr rabatt! Vi valde Matkasse Mellan - 4 måltider för 4 personer, återstår att se om det verkligen blir för 4 pers, men av innehållet att döma ska vi nog inte svälta ;-) (t ex 1 kg karré, 1 kg kycklingfilé)
 
 
Mysmåndag på er! ♥
 
 
 

Vad blir det för mat?

Har beställt matkassen från Coop - ovan menyn till veckan! Hämtar ut den imorgon så uppdatering kommer :-)
Har ni testat någon matkasse...?
(dock slipper man inte undan korv ;-)
 
 
Härlig helg som snart är slut.. Vi har haft besök av mamma och pappa hela helgen - fantastiskt :-). Pappa hjälpte Jonas ute och mamma hade Ella medans jag jobbade :/ ... Jonas och Pappa har iallafall hunnit göra jättefint på tomten, ingen gammal äcklig lekstuga kvar, borta är gamla vedboden och annat rat. Så fint! :-) Känns skönt att se lite mer direkta resultat, å en fin tomt vill man ju ha. Nu kan vi börja planera bärbuskar, träd och annat lite smått;-)
 
 
Igår kväll var det fullt hus här när jag kom hem efter jobbet, bror och Alex hade anslutit till gänget och dom sov också över. Så vi har haft varje rum fullt ;-) Alex fick sova i Ellas juniorsäng, vadå hon är ju kortast ;-). Bara att stuva in gästerna där dem får plats... funderar starkt på att införskaffa sånna där uppblåsbara madrasser och/eller en friggebod. Mysigt med gäster!
 
 
 
Nu ska jag ta min onda hals och lägga mig, har hela fyra arbetsdagar kvar till helg :/ ...
 
Kram! ♥

RSS 2.0