Årsbok

Härliga Linneas årsbok, en present från mamma till Ella :-).

 

I boken får man följa Linnea och vad hon gör månad för månad

 

Min och Jonas månad, den härligaste av dem alla :-)

.

Mycket pyssel och knåp finns att ta efter, blir nog jättekul att följa den här när Ella blir större och kan göra samma saker. Kul grej för mamma och dotter!

 

Hej!

Månadens sista dag är här, jippiee! Januari känns ju alltid lite långdragen kan jag tycka. Så februari är efterlängtad tycker jag förutom att den i år bjuder på en extra dag, den kan vi väl skippa ;-). Men jag känner att detta blir en bra månad med massa skoj!

 

Idag ska jag jobba kväll igen och därmed är Ella hemmavid idag. Imorn börjar dagis igen, tjolabaloo. Vad ungen ska bli glad då :-). Nu är hon mindre rolig med dessa vakna-mitt-i-natten-och-leka, baah! Vad är det för olat? Hoppas dagis tröttar ut henne rejält ;-).



Ska nog rulla ihop några mellis-bollar och slå igång en gammal favort; gynekologen i Askim. Eller kanske jag ska äta marmeladkulor till det :-)?

Ha en fin dag! ♥

Troll från fjärren öster

Titta en sån sötsak :-). Fick en fin & rolig present av Lena som hon tagit med hela vägen från grannlandet F. Ser ni vad det är..? Den står nu i mitt kök och är söt. Jag gillar ju dessa "troll"!!

 

 

Också dagens tips - luktajättejättegott sköljmedel. Jonas sa t.om när han hängde tvätten "åh så här ska mina kalsonger lukta, hallonmumrik" :-). Han gillar sköljmedelsdoft ännu mer än jag. Iallafall, jag tömmer alltid upp sköljmedel i billiga glasflaskor från ikea, fint och mycket mer lättsamt. Den vanliga flaskan har för stor öppning vilket gör att jag alltid lyckas hälla i halva flaskan. Visst, man ska ju använda korken som doserare men nää, jag går på känn!!

 


 

Hej måndag och vecka 5,

Hur mår ni? Alldeles för tidig morgon här och jag har ont i magen.... Men sluta gnäll!! Livet blir väl vad man gör det till? Så ska bara acceptera att min mage inte är med mig idag (en baksida av att äta bröd, så varför gör du det, dumskalle??) och att jag är trött. Varför bara sitta här och vara butter? Det gör ju inte min dag bättre. Nej, istället fokusera på det braiga som finns runtomkring mig, t ex Ella som just nu dukar fint med småtallrikar och fördelar rester av sin frukost på varje tallrik. Jag fick just en tallrik med en pyttebit ägg på :-). Mammas gullhöna!!



Har ni funderat på sommarsemester? Det har vi börjat så smått, inget extravagant för Ella är ju för liten ännu. Jag har ju en "förmån" från jobbet som vi ska nyttja detta år. Tror det kan bli ganska bra och bjuda in till en del spontanresor. Tanken med sommaren är en tripp till Göteborg, det som talar mot det är platsbrist och en lång tågresa meen :-)... det löser sig!! Tror hon skulle trivas som fisken i vattnet nere hos farfar. Det gör iallafall jag :-).


Nu ska vi ta och plocka iordning köket,
ha en nice Måndag! ♥




Ikea Forsla

När jag ändå är inne på spåret med det blågula varuhuset, Forsla, Ikeas vårnyhet. Ser ju helt otroligt fint ut, speciellt skålarna. Tänk att äta morgonyoghurten i den :-). Ska definitvt spanas in (och säkert köpas)! Gillar den "drejade" looken. Underbart :-)


Pellisar igen

Mer härlig pellis-inspo :-)! Härliga krukor va..? Från ikea.

 

God kväll,

den här dagen blev bättre :-)! Sån härlig dag vi haft, utomhus med massa friskluft insupen. Ja, t om så härlig att jag gick ut en sväng till ikväll. Skönt för knoppen med nytt syre :-). För att ta vara på all härlig vårvinter framöver ska vi anlägga en korvgrillar-plats, ett litet vindskydd kanske..? Det är ju livskvalité att sitta ute hela dagarna denna årstid. Dock är det the real thing i Byberget - men kyrkvägen får duga emellanåt ;-).

 

Jag fick ett härligt besked ikväll :-)!! Längtar tills tordag mycket! Bra start på kommande vecka. Denna vecka som kommer bjuder såklart på jobb, blandad kompott kan vi säga. Men ännu en ledig helg att se framemot. Så härligt :-).

 

Imorgon en återkommande klassiker; soffmys ala Mamma & Ella - tjoooho!

Sov gott! ♥

 

 


Rycka liv i

Tanken med mitt växthus-inköp var att det ska se ut såhär. Det är ju snart februari och dags att väcka liv i det som (nästan) dött varit.

 

En härlig pellis från i somras. Längtar :-)!!

 

Hej Söndag,

Skulle kunna skriva ett långt klagoinlägg men jag tror det får vara. Men jag känner mig inte på topp, rent "huvudmässigt", fattar inte. Är dödstrött och har varit hela helgen.... Inte likt mig!! Men ibland måste man lyssna på kroppen så det har blivit ganska slött här. Idag ska vi däremot ut och få friskluft i massor. Kanske det gör susen? Lite annat smått och gott hade jag tänkt hinna med också.

 

Den där big-ass beställningen från Panduro är nu lagd. Den blev just big ass, men ååh vad jag längtar tills jag får hem en massa pyssel. Ska göra iordning rummet i källaren så det blir till min hörna :-). Något jag ser framemot, tydligen kunde vi inte fixa det igår redan för det var någon molly-plugg vi inte hade..... Eller??!

 

Iallafall. Idag ska jag minsann se över Pelargon-beståndet, mormor var här och lärde mig lite hur man gör och var jag ska beskära. Känner mig fullärd, nästan :-). Jag tror jag fyller hela huset med skönheten till sommaren!

 

Ska slänga ut hela familjen i snön NU, ha en fin söndag Ni med! ♥


Fyndat fint och gammalt fat idag, "fjäril"...

imag1749 (MMS)

Fyndat fint och gammalt fat idag, "fjäril" från rörstrand. Dags att knoppa nu så vi kan fånga söndagen. God natt!


Acka!

 

Ella behöver nog en ny "acka", visst var denna fin? Jag gillar ju naturfärger och denna var himla fin!!

 

 

En annan grej, gå in på http://translate.google.com/ och översätt "men are men and men should clean the house" för dagens sanning? Iallafall i detta hushåll :-))!

 

Tjing! ♥


Vår eller vinter

Fredagsblomster som jag fick av mamma ♥ Härligt vårigt med tulpaner inte sant?

 

Hej fredag!

Här började vi dagen lite för tidigt, strax efter sex. Undra om Ella kommer hålla sig vaken ända tills pappa kommer hem? Jag tror faktiskt inte det :-). Ska bli härligt att få hem kärestan igen, planerar myskväll som sig bör en fredag, tror ingredienserna får bli kladdkaka och morotskaka :-)! Jag och Ella ska på affärn sen och botanisera, hitta något gott att äta till middag också.

 

Vad bjuder er helg på? Jag ska försöka övertala Jonas att åka med mig någonstan ;-)...... Vi får väl se hur det går!


Vet ni, nu är klockan halv nio och det är ljust ute! Helt otroligt. Älskar detta med att gå mot ljusare tider :-). Tänk när dag och natt är lika lång, då mår man bra ända in i själen. Vår svenska sommar är alldeles för kort tycker jag.. Även fast vårvintern ofta bjuder på en del härliga dagar med snö och solsken!




Ha en fin fredag! ♥

 


Bästa

Bästa mat-tidningen, med massa fräscha rätter.

 

Hej,

Torsdag idag då. Mamma kommer idag med så jag kan åka iväg och jobba i afton. Skönt för Ella med lite omväxling :-). Men veckan har gått jättebra tycker jag. Det är ju redan imorgon Jonas kommer hem.

 

Känner mig sunkig idag, en dusch kanske hjälper och jag hoppas på att brevlådan bjuder på något uppåttjack. Men det börjar ljusna ute iallafall! Å det är ju skönt :-). Om någon månad är jag på topp :-)!!

 

Också denna eviga hårfundering har slagit till på stort igen... Jag vill bli blond igen! Nej men så oväntat, not :-). Får fundera....

 

Ha en fin Torsdag! ♥

 

 


Bokstavskombination

Hej igen,

jag har precis fått Ella att somna inne. Insåg att 20 minus nog är för tufft för hennes lilla nästipp och lungor. Tur att hon har ett eget rum så man kan stänga dörren och dra ner rullgardinen :-). Funderade ett tag på att ställa ner vagnen i källaren men tyvärr går inte vagnen nerför trappen. Too bad, annars hade det nog funkat bäst.


Nu tänkte jag att ni skulle hjälpa mig här igen, har som vanligt snöat in på en sak (det jag skulle beställa i söndags) men har beslutsångest. Hrrm. Som vanligt :-).

Bokstavsbanner eller inte? Tycker den är jättefin och rolig då man kan göra om den i all oändlighet. Gillar dock inte denna typ av ängsliga inredning ;-). Eller något i den här bilden får mig bara att tänka på Ingmar Bergman och fyfan vilken ångest jag har nu. Typ :-).

 

bild mokkasin.com



Här är ju mer jag (även om vi inte har sånna fönster) men det ger en bättre bild av hur det skulle se ut hos oss. Tanken är att ha den på Ellas rum och kanske t. om i fönstret, hennes fönster är ganska brett och känns ibland naket så why not. Kul tycker jag!!! Ni då?

 

bild cestlavie.se


 

Ska slå in en present nu och fundera ett tag till. Ella har ju namnsdag i februari och så är det ju alla ♥ dag också. En present måste hon ju ha på varje dag.... Typ bannern ovan :-).

 

Och Panduro-beställningen ska vi inte ens prata om när det gäller beslutsångest. Helena, det är i sånna här fall jag behöver ha dig nära. Kom hit hjärtat!! ♥ :-)

 

Puss! ♥

 

 

 



Mys-Mode On!

Vad är detta?

 



Hrrm?




Är det verkligen ett....?




Japp, ett växthus! Nu är ju inte detta något hus jag kan gå in i som ni ser, det får vänta. Men tills vidare har jag detta, funkar ju till allt; driva upp sticklingar, ge vintertrötta blommor lite växtfart, kryddor, sommarplanten m.m. Nu bor en massa hjärtan på tråd där, och det är växtkraft däri :-).


Hej,

Årets kallaste dag? Behöver väl inte tjata mer om det, kan bara konstatera att det är mer än 20 grader kallt så kaminen får gå varm hela dagen lång :-). Ella har på sig varmaste onepiecen och jag har mina fårtofflor så vi klarar ett långt morgonmys idag! Så härligt att bara kunna skrota runt sånna här kalla dagar. Lyx!!


Idag kommer pappsen förbi på middag också. Eller jag la över det på farmor :-). Smidigt enkelt och skönt! Är inte det lättaste att laga mat med Ella, hon ska vara med överallt och det blir ofta fel eller att hon gör sig illa. Nåväl, hon blir ju äldre och lär sig mer och mer.


Sen ska jag göra en big ass-beställning från Panduro, jag vill pyssla! Vilket jag även ska, har tusen idéer. Å en massa egentid numer så dags att vara kreativ!


Ha en fin kall dag! ♥


Vad göra med zinkstruten? Ha blomma i? Någ...

imag1747 (MMS)

Vad göra med zinkstruten? Ha blomma i? Något annat?


Missen!


Time for... städning! Ni vet vårstädning; köksskåp, ovanpå skåp, i garderoben... Gör ni vårstädning? Det blir ju lite roligare med fina rengöringar :-). Tycker jag iallafall. Dock väntar jag någon vecka med det "stora" rycket.


Hej!

Jag missade Guldbaggegalan igår! Oh no! Den har jag alltid sett från att jag var liten parvel. Älskar't, som den svensk-film-lover jag är :-). Går det på svtplay tro..? Vi får hoppas på det så jag får stilla mitt begär.


Idag vankas slappedag, min helg kan man säga. Tänkte titta på någon bra film eller serie när Ella sover middag. Tänkte ge mig på att baka också, fick en Toscakaka på jobbet som var SÅ god! Herregud, varför har jag missat det..? Har faktiskt aldrig ätit toscakaka men det var heaven. Iallafall. Jag fick det väl beprövade receptet så varför inte testa? (känner jag mig själv blir det inge baka;-)).


Ella är nyklippt och det blev ganska kort.. Hon påminner om Stina i Saltkråkan, sötesnuffen :-)!! Det var ju himla slitet hennes hår så det fick bli en kortare frisyr. Jättesöt är hon i sin korta lugg!! Och förresten sov Ella hela (!!) natten i sitt rum, ända till åtta faktiskt. Då var mamma uppe vid sex snåret och stökade runt för hon åkte hem då. Skönt att Ella vänjer sig vid eget rum.




Jo - det var Lena som hade rätt om fåtöljen, jag har spanat in den översta! Den slår jag till på OM den inte gnekar och vrider sig, som rotting kan göra om den är dåligt knuten/bunden/hurFandomnugördom. Mamma har en rottingfåtölj hemma som typ lutar med kroppen, vrider man sig lite åt höger t ex följer hela fåtöljen med. Så vill man ju inte ha det :-).


Ha en fin tisdag! ♥

 

 


Vår-drömmar

Hej!
Här fick man minsann sovmorgon åh så härligt :-). Nu har vi vanlig mysmorgon i soffan och ska så ha... hela veckan!! En så härlig fördel med detta kvällsjobbande. Iallafall. Idag kommer lilla mamma hit och är barnvakt så jag kan jobba. Guld värt! ♥ För som ni vet är Jonas i Avesta och har sin första skoldag idag :-).


Jag ska bli med fåtölj - hjälp mig välja? Har en klar favorit... Såklart :-). Drömmen vore en stor härlig altan med ett stort bord och massa rottingfåtöljer. Le tjusigt! Detta ska bli en typ present till moi, jag ska anlägga läshörna i vårt sovrum. Kul att växla soffan ibland :-).

 

Är vi inte less på snö nu...? Tänk takdropp, smältvatten, slask, fågelkvitter, solsken, brun snö.... Visst längtar ni till våren? :-). Det börjar ju jag göra redan efter jul så en lång väntan för mig då med andra ord. Men vintern/våren slår ju hösten med hästlängder, tänk allt kul som händer på våren; fettisdagen, sätta om blommor (not so fun), PÅSK, våffeldagen, tulpaner, ljus ljus ljus!, min namnsdag, Ellas namnsdag, alla hjärtansdag, min födelsedag, vårkläder... ja men tänk!! Det gör jag å är redan vårknäpp. Händer varje år men det är så HÄRLIGT!!


Nu ska jag ta mig samman och inse att det bara är januari.

Ha en fin måndag! ♥

om att ruinera sin mamma på möbler

God kväll igen,

Jag har ju turen att ha en mamma med mycket god smak. För ett tag sedan fick jag ta över deras matstolar (jag tog snarare) dessa är av modellen Lilla Åland och jävligt snygga faktiskt. En hederlig pinnstol, som hon köpte år 1983 (!!) Våra är i färgen och träslaget björk dvs trären. Nu har vit-fascisten Matilda kommit på att vore de inte snyggare i lite färg....? eller färg och färg, vitt ni vet :-). 

 

 

Tyvärr får jag inte måla våra stolar, de är oljade så jag är strängt förbjuden att göra det i risk att förstöra dem helt. Men den dagen vi köper nytt möblemang till köket köper jag 4 st vita, såå snygga!! Eller hur?! Kan tänka mig 2 svarta ex också, som extrastolar. Eller en knallrosa (finns inte tyvärr) för det är snyggt att blanda olika färger. Recycle är ju hett i år och då är det ju ganska gött att ha fyra urgamla stolar i köket (hela 29 år gamla :-)). Dessutom kostade de helt gratis, men det är en uppgörelse dotter och moder emellan. Typ ordet lån kanske var med i bilden..... men.. det har jag nog glömt/ignorerat. Tack mamma ♥

 

Tanken slog mig just att våra gamla köksstolar finns ju... dags att göra dem vita?! Jepp..

 

Vill ni veta vad jag eventuellt tänker göra imorn....? Såga lite i vår sängstomme. Japp, har blivit skvatt galen. Jonas är ju typ 30 mil bort och vad kan han göra åt saken? mohaha :-)!!

 

Recycle var det ja!

Tjing! ♥


worst week ever

 

Hej vänner,

Ja som ni ser har han lämnat mig. För någon kurs i avesta (av alla ställen...?), hmm.. Jag vet inte om jag tycker det är ok eller inte :-). Skämt åsido, mannen är på väg och snart framme för en veckas utbildning av sex (!!). Han är "klar" vecka 14, känns verkligen som att det är evigheter dit. Men inget slit utan belöning! Vad tycker ni vi är värda då? (ja för här snackar vi slit från bådas håll ;-)). En weekend? En hotellvistelse? Ja ok - nytt köksgolv, jag lyder ;-)!!

 

Faktiskt är det lite synd om mig som måste vara själv nu i 5 dagar. Faktiskt jättesynd om mig. Därför kommer jag ägna kvällen åt lite tröstshopping, på en nyfunnen webshopp som heter Mokkasin. Kan ni gissa vad jag klickar hem...?

 

Nåväl - här kan jag inte sitta och vara bitter, i säng med ungen sen egentid! Veckan som kommer bjuder på övernattningssällskap i två dagar så veckan lär schvisha förbi! I hope so. Sen har jag ledig helg och Jonas-mys att se framemot på fredag. Men så trevligt :-).

 

Vi hörs! ♥


Drömmer vidare

Ni vet när man fått nys på något som KANSKE slår in..... Så blir man lite för into that och det sätter griller i huvudet (eller grillade horn som Jonas säger)..... Sånt är lite jobbigt :-).

Inte för att gå in närmare på vad det är, för jag lär bli besviken, men drömma är himla gratis och flott och härligt att göra emellanåt!


Vad drömmer Du om?


Min dröm just nu:

Golv, golv, golv! Köksgolv mao :-). Typ det enda jag tänker på...... Vill ha nytt golv NU. Och inte vilket som helst (hata klickgolv) utan just furugolv eller kanske ek..? Hursomhelst, ett ljust gediget trägolv ska jag ha. Har nog övertalat Jonas om att vänta med ett annat projekt och göra köksgolvet först. Får jag inte som jag vill river jag ut plastmattan och målar golvet under :-).

 

Ja men ni ser... Drömma är gratis! Men jag får nog mata spargrisen lite oftare så blir nog det här verklighet också. I ett hus blir man aldrig klar men det här är PRIO ETT som Jonas skulle sagt (fast han tycker absolut inte golv är prio ett). Hrrm. Jaha. Nu sitter jag här med ett furugolvs-sug. Det värsta (typ) i denna kråksång är att min far sitter inne på ett lager med just ljust härligt Ek-golv!!! Men, det är ungefär 2 kvm för lite!! Kan man lappa ett golv på ett snygg sätt tror ni? Typ under matbordet, där har man ju alltid matta ändå.... kan man inte lägga något annat just där :-)? Men fatta, så nära men ändå så långt borta. Det gör mig en aning galen.

 

Ha en fortsatt fin fredag! ♥

 

 


Best of Panduro 2012

Hej!
Ni vet när man vaknar (alldeles för tidigt) och känner sig pigg? Efter att ha mått jättedåligt kvällen innan (typ migrän) var det väldigt skönt att vakna och känna sig som ny i förpackning! Förstår inte var dessa anfall kommer ifrån, blir ljuskänslig (kan inte kolla på tv), ljudkänslig och mår jättejätteilla! Det konstiga är att jag får just ingen värk i huvudet utan mår bara allmänt kymigt, är det migrän eller vad...? Jaja nu är det ju borta, skönt :-)!


Vad har ni för fredagsplaner? Vi har inga alls. Bara mysa hemma och ta det lugnt. Eventuellt baka något smaskigt eller göra en snögubbe, vädret och Ella får bestämma! Middag blir en typisk fredagsrätt, taco-gratäng! Den med philadelphia-ost, den är godast :-).


Nu över till lite vår-inspo från Panduro! Är ni fler som blir helt nipprig när den katalogen kommer med posten..? Den bjuder alltid på inspiration en masse! Vill göra allt!

Härliga paket, fint träd i dekor-tejp(är som papper och lämnar inga märken, typ), snygg anslagstavla och fina fågelholkar :-)

 

Finaste Tilda-serien, skulle vilja sy en "sy-ängel" åt mamma.. Men.. Efter missödet med julgrisen får jag nog inse mina begränsningar. Men visst va den härlig med symaskin och allt?

 

Mer tilda fint, och tokfin påsk-dukning! Panduro har ju cupcakes-prylar nu också, en hel del..! Finns ju så mycket fint att pynta dessa bakverk med :-)

 

Visst blir man glad av lite våriga färger? Det blir iallafall jag och jag tror jag ska börja pyssla redan idag. Skulle vara jättekul att ha någon form av typ "sy-junta" med pyssel osv, men mest för att umgås och fika såklart :-). Vilka är med?? Tanten är ju inne nu så kom igen!

 

Har en fröken som kan konsten att klä av sig numer. Så här springer en galen naken jänta runt. Hrrm. Dags för lite mer avancerade kläder då, typ hängselbyxor :-)! Nej då hon är duktig så!

 

Ha en härlig dag, tanter!

 


Torsdag

Hej!
Frisk o kry får vi vara nu va...? Tredje gången gillt, nu får det räcka! Bytt sjukhus mot Kyrkvägen, känns bra härligt :-). Möttes av en posthög modell hög samt inte mindre än fyra (!!) paket att hämta ut. Inte klokt vad jag shoppar, inte klokt.... ;-)...


Iallafall. Det har ju inte bara varit tråkigheter de senaste dagarna utan jag har ju gjort av med alla julklapps-presentkort, det gick fort :-). Kul sysselsättning, "gratis-shopping". Blev en välfylld kasse åt Ella och en mycket full påse till moi :-).


Ikväll ska jag packa upp det där växthuset och inmundiga något gott. Känner för en godispåse XL. En bra film på det..? Såg ni förresten Den hemlige miljonären igår? Wow. Jag har ju missat en hel säsong, dags att ta igen den tror jag! Fantastiskt.



En present till Jonas, mycket uppskattat! "ååh vilket rat", eh.. Ni vet, karlar :-).

 

En tur på ICA ska jag göra nu, vi hörs!

Må gott! ♥


Coffe-table book

En till mamma, en till Ella och en till mamma & Ella

 

Hej!

Har precis klickat hem några nya böcker. Ella älskar ju böcker och vi föräldrar börjar lessna på att läsa samma bok om och om igen :-). Några klick senare är några nya små söta böcker på väg hem. Vi gick på de mer "lättläsa" varianterna, mycket bilder och lite text för de gillar Ella allra bäst! Sen kunde inte mamman låta bli att lägga med en bok om Pelargoner (i sommar SKA jag lyckas!!) samt fina Linneas årsbok - den kan ju Ella ha glädje av längre fram :-).

Billigast handlar man på adlibris.com eller bokus.com tycker jag!

 

Vi tog sovmorgon här idag :-). Vilket innebär att vi kanske borde lägga på ett kol....... Duscha sen sladda iväg mot Bräcke och julgransplundring!! Wiho.

 

Vet ni vad för övrigt? Jag ska bli med växthus till veckan :-). Återkommer....

 

Ha en fin söndag! ♥


Coffe-table book

Hej!

Hur har Er lördag varit? Min har varit myspys :-). Sådär som b.k (=before kid). Mysigt att bara vara vi och härligt att hinna med allt som göras skall. Nu saknar vi ju Ella så vi håller på att spricka men ändå :-).....


Jag har städat tvättstugan, nu är den fräsch från golv till tak. Gjort lite lull-lull där också, sånt som piggar upp en grå trist dag när man ska tvätta :-). Sen gjorde vi årliga avloppsrensningen. Yammie *ryyys*, huvva! Men nu är det tametusan rent överallt. H ä r l i g t !


Har börjat bunkra upp Hjärtan på tråd, min favoritblomma. Försöker ställa dem så årets första strålar når dem och gör dom stoora och fina :-)! Min nya te-kopp blev en fin kruka tycker jag.

 

En till i köksfönstret. Not-pappret är senaste fyndet från Erikshjälpen. Jättejättejättebilligt (om man jämför med vanliga bokaffärer) och jättefint att dekorera med. Typ vika stjärnor och sånt :-).

 

Igår kväll var jag och Jonas på bio och såg Hamilton I Nationens Intresse - mycket mycket bra svensk (!) film :-). Och vilket toppjobb kostymören gjort!! Där har ni killar något att apa efter - hela Persbrandt garderob var full pott. Speciellt den blåa kostymen - sexyyy. Kläderna satt som ett smäck på den kroppen ;-). Men för att återgå till handlingen, helt klart välgjord och sevärd, action blandat med lagom dos romantik/tragik/känslor. Se :-)!!

 

Dags att knoppa för dessa trötta föräldrar - imorgon väntar julgransplundring med Ella!

Sov gott! ♥







fredag

Hej!
Lite tidig morgon här, men då hinner vi med morgonmys innan jag börjar jobba :-). Ella ska vara med mormor och morfar idag för hennes dagis är stängt idag. Så de kommer och tar vid när jag börjar jobba. Hon följer förresten med dem hem sen så föräldrarna har barnvakt denna helg :-). Vi ska ta väl vara på tiden! Skönt att kunna få undan lite måsten. Jag jobbar förresten väldigt kort dag idag, endast 3h. Det är härligt när man får komp :-). Tänkte att jag ville ha en ledig fredageftermiddag och det fick jag, tjiho! Tänkte fredagshandla (som alla andra) och kanske botanisera bland blommor och bin, vi får se! Jag ska bara ta eftermiddagen som den kommer - mammalyx!


Ella hade haft jättekul på dagis igår, styrt och domderat, bra då vet man att hon tar plats och trivs :-). Så gulligt när man lämnar henne och alla barn "Ellaaaa", hihi! Hon fick ett himla fint välkomnande denna vecka efter att ha varit borta länge. Det kan ju vara på dagis hon lär känna sin bestfriend, man vet aldrig...!


The Skänk, blev väl fint :-)? Jag är nöjd iallafall, lite "lull-lull" yta och desto mer förvaring. Tänker mig några fina zinkhus där uppe på.. hmm.

 

Nu sitter Ella och pratad med specialagent Ozo, "bäppe!", jaha okej. Favoritorden denna månad är annars mammas (visar att allt är mammas), pekar på toaletten och säger "mamma bajs" (hrrm), "pippi", "ella", "gis" (=gris) och just "bäppe".

 

Ha en fin fredag! ♥


Ovant!

Hej!
Jag har lämnat Ella på dagis för en timme sen - julgransplundring idag :-). Så det blev lite tidigare dag idag, men hon ville plundra så ok :-). Jag börjar inte jobba förrän i em så vad göra? Känns ovant. Hade en tanke på att storstäda tvättstugan (har fortfarande inte gjort det) men nej.. Ella har "sovit" mellan oss inatt, dvs tjottrat, sjungit, slagits, bökat... tröööött mamma idag. Så kanske ska vila, jag ska ju trots allt jobba sen :-).


Iallafall. Jag har investerat i Ellas rum. Köpte jättefina bilder och vykort,

Månadsbilder med Linnea, ni vet "Linnea i målarens trädgård" och "Linneas årsbok", fantastika bilder av Lena Andersson. Älskade böckerna som små. Köpte hela året för en liten summa, kul att kunna byta månad för månad :-)!

 

Blev även årstids-vykort med Maja, henne känner ni väl igen..? "Jag ska baka en kaka med jordgubbar pååå", också jättefina bilder! Ska utöka med böckerna så småningom men de är för lite äldre barn.


Hela pärmen med fina bilder i A4-format. Brukar ligga runt 40 kr/st men jag fick alla bilder för lite över 10kr/st, ett riktigt fynd med andra ord :-).

Och kom nu inte och säg "vilka oskarpa bilder" etc, det vet jag!! Får spunk på min kamera.

 

 

Nej jag kan inte sitta här hela dagen, det kryper i kroppen. Har äntligen köpt räksallad, mmmm.. Golunch idag :-)! Kul med salladsbar, men blir alltid samma saker jag tar. Inga grönsaker nästan men massa skaldjur och ost, men mmm så gott!

 

Vi hörs! ♥



 

 


Nu har jag det!


Fina fina fågelburar..

... från magasinkrantz.se

 

Nu vet jag vad Ellas rum saknar; en fågelbur!! (dock ingen fågel i :-)). Tänker att den kan man ju både ha i fönstret och hänga, med en blomma i, ett ljus, vad som helst... :-). Japp, precis vad Ella behöver! Såg att en affär på byn hade en "halv bur", den var också fin men min favorit so far är den översta.

 

Jag får fundera på saken... Men jag har nog bestämt mig ändå :-).

 

Nu ska jag laga ChiliConCarne, sen åka och jobba.

Vi hörs! ♥

 

 


Möblerar om

Här låg Ella igår och sussade sött i kylan





Vintern är bra fin ändå. Gillar den här dungen med träd på vår tomt. Gillar inte brädhögen :-).



Ja, som ni ser.. vår trädgård behöver piffas å fixas ASAP! Bränna bod (den röda) samt gammal lekstuga ska vi göra nån gång i mars :-).


Hej!
Har ni hunnit med att dricka morgonkaffet? Det har jag precis slukat och nu sitter vi framför brasan och myyser en stund :-). Ella vaknade liite tidigt imorse så hon fick sova mellan oss, men hon valde att starta dagen samtidigt som pappa. Lite väl tidigt för mig men... Man får väl vänja sig :-). Summa summarum efter en vecka i eget rum är att hon somnar utan problem (hon har alltid fått somna själv) men har den här veckan vaknat på natten. Ja förutom idag, kvart över sex är ju inte natt, egentligen ;-) Jag tycker det är lyx att kunna läsa en tidning innan läggdags, det har jag verkligen saknat.


Iallafall. Igår kväll fick jag ett ryck och möblerade om. Eller egentligen hade jag fått det rycket kvällen innan men ångrat mig såklart. Numera bor den gamla symaskinen på sovrummet, vi har ju kunnat ställa tillbaka våra möbler nu när Ella flyttat ut :-). Känner mig nöjd nu! Den nymålade skänken blev pricken över i:et här hemma och nu kan jag skrota idén om ett vintrinskåp då det inte får plats helt enkelt.


Jo.. så blev det en sväng på erikshjälpen igår, om jag kom tomhänt därifrån...? Nope, gjorde ett superfint fynd :-). Mer om det nån annan gång.


Nu ska jag dra igång motorvärmaren, en tur på byn väntar.
Ha en fin onsdag! ♥


också Polarn o. Pyret

Men titta här, vårnytt från Polarn o. pyret har trillat in. Gillar den "bubbelgumsrosa"-färgen.. Byxorna är ju tokhärliga. Tur för mig att just rejäla lekbyxor behövs :-).

 

God kväll!

Vad ägnar ni kvällen åt? Jag ska städa undan sen slå mig ner i soffan och se en bra film. Blev ingen städning under dagen idag för jag for på banken istället. En massa som skulle ordnas, fonder hit å dit... Känner mig gammal som börjat pensionsspara men man ska väl börja någon gång :-).

 

Nu ska jag lägga en trött Ella sen köra hårt med moppen,

trevlig kväll! ♥

 

 


Lite nytt åt stor liten tjej

Lite härlig kids-inspo...

... från h&m såklart :-).

 

Hej!

Dags att börja fundera på vårkläder, eller kanske ska vänta ett tag med det...? ;-). Har kollat in h&m's vårnyheter och det finns en hel del fint till Ella. Hon kan ju gå över till "barn-avdelningen" från baby nu (är precis i "mellan"storleken 86). Men tyvärr försvinner mycket av det praktiska när de går under barn-storlekar. Såsom bodys, mjuka material osv. Blir mer och mer "vuxen"-kläder vilket inte alltid funkar för förskolan. Där gillar jag Polarn o pyret - alltid barnkläder (och mjukt och skönt!) oavsett storlek :-). Inga små "mini-Me", vilket såklart är sött men kanske inte på förskolan..!! Då går praktiskt före :-).

Ella har ju en stor slant innestående på H&M så vi får börja botanisera där så småningom, kul för mamman :-)!

 

Idag är vi lediga vilket är jätteskönt efter en jobbhelg. Ska få undan det sista av julen 2011 - och försöka få in lite nytt och fräscht. Är sugen på nya blommor men det får nog vänta. Vill ha pellisar och de får jag ju av mormor :-). Som sätter om, driver upp och donar på! Har ju två ex nere i källarn som ser allt annat än glada ut. Tror de fick en för snabb övervintring så de gick och dog på köpet. Jag ställde bara ner dem och där fick de stå..... stackare!!

 

Idag ska jag iallafall flytta in i min nya skänk :-).... Tjiho vad kul!!

 

Ni får ha en fin Tisdag

 

 


Som ni ser, ledig imorgon och inte lång ti...

imag1721 (MMS)

Som ni ser, ledig imorgon och inte lång tid kvar.


Mot nya tider

Hej!
Har precis kommit hem från jobbet, var den som fick varmköra bilen (=skrutten) längst innan jag tog mig hem. Dags att skaffa motorvärmarstolpe eller ny bil? Hrrm.... Gissa min ståndpunkt där :-). Dessvärre föll min lott på skrutten kommande vecka också, suck....! Är något nervös för det ja. Men skam den som ger sig.


Vet ni vad? Jag tänker köra socker-detox, fick mig en tankeställare när Jonk nämnde något om sockerberoende. Tyvärr stämmer det allt för väl in på mig så dags att ändra på det kanske..?! Det liksom eskalerar hela tiden, man tänker att nu kan det inte bli värre för att bli just värre veckan därpå. Fifan vilka dagar det kommer bli, jag tänker fan gå ut hårt för att chocka liv i kroppen rejält. Skagenröra ska bli min mat kommande vecka :-).... Egengjord såklart, lika med lite kolhydrater. Sen gå mot den där bokstavs-dieten you know........ Jag ska bli ett bättre jag, få ordning på mina begär :-)! Detta kommer dock inte bli en viktblogg för det är ze boring, men ni kan väl peppa mig :-)? Typ ge goda recept kyckling och fisk, man får väl belöna sig i form av riktig mat eller hur :-). Min karaktär är ju nere på noll upphöjt i 100, men vaaafaaan, liten uppoffring i det stora hela! Liksom ge upp socker, so what? Errhm. Ja men vi säger så :-). Jag ska överbevisa min svärfar som sedan länge dömt ut mig som sockerråtta, det får bli mitt mål! Oftast när man ska göra någon ändring är det ju de två första veckorna som brukar vara jobbiga. Sen brukar det rulla på. Men en vecka utan socker (uppenbart socker, dvs godis, dricka, kakor, bröd, pasta men inte frukt) må jag väl för fan klara??

Jag vill klara något nu. Inte bara lunka med livet för då blir alla kläder för små........




Min stugby. Den är mysig den.... zink zink zink, istället för socker, socker, socker....!

 

God natt,

Er tjockis


Fel fot såklart :-)

100media_imag172 (MMS)

Fel fot såklart :-)


Om att gå in i en psykos

Bild TineK/inreda.com

 

Jag skulle inte fastna för märket TineKHome som så många andra gjort. En mer "sober" stil än den jag innerst inne gillar mest. Men jo, visst är jag fast. En del saker väcker ha-begär och en del saker kan man ta ett steg längre :-)..... Som servettringarna ovan, jättefina och enkla, något man kan göra själv ju :-). Ska köpa lite rep/snöre/band på Panduro nästa stadresa och sen knyppla på. Påminner det inte lite om mackramé? Isånnafall har jag ett skärp jag kan slakta också :-)...........

 

Ja, jag har gått in i en psykos. Plöjer bloggar, gamla tidningar, nya tidningar... Önskar att min dröm kunde bli sann så skulle jag vara världens lyckligaste :-).

 

En annan hang-up jag fått är räksallad (inte sånt rosa klet) så jag måste nog hacka till mig en sån imorn. Eller kör snabb variant a´la salladsbar på konsum. MMMMM.... Ja men det får bli söndagens lilla belöning :-).

 

 

NU ska jag köra min man i säng så vi kan utföra stordåd (läsa tidningar ;-)).

God natt ♥

 


Katten Nils

Hej!
Gjort kväll i dubbel bemärkelse. Ni vet, plockat undan efter maten, diskat, torkat... nu soffhäng med en stor kopp kaffe. Sen fortsätter plockandet efter att Ella lagt sig men först ska vi ha lördagsmys, Jonas är på hockey. Man måste ju smöra för hjärtat för att få som man vill.............. :-).

Kvällen ska jag ägna åt hyrfilm, vi kan ju hyra via CanalDigital och det ska jag nyttja ikväll. Jag gissar svenskt? Jamen så får det bli :-). Jag såg "kyss mig" för ett tag sedan, svensk å ganska annorlunda. Varför får ni se själva.


Tända alla ljus i detta hus ska jag göra nu och sedan kura i soffan ett tag. En chokladboll eller två ska jag och Ella äta...

Ella och mormor igår. Tittade på tomten och tomtemor.

 

Mormors "lilla" katt. Han heter Nisse men är (nog) döpt till Adolf. En liten detalj under nosen gör skäl för det namnet..... I övrigt en mycket cool herre. Jävligt nonchalant och gör precis som han vill. Han mäter ungefär 2 meter i utsträckt tillstånd, en ståtlig karl. Tyvärr noll kramgo med alla förutom mormor :-).

 

Dags för soffmys med min lilla goding.

Trevlig kväll!


Projekt

Kvällens projekt... som varar några kvällar framöver :-)! Det här var alltså the gift, äntligen! Har varit ute efter en skänk megalänge. Nu har jag förvaring en masse. Undrar vad jag ska ha däri? Servetter, ljus, skålar.... to be continued :-).

 

Hej!

Denna lediga dag blev helt fantastisk, utelek och bus i Byberget. Frisk luft gör gott för själen.. Dags att anamma det fullt ut....! Ella blev härligt rosig om kinderna :-) och föräldrarna en smula trötta.

 

Nu kör vi filmkväll med Bridesmaids, den är riktigt kul. Härligt avslut på härlig dag, imorgon kör vi jobb igen. Tjolahopp!

 

Ha en trevlig kväll hörrni ♥


Vill ha. Från inreda.com. vet ni vad? Jag ...

imag1712 (MMS)

Vill ha. Från inreda.com. vet ni vad? Jag är LEDIG imorgon, tjooho!! En dag med familjen :-). Fin kväll på er!!


När liten blev stor


Men vem har sovit här inatt....? Jo just det Ella :-)!! Stortjej sover nu på sitt rum. Dåligt kort men det är knäppt i total beckmörker, dom där rullgardinerna håller verkligen måttet.

 

Hej!

Strömlöst här tills nu, pjuuhhh...! Vill inte ha strömlöst igen. Tack å lov för kamin (när de är längre stunder utan ström) så man kan elda.

Iallafall. Ella sov på sitt rum inatt, gick jättebra. Jag jublade och Jonas grät. Ja men ni förstår fajten som blev när jag ställde in sängen på hennes rum. Ella sa såklart ingenting men Jonas.... majgad. Men pappsen får allt låta tiden ha sin gång! Hon vaknar oftast när vi går och lägger oss och eftersom vårt sovrum ligger nästan typ i hallen låg hon mitt i skottlinjen - lugnare och tystare på hennes rum mao. Hon vaknade en gång inatt (vad jag vet :-)) och vaknade sen på morgonen. Skönt! Men juniorsängen får stå oanvänd ett tag till, lillfröken är för liten för den frihet en sån säng innebär ;-)!

 

Kan ni gissa vilken kroppsdel i detta hus som numer är 13 cm? Hahaha :-)! Ellas fot såklart. Tyckte att hennes vinterskor var svåra att få på så mätte hennes fot, hoppsan.. 2 nummer för små skor. Så mormor har varit iväg idag och handlat nya skor åt Ella. Samt hämtat en grej åt mig! Som jag vill ha hem nu, nu, nu :-)!

 

 

Jag ska jobba kväll ikväll och även imorgon. Så det får bli lugna aftnar här hos oss ♥ Vi får ju en ledig dag tillsammans imorgon iallafall, härligt :-). Vad gör ni såhär på trettondagsafton? Förr om åren var det alltid julmiddag hos farmor denna dag, men den traditionen har fått stryka på foten då hon bor mindre och släkten expanderar. Annars är det ju enligt tradition julgransplundring idag och det är ju synd att vi inte kan åka på det. Tänkte med baken när jag la schema, skärpning....!!

 

Ha en fin dag! ♥


Polarn o pyret från topp till tå! Nu hos g...

imag1707 (MMS)

Polarn o pyret från topp till tå! Nu hos gammelfarmor och fikar.


Små godingar

Fint inslagna.... just det, vad :-)? Vårfint från Elsas Hem iallafall. Julklapp från mig till mig och till ella från mama. Hade ett paket i brevlådan, det är service!! :-).

 

Hej!

Dagen hade kunnat börja perfekt om inte Jonas ringt och väckt mig :-). En god natts sömn iallafall så jag känner mig någorlunda fit for fight! Ska dra igång några projekt snart, bl a göra om ett sånt där ställe man bara öser in grejer i och försöker stänga igen dörren så nästa gång man öppnar rasar allt ut :-). Vad har ni andra för planer idag?

 

Jag ska ge mig in i matchen alldeles snart, men soffan är mysig så kanske väntar en stund....

 

Ibland kan en längtan om att Ella ska bli sisådär 7 år äldre komma över mig :-). Vår 2-åring gör allt man inte får, och visst det är vårt eget fel men hon har en påhittig hjärna!! Och kreativitet vill man ju inte hämma :-). Men dessa krokodiltårar och vansinnesutbrott hoppas jag är på övergående - och jag borde ju slippa dem när hon blir 3? Eftersom trotsen kommit nu :-). Min lilla goding! ♥ Som rev lös tapet imorse och har härjat rent allmänt. Dagis snart?!? .... yes :-). En kul fas hon går igenom är hon säger nej till precis allt. "ska du sova?" NEJ, "ska du ha mat?" NEJ, "ska vi klä på oss?" NEJ osv osv :-).

 

Ha en fin onsdag! ♥


Indisk vår


 

Titta och njut.... Indiska leverar som vanligt massor med vill-ha-begär :-). Har ju ett p-kort att spendera där, jag längtar!!

 

Vet ni? Jonk har inte märkt skillnaden ännu och ändå sitter han ca 50 cm under den. Karlar!! Man pyntar för blinda ögon :-). Ni kan väl komma hit och se om ni märker något..?

Jonk tittar på hockey och jag ska krypa till kojs. Det är ju en dag imorgon också... En ny härlig dag, inte sant:-)?

 

 

Sov gott! ♥


Spring 2012

Hej!

Hur mår ni idag? Jag känner mig något bättre i mitt humör idag :-). Ni vet vårfeelings, tjolahopp vilket väder det var idag! Gnistrande snö, solsken och härlig frisk luft! Det är ju så fint när snön gnistrar i solen!

Iallafall. Jag har jobbat halveftermiddag idag. Gjorde så för Ellas skull. Slutade lagom tills hon somnat, det är mammalyx ibland ;-)! Erika och Elise har varit här med Ella idag och de hade haft så kul ♥ Imorgon är jag ledig hela dagen och ska ägna den åt..... kasta ut julen!! Jamen du sa ju...? Jag har ångrat mig :-). Nu vill jag ha in pasteller, nya gardiner, nya blommor m.m :-).



Kvällen ägnar jag åt Agnetas nyårskarameller - äntligen tillbaka :-)! Lite choklad till det så... moppen, tvättmaskin och dammsugaren får vila ikväll. Ibland händer det ...

Som sagt - fint! Här knäppt genom fönstret, inte riktigt samma sak








Imorgon väntar ett projekt - och vet ni vad? Idag fick något nytt flytta in här som är ganska pttja, annorlunda? Om Jonk märkt något? Nepp!!! Så då låter vi det vara så :-). Det man inte vet....


KRAM! ♥





tyst min mun får du socker

Majgaaaaad... har en unge som vägrar sova. Ja men SÅ BRAA. Som musse pigg skulle sagt.

Lila 2012

Lila sägs vara vårens trendfärg. Inte riktigt min färg men på blommor (speciellt tulpaner) är det ju tjusigt! Söta st. paulian fick jag i nyårspresent av älsklingsJonk ♥ Gulligt att ha tårtpapper i krukan. Något att anamma :-)?

 

Hej!

Full fart. Idag var en sån morgon jag bara ville sätta mig ner och grina. Ja, faktiskt de kommer med jämna mellanrum. Är oändligt tacksam för all hjälp och uppassning vi får just nu! ♥ Nu lät det värre än det är - vi vill inte ha Ella på dagis denna vecka och vi får barnvakt från alla håll och kanter :-). Familjen är guld värd. Ella får umgås massor med Elise också och de hänger bra ihop :-). Sånt är ju mammalycka att se och får en att fundera om det kanske inte borde vara dags...:-)?

 

Iallafall. Kvällen ska jag ägna åt antingen lull-lulla på Ellas rum eller städa tvättstugan. Tough choice :-). Kanske inte men jag ska fundera ett tag....! Julgodis finns det tyvärr massor kvar av så jag ska bara äta en sista kväll. Pffffft.... Har ni börjat med era nyårslöften?

 

 

Ha en fin kväll! ♥


monday morning

Känner mig som en urvriden disktrasa idag. Hur mår ni :-)? Ni kan väl pigga upp mig!

2012

Gårdagens dukning; svart, silver och glitter. Som sig bör på nyår :-). Fick jättefina tulpaner av Jonas faster igår, lite vår-feeling!

 

Hej,

Gott Nytt År! :-). Avslutade ni 2011 på bästa sätt? Det gjorde vi minsann. Trerätters meny som fick mycket väl godkänt sedan mysig stund med film. Lite gott i glasen och lite tilltugg. Mysig nyår a la småbarnsförälder :-)! Vid tolvslaget gick jag och Jonas utomhus för att kolla in alla fyrverkerier. Ella vaknade hon med så hon fick titta med oss. Titta, titta, titta! Snacka om stora ögon :-). Fint med alla önskelyktor också! Det är en häftig stund på tolvslaget med en färgsprakande himmel - känns som att alla har förhoppningar och förväntningar inför det nya året :-)!

 

Iallafall. 2012 ska väl bli ett smashing år inte sant? Jag vet att det kommer bli fantastiskt! I både mot och medgång, i nöd och lust, i dal och på topp... Bring it on 2012 :-)! Har ni något ni tänker förverkliga detta år? Jag ska sikta in mig på att bli en piggare människa och göra det bästa för att undvika socker i den mån det går. Tufft.... Sen kommer vårvintern att bjuda på en prövning av större slag!

 

Vad gör ni denna nyårsdag? Vi har precis ätit frukost, skagenröra mmuums! Så nu blir det soffmys ett tag med en liten tussig fröken Ella.

 

Ha en fin första dag år 2012! ♥


Har nånting i sängen som sparkas.

imag1696 (MMS)

Har nånting i sängen som sparkas.


RSS 2.0