Lilla bus

 
Denna lilla skatt har hållt oss vakna tvä nätter i rad.. ZZZZzzzz
 
 
Hon har farit fram i våran säng som en propeller 
tror att det är växtvärk som spökar (JO, det finns något som heter så!!)
 
 

Ja jisses vilka nätter vi haft :-S Jag ska inte klaga egentligen men idag känns det av att sömnen uteblivit lite för många nätter. Sen att jag har min långvecka gör inte saken bättre, zzznark! Men ska vila upp mig ikväll med någon mysig film och låta mig själv bara va:). Ute ösregnar det just nu, ni skulle se vad det vräker ner. Perfekt väder för en film mao. Åh vad jag längtar efter semestern, gillar faktiskt några "regnkvällar" då det är fullt tillåtet att krypa upp i soffan med tända ljus:).
 
 
Idag var jag och Jonas på möte som gjorde oss ännu mer förvirrade inför framtiden. Det råder tankeverksamhet här hemma så det står härliga till!
 
 
Nu film,
tjing ♥

Linser

 
Detta var något nytt för mig -
har ju börjat med linser och behövde nya, ett snabbt klick igår så hade jag linserna hemma idag!
Fantastiskt:).
Jonas använder ju också linser emellanåt, vi har faktiskt samma styrka, så jag ska försöka lära mig använda hans sort istället, den var mycket billigare;).
 
 
Ja jisses jag avundas er som är lediga i detta fantastiska väder! Idag har verkligen vädergudarna varit goda, men jag gläds åt er semesterfirare istället för att vara bitter, är ju snart min tur;).
 
Jonas hade gjort en supergod middag idag, korvsallad! Vi har ju sått egen plocksallat, perfekt att ha som grund för middagen. Sen i med lite mer grönsaker, ost och i detta fall stekta kryddiga korvslantar. Suuupergott! Jonas briljerar ibland vetni.
 

Jobbveckan fortsätter imorgon, jag har ju mina sista kortpass denna vecka så ska försöka ta vara på tiden så gott det går:).
 
ha en fin kväll ♥
 
 
 

Midsommar i By

 
Ja ni ser vilken idyll vi "har"
Byberget, vägen mellan mammas stuga och mommas hus
 
 
Samma fast åt andra hållet, på väg mot vår stuga
(inte den som syns nere till höger, det är en annan stuga;)
 
 
Jag vet inte om det är för jag har blivit gammal eller för att jag lärt mig uppskatta det som livet har att erbjuda, men gud vad härligt vårt by är! På midsommaraftonen gick jag till momma och band kransar med henne:) Med näsan nere bland alla blommor kände jag verkligen livet i mig. Så klyschigt det låter men där och då förstod jag lite grann vad livet går ut på, pausa och bara njuta av det som finns runtomkring oss. Vår oas ligger precis som mommas hus vid sjön, den stora blå glittrande holmsjön. Det är inte fy skam att vakna på morgonen och se sjön och sen njuta av sjöutsikt till frukosten. Livet är sannerligen gott...
 
Jag är mer eller mindre uppvuxen på detta ställe, jag tillbringade många många somrar där hos min farmor som då också bodde i By. Det är så härligt att kunna ge samma tillbaka till Ella, det är ju något speciellt att vara där. Finns ingen dator, surfplatta eller knappt mottagning. En tv har vi men den är inte prio 1, utan att vara ute och hitta på med bus är det vi gör:). Extra kul tycker jag det är att vara där så gammelmomma får träffa Ella och ge henne det hon gav mig när jag var liten. Ni vet, bullfika, plocka blommor..
 
 
Det bästa av allt är Jonas trivs precis lika bra som jag däruppe, det är många speciella stunder vi tillbringar där. Påsken, midsommar, sommaren överlag..
 
 
Jag är så glad att jag går in i denna sommar med ett mycket lättare sinne än förra sommaren - jag är här och nu.
 
 
Nu orka jobba sig igenom 3 veckor till (!) men denna vecka blir extra festlig:)...
 
tjing ♥
 
 

På gång

 
 
Packar packar våra väskor inför midsommar
 
 
På midsommar kan man ju passa på att ha någon riktigt
somrig klänning
denna från Kappahl till Ella:)
 
 
Tjing,
har ni outfiten klar för midsommar? Det har jag, försöker packa så gott det går men har åkt på någon dum magbacill så vill helst bara ligga ner :/ zzZZz.. Hoppas hoppas det blir bättre framåt kvällen då vi ska åka iväg. Midsommar firas ju i Byberget så dit styr vi kosan om allt går enligt planerna.
 
 
Jonas är och handlar det sista nu, han och flera tusen andra. Planering, vad är det?! Såå typiskt oss att göra allt i sista sekunden, jag vill gärna tro att vi är planerande och alltid steget före men tyvärr blir jag hela tiden motbevisad. Nåja, ingen större skada skedd - vi ska ju inte förbereda någon mat men dessvärre kan ju vissa saker vara slut..?! 
 
 
Nu vila ,
önskar Er en fin midsommar!


Vin och vackra kvinnor

 
 
Detta får bli fredagens dryck
 
Ett Rosévin som fått bra kritik
ser det en hel del på instagram också;)
(ljusstakarna i bakgrunden är Iittala Festivo, lovely!!)
 
 
Ja nu är inte jag någon vinkännare alls utan dricker (iallafall ett glas) i stort sett vad som helst. Vitt vin har alltid varit en favorit, och där kan det sällan gå fel. Likaså med rosévin, perfekta sommarvinet och jag har än inte stött på någon odrickbar variant. Men när det kommer till rött vin är jag helt lost, tycker aldrig jag hittar något gott men förstår att när man väl hittat ett gott rött vin är det just gott:). Jag har fått några tips jag ska testa längre fram i sommar.
Apropå vin vore det himla trevligt att dra ihop en vinklubb med tillhörande lotteri - perfekt sätt att hitta nya sorter;)
 
Så rosé för min del i midsommar plus lite billigt bubbel - det är aldrig fel;).
 

Idag fick jag förresten världens finaste komplimang av en liten rar tant på konsum -  men så fina ben du har! (jag hade shorts) Blev väldigt paff men tackade såklart den söta lilla damen för att hon gjorde min dag:).
 
 

Sovdags, brrrr!
 

Vår bästa tid är nu

 
Vår gård frodar av blomster just nu; hundkex, nattviol, klöver, smörblomma...
Hundkex är verkligen sommarblomman nummer ett, så fin där den breder ut sig.
 
 
Gillar att plocka ihop något:)
 
 
 
 
Helt gratis och alldeles alldeles underbart.
 

Ja mer midsommar än så blir det väl inte, massor av blommor i en härlig kompott. Jag ska iallafall förgylla denna midsommar-vecka med massor av buketter och förhoppningsvis en stång på självaste aftonen;). Det utlovas värme och det är man ju sannerligen inte bortskämd med på årets längsta dag. Jag längtar till helgen!
 
Å för att fira till det ordentligt har jag börjat rensa igenom alla skåp, hittills har vi slängt 4 sopsäckar med kläder, sängkläder, skor... Jisses. Under semestern ska jag fortsätta röjandet en våning ner, gillar att ha lite luftigare i skåp och låder och gammalt skit hör hemma på tippen (eller till skänks!). Min garderob är tip top, dammad och fräsch likaså Jonas;) Oh så härligt! Kan man fylla på lite till då.. Eller?! Hum ska försöka tänka till både en och två gånger innan det lastas in något nytt där:).
 
 
Dags att se en film, och ha lite ånger över att semestern är 4 veckor bort...
 

Studenter

 
Dagens jag
fick byta om efter att vi väntat på utspringande studenter
maj gad vilket ösregn det bjöds på just då :-S
 
 

Då har vi precis landat hemma efter kvällens studentfirande:). Jonas kusin var det som fick ta på sig vita mössan och säga hej då till skolan och hej till ett nytt liv. Som sagt var vädret inte på deras sida, vi stod på skolgården under paraplyn och huttrade :-S Men som tur var märktes det inte på studenterna, lika glad var dem;)! Snabba kramar med släkt och vänner och sedan for de iväg på sina pimpade flak.
Vi har ätit alldeles för mycket god mat ikväll, och tårta... Jisses! Mamsen fick även ett glas bubbel, perfekt på en fredagkväll.
 
 
Med det sagt gör vi kväll, imorn ska Jonas och Ella på Midlanda där det är något Jippo. Jag passar på att kliva av på Birsta och dra där en runda till;) Åååh så härligt utan karl! 
 
 
 
Tjing ♥
 

Birstabus

 
Äntligen har jag köpt något från Kappahls newbie till Ella
(så dags nu när hon är stor :-S)
 
 
Det blev en tunika. Såå fin
och såå mammas stil;)
 
 
Söt!
 
 
Inte alls busig denna donna...
 
 
Fniss, fniss och massa rackartyg dagarna i ända...
 
 
Våra söta jäntor igår på birsta ♥
 

Ja igår for vi på Birsta tillsammans med Catrin och Lilja. En riktig tjejdag :). Lilja och Ella är jämngamla, dem har träffats förut med blandat resultat så att säga;). Men igår var det fullt tjatter från att de satte sig i bilen tillsammans i baksätet. De pratade med varandra och busade hela vägen ner till Sundsvall, och sen fortsatte busandet... Vilken prövning för oss mammor, men härdade som vi är kom vi hem med massor av kassor såklart;). Klänningar till tjejorna och även mammorna inhandlades, plus massa annat, rea-skyltar i typ alla affärer. Vi kom hem vid halv nio, då med två trööötta sessor i baksätet. Ella hade jätteroligt igår iallafall och ville till Lilja direkt imorse när hon vaknade.. Shopping och lek, perfekt;)! (även om jag och Ella ställde till med flera scener, hon tappade bland annat bort sin sko:-S)
 
 
Idag är det dags för frisörstolen för mig och kanske även för Ella. Jag känner mig lika het som skurmoppen i städskrubben just nu:-S Om det nu finns något hår kvar att göra något av, hårar värre än en golden som ska bort med vinterpälsen...!
 
Ni kan väl dansa soldansen till imorgon, det är ju studenten och jag och Ella har ju nya klänningar vi vill inviga;).
 
 
Jag njuter iallafall till fullo av dessa lediga dagar... önskar nästan att jag hade tidig semester;).
 
Tjing ♥

Koja och slott

 
Dagens lediga morgon; pioner och all about the wedding :)
Har nog börjat "tappa" det, googlar svenska slott och drömmer om en
weekend på något fancy slott ute i Sverige.
Finns ju massor av slott därute och bästa H du bor inte alltör långt bortifrån
ett kungligt sådant t om ;)
 
 

Det här med barn, frågade Ella igår vad hon hade gjort på dagis. "Oskar ramla och fick fågelbajs på byxorna". Jaha, vad trevligt:) Det kommer diverse frågeställningar, t ex "Mamma har du små korta ben?" och "Mamma har du tappat tänder?". Mycket mycket som snurrar runt i hennes huvud kan jag tänka mig. Nyfikenheten är stor och det frågas därefter. Hon har även börjat med "jag behöver inte det". När det gäller mat "jag behöver inte äta", när det gäller kamma håret, klä på sig, sova.. you name it! Svar på tal med andra ord:). Ilska är egenskap hon har mycket, mycket av. Men vi förstår ju inte alltid varken vad hon vill eller vad hon säger. Att försöka förstå en 3-åring är ingen barnlek vetni;). Missförstånden är många och vi vill ju bara varandra väl men på olika vis. Jag läste en artikel iallafall att utåtagerande ilska inte är något negativt, tvärtom. Många barn som kan visa ilska tidigt (innan de kan prata rent) mår bättre, då de kan visa utåt vad de känner utan att använda ord. Mycket stamp med foten i golvet, arga nej, en del saker slängs ibland.. Jag låter henne vara arg så länge det inte går överstyr. Men, tänk er själva att bli besviken och ledsen, klart man måste få "det ur kroppen" på något vis, så länge hon inte gör sig själv eller oss illa kan jag leva med att hon slänger sin snutte t ex.
Jag är ingen barnpsykolog och kan ha fel, helt fel men det är vad mitt sunda förnuft säger mig iallafall.
 

 

Dags att ta på sig ansiktet, jag och Ella ska snart iväg en sväng...!
 


Ledighet

 
Nu blommar det

 
 

Tjohej!
här slog störa tröttheten till häromdagen... Jisses, men nu är jag ledig resten av veckan och kan vila upp mig :)! Har hela veckan fulltecknad redan, det blir lätt så sommartid. På fredag är det ju studentdags på byn, det ser jag framemot. Jag ska även äääntligen få fixa min "råtta", ja hmm den som är på huvudet;). Vi får se vad jag hittar på med när jag väl är där.
 
 
Ikväll blir det lika tidig kväll som igår, ska bädda ner mig redan nu och läsa tidningar. Jag är så trött så det snurrar:-S Livet var inte så bra idag nej,
jag återkommer.
 
 

Bröllopstider

 
Ellas fina vattenkanna
den ska användas i sommar i våra "odlingar".. hrrm
 
 

Tjooho, nu är det hålligång igen på byn. Denna gång träslaget och tillhörande för&efterbränning. Dock jobbar ju jag så återigen lämnar jag festandet åt sitt öde ;)... Hoppas kunna ta igen allt missat någon gång. Däremot har jag varit på bröllop idag, har ni? Sessan var ju så fin! Kul att spana in alla klänningar, jag kan absolut tänka mig något liknande som Madde hade den dagen jag ska gifta mig;). Är inte "för" monarkin som sådan men när de väl gifter sig är det ju kul att spana in societeten och hur de för sig på festligheterna. Det är ju alldeles för sällan man själv får gå på bröllop!
 
 
Imorgon väntas jobb, men jag gråter inte för det för nästa vecka väntar extra ledighet! Hoppas hinna med en löprunda/pw före jobbet imorn men misstänker att tröttheten kommer sätta stopp för det. Ni vet nattugglor blir ännu värre nattugglor när det är ljust ute typ 24/7...
 
 
Nu soffmys med Jonas ♥
 
 
 

6/6

 
Två söta kusiner på nationaldagsfirande idag
 
 
Sockervadd och festis till de små:)
 
 
Lycka att få vara med storkusin och få egen sockervadd!
 
 
Ja även de stora blir glad för lite festis ♥
 
 
Hundar och barn huller om buller:)
 
 
 

Vilken dag och vilket väder! Det blev en perfekt nationaldag här hos oss i Ånge. Vi var på ett firande som kommun anordnat, väldigt trevligt! Stora grönområden för våra små med snabba ben och tipsrunda för oss vuxna ;) blandat med lite uppträdanden, mat, godis.. Jättekul och trivsamt för alla parter. Mycket folk var det också eftersom det var så bra väder, så tummen upp för denna dag. Vi avslutade med utemat i solskenet och en låång biltur, Ella somnade som en stock bak i bilen och mamsen tar gärna en sväng med bilen. Perfekt timing Ella;).
 
 
Nu ikväll har jag storstädat toaletten, pust vilket jobb! Ett av få rum som gärna "dammar igen" här hemma, ni vet alla små skrymslen och vrår man "glömmer" bort. Nåja nu är det fräscht och resten av huset tar jag en annan dag. Har även gjort en sån där "måste" grej, tvättat våra täcken! Har inväntat finväder så de kan torka ute och det blev idag då på självaste nationaldagen;). Hoppas vi kommer sova som på moln i våra fräscha rena täcken.
 
 
Nu dags att sova, imorn jobb igen.



 

Lillördag

 
Ellas supersöta havaianas som hon fått av mormor :).
Hon såg mormors flip flops en gång och blev så fascinerad av
pinnen mellan tårna,
"jag vill också ha tå-skor":).
 

Tjingeling onsdag
det öser ner regn här och det är en riktig mysa-inne-dag!! Men var bara att hoppa upp med tuppen imorse och göra sin tjänstgöring;). Sen på eftermiddagen har mamma varit här med oss, ååååh momma Ellas absoluta favorit:)! Kul att hon kan bila över en vanlig vardag så vi får lite sällskap, Jonas drog iväg på jobbet igen ikväll :-S Jag ska hoppa in i duschen och sen gotta ner mig i soffan och se Scandal, någon som sett? Någon ny serie som börjat som tydligen ska vara såå bra. Vi får väl se! Till det massor med tända ljus och mysfilten:)! Det är något speciellt med sommarregn ändå, det behövs ju emellanåt (inte för ofta!) och ger chans till ultimat soffhäng!
 
 
Åå ni 88:or - sex år sen studenten på lördag! Jag minns det som igår:). En varm dag på ett flak, vilken känsla att vara helt fri. Nåja, den friheten tog snabbt slut (tack och lov) och jag tror vi alla förändrats en hel del sen vi stod där på Wargens trappa och sjöng om studentens lyckliga dar. Helt otroligt faktiskt vad som hänt under alla dessa år, under skolgången ville man ju bara få på den där jäkla hatten och gå ut och sen aldrig mer in på skolan igen. Idag har man ica-kort, avstår vin för man är för trött, sover helst tidigt på kvällarna, storhandlar, låneplacerar, oroar sig för heeelt andra saker än under skolgången. All drama är long gone (ni vet, hon tog min kille kind of drama) och livet har andra lockelser än krogen och fylla:). Ja typ, mamma M tar ju gärna chansen och släpper sina klövar lös men jag väljer numer mina tillfällen.
 
 
Imorn är det ju nationaldagen och den ska man ju tydligen fira numer... Det är något firande här på "byn" som vi om vädret tillåter tänkte besöka.
 
 
Nu soffan


Ella Karin Julia

 
 
Min fina lilla dotter häromdagen
 
 
Ser ni hennes tjusar-lockar? :)
Det är min dotter det
 
 
Jag är miljonär flera gånger om ♥
 
 
Det är en märklig känsla att Ella är the best of mig och Jonas
en härlig kompott av två människor
Det är så lustigt att se Jonas i henne
och för att inte tala om känslan när jag ser mig själv i henne
 
 
Det absolut bästa i mitt liv
det största, det mäktigaste
 
 

Jani, detta med barn kan både bekymra och roa, glädja och oroa, det finns inget mellanläge. Det är antingen av eller på. Har hon ätit, sovit, gjort nr2? Det finns lika många orosmoment som glädjestunder:). Många stunder längtar man till den dagen hon vuxit förbi detta ständiga "barnsjukdsoms-läge" och blivit stor och stark, medans man nästa sekund tänker nej, stoppa tiden! Det går FÖR fort! Livet gör det omöjligt att hinna med allt, men jag försöker fånga något litet varje dag. Något hon sagt eller gjort, det är många funderingar nu hos denna 3-åring. 
 
 
På övriga plan i denna familj råder kaos, på både gott och ont?! Inget av personlig eller privat karaktär som rör oss som i vårt förhållande utan bara en sjuhelsikes massa funderingar kring en "grej". Ibland känner man ju bara att man måste våga satsa för att kunna vinna, men för två trygga oxar är det lite svårare än så. Vi får se var detta bär iväg:). Det lär stötas och blötas flera gånger om.
 
 
Nu tv,

 
 

Dress



 
Kvällens tips får bli denna klänning jag fann på H&M igår,
kostade en spottstyver och fanns i flera färger.
Ella sportar ny outfit hon med, vi har varit på kalas idag:).
 

Då ska vi se, söndag idag alltså. Jonas fick kliva upp tidigt tidigt idag för att åka till körrkan med sin farmor, det var konfirmation för hans kusin. Jag och Ella stannade hemma, tystast så;) Men blev upphämtade innan det roliga började - festen hemma. Det bjöds på god mat i långa banor, kallskuret, fräscha frukter i massor, sallad... mmmmMMmm! Riktig härlig sommarmat. Ja vi rullade nästan därifrån.. Som vanligt blev det massor med skratt och tok, ni skulle höra hälften av allt tok som sägs. Ja minsann en kul eftermiddag blev det:).
 
 
Imorn väntar jobbet igen, denna gång eftermiddag men slutar redan vid 20.15? Kan ju drop the bomb, vi har ändrade öppettider vilket medför ändrade arbetstider. Inget mera 22.15 utan alltså åtta som senast. Än så länge, vi får se om det blir ändringar även där. Känns helt ok iallafall även om det är tidiga mornar jag har mer problem med än sena kvällar;).
 
God natt
 
 

Shoppingmonster


 
Älskar små barnbuketter, brokiga blommor plockade av busiga barn
Det gör gott ända in i själen när Ella kommer med en liten bukett och säger
titta mamma, blommor till dig. (hon plockar oftast dock bara blommorna, utan stjälk)
 
 
Klår vilken "köpe-bukett" som helst;)
Dessa pryder mitt köksbord just nu,
NU är verkligen sommaren här.
 

Blir en kort blänkare idag, är trött efter en heldag i Sundsvall;). Ni som känner mig.... vet att shoppa är jag bra på, många butiker på kort tid och många kassar med hem är mitt motto. Låt oss säga att idag som så många gånger förr lyckades jag med det igen. Jag brukar alltid tänka att det vore skönt att ta en trip till stan och bara strosa runt, eventuellt att man har något som "måste" köpas men annars bara lunka på och hinna med god lunch och fika, hinna prova kläder osv. Ja än så länge har en sån stadsresa aldrig inträffat;). Det slutar alltid med tom mage, stirrig blick, svettig panna, stress och osämja mellan mig och J. Ja vilken tur att dessa shoppingturer inte händer alltför ofta längre;).
 
 
Jag ska pussa lite på min herre ikväll som plåster på såren,
fin kväll!
 

RSS 2.0