Please

HEJ!

Sjukhuset. Igen.
Ny medicin - friskare jänta. Hoppas, hoppas! Håll en tumme eller 4 för Ella nu:-)!


Iallafall. Det grämde mig att jag inte hunnit göra jul före advent iom sjukhusvistelsen. MEN, såklart Ellas välmående betyder allt. Igår fick vi dagspermis vilket innebar att Ella valde att nappa bort ca 3 timmar på bron och jag fick gå bananas med allt pynt!! Jag älskar jul. Jag gör verkligen det - och i år har jag tagit det till en nya höjder DIY. DoItYourself. Japp, pyssla it is! Så himla mysigt. Men för att återgå till gårdagen, min Pappa råkade vara här igår när jag härjade som värst, det var strykning varvat med dammtorkning varvat med mosspyntning varpå Jonas säger "har du myror i brallan?" pappa kontrar ju såklart supersnabbt "Ja, eller ADHD!!". Ja men a lot of love i vår familj:-)!


Lite julpyntning. Banden är sånna som sitter i kläderna ;-) Mossan är sån som finns i skogen men som man kan köpa på ICA också om man inte äger några stövlar.

 

Nu ska jag återgå till mitt lovemaking med mitt hus. Sen slå ner rumpen i soffan, J jobbar kväll. Ella sover. Mamma fri kväll - tjoohoo!

 

Ta hand om era nära och kära nu i jul, de betyder allt! ♥

 

Pssssst... Har hunnit med att köpa Ellas julklänning, en supergullig skapelse i sann lantligCarlLarsson-anda, tyvärr var 92 cl den största storleken så jag får leta efter något annat:-(.

 

 


Adventstankar

Hej!
Fortfarande sjuka familjen... Men det går nog åt rätt håll.


Iallafall. Det är ju snart advent och det innebär stakar, gardiner, dukar, dammtorkning.. you name it:-). Synd då att man är klen. Men hjärnan är det full sprätt på, kom på inatt mitt i min kunde inte sova -period att Ella inte har någon egen ljusstake. Gulp. Jag vet att det finns alternativ, men.. jag hade ju tänkt köpa en men det har glömts bort. Hur löser vi det här? :-)


Jag gjorde några tändsticksaskar lite finare igårkväll.. Har en hel uppsjö med ScrapBooking-grejor som inte används, men de går ju utmärkt att använda till annat än just scrapbooking:-). Nu ska jag ge mig på att göra Jonas storask fin också:-) Blir nog uppskattat!!

 

 

Läser en blogg där en bröstoperation är på g - så surrealistiskt att låta sina läsare vara med från tanke till konsulation till slutresultat. Det är ju bröst!! Så privat. Inte en handväska utan just bröst. Ja jag dömer ingen som väljer att operera sig men hela grejen kring känns absurd. "Jag valde 350 gram" - Och?!? Det är din grej och låt det så vara just din grej. Hur ska man försvara brösten efter operation som privat egendom när dom innan operation var allas att gotta sig i...? Ja alltså i dont get it. Lite silikon så blir alla nöjda och glada... eller?

 

 

En tupplur nu,

ha en fin onsdag! ♥


Piece of Cake- Cup Cakes

 

Jag blev lite rastlös mitt i allt sjukdom, så jag snodde ihop Cup Cake-mixen jag köpte förra veckan. Lätt som en plätt! Första gången jag testar en sån "färdig-mix". Bara att röra ihop med vatten - grädda. Röra ihop frostingen med margarin - dekorera. Plätt lätt! Smaken då? Njae, kanske inte som the real thing, ganska smaklös för att vara helt ärlig. Kan dock tänka mig att använda dom för att pimpa en kakbuffé - de är ju ögongodis, fina att se på! Smaken kan man ju fixa till med något gott inuti, choklad, bär.. men då försvinner ju tjusningen med enkelheten också:-)! Men som sagt, för att stajla lite och få det att se ut som att "oj vad jag ansträngt mig idag och gjort finfina CupCakes halva dagen" - är de klart mixen att ta till. Så till nästa kalas lär nog en plåt gräddas:-).

 

Frostingen var dock sjukt bra! Lättsam att spritsa, någon med bra recept på det?

 

Nu ska jag ägna kvällen åt soffan, håll tummarna att vi är friskare imorn!

 


Läget

Hej igen!
Totalt utslagen familj här. Ella åkte ju på lunginflammation så vi blev på sjukhuset ett par dagar. Hoppas och tror att det är på väg åt rätt håll, just nu håller hon på att söla med en festis.. litet friskhetstecken:-)! Jag är ju också naturligtvis dålig, men all fokus på hjärtat ♥ Låt oss (framförallt Ella) vara friska efter detta, tack..?


Är det någon som haft lunginflammation som vet hur det känns? Ingen av oss har haft det men har förstått att det är tröttsamt och smärtsamt. Huga, mammas lilla lilla hjärta!


Iallafall. Det är ju hög tid för julpynt men ja... orken? Får hoppas att några dagars vilande gör susen:-)!


Återkommer när vi är bättre ♥


Piece of Cake

God morgon!
Lilla hjärtat är fortfarande sjuk med hög feber! Så det blir en tripp till doktorn idag, tyvärr har jag noll förtroende för vår VC så hade jag fått bestämma hade vi suttit i bilen till Sundsvall nu. Hoppas hoppas på bot nu!!

Iallafall. Nu har jag svept en stor kopp kaffe - med liten sjukling hemma blir det många avbrott i sömnen. Men hon allt för henne, såklart:-)! Hon sov som en stock imorse, men då ringde naturligtvis telefonen. Say no more ;-) Dagen idag blir lika lugn som igår, vill ha en frisk tjej nu!

Igår tog jag en ensam tripp på affärn och vilken lycka!! Massa jul framplockad på båda affärerna ;-) Det här är ju dock inget juligt men något jag letat efter ett tag - färdig CupCake mix! Egentligen är ju sånna här mixer ett big no no, men jag vill få in snitsen till Ellas kalas därför kan man ta till lite fusk ;-) Här ingår ju allt, form, topping, ja allt.

 

Nu är jag i valet och kvalet angående julgardiner! Ska jag eller ska jag inte...? Well, why not:-)??

 

Ha en fin dag! ♥

 

 


Onsdagsfeber

En kvällsranson värmeljus - det går åt en del. Jag kan inte nöja mig med att tända bara ett heller, alla ska tändas:-)! Tur ikea har bra pris, men det är verkligen väl värt att låta pengarna brinna upp. Lyxar till det med Partylites doftljus ibland (ganska ofta) också, de luktar hur gott som helst. Snart får jag hem en laddning julljus :-)!

 

Jag törs knappt säga det, men här vabbas det igen. Ella fick jättehög (över 40) igår efter alvedon! Hon har aldrig haft så hög feber förut så det var otäckt, riktig frossa och alldeles blek.. Hon fick ipren sen så har febern gått ner. Hoppas nu hon repar sig fort ♥

 

Den här dagen är med andra ord lugn och skön, vi tar det piano. Just nu är det filtmys igen, hjärtat kollar på Händige Manny. Hon fick en Pingu-film förut som egentligen var en julklapp (eller födelsedagspresent?) men jag var tvungen att stänga av!! Ja alltså min tolerans nivå är ganska hög men orka med en pingvin som inte kan prata:-)!

 

 

Vad gör vi för middag idag tro..? Finns verkligen ingenting i kylskåpet och vi är ju lite låst här hemma. Koka soppa på en spik?:-)

 

Ikväll hoppas jag på lite pysseltid! Har en grej jag ska försöka mig på...

 

Vi hörs, hoppas ni får vara friska! ♥

 


Vår eller höst

God morgon!
Jahapp, då var det dags igen.. Lillhjärtat fick feber igårkväll. Lite stök och bök i natt, hon var varm som en kamin men energin var det då inge fel på..! Jag tog upp henne i vår säng vid 5-snåret imorse, men fick lägga henne i sin säng när hon började slå sin far på ryggen och fnissade som en galning efter varje karateslag. ♥ Vi får hoppas febern går fort över, huga! Hon har verkligen varit utsatt för dagisbaciller, men får hoppas hon bygger upp ett bra försvar!


Nu sitter vi under samma filt och har det gött. Varmt och skönt:-)! Och snart blir det min favorit på tv, djungelhjul. Ikväll väntar jobb, men har a lot to do innan som vanligt. Det är bombnedslag all over igen, förstår inte..! Så måste jag tvätta håret, uscha fett hår är det värsta som finns!! Så det så:-).

Iallafall. Det är dags att lämna in semesterönskemål inför 2012 och våren 2013. Hjälp, hur ska man tänka där...? Jag är ju inte garanterad mitt förstahandsval på sommarsemester, så ska man vara "smart" och välja antingen första eller sista perioden och hoppas man får det? Juli känns ju helt uteslutet, då vill ju alla vara ledig. Hmm, svårt det här, så tidigt också - och för den delen början av 2013, hallå... Planering gillar jag men liite svårt att veta om, när, var, hur jag vill vara ledig:-)! Lyxproblem! Nåja, får gnugga geniknölarna så det blir bra för alla parter detta.




Titta här då! Som vanligt i Bräcke går man in på handelsträdgården och kommer därifrån mycket fattigare:-) Det här fatet har jag dock kollat på många gånger och slog till i lördags. Sista exet, wiho! Verkligen kärlek vid första ögonkastet, här ska jag ha röda vinteräpplen, apelsiner, bullar, muffins.. ja allt! Kryddan fick Jonas i farsdagspresent, krydda till potatisgratäng till en potatisgratänglover - bra va? (i hate potatisgratäng:-)).

 

Det börjar ju bli dags att spana efter julgran! Eller adventsgran kanske det heter. Den ska vara ute iallafall, den vi ska ha inne behöver man bara gå ner i källarn och hämta:-). Nåja, ska börja spana nu innan snön kommer! Enligt pappa kan man ta dem nu och ha ståendes tills det är dags att sätta den på plats. Och som vanligt har jag tusen idéer och noll förmåga att hantera en yxa så jag gissar på att J kommer få ett bryt i skogen och det blir bara tok av allt. Det är lite vår stajl! Man vänjer sig med åren;-)

 

Dags att iordningsställa detta huset,

ha en fin tisdag! ♥


Plankstek

Hej måndag!
Oj, vilken start på dagen.. Ella vaknade vid halv sju men hon somnade om med mig (!) till halv tio. Jag ska verkligen inte klaga nej, men herregud vad jag behövde den extra sömnen. Har sex arbetsdagar på raken den här veckan, är värre än det låter, tro mig ;-)!

Iallafall. Vi var ju på pappahelg i Bräcke i helgen! Vi äter plankstek, gör Bräcke under dagen (vi mammor:-)), fikar, spelar kort... Har det mysigt med andra ord. Som en julafton fast utan tomtar:-)! Jag älskar den här helgen för den blir alltid lika rolig.


Far & dotter, mosmakern aka pappan himself och lilla busungen! Hon far alltid fram som ett jehu i Bräcke :-)

Den yngsta planksteksätarn, och jodå - det gick ner..! Våra plankstekar är väldigt klassika, mör fläskfilé, baconlindad sparris, varm tomat med smält ost och riktigt (!!) pulvermos!



Jag har ett mission nu - städa huset! Det ser ut som det gått en tromb genom huset, katastrof!! Jag själv ser också ut som katastrof så jag har en del att göra ;-) Ella ska iväg på dagis om någon timme så måste tajma lunch och sovning där också. Pjuh:-)!

Jo, igår när jag for hem från jobbet gjorde jag en liten slir. Jag slirade ett helt varv när jag svängde ner på "vår" gata, skitläskigt!! Hade tack och lov forden, audin är ju något större så då hade jag kanske hamnat på grannens gräsmatta. Usch så pinsamt!! Men det gick bra iallafall, tog en annan väg hem och skällde lite på Jonas ;-) Ska ta det mycket lugnare hem idag. Men så halt det var igår har jag nog aldrig varit med om förr. Slir å slir å slir överallt! Kör försiktigt!


Nu mot köket, ha en fin måndag! ♥


 

 

 

 


Pappa 57

Idag bär det av till det årliga äta mat på planka i Bräcke. Vi firar alltid pappa så, plankstek och lite annat gott till. Det roliga är att vi är alla, dvs alla 7 :-)!

 

Tyvärr vaknade Ella lite tidigt imorse så det är mest gnäll och grin här, pjuh..! Men vi myser i soffan en stund och hoppas det blir bättre.
Iallafall. Igår sydde jag ihop julgrisen jag köpte från Panduro. Det blev en fulgris! Men den är ihopsydd nu och Jonas antog nyss utmaningen att sy en han med:-). Kan bli spännande, måste nog skärpa till mig och försöka få ihop en till jag med!

Mammas bushjärta!

 

Trevlig helg på er! ♥


Jul i kjol

Hej igen bloggers,

mormor min knackade försynt på dörrn vid 10-draget, jag hade fortfarande morgonrock och ruffsigt hår:-)! Men kul med besök! Gillar spontana hej på dej du av min mormor. Hon har överseende, det är inte första gången vi fortfarande har nattsärken på oss. Ella tycker såklart också att det är jätteroligt med besök och gör sitt allra bästa för att inte lyssna på sin mamma. Gör helt tvärtom, hela tiden.

Nu är det iallafall helgrent över alles, även jag! Plus tvättat hår! Ella sover fortfarande?! Och jag är sådär måttligt rastlös. Vill gärna ut och traska en sväng men har en del kvar att göra här hemma innan kvällen. Sen ser det väldans kallt ut ute... hmm. Näe elda lite istället.

Blev lite julkläder till Ella beställda iallafall - är dock inte riktigt vad jag är ute efter men söta ändå. Den rosa är ett gränsfall, faktiskt.. Men tröjan, skorna och bodyklänningen är givna iallafall. Mammas lilla tös måste ju ha "finskor" i år, hon kan ju nu:-)! Minns att jag hatade lackskor som liten, så varför ska Ella få slippa..? ;-)

 

Ska återgå till mitt tvättande, fattar inte. Vi är liksom bara tre personer, ändå känns det som att jag bor i tvättstugan. Okej det var kanske en överdrift, för det är ju inte så jobbigt att tvätta ändå. Mula in, starta, hänga, vika - klart!! Ja för stryka.. no no no, där går gränsen på vad jag anser viktigt och inte! ;-)

 

Ja men fortsatt trevlig fredag då ♥

 

 


11-11-11

God morgon!
Att jag aldrig kan vara tyst:-) Den här morgonen har varit allt annat än mysig. Men nu efter lite fester av olika slag (libero inblandat bland annat) är vi på banan igen. Dvs framför Disney Junior! Jag älskar faktiskt Djungelhjul. Iallafall. Morgonen startade alldeles för tidigt, men jag ska inte klaga för mycket. Jag vet dem som har häcken mer full än jag någonsin kommer ha ♥ Men något som är lite irriterande är jag börjar känna mig förkyld, har inte tid!!


Idag har vi inget inplanerat, och det är väl den bästa förutsättningen för att det ska bli en bra dag. Har en del städning att ta tag i såklart och ska försöka hitta på någon god middag. Vanliga fredagsbekymmer :-)

Första julfyndet för i år :-) Erikshjälpen har ju plockat fram julen och jag var där som en hök igår. Fina silverkulor för billig peng blev det :-) Fåglarna är från ikea och de har jag en hel hög av. Silver och vitt är min melodi för denna jul! Jo, tittar ni riktigt noga ser ni fröken fån i kulorna :-)

 

Jag gissar att det kommer handla mycket om julen framöver men det får ni ta! En dag som idag när frosten är alldeles kritvit kan man inte annat än längta tills man får ta fram staken! Jag menar den längtar man ju alltid efter:-) mer eller mindre..

 

Dags att haffa havrehästen här hemma som håller på att gömma havrefras i soffan..! Oh no.

TGIF, ha en bra dag! ♥

 


Zinkadus

Hej!
Äntligen helg
säger jag:-)! Jag hade äran att sluta ett idag, hämtade lilltrollet som nyss vaknat på dagis och for sen hem för mellis. Helt underbart att vara hemma tidigt och det är jättefint ute med all frost nu! Igår och idag har det varit tidiga dagar för Ella men det har gått galant. Hon dissade ju lunch-fisken idag men det var ingen chockerande nyhet. Direkt;-). Hon är jättestissig just nu, gissar på att någon är ganska trött.. Skönt för både henne och mig med helg med andra ord. Mamman är inte van att behöva kliva upp före sju (!) och sen hinna iväg på jobbet också.. Om vi säger så, att börja 8 som imorse var det längesen jag gjorde. Ja kanske för ungefär 2 år sen. Ni fattar:-). Men grymt skönt att kunna stämpla ut tidigt!


Iallafall. Ikväll ska jag unna mig lite kvalitets-tid med mina fina jultidningar. Vilka tidningar har ni köpt, ni andra i kollektivet..? :-) Börjar få julfeeling och det är nog för att det var lite vitt ute idag. Helt otroligt egentligen vad det gör för humöret, trodde aldrig jag skulle säga det men - bring me the snö! (i lagom dos, tack). Jag ska ta fram vinterkläderna imorn iallafall, för det är väl lite kallt nu..?


Nu ska jag spana in lite H&M-nytt, finkläder till Ella bland annat. Sen ska vi iväg till gammelfarmor och äta middag, det blev så idag. Lättsamt om inte annat och farmor ville gärna ha besök.


Fick en mycket glädjande nyhet om julen!!! WOOOOHHOO - lycka :-)

En grej i grejen - fick en mycket fiffig grej av mamma. Ett "hänge" med plats för värmeljus, som jag här hängt över ett vinglas. Så fin att jag köpte en till :-) Kottarna på fatet har jag köpt och det tyckte Jonas var det mest idiotiska han hört. Förutom den gången jag köpte en påse spik (ca 10 st spik) när han hade en låda med 1000 st likadan spik. Ja men lätt att veta...? Nää:-)

 

Trevlig kväll! ♥




Jul x 2

Hej!
Jag tänker inte ens säga hur länge vi sov idag... jag skäms!! ... halv tio! JA, jag är bortskämd och redan imorgon blir det mycket tidigare dag..! Pjuh:-)! Iallafall. Vi fick eld i baken imorse och har precis avverkat ica och lite köttshopping. Det väntar grytbesök. Så vi ska sno ihop våran vi-vet-inte-hur-vi-gjorde-sist-men-den-blev-skitgod-men-tyvärr-har-vi-inte-kvar-receptet-men-det-vet-inte-gästerna ;-) Lycka till Jonas! Själv ska man ju jobba.

Äntligen har min Family Living kommit! Dessutom julspecial och UnderbaraClara - kan bara bli bra :-) På ica höll de på att packa upp alla jul-special tidningar, det är ett par jag vill ha.. Funderar på ett tidningskollektiv? Man kommer överens om en tidning var man köper sen bytlånar man!! Vilka är med?? Fatta vilka pengar man skulle spara.. Fast kanske bara jag som är tidningsnarkoman:-).

 

Annat skoj som kom med posten.. Ett h&m-paket, den här tvättpåsen var något större än jag trodde. Jag trodde den var storlek med shoppingkasse, den här är som ni ser... stooor!

 

Igår var Jonas med Ella på kontroll för blåsan, det ser som tur är jättebra ut. Så nu har hon bara en liten strumpa över, skönt så hon kan härja bäst hon vill på dagis imorgon! Tyvärr är hon väldigt olycksdrabbad vår tös för hon gjorde sig illa imorse igen. Inget större, ett märke i kinden blev det men det är väl smällar man får ta när man är så nyfiken :-) Alla barn gör väl illa sig mer eller mindre..?

 

Nu ska vi luncha och jag ska baka en ananaspaj! Om jag hinner.. Sen ska jag gotta ner mig i soffan med tidningen och insupa lite julfeeling! Vet ni? Det är bara två veckor tills jag ska börja julpynta! YES, kollade kalendern igår och nu står det JULPYNT skrivet om två veckor:-)! Då vet ni.

 

Ha en fin tisdag! ♥

Julönskningar

Nya byråer till sovrummet, en matta till hallen och ett fint kak/fruktfat till köket...


Fler fina muggar, orkidéer till sovrummet:-), fina och många vinglas och ett litet skåp till hallen...


.. Är lite av det man kan önska sig till jul, men jag är mer inne på att önska mig hjälp av älsklingen att göra om några rum här hemma:-)! Samt att få fira en egen och mysig jul, det är allt jag begär. Jag hoppas jag varit lite snäll i år iallafall:-). Vad önskar ni er?

 

Måndag, och jobbet väntar. Ella är ju hemma från dagis idag för hon har tid på vårdcentralen på eftermiddagen så Pappa J får komma hem lite tidigare. Jag tror säkert de får en mysig eftermiddag och kväll :-) Annars väntar en händelserik vecka med diverse besök och fester :-) Kuul, för jobbmässigt är lite förändring att vänta, mindre sovmornar och det ska bli intressant för fröken morgontrött :-) Men skönt att få göra kväll innan det är kväll! Men blir nog stressiga mornar med allt som ska hinnas med.

 

Nu ska jag ta rätt på en liten gumma som hittat en bläckpenna!! och ritat på sig själv... Eeeh, så fint!! Sen ska vi sitta i soffan ett tag till, passa på medans vi kan.

 

Ni får ha en fin måndag ♥


Nattliga aktiviteter

Hej i godan ro Söndag!
Här var vi visst hemma precis en kvart efter tolv inatt, en frisk promenad hem i natten gjorde susen för oss två. Sakta gå hem genom stan.. En myslördag med sällskap, det var länge sen man var vuxen och bara hade sig själv och sitt tomma glas (vad ska jag fylla det med...?) att tänka på:-)!

Ännu bättre att komma hem och se att det ligger en kylarslang till bilen på bron, det finns fullt av vänliga själar därute!!


Iallafall. Idag är det ju söndag och vi ska passa på att riva av några timmar innan vi ska hämta hem lillhjärtat. Jag passar på med lite soffhäng:-)! Ska pynta runt lite på Ellas rum och bara njuta. Har börjat planera en liten förändring så smått, något jag inbillar mig att jag klarar av själv..! Oh no, jag tror inte det va! Men Jonas motto är alltid "du kan själv!!" (förmodligen för att han är tokless på att alltid behöva hjälpa mig;-)) Iallafall. Just detta är kanske en piece of cake, eller så blir det bara pannkaka.

Fin och frodig hjärtan på tråd, min absoluta favoritblomma efter Pelargon (men det börjar ju gå mot vilotider för den blomman). Har flera stycken av den och den är jättelättskött. Jag vattnar min ungefär aldrig. Helt sant!! Den här har dock inte fått någon plats ännu, ska fixa det asap:-).

 

Jag är glad att jag lever mitt liv precis som jag vill. Det är så kul att känna att det vi kämpat för är här och det är bättre än vi någonsin kunnat tro!!

 

Ha en fin söndag! ♥

 

Pssst... Vår källare är nu städad och rensad, är någon i behov av en ljusstake eller så är ni välkommen att rota :-)


Vinsten!

Hej lördag!
Här har vi ju barnvakt, så som vanligt kan man inte sova länge, det slår aldrig fel :-)! Jonas ligger däremot bredvid och snarkar, jag unnar mig lite datortid i sängen, det var länge sen! Iallafall. Lördag idag och som sagt barnfri, vi har ett projekt att ta oss an. Det kallas källarstädning, som ni andra med källare känner till är det ett ställe där de samlas mycket skit. Tanken är att rensa bort detta och sedan göra en storstädning, det behövs:-) Sen avsluta dagen med god middag och efterrätt, ja lite mys helt enkelt!


Kommer ni ihåg vinsten...? Den kunde jag hämta ut igår och såhär ser den ut! Japp, min alldeles egna sockerlåda. Love it. Vet dock inte var jag ska ha den eller vad jag ska göra med den, det blir en senare nöt att knäcka ;-) Den här vinsten blev dock väldigt dyr men det är den väl värd. Jag älskar gamla saker! Just sockerlådor går ju att använda till massor, som blomkruka, som förvaring, bara som en fin detalj etc.

 

Appropå gamla saker, min famors hem är en riktig skattkammare då det gäller gamla saker. Hon bodde ju fram tills för något år sedan i ett stort hus där det fanns ett rum som kallades museumet, japp...! Bengt, hennes sambo och min bäste låtsas-farfar fast vi kallar dig inte farfar utan du är Bengt bara Bengt men bäst ändå Bengt, hade ett helt rum med gamla prylar han fått och samlat på sig under årens gång. Ja, en riktig skattkammare! Där fanns allt från knivar (en hel vägg), möbler, flaskor, burkar, telefoner, gamla mynt (han hade snickrat ihop flera montrar till just pengarna).. allt! Älskade att gå in där som liten och kika på allt, man fick ju röra också :-) Sen har min farmor alltid varit duktig att fynda på loppis så ni kan ju bara tänka er vilka fina saker hon har hemma:-)!

 

Nog om just gammalt, men jag tycker verkligen gammalt är så mycket finare än nyproducerat. Nu ska vi fånga dagen här för J har precis vaknat ur koman. Gotta go!

 

Ha en fin lördag! ♥

 


Presenter i fårakläder

Morgonens lillafröken. Vi sitter som vanligt och myser i soffan, det allra bästa sättet att starta dagen på :-)

 

Hej fredag!

Härlig att det är helg va..? Å jag får ju också helg, som alla andra:-)! Grått och trist ute men inne har vi tända ljus och brasa i kaminen. Det är lätt att bota bort tråkigt väder med sånna medel! Iallafall. Dagen idag blir typisk fredags-doing, byta sängkläder, dammsuga.. baka kaaka! Bästa typen av fredagar :-) Ska försöka ta oss iväg fram på byn också och köpa ett gäng presenter. Men fick nyss nys om att de stänger tidigare idag så vi får väl lägga på ett kol då:-)!

 

November månad är alltid fullspäckad, det är pappas födelsedag, första advent, julfix och en massa annat som alltid inträffar i November. Tur då att jag har tre helger på rad ledigt, massa tid att hinna med allt skoj! Tyvärr jobbar jag första advent-helgen men man kan ju inte få allt. Viktigast av allt är att jag är ledig pappas födelsedagshelg, då vi alltid äter plankstek med tillhörande förrätt och efterrätt. Vi är tillsammans hela familjen och det händer ju inte alltför ofta..! Därför är den helgen väldigt viktigt :-) Men det är först nästa helg! Denna helg är ju tingad för annat skoj på tu man hand!

 

Är man världens bästa sambo eller vad? Häromdagen fick Jonas en jättejättefin ljuslykta :-) Han blev såå glad och trodde inte alls att jag köpt den till mig. Hrrm. Otacksamt! Han hotade med att jag ska få en hockeyklubba i julklapp. Men tyvärr känner han mig alltför väl och vet vad konsekvenserna av det skulle bli ;-)

 

Vart är alla kommentarer? Ni kan väl lämna ett spår emellanåt :-)

Nu ska jag och Ella fånga dagen - vi hörs! ♥


Julens första

Vår morgon just nu - tv och soffmys. :-) Älskar dessa slöa mornar!

 

Halloj!

Torsdag idag och jag ska jobba kväll. Men först en fullspäckad dag med lilltrollet.. Märks att hon har spring i benen för hon har svårt att sitta still:-)! Men om hon håller sig någorlunda frisk väntar en helg i Bräcke.. håller tummarna!! Pappan och jag har ett digert helg-schema, vi har verkligen sett framemot denna på tu-man-hand helg, det var länge sen!

 

Här är julens första Amaryllis - inköpt igår och JA fönsterbrädan är omålad :-) Hoppas jag lyckas bättre med den i år, sist jag hade en var den fullpepprad med små vita kusar.. ousch! Iallafall. Superfint med lökblommor - har sagt det förut säger det igen ;-)

 

 

Jag har tagit mig vatten över huvudet - gjorde en "julbeställning" från Panduro, jag får alltid för mig att jag ska pyssla en massa inför jul. Saken är den att det sällan blir något gjort, det ligger bara och samlar damm sen :-) Men i år slog jag alla rekord och köpt en julgris-sats!!! Jag inbillade mig alltså för en sekund att jag kan sy. Det kan jag inte. Bortslösade pengar..? Kanske, men vore kul om jag lyckades! Vilket jag inte kommer:-). Tänkte ta en lätt utväg och be mamma, men jag går nog på en tvärnit där.. Jaja, bara att leta fram symaskinen ur gömmorna!

 

Nu ska jag titta på djungelhjul med Ella :-) Ha en fin torsdag! ♥


Mussla

God morgon!

Nice härlig morgon här på kyrkvägen:-)! Dvs Ella vaknade liiite för tidigt men efter lite mys, pipar, en och annan smäll och lite ryck i håret så var jag vaken! Vi hann iallafall äta frukost och få på oss kläder (jag) innan morfar stog i dörren! Tjoooho - vilken start på dagen! För Ella iallafall :-) Hon fick en påse bullar och jag fick en annan sak... min mamma har en förmåga att alltid skicka med små presenter. Så onsdagens morgon blev bullfest och morfarmys. Inte illa, inte illa alls.

Iallafall. Jag har ledig dag idag, men skulle varit hemma i vilket fall. Hur som haver, vi har idag en glad tös med ett stort busbehov så jag tror vi tar det och går till gammelfarmor senare idag.

Igår var jag på Erikshjälpen och fyndade massor såklart. Mandelmusselformarna är jättegulliga tycker jag och jag tänker nog bara ha dem som dekoration. Jag gillar gamla bakgrejer ;-) Tygbiten var verkligen ett fynd, det ska användas till diverse juldekorationer.

 

Nä dags att fånga dagen! Matlagning, målning och sen hämta ut ett efterlängtat paket med juligt innehåll :-) står på dagens agenda. Tjo tjim, dags att sätta fart då!

 

Ha en trevlig onsdag! ♥


Bränt barn skyr elden

Hello from vab-land,
ja hostan är tillbaka för lillfröken så here we go again. Som om inte det vore nog var gårdagen riktigt riktigt jobbig på alla vis för hjärtat. Först jobbig hosta sen hände det som inte får hända - en liten hand hamnade på den heta kaminen och resten kan ni lista ut själva. 1 timme under kranen blev det samt en rejäl blåsa. Jonas lindade sedan om lillhanden så efter mycket tårar gick det bra, hon vänjde sig fort vid att inte använda vänsterhanden. Vi fick åka på VC imorse för att få bricanyl mot hostan samt omläggning av blåsan. Blåsan är faktiskt den största jag någonsin sett!! Men hon är jätteduktig som vanligt, idag när vi tog av den tillfälliga lindningen från igår pekade hon på blåsan och sa "uff uff". Mammas lilla lilla hjärta!! ♥ Jo om hostan så fick hon svårt att andas igår, förkylningsastma/astma finns i släkten, så vi kollade upp det idag. Inga raka besked då förkylningsastma är väldigt vanligt för barn under 4 år och svårt att upptäcka om de inte har ett anfall just då, så vi ska "bara" avvakta. Men nu har vi bättre medicin iallafall.

Lite kort om våra två senaste dagar. Jag är iallafall jättejättejätteglad och tacksam för den fina familj jag har ♥

Lilla boxar-Ella. Hon går den hårda vägen och "learn by doing" - även om det ibland inte är så bra.

 

 

Senare idag ska vi ta en promenad och fylla lungorna med frisk höstluft. Mamman ska sen iväg och göra en del ärenden på byn också :-)!

Vi hörs! ♥


RSS 2.0