Clas i sjön

I måndags när vi var till Sundsvall sprang jag som hastigast in på Clas Ohlson (pappa säger Clas i sjön - säger alla gubbar det?), jag skulle ha en sak men kom ut med något helt annat. Blev ganska chockad när jag gick runt där och såg att det har massa fint! Och billigt..



Billiga muffinsformar, ett pack med 125 st mönstrade 15 kronor



Var denna jag skulle ha men den fanns inte, ugnsform för ynka 69 kronor.



Servetter får man väl aldrig för mycket av..?






Så nästa stadsbesök blir det definitivt Clas i sjön igen :-)


Laddat må bra-kontot

Hej!

Ännu en arbetsdag avklarad :-) Är jag inte good eller vad? Hihi, jag tycker själv att jag lyckades väldigt bra idag jag kunde t ex portkoden men försökte slå in den på porttelefonen - läxa till imorn: veta var jag ska slå in portkoden.


Eftermiddagen bjöd på glassfika och en lugn stund med familjen. Efter grötkvällsmål slängde vi ut Ella i poolen igen, för en lätt rengöring :-) Najs najs najs najs! Är vad denna sommar varit hittills. Ska faktiskt erkänna att hela familjen somnade som en hög med klubbade sälar en sväng också, jag började läsa på en ny bok men oooj vad zzZZZzzzZZzz trööött jag blev, snark! Vi sov en härlig kvart :-) Ella vaknade sen med världens krullfrisyr! Åh sötaste lilljäntan :-) ♥


Nu i kväller har jag pysslat med ditten och Jonas med datten. Vattna lite blommor, diska lite, plocka lite.. Ska ta en svalkande dusch sen fortsätta läsa! Vi har faktiskt fått tv nu, men jag tror vi låter bli att installera den.... ;-) Det blir så mycket mer gjort & mycket mer myyys.

Här är helgens projekt; en smart grej är att göra kuddar av GreenGate's diskhanddukar som kostar en bråkdel av vad deras kuddfodral gör. Köpte ett gäng på rea, så why not testa! Jag som är duktig att sy. Hrrm. Ugnsform från samma märke har jag också köpt på rea, perfekt med handtag.

 

Kan sannerligen påstå att jag laddat mitt må bra-konto väl idag, fortsätter jag såhär når jag snart Nirvana. :-))

Trevlig kväll! ♥





Göra som alla andra?!

Tjenixen friends!
Jag överlevde första dagen!! Med bravur ;-)
Men att säga att det var ansträngande vore att ta i.. Men en mjukstart behöver man efter 18 månaders "vila" ;-) Jag kände mig mest som en yr höna då allt är nytt. T ex vid lunchen, där sophinken stått förut stod nu en blomma, eeh.. Var slänger vi skräpet nu för tiden då? Tur toaletter och fikarum var kvar på samma ställe, det mest väsentliga liksom :-) Läxa till morgondagen: lära mig portkoden. Som tur är finns en ringklocka att plinga på, men jobbar man i byggnaden bör man väl veta koden också.

På eftermiddagen blev det poolhäng, pappalediga Pappsen hade tagit fram poolen och kastat ner två ungar däri. Perfekt och härlig afternoon med andra ord. Vad morgondagen bjuder på är jobb för min del och fortsatt poolhäng för de lediga. Ja ä int bitter! Faktiskt inte det minsta, det är en smula för varmt emellanåt för min del så AC funkar ju fint det med ;-) Tänk positivt, var positiv - löser det mesta.


Titta här vad jag hämtade ut i ett stort paket, en alldeles förträffligt jättefin present. Det var alltså denna jag fick av Helena & Andreas, och jag (OCH jonas) älskar den redan!! Rosa, jättefin och håller värmen :-) Tack! ♥



Angående rubriken - varför ska man göra som alla andra om man känner att det är fel väg att gå? Jag upplever att man tror att människor är lyckliga pga det eller det, och då försöker man ta efter det. Vilket i slutändan bara blir fel. Prioritera ditt liv som du vill - gör det du vill och be happy. Jag tror inte på att leva efter någon norm, skapa dina egna rutiner och traditioner och utgå från det.


Dags att kasta sig i duschen
och sen avnjuta en skön afton i soffan med lite nya tidningar och en och annan negerboll. Hepp, hepp - Sommaren 2011 är i fullgång och den är helt underbar!

Puss ♥


Sleeping beauty

Nu är det dags för den här damen att sova för imorgon klockan åtta ska jag vara på plats at the work pigg & alert! ;-) Så passande att så kallad tropisk hetta är på väg mot detta land - men det unnar jag min käre blivande hemmapappa och dotter, såklart!!


Tjooohoo - dags att bita tag i dessa 5 jobbveckor, sedan har jag 4 veckor härlig och välförtjänt semester ;-) Skönt med en mjukstart.


Återkommer om den här dagen en annan dag, vi hann med mycket i vår vackra stad Sundsvall idag. Alldeles för mycket, mannen köpte en helt ny sommargarderob, inte ett år försent ;-) Jag hann med lite annat pyssel! Men nu time to sleep, tänk på mig imorn!!


Sov gott! ♥


Midsummer... sale?!

Tjohej - då var denna midsommarhelg till ända. Men vilken helg det blev! Självaste midsommarafton bjöd på släkter åt båda håll, jordgubbar, massa massa god mat och dryck, mycket skratt och tok och självklart sju blommor under kudden ;-)) Helt underbar kväll, har rejäl träningsvärk i skrattmuskeln :-)









Självklart plockar man blommor till dagens födelsedagsfirare.

En rejäl bukett hundkex och andra "längs-med-vägen"-blommer blev uppskattat.

Tuttfia :-)


Idag har dagen bjudit på ett besök i Ljusdal och dess mest kända butik ;-) Jonas sa imorse att han hemskt gärna ville åka dit, och jag säger ju inte nej till sådant.. Sen ett besök på en mysig restaurang, perfekt familjemysdag! Ella somnade för en timme sen, helt färdig efter den här dagen. Jag har bestämt date med min sambo senare ikväll, ska leta fram någon bra film tills dess. Ska hinna glo in alla webbshopar som tydligen har midsummer-sale nu, vad jobbigt.. :-)

Imorgon står j o b b s t a r t
på schemat, men se det blev ett besök på Sundsvalls sjukhus med Ella istället :-) Så sjukhus plus lite annat ska hinnas med imorgon, sen på tisdag jobbstart! Skönt att "ladda" med en dag i Sundsvall :-) Sen vet jag att det ligger en hel del paket och väntar på mig imorgon... Så har lite att se framemot under morgondagen och veckan.

Perfekt sommar det här :-) Jobb nu i fem veckor sen semester 4 härliga veckor. Samt pappaledig sambo som kommer vara hemma varje dag när jag kommer hem efter jobbet!

Trevlig söndag! ♥

Midsommarafton och 18 månaders dag

God morgon midsommarafton!
Här hemma har vi redan hunnit med en massa; förstöra en dator, laga en dator och lite mys ;-)) Det går fort i hockey.
Iallafall, idag är en mycket speciell dag - inte bara är det årets längsta dag det är också Ellas 18 månaders dag idag! Mammas lilla bebis såg dagens ljus för 18 månader sen, kl 10:35 för att vara exakt. Dagen var alltså julafton för er som missat det, 3 månader för tidigt men det är som man säger 'historia' nu.

Vi ska fira en annan jubilar idag också, nämligen min mormor. Triss i kalas idag alltså, helt perfekt.

Dags att packa ihop familjen och bege oss iväg; vi startar med traditionellt firande på Säter och hembyggdsgården, sedan Byberget med löjliga familjen. Vi har ju som tradition att vi skrapar en jäkla massa triss-lotter när vi ses så idag är dagen vi blir miljonärer också, tjooohoo!

Men första stopp blir naturligtvis ICA :-))

Bustroll som vägrade äta imorse, jag är stor nu ju och gör som jag vill!

 

Trevlig midsommar!

och glöm inte de 7 olika blommorna inatt ;-)




Money Money Money

Hmm, det här med pengar kan ju en huvudbry - men nu var det inte ören och kronor det gällde utan hur man "delar" upp dem på bästa sätt, de ska ju gå till olika saker... 15 bankkonton kanske inte är så dumt ändå? Kan jag döpa ett till H&M ett annat till ICA och ha olika kort kopplade till dem,

S M A R T !

;-)


Morning Glory

Tjohoo - vilken start på dagen! I vanliga fall har vi precis typ ätit frukost (Ella mellis) och inte hunnit kamma håret ens en gång. Men idag var det upp med tuppen (=Jonas) och iväg på BVC för 18-månaders kontroll och spruta! Gick kanonbra med AjAj:et, inte en min eller tår fälldes. Tydligen är denna snällare än de andra sprutorna iom att det inte brukar bli feber direkt eller värk, däremot är det ju sjukdomen dom sprutar in (om jag fattade det rätt) så hon kan få sympton av mässling efter någon vecka med hög feber och utslag. Vi får se! Det har gått bra förut när hon fått sprutor, peppar, peppar! Och hon är väl besprutad denna dam :-)) Det är mycket som är speciellt med henne, hon har t ex två BVC-kort varav ett är gult (för de har gula i västerbottens landsting där hon är född) vilket alla sköterskor brukar kommentera, Nej men har hon ett gult kort? Vad festligt! Eller Oj, har hon TVÅ kort?? Japp, That's my girl!! Liten men naggande god!
Och hon har gått upp i runda slängar 8 kg och vuxit ca 43 cm sen hon föddes vilket imorgon är exakt 18 månader sen! Ella Karin Julia Persson född liten som en fågelunge men vuxit till världens goaste busigaste lilljänta!


Här är sommarens bästa städtips, gör din egen såpspray; fyll flaskan (följer med gratis när man köper såpa från Grumme) med vatten och 5 ml Såpa. Använd typ överallt, just Citronsåpan luktar jättesomrigt! Big Like på det.


Det här får bli sommarens diss, huvvaligen sånt äckligt vatten! Nej nej, verkligen ingen "dream".. mer nightmare.

 

Carpe Diem, idag är min sista mammalediga dag. Ska fira det med dagens första kaffekopp och sen en lång dusch, känner mig allt annat än fräsch. Sprang ju direkt efter BVC till min farmor för att inta lite mellis efter spruta, sen gjorde jag några ärenden på byn. Ikväll ska vi fira (vad vet vi inte) med god mat och god efterrätt. Lite såhär kvällen före.. Imorgon drar vi iväg till Landet dvs Säter och Byberget. Där väntar god mat och trevligt sällskap i form av min bror och dam. Midsommar är ju magisk, oavsett om det är bra väder eller inte. Vi firar ganska lagom men i år skulle min mamma fixa midsommarstång, well.. det tror jag först när jag ser det :-)

 

Nä dags tvätta håret, tjoho!
Puss! ♥

Hejsan mitt lilla hjärta

Lill-lördag och onsdag, som började på bästa sätt. Ella vaknade samtidigt som pappsen, vi myste lite sen fick hon lelle och efter det somnade hon om. Ett bra tag.. Så jag fick massa gjort! Vi är ju väldigt bortskämda när det gäller Ellas sovvanor, vanligtvis sover hon till 8 eller senare (oftast senare) men ibland är det skönt att starta dagen tidigare, jag ska ju snart börja med det på heltid...


Idag står massa saker på schemat; betala räkningar, tvätta, städa badrummet (det har hänt en olje-relaterad olycka) och hinna baka, pust pjuh jag hoppas jag hinner under tiden Ella sover lunch. Ser ut att kunna bli fint väder så vi plockar väl lite blommor i eftermiddag då också :-)


Snart midsommar och jag har inga kläder som passar, måste lösa det problemet också. Var in på den lokala klädbutiken igår, hittade tyvärr inget som passade plånboken men annars fanns såklart mycket fint :-) Jag får dressa upp Ella till max så faller ju allas ögon på henne... Så, problemet löst!

Dags för lite mys och puss nu,
vi hörs! ♥

Ella fick en kasse nya kläder av mamsen/mormor, bland annat med Miffy på. Hon är ju störtskön.. Är less på Hello Kitty så detta var en bra ersättare. Finns på Kappahl.



Känslan när

... man hittar något man fått i födelsedagspresent så man kan klicka hem det utan att skämmas! Förklaring på det? Ja, det kommer när denna underbara pryl kommit hem till mig! Det är för bra för att vara sant om man säger så.. time will tell. :-)


I'm haaappy och tänker att sommarens picnickar och sena sommarkvällar kommer bli lite lite finare :-) Om detta nu är sant ;-))


Ledtråd: 1979 & Rosa


Tack Helena & Andreas för den fina fina presenten!!






Tidningar = lyx!

Åh vilken rolig brev-dag det blev idag! Fulladdad brevlåda är bland det bästa jag vet. Ni vet att man kan vara med i paneler för olika tidningar? Man svarar på frågor om t ex en annons och samlar poäng, iallafall så har jag ju såklart gått med i massa olika paneler (jag läser många tidningar jag) vilket nu gett mig 6 nummer av min favorittidning, helt gratis! Ja jag fick ju svara på frågor, men hur jobbigt va de? Så ser framemot att få ultimata inredningstidningen direkt hem och g r a t i s ! Det är för övrigt Drömhem & trädgård om någon undrar.

Gåvor, ni vet.. Här en necessär från Ceannis (superfin) och en mini-mini Alvar Aalto skål, tänkte jag ha mina ringar i.

 

Så över till något annat, vi sålde ju en bil för ett tag sen och den har tydligen rasat nu. Känns inte speciellt roligt då det såklart finns misstankar om att vi skulle vetat om det, vilket vi naturligtvis inte gjorde. Jaja, det här med att sälja privatpersoner sinsemellan är inte så lätt alla gånger! Tyvärr är det Jonas som får dra tyngsta lasset här men det ger nog med sig snart.

 

Nej nu ska jag göra en morotskaka, hade en skvätt mjölk över, en ask philadelphia och morötter = morotskaka såklart! ;-)

Vi hörs, ha en trevlig blåsig tisdag! ♥


The best things in life are free

Tjolahopp, det blev en aktiv afton det här. Har torkat golven en vända och tagit reda på lite rabarber, vi har tydligen en stor "tuva" och varför inte ta rätt på det som kostar noll? Jag är inte så förtjust i rabarber ska tilläggas men någonting ska vi väl kunna hitta på.. Mormor gör ju t ex en supergod saft, borde kanske be om receptet.. Konstaterade att det finns mycket växtlighet ute på ägorna, bara man orkar engagera sig! Det får bli mitt lilla löfte, ta vara på alla bär till sensommaren/hösten. The best things in life are free! Så äro även kramar och pussar, helt fantastiskt eller hur?

En absolut favoritblomma, hundkex, den ska jag helt seriöst ha med i min brudbukett. Finns ingen finare blomma och den gör ju sig allra bäst där den växer.



En annan liten favorit (den blåa), mest för dess namn - Förgätmigej. Den lila blomman heter nattviol och har som egenskap att dofta gott, speciellt kvälls/natte-tid, det gör den kan jag lova! Vi har dessa lite överallt på gården, jättefint "ogräs".

 

Tjingeling, det var allt för i afton, nu blir det till att sova en sväng. Ny dag väntar imorgon :-)

God natt! ♥




Going all in for midsommar

Tjingeling,
härlig midsommarvecka står till vårt förfogande. Den gör vi det allra bästa av, inte sant? Även min sista vecka hemma! Känns grymt konstigt men ska försöka att inte tänka på det alltför mycket så går det säkert bra :-) Vad gör vi av denna sista vecka då? Den får bli samma lika som alla andra veckor med lite extra allt. En del ska hinnas med att fixas inför midsommar iallafall.


Nu ska jag avnjuta en sen frukost med min vällingstinne dotter och sen carpe diem! Ha ha, ett första steg får bli att röja undan golv och sen invänta posten. En hel del gött att vänta där, men det ser mörkt ut för mitt klädpaket, attans! Så fixa midsommar-outfit får stå på att-göra-listan denna vecka också, men midsommar ska ju som vanligt bjuda på regn och jag tror jag har något gammalt regnställ liggande någonstans..

försök fånga mig då om du kan!


Vi hörs! ♥

Jag fick en idé...

Good morning söndag,
igår kväll fick jag en idé som jag måste göra slag i så fort som möjligt. Gärna helst nu, men det får vänta cirkus en vecka men sen så :-) Receptet på denna idé är att glo i Ikeas katalog och think outside the box! Deras möbler är ju kanske inte direkt någon aha-upplevelse men med lite nytt tänk får man det som man vill!


Så nu ska jag försöka hålla min iver i schack och tänka, snart, snart.. Well, låt oss hoppas att det faktiskt går bra för en gångs skull! Vill jag något vill jag det nu och inte sen, väldigt fin egenskap må jag säga. Inte alls en sån egenskap som driver min sambo till vansinne, nej inte alls..


Vad göra ni idag? Jag ska försöka hitta på en passande aktivitet åt vår familj. Vi är ju samlad trupp idag så något skojsigt ska vi väl kunna hitta på. Jag såg en massa loppis-skyltar igår när vi for hem från fränsta, de skulle jag vilja utforska närmare. Antar jag blir nerröstad direkt, men med lite övertalning och mutor brukar det mesta gå! :-)

Ett offer, i min möbelvärld duger ingen som dom är utan alla kan göras om för att bli lite snyggare och bättre ;-)

 

Dags att hjälpa en handfallen sambo i köket, öööh vart har vi det? och eeeh jag trodde den låg här.. och jaa it goes on i all evighet, sakletare är då sannerligen ingen karl-egenskap, jag menar ligger det inte där ligger det förmodligen någon annanstans för inte ens jag är så dum att jag slänger alla osthyvlar! ;-))

Söt söndag på er! ♥


Dagen efter fredagsmys

Det bästa med fredagsmys är resterna! Idag blir det taco-lunch och kladdkake-fika ;-) Inte alls dumt såhär en regning lördag. Jonas kom hem tidigt från jobbet så han tog med sig lillfisen och duschade, vi ska ju på kalas hela högen i eftermiddag så dags för tvagning för hela familjen. Återstår att se vad mamman kommer i för kläder, det löser sig annars har ju Jonas en del fina kläder! Mitt H&M-paket har iallafall gått iväg och det är fyllt till bristningsgränsen. Jag hoppas att det hinner fram före midsommar (få se nu.. 4 dagar, det borde gå??) för det är liksom lite sånna kläder som är i. Nååja, posten har ju gjort mig besviken förut.. Men nu vill jag bara ha lite nytt och fräscht för allt känns gammalt och urtvättat. Typiskt tjejproblem I know ;-)


Detta var i paketet som hämtades igår, ett resultat av många taco-middagar ;-) Man tackar man tackar, helt gratis blev det ju tack vare insamlade streck-koder. Kanske inte riktigt min stil men det är fränt! Hade tänkt att det ska hamna inne på Ellas rum så småningom, men jag lär nog låna det emellanåt..


En snabb sväng ner i tvättstugan blir det nu, typ kolla så att maskin och tumlare står där de ska stå och att smutstvätten ligger där den ska tills jag orkar tvätta :-D

 

Tjofaderittan ikväll ska jag dricka Rosé-bubbel för det är jag värd! Men först studentmottagning, yiha!

Vi hörs! ♥

 


Gullunge

Nu fredagsmys på hög nivå! Känner mig nöjd med dagen; hunnit med all städning & tvätt, jiho! Även en sväng på jobbet hanns med, så nu börjar jag inte jobba förrän den 28:e ;-)

Finns det något skönare än att krypa upp i soffan när alla måsten är gjorda? Knappast! Funderade på detta med städning förut, om min plånbok var tjockare skulle jag lätt investera i städhjälp. Tänk så skönt att få hemmet städat så man kan lägga de timmarna på annat. Men, until then.. Man gör ju av med en och annan kalori under brännande städning, så what the heck, bring it on dammråttor! Dessutom är det skönt att få avreagera sig på annat än Jonas t ex ;-))

Ella fick en jättesöt present av Jonas faster som kom på besök på kvällskvisten, en "bomma"!

Jo.. Något annat som är skönt är ju att lyssna på from this moment on och inse att man faktiskt inte har det så tokigt ändå. Bortom allt det man vill ändra finns en person jag högaktningsfullt älskar och vill leva varje dag med. Jag är aldrig så rik som när Jonas finns i min närhet. Lätt att bli hemmablind, men mitt liv vore så oerhört fattigt utan dig Jonas ♥ Det kan låta som en klyscha men allt vi varit med om (tro mig det är en del) gör att jag känner mig stark med dig och jag vet att du alltid finns bakom mig.
Det häftigaste av allt är att Ella är vår ultimata kärlek, en del av mig och en del av dig.

Nu ska jag inte brodera ut detta mer, utan slänga upp fötterna på soffbordet och läsa nya mama och invänta paketleverans (jag har en personlig paketlevererare ;-)) sen ha soffmys på hög nivå med min utarbetade karl.

Tjingeling på er! ♥

Fredagsmys med Santa Maria

Hallå fredag!
Och inte vilken fredag som helst utan näst sista lediga fredagen :-) Idag ska jag förbereda fredagsmys av bästa sort, nämligen tacos och kladdkaka! Det var länge sen men ack så gott! Tror jag gör en kycklingvariant åt lilla Ella, som i just detta nu sitter helt paralyserad och tittar på mumintrollen. För första gången sen hon föddes har hon tittat på tv mer än 1 ½ minut, wiho! Vet dock inte om det är positivt eller inte, men det fick tyst på en gnällig lillfröken iallafall ;-))


Ska hinna med att hämta ut ett paket idag också, som jag inte har någon aning om vad det är. Det blir intressant!


Helgen bjuder på fest på både korten och tvären, i övrigt ska vi försöka hinna med hederligt familjemys också.

Lill-donnan som stulit mammas telefon ♥


Nu lunch-dags för oss,
tjingeling! ♥

Snygg-Mode

Japp, äntligen kom det bra humöret tillbaka :-D Det var borta en sväng igår, ni vet allt känns hopplöst och för att inte tala om hur f u l man känner sig. Men idag, som bortblåst! Jag kanske inte är någon fotomodell men jäkligt snygg ändå! ;-)) Glöm inte bort kära vänner att den svenska avundsjukan/jantelagen måste matas för att hållas vid liv!


Så vad gör jag idag mer än att begrunda min egen spegelbild? Jo jag ska dejta herr Ajax och fru Grönsåpa. Härligt dejt vill jag lova! Det står sommarstädning av sovrummet på schemat, bara att bita ihop så är det gjort sen. Försöker göra ifrån sånt här nu innan jag börjar jobba så resten av sommaren kan spenderas på jobb och njutning!


Vad gjorde jag igår mer än att hata min spegelbild? Jag var iväg och mätte och vägde Ella, gick finfint. Hennes något annorlunda diet (korv, kyckling, nyponsoppa, köttfärs och ägg) hade gett resultat, tjoho! Skönt för ett oroligt mammahjärta ♥

Mer av det som var med i porslin-paketet, söta skålar.



Närmare bild på kaffemuggarna, älskar't!


Nu ska jag och mitt troll byta sängkläder, vi hörs!
Trevlig pannkaks-dag på er! ♥

Lull-lull terapi

Det här är det jag pysslar med idag; lull-lullar! Typ det bästa som finns när man är på sånt humör :-) Bättre och billigare terapi finns inte, det är så rofyllt att flytta en blomma dit, lägga en duk där, ställa en burk här.. Japp,  t e r a p i !

Ska skynda mig att fortsätta min terapi ett tag till medan Ella sover.

Ha en fin tisdag, det ska jag försöka med! ♥

Försenad present

Tjoho, här har man precis öppnat ett välfyllt paket! En försenad mors-dag-tack-för-att-du-finns-present, å det mina vänner kan jag tala om är ingen dålig present. Vi (rättare sagt jag) har haft en önskan om nytt porslin och den önskan blev väl uppfylld.

Har diskat raringarna och tänkte testa dem snart ;-) Det blev delar ur den fina Mynte serien från Ib Laursen, har spanat in dem länge och tänker definitivt fortsätta samla. Ett dussin per del är lagom va? :-)

 

Vi fortsätter kvällen i lunka-på-lugnt anda, en film eller två kanske..

Vi hörs! ♥

Plask plask

 

 

 

 

Våran lilla badbrud i lördags :-)


Bokleverans & ny vecka

Halloj!

Gud så skönt med lite regn, inte sant? :-) Jag försöker hålla mig positiv så gott det går dessa två sista veckor som återstår av min mammaledighet, carpe diem ni vet ;-) Så denna dag vigs åt innemys och lite fixande medans Ella sover. Vi tittade på mumin en stund innan hon ville sova :-) Inte ofta man får mysa med den damen.. Gäller att passa på!

Jo, jag försöker få tag på någon på sjukhuset som kan hjälpa mig med en fråga jag har, så j-kla svårt att få tag på nån! Ringer på ett nummer och inget av de val man ska göra passar mitt ärende, varför krångla till det? En så simpel fråga som jag tycker inte jag behöver besvaras av en sjuksköterska utan av den som sitter i receptionen eller kan se bokningar. Slöseri med resurser kan jag tycka.. Det sparas in åt alla håll och kanter men de gör det ju bara krångligare och svårare. Nog om det.

Dagens leverans, två nya böcker till Ella. Från Goboken, dom hade erbjudande till nya kunder om ett gratis paket utan fraktavgift. Suveränt för böckerna är ju jättefina också behöver inte bokmalen vara rädd om dem. För det är precis vad hon är, en mal, som ska äta alla böcker hon har.

 

Dags för den här mamman att äta lite lunch nu,

tjingeling! ♥



What a day!

Halloj sköna bönor!

Har ni överlevt dagens tryckande värme? Knappt här kan jag avslöja.. Tog tag i veckostädet idag, fy vilken pina.. Svetten lackade! Men nu är det gjort och luften är lite mer andningsbar så allt gott till slut :-)

Jag och Ella har varit ensamma idag, igår var farmor Eva soldyrkaren nummer 1 här med oss hela dagen. Vi satt ute i finvädret hela dagen lång! Ella fick bada i både balja och sin nya (stora) pool :-) Sommaren är ju helt magisk ändå. Framåt eftermiddan kom Jonas hem från jobb så han joinade oss solare en stund. Kvällen avnjöt jag och Jonas i soffan framför en film med chirre å dirre! Perfekt lördagskväll :-)
Dagen idag har bjudit på klibbig värme och åskväder. Så efter Ellas nap idag styrde jag kosan mot farmor, en dam som inte är rädd för åskan vilket jag är ;-) En eftermiddag i fikandets tecken med andra ord, och Ella busade på som vanligt. Pappa Jonas dök upp här vid fyra snåret, snabb middag idag sen busade vi med Ella tills hon blev helt snurrig :-) Hon somnade fort idag!

Kan summera helgen med ett ord: fantastisk!


Så till något annat, missförstånd är så onödigt. Vara ovänner pga något som egentligen inte finns där eller som man kanske just missuppfattat. Jag ska iallafall försöka tala klarspråk för att undvika detta i framtiden.


Jag var iallafall förberedd för helgens sol, solskydd med hög spf, after sun (vilket egentligen inte behövs om man är noga med spf:en men de luktar ju så gott!) samt en ny tvålfavvo från Nivea med stjärnfrukt. Luktar fräscht och somrigt.
Notera stegen i bakgrunden, ha ha.


Dags att hänga tvätt sen kolla på film tror jag bestämt,
ha en fortsatt trevlig söndag! ♥

Äntligen!

Vet ni vad som dök upp i min brevlåda igår? Något jag väntat ihjäl mig efter, och tro mig vänta är inte någon starkare sida hos mig..

Detta var det! Två tallrikar ur serien Swedish Grace från Rörstrand. Varför jag fick dessa var för att samlat ihop 10 Findus streck-koder, totaly worth it! Och totaly tantigt ;-)) Men dom är superfina och stilrena och VITA, vi har haft ett grått porslin sen vi flyttade hit men mat ser helt enkelt mer aptitligt ut på vita tallrikar. Nu inväntar jag 4 tallrikar till, men sen kan jag bjuda på finmiddag! ;-))

Vad gör vi av den här dagen? Jo vi tar det easy-peasy och bara njuter! Fick ett stort sug efter dollarstore men det är lite för varmt för det. Får se hur länge mannen i huset ska jobba idag, men förhoppningsvis slutar han lagomt till middagstid.
Nu står Ella och festar på gårdagens chips så gotta go! :-)


Ha en nice dag i solen! ♥

Diska, dammtorka, dammsuga, våttorka..

Mamma är lik sin mamma.. Nä, kanske inte i detta fall men i mitt kök finns nu en köksrengöring från Maison Belle - miljövänligt och luktar gooott. Gör det tråkiga lite roligare :-) Vet dock inte vad jag fick till för inställning på kameran för den här bilden blev ju allt annat än rolig.


God afton,
Härlig kväll va? Jag har förgyllt denna afton med det jag tycker allra mest om att göra, läsa tidningar och äta negerbollar. Jonas skulle jobba över så jag tänkte ha en riktig myskväll med mig själv.. Bedrog mig dock lite för han kom hem tidigare än beräknat så det blev delat mys (=negerbollar). Ack, ack.. Bättre lycka nästa gång :-)


Nu ska jag bege mig ner i tvättstugan en sista gång sen blir det nog sängen. Imorgon väntar en begravning, är lite gruvsam inför det - lika ledsamt varje gång men jag vill närvara ♥


God natt! ♥

Aj aj och fy fy lilla dam


Det här med kläder och värme är ju inte en alltför lätt kombo, sitter i detta nu och går igenom sommarens garderob. Vad fattas och vad behöver jag?? Jag ska ju spendera större delen av denna sommar inomhus så nya jobbkläder är ju prio ett. Jag har samma kläder privat och på jobbet, men jag vill ju inte gå på jobbet i typ slappa shorts och ett urtvättat linne, där vill jag vara mer respektabel och vi har ju en dresscode att följa. Hur som, jag tycker det är svårt att hitta snygga svala sommarkläder! Jag har lagt en beställning på H&M så får se hur det slutar :-) Dom har för övrigt gjort om sin webshop, helt jäkla värdelös. Om du frågar mig ;-))

Privat i sommar vill jag ha långklänning och långkjol - ser underbart skönt ut och man behöver inte tänka på rakade ben ;-)


Vad gör ni denna heta torsdag? Jag jagar en galen kid och försöker göra mig själv iordning för dagen, vägning å mätning står på dagens agenda men det är inte förrän i eftermiddag. Först lunch och sova för lilla damen.. Vilket innebär en förhoppnings lugn stund för mamman! Ska inte klaga, första natten på länge jag sovit som en stock men tyvärr har humöret sjunkit ju längre dagen gått ;-)

Det börjar bli dags att utöka Ellas leksaksförråd, hon älskar att plocka och dona med kastruller, muggar o dylikt så tror det här skulle passa henne bra.


Jo, hörde ni katchinget igår? Det gjorde jag! Kul att få skattepengarna, ingen kan vara gladare än jag :-) Vad ska ni göra för era kronor? Våra går åt till fönsterbleck, en tråkig men ack så nödvändig utgift. Jonas har dock lovat mig en liten present så vi får se vad det blir.


Ha en trevlig torsdag! ♥

Let the sunshine in

 

Good morning sunshine!

Åh vilken härlig morgon och härlig dag. Jag hoppas den blir utan blixtrar och dunder som den bjöd på igår. Jäklar i mig vilket oväder det var i Bräcke igår mitt på dan. Bland det värre jag varit med om. Och lilla jag blev lika rädd som vanligt, tur mamma höll mig i handen :-) Nåväl, det var tungandad luft igår så jag hoppas luften idag är lite lättare att inhalera.

 

Jag tänkte ta dagen som den kommer, lite manãna, det blir iallafall en våffel-lunch idag för mig och Ella. Ute i finvädret hoppas jag.. Det finns ju som vanligt tusen saker att göra, vilka jag ska försöka beta av innan jag börjar jobba så slipper man tänka på det mer. Men när det är finväder går uteliv före :-)

 

Är det inte dags att börja titta på morden i midsomer snart..? Det om något ÄR sommar!

 

Tjusig burk från GreenGate, nytt favvomärke. Danskt, såklart.

 

Tips på lättsam mat att äta i sån här värme mottages gärna, tack!

Adjöken! ♥


Listen to your heart

Hej igen!

En lång helg är nu till ända. Helt perfekt helg om man bortser från små missöden ;-) Fint väder, trevligt umgänge, god mat, god dryck, sovmornar och så vidare. Hade jag haft en trevlig bild hade jag låtit den tala men det har jag tyvärr inte så ni får föreställa er ;-))

 

Ja nu var det vanlig vecka igen då, det ryktas att skattepengarna börjar trilla in den här veckan? Isånnafall vet jag en som ska på Ikea snart.

 

Det var allt för denna gång, mitt huvud är ganska tomt efter den här helgen och jag behöver lunch nu på stört. En reload skulle inte sitta fel! Alltså då menar jag en god natts sömn eller kanske ett åskväder, det känns ganska svettigt just nu! :-) Dessutom är jag insmord i solskydd, är det bara jag som upplever att det inte går in i huden? Man går ju runt och är konstant klibbig.

 

Ha en nice tisdag! ♥

 

Plocka plocka liten blomma!


Kristi himmelfärd och nya blommor

Dagens blomshopping blev rosa Pelargoner, gillar faktiskt 'tantblomman'. Väldigt fin rosa färg :-) Åker nog tillbaka imorn och köper fler.



Hur har er kristi himmelfärdsdag varit? Min har varit upp och ner, både humor och vädermässigt. Vi började med att sälja iväg våran Volvo, mycket skönt då den tyvärr inte är den bästa andra-bil man kan ha. Sedan fortsatte vi på byn en sväng; glass och blommor stod på schemat. Sen gjorde jag och Jonas vi nästan aldrig gör ;-)) Efter-lunch-vilade! Gudomligt skönt att få ligga på sängen i en timme och bara va och prata. Ella sov gott ute i vagnen.

 

Nu på kvällen blev det blandade aktiviteter, jag har städat köket lite lätt och gjort om lite. Jonas har grejat med vår farstukvist, belysningen är nu uppe! Bara innertak kvar sen är det klart. Tror att det blir sängen nästa för både mig och Jonas nu, han ska ju jobba imorn.. Det ska inte jag, jag ska förhoppningsvis njuta av soligt väder och trevligt umgänge. Denna helg har jag sett framemot länge men törs inte riktigt ropa hej än, någon kan ju bli sjuk t ex ;-)

 

God natt! ♥


Spjälsängens nya outfit


Rosa ulliga och gulliga lamm till Ellas säng. Är det inte gulligt så säg? Present till snart 18 månaders Ella ♥


Howdy alla nattugglor!
Sitter fortfarande vaken och lär så vara ett tag till, har fastnat i en film men vad gör det, imorn är man ju ledig! :-) Jag har iallafall kommit på en aktivitet till morgondagen; blomshopping! Jag vill ha sommarblommor nu, hoppas det finns något fint kvar. Är helt inne på lavendel, tycker det är superfint i all sin enkelhet. Gärna i en grov betongkruka. Hmm.. de verkar enkla att göra själv, Jonaaaas ;-)

Dags att hänga tvätt, har återigen lyckats med att missfärga tvätt .. b l å ! såklart som alla andra gånger. Nåväl, det är ju bara tyg...

God natt! ♥


Evig väntan

Åh, vad less jag är! Väntar på massa roligt i brevväg men ingenting har dykt upp, jag har så dåligt tålamod så sånt här driver mig till vansinne. Jag är duktig på att bygga upp förväntan och allt som oftast se den slås i spillror. Ja, kanske lite fånigt men det gäller även annat än post, t ex saker som rör mig och min sambo dvs förhållandet ;-) Är det någon som kan ta ner mig på jorden är det Jonas, visst det är en himla fin egenskap att vara jordnära (vilket jag också är men inte alltid) men ibland är det inte fel att få drömma och hoppas.. Våra drömmar är ju många gånger det vi lever för, inte sant?

Nog om detta, har just insett att imorn är hela familjen ledig! Vad vi gör av den dagen är inte bestämt och så får det nog vara - en ledig dag utan några måsten helt enkelt. Jag skulle behöva sätta om blommor och putsa fönster, men det får gott vänta! Hur ska ni fira Kristi Himmelfärdsdag? Eller Kristi Flygare som vi iallafall säger hemma hos mig.

Bjuder på några fler bilder sen i lördags, dessa är på min topp tio lista, men svårt att välja ut en förstoring. Vilken tycker ni?










Nya lantliv får bli mitt sällskap en stund nu,
vi hörs! ♥

RSS 2.0