Skitsnack!

En liten "pigga-upp"-blomma + hink fick det bli idag :-)!!

 

HEJ,

Har ni saknat mig ;-)? Vi har haft mer än fullt upp, och det stavas ett rasat avloppsystem. För er som aldrig varit med om det - hoppas ni slipper för all framtid och för er som delar vår erfarenhet vet att det är tough shit så att säga. MEN, inget att hänga läpp över för nu är det färdiggrävt ute!! Då återstår bara skiten inne med att byta stammar.. Men problemet är väck ute (där det rasat) och ni anar inte pjuuuh-känslan... Vi fick problemet för ca en vecka sen och nu är det klart. Tack snälla snälla grävgubbar :-).
Kanske dom bäst investerade pengarna i detta hus?!
Oja!

 

Till sommaren kör vi källaren och stammarna inomhus, och efter det.... et voila - fixa tvättstuga och badrum! Jag har så smått börjat surfa inspo... Men det får bero ett antal år till. Vi sitter ju inte i sjön vad det gäller toafronten tack och lov. Första halvåret i detta hus duschade vi och kuckemulukackade i källaren. I en toalett som var fräsch någon gång efter kriget. Man glömmer fort :-).


Jag och Ella rymde iallafall till Bräcke igår så vi har spenderat dagen där. Hunnit med alla affärer i Bräcke idag och gjorde såklart fina fynd :-). Besökte den välsorterade loppisen, herregud...!! HEAVEN! Jag sprättade några slantar där, jag älskar loppisar och gammalt skrot. Tänk att förr i tiden gjorde man lådor åt sockerpåsarna *fniss* Men är det inte fantastiskt? Gediget. Big like. Vill ni se fynden? Fler skrotnissar därute?



Nu är det lördagsmys och jag ska ge karln en omgång... Massage!! Min älskade lilla slitvarg. Puss:-).

Nice lördag på er! ♥

 

 


SMS-inlägg

imag1900 (MMS)


Dagen efter the big mess

Några önskningar för min birthday (av familjen).... liten utemöbel, byrå (!!!), härliga linne-påslakan från h&m och en skön vilstol från ikea.

 

Som stående önskan framöver har jag delar ur Swedish Grace - som jag nu samlar på. Har 8 st vita mat-tallrikar, nu vill jag börja med assietter, men vilken färg..? Tänkte faktiskt ha en färg, tycker sånna dukningar är jättesnygga! Är inne på den rosa eller den blå. Vad tycker ni :-)?


Här en blandad dukning, snyggt eller hur? Den rosa är ju inte "rosarosa" utan mer ljung/dovrosa. Himla fin iallafall.


bild rorstrand.se

Ja också önskar jag mig en systemkamera, en ny bil, ny häck, ett fungerande avlopp... aah it never ends ;-).

 

 

Hej hallå fredag,

Veckans bästa dag eller hur?! Jaja mina lediga dagar börjar gå mot sitt slut, och vilka lediga dagar sen..! Men jag är glad som en speleman ändå, idag ska jag satsa fullt ut på fredagsmys :-). Det blir go middag, tända ljus, en film, lite godis och kanske något gott i glasen.. Igår drack jag en härligt torr cider. Som var god i två klunkar sen blev det föör torrt. Med det sagt måste jag alltså på boa :-).

 

Fredagsblommor kanske...?! Ja idag är möjligheterna oändliga och jag ska nu bara blicka framåt (stambyte here we go).......

 

Helgen är ju ledig och lite oskriven. Så jävla skönt att våren verkar komma även fast SMHI utfärdat klass 1-varning här.... VA?! Jaja lite snö har väl inte skadat och som jag konstaterade igår, vår bästa tid är nu. Fatta, om en månad är det slutet av MAJ! Dessa kommande fyra månader är iallafall mina favoritmånader... :-).

 

Nej nu dags att fånga dagen efter en låång sovmorgon!

Ha en fin dag! ♥

 

 


Grand opening and Grand totalstopp

 

yeeey, äntligen! Nu har Indiska öppnat webshop :-). Perfekt för oss lantisar! Ovan ett litet axplock av allt fint jag fastnade för.

 

 

 

Not so good day, vi snackar major avloppskris. Ja det finns väl inte så mycket att orda om det mer än att gården återigen kommer bli uppgrävd och källaren uppbilad. Vi hoppas på det bästa, det sämsta har ju redan hänt.

 

Vad tyckte ni om mitt hår då?! Riktigt najs och ja, det var lite lättare att face the facts med en fin frilla :-). Jag kunde nästan ge fan i att svära min värsta ramsa.

 

Med det sagt mina vänner öppnar jag en cider och tar min goaste såpa och beger mig ner till källaren. Där blir jag nog ett par timmar...

 

 

Hoppas Ni har en bättre torsdag!

 

Pssst... visst är man väl värd lite shopping en dag som denna?! johoo.. ja, rätt!


Kolla mitt hår!! Tack the Next best of Fin...

imag1913 (MMS)

Kolla mitt hår!! Tack the Next best of Finland :-)) idag ha vi stopp i avloppet, FETSTOPP så vi hörs när eh.. proppen släppt.


best of finland



Den här mörkgrå snyggingen landade i min brevlåda förra veckan. Är samlingen komplett nu? Nope :-). Mina två svaga punkter är finskt glas (iittala) och svenskt porslin (rörstrand). Vilken tur att jag fått ett paket innehållandes det sista med...!

Men ni ser ju... den gråa färgen gifter sig fint mot rött/rosa innehåll! t ex hallon i sommar, mmm.. Kan man fylla ett helt skåp med dundersnygga marimekko-skålen tro? Jag kan :-).

 

Men hej igen! Nu tror jag att jag är på banan igen.. Första dagen av fem lediga dagar idag, woooho :-)! Vi har precis avrundat frukosten, jag äter i köket och Ella i soffan, hur gick det till..? Nåja nu rullar Lotta iallafall så ungen är nöjd.

 

Idag ska vi bara ta dagen som den kommer. Eventuellt en sväng på ica strax.. Eller pass på den med energifylld unge? Ni vet... vi kan inte gå förbi de små kundvagnarna utan att Ella blir galen. Och går vi på konsum har de den där nedrans åkgrejen istället. Livet är tufft :-).

 

Nej hörrni, kan man ställa ut penséer nu eller? Såg att de har gjort det på jobbet. Men är de inte liiite tidigt än, eller? Behöver något färglatt i allt rusk! Huga. Igår var det som att vakna upp till typ December. Vitt överallt. Aprilväder jag vet, men kom igen!!! SOL ska det vara!

 

Ha en fin dag hörrni! ♥

 

 


Jobbfredag

Påsktuppen är kvar...

 

God morgon fredag! Åh veckans bästa dag :-). Här hemma har vi hunnit med att äta frukost och lite annat stök. Samma visa idag; mamma kiiv upp! 3-ords meningar med andra ord :-). Har inte så koll på utveckling, vad de "ska" kunna vid olika åldrar osv. Jag låter Ella följa sitt mönster (kan ju knappast påverka ändå), hon har ju inte haft världens bästa förutsättningar så det får "bero". Men kul att de kommer fler och fler ord för varje dag som går. Jonas pratade nästan rent när han var 3 år, och jag pratade konstant som liten så vi får se hur den här damen blir.

 

Dagis idag för liten och mamman ska jobba kväll. Sen jobbhelg att se framemot.... Men jag ska inte klaga, nästa vecka jobbar jag bara 2 dagar wooohoo :-)!!

 

Idag ska jag försöka hinna med att kasta vinterns blommor, ljungen har ju gjort sitt. Tyvärr får man allt vänta innan man kan ställa ut penséer. Vill ha vååår nu :-)... Men det brukar rusa på rätt bra den här årstiden så vipps är det sommar igen :-).

 

Ha en fin fredag! ♥


Changes

Kände för en förändring...

 

God morgon - "Mamma KIIIV UPPP!!" vaknade jag till ;-). Det är för rart med barn. Nu sitter hon och kollar på Lotta, som vanligt mao. Skönt morgonflow denna lediga dag :-)! Vädret ser ut att kunna bli bra, just nu sol och blå himmel åååh vad det behövs för humöret.

 

Iallafall - jag kände för en förändring i sminkväskan, jag tog en chansning och beställde hem ett prova-på-kit från Jane Iredale. Har ju haft Lily Lolo som tyvärr inte fungerar så bra som jag vill. Har ju även varit hängivet fan av ID bare minerals men något i deras foundation reagerar jag på ibland, speciellt sommartid. Iallafall, det här är mineralfoundation i fast kaka, ganska ovanligt men väldigt smidigt! Bara att dra över med borsten och sen "buffa" in i lilla ansiktet :-). Jag är nöjd än så länge, men smakar det så kostar det... Men jag tror att jag kommer köra på det här märket framöver - tror produkten är väldigt dryg. Och hålla på att mecka med flytande foundation, nej det gör jag inte. Aldrig igen ;-).

 

Nej nu blir det kaffe sen fånga dagen! Jag börjar med att fånga den i soffan några timmar :-).

Ha en bra dag! ♥

Viva la vår.... Eller?

 

Pompoms, Miss Etoile

 

Behöver lite fina färger för idag är vädret grått grått och åter grått. Våren tog paus tror jag.

 

Jag ska pausa nu i soffan med GCB (ni ser väl?) och lite kvarvarande påskgodis. Men här hemma får påsken dröja sig kvar åtminstonde veckan ut! Har varit en skön första dag för oss i familjen, första som i första dagen Jonas är hemma med oss igen :-)!!! Wooohoo, dom här bortaveckorna är alltså över. Tänka sig, det gick ju bra det med.

 

Imorn jobb igen och eventuellt något skoj på kvällen, vi får se...!

 

Trevlig kväll! ♥


Påsken 2012

För planering och drömmar..

Årets första Pense, men den får bo inne ett tag till.

 

Hej -

tillbaka till vardagen igen :-). Egentligen inte men jag jobbar idag så... Jonas har redan åkt till skogs för att hjälpa till med vindfällen och Ella åker på eftermiddagen (om hon inte blir sämre). Sen ska jag jobba av några få timmar medans det fortfarande är extra ob ;-).

 

Påsken har varit helt underbar som sig bör; uteliv, grilla korv, steka kolbulle, dricka jäger.. Kvällstid har vi ägnat oss åt soffmys och godsaker av olika slag :-)! Ella har haft jättekul trots envis hosta.. På lördagen var vi ett gäng som trotsade blåsten och satt ute nästan hela dagen. När man sen kommer in är man sådär härligt mosig, kinderna bränner lite och man är skönt trött i hela kroppen. Tidiga kvällar mao :-). Vi åkte till Byberget på fredagmorgon och var där till igår em, Ella somnade som en stock i bilen direkt när vi for. Vi föräldrar var också trötta igårkväll ;-).

 

Nu är ju påsken inte över ännu men för vår del är den nog det. Känns alltid lite vemodigt när en högtid är slut, från fullt ös och massa folk till ingenting.. Jaja, bara jag som har separationsångest från det mesta. Men påsken har alltid varit svår att "lämna". Ett helt år till nästa gång ju :-).

 

Vad har ni gjort i Påsk? Ätit gott och bara varit?

 

Ha en fin härlig annandag påsk! ♥


Nu har påsken börjat. Snor o gnäll men her...

imag1875 (MMS)

Nu har påsken börjat. Snor o gnäll men here we go :-))


Ikea-inspo

När man gjort alla dagens måste får man koppla av en stund vid datorn... Och surfa in på ikea. Se och njut!

 

Hemnes kommer som badrumsserie. Grymt snyggt. Och grymt vad vi faktiskt behöver. Ett stort frågetecken dock, vår porlinsho från just Ikea har spruckit all over - måndagsex eller? Känns lite risky business att köpa från samma ställe igen, vi har haft vår ho i ca 4 år. Och den sprack efter ett (!!!!!) Ja, vi kan reklamera. Men orka? Kommoden till är tyvärr också lite trasig (invändigt) men det är pga fumliga hantverkare.


Finn ett fel här om du kan ;-)! Min typ av kök, helt klart.


Lampan Lyrik igen. Ni ser ju själva, så jäkla perfekt.

 

 

Av detta att döma blir det en ikea-tripp snart, snart :-). Jag har fyllt listan kan vi säga... Men vi är lite eniga om en del inköp som ska bli av framöver, typ en smidig utegrupp (pytteliten), ny lampa till Ellas rum (var vi helt eniga på den...?), nya hall-lampor, byråer och så vidare. Det finns alltid hål att fylla.


Nu ska jag hänga dagens tvätt och sen se om Ella vill vakna. Vi är bortbjudna på middag idag... tackar! Sen kommer ju en hel hög med människor ikväll :-)!!



Ha en fortsatt bra dag! ♥



Sovrumsidéer

Nu ska ni få höra här....

 

Denna panel på en vägg i sovrummet (väggen bakom sänggaveln). Kanske i någon mörk bets..?

 

 

 

Dom här möblerna och lamporna (taklampan är WONDERFUL!) får byta ut våra i fulfuru. Sängen ska också väck men där får min käre sambo visa sina talanger och snickra tror jag.... Jag vill ha ett fint flyt på överkastet och alla sängstommar jag kollat ut har en "hög kant" i fotändan = knöligt överkast :-).

 

Sovrummet är i ganska stort behov av att göras om. Vi har tapet där (som är jättefin) men den har spruckit på typ alla väggar, ser jättetrevligt ut. Vi har det problemet i hela huset med sprickande väggar (vanligt i gamla trähus) så vi har börjat "fuska" genom att sätta upp träväggar (plankor spricker ju inte men de rör sig) på en del ställen. Jag tycker det är jättefint också och är bekväm med tanken på att ha trä på alla väggar här hemma. Varför köpa en dyr tapet som ändå kommer spricka..? Iallafall, panelen ovan är samma som vi har på huset, och vi har en del över. Därför tycker jag vi kan ta den (grovhuggen "timmer") och slå på en vägg. Skulle nog bli jättefint, grov trävägg mot skira vita möbler!

 

Jag ska nog smörja Jonas :-)..... Men vad hade ni valt för färg på panelen? En täckande är ju att föredra egentligen då bets inte blir lika blank i finishen och det fastar mer damm. Vad tror ni om helsvart? Eller mörkgrå?

 

Det retsamma är att det går på en halv dag att slå upp panel....!!! Gud varför kan inte jag hantera en spikpistol ;-).

 

Så till det fina i kråksången, det är ju birthday dags snart... För båda ;-) traaa la la la..

 

Drömma går ju! Ha en fin dag! ♥


late night

påskig dukning från ikea´s blogg.

 

Hello -

late night. Som vanligt då mao :-). Klockan 22 blir det alltid caaathing PIGGELIN. Jaja, har hunnit med Desperate och G.C.B - riktigt bra faktiskt! ;-) Tar med mig sistnämnda serien i sängen och hoppas på en god natts sömn... ha ha.

 

 

Imorgon väntar sista påsk-touchen och främmande av H:-)!!!! Även att han jag bor med kommer hem, för gott.. Åjo, sämre onsdag kunde de minsann vara. Jag vill också hinna med att införskaffa påskblommor, påskpresenter, någon god choklad (är sugen på Åre-choklad) samt köpa massa massa tidningar inför stundande lediga helg. Vi får se vad som hinns med.




God Natt! ♥

Not so good day

Sockerlådan som jag bara skulle ha. Tror alla idéer försvann när den kom innanför dörrn dock ;-).

 

Känner ni igen er? Något man bara måste ha och sen när man fått den så njaa nää... Eller?! Ja sockerlådan är en keeper var så säker, men vad ska jag ha den till?! Jag vill jättegärna ha den att sätta blommor i (utomhus) men då förstörs den tids nog. Därför behöver jag en till :-). Den är såklart himla fin som den är också.

 

Idag är dagen jag önskade att jag aldrig klev upp - eller somnade. Blev inte många timmars sömn inatt nej.. Men nu har dagen gått och jag la mig och sov mitt på dagen. Stängde faktiskt av ljudet på telefon, så illa var det... Känner mig lite mer som människa men som mamma duger jag inte till idag nej. Jag vill så väl att Ella bara ska sitta ner och ta det lugnt nu när hon är hostig, men se nej... och idag har jag noll tålamod. Usch. Jag känner för alla ensamstående, herregud...! Tycker jag gjort detta kalasbra som fixat fem (!!) ensamveckor. Men för de som har detta som vardag.... Ibland kan jag bara längta såå till dagen Ella är 12. Då hon inte längre tycker det är kul att diska, laga mat, klättra på stolar, rita med kritor på bord osv.... Livet med småbarn ibland alltså :-).

 

Påsken är ju snart här men jag känner bara... ja. Jag behöver ett uppåttjack och jag kan inte ens brygga mig en stark kopp kaffe för jag slog sönder glastillbringaren igår. Duktigt Matilda ;-). Fortsatte i samma anda idag, ett kastrullock fick möta en ond bråd död.

 

 

Jag ska iallafall ta ungen under armen snart för en snabbis på Shell och hämta ett litet paket. Med böcker... Inspirationsböcker en masse :-).

 

Tjingelingkan! ♥

 

Loppis blir det här på byn den 28 April iallafalll!!!! Jag lovar att rensa hänsynslöst så ni får fyndaaaa :-)...

AprilVäder?

Snyggaste vattenslangen (!) från Garden Glory. Riktigt flott va :-)?


Ser ut som en väska ihoprullad. En svart kan gärna få flytta hit.... finns på Gardenglory.se

 

 

Nej men nu tror jag vädergurna fått fnatt - fullt snöoväder. Gaahhh... Jag vill ha vår nu! Förra påsken var det ju t om sommarvärme. Så blir nog inte fallet detta år nej :-). Jag som vill ut och gräva upp hela vår trädgård ungefär. Känns lite som att jag är på G, jag har ju t om satt frön i år, herregud :-). Jag ska iallafall anlägga minst en rabatt den här sommaren. Och odla minst en krydda... Önska mig lycka till där tack :-). Sen ska jag sätta häck och klippa ner lite här och lite där och.... äppelträd vill jag ju ha. Önsketänkande ;-)!!

 

Här på kyrkvägen blir det inte många knop idag.. Lotta-mys och lite legobyggande.


Nu lunch iallafall -
ha en fin snöig dag! ♥

RSS 2.0