Är det inte dags nu?

 
Jonas det är dags att ta vårat förhållande till nästa steg!
Så jag får köpa underbara Swedish Hasbeens å bli fru E ;-)
Min bröllops-sko är redan utvald, tänk en träsko med en fin skir kortare klänning, ruffsigt lockigt hår
å lite hippiekänsla över det hela - så vill jag bli fru E iallafall;-)
På en cool plats, en loge eller så.
 
skor från http://www.country-dreams.se/
 
 
Ja man måste ju få drömma.. Just nu är ju allt elände ändå! Har haft en hostnatt igen, Ella har hostat å hostat å hostat... Stackars lilla vän :( Trodde väl ändå att det skulle bli dagis idag då det är mildare väder och allt. Om jag hade en önskan så.... Vi får kurera så gott det går idag och se var de bär iväg. Men jag längtar faktiskt till jobbet i em - behöver se lite andra ansikten.
 
 
Vi tar nya tag och hoppas på en bättre morgondag!!
 
Är glad över min fina familj iallafall ♥ min snygga karl ;-).....
 

Ellas kaniner

 
Vi fortsätter på temat Ellas rum. Hon har fått en till Maileg-kanin, jag tycker dom är såå söta!
Väldigt orginella och söta med sina klumpfötter :-) Ella gillar sina niner hon också.
 
 
Tjolahopp
kall lördag morgon, denna iskyla måste ju släppa taget snart?! Jisses.. Jonas har iallafall åkt iväg till Vemdalen för att åka skidor :-) Härligt och jag hoppas dom får lite mildare väder. Jag och Ella är själva idag, och hon är så uttråkad som man kan bli av typ femhundra dagar inomhus. Dessutom har hon två nätter i rad vaknat vid tre och ska ha kvällefika?!!? Förstår inte... Jag tror att det är fullmånen som gör henne lite koko, får vi hoppas.. :-) Hon brukar sova dåligt då men brukar inte be om mat mitt i natten. Det är något nytt;-). Är väl på g med förkylning eller dylikt säkert :/
 
Vi ska fixa lite på hennes rum, det blev inte gjort igår, men idag känner jag för att fixa lite! Vi får se hur vi fördriver resten av dagen... Besöka någon blir det nog.
 
 
Igår fick Ella gå bananas inne på leksaksaffären... Jag tömde hennes spargris (mestadels pengar som hon tar ur våra plånböcker, hon är en riktig korp när det gäller småmynt, sen säger hon "stoppa grisen!!";-)) så hon fick köpa något för dom pengarna ;-) Hon var faktiskt jätteduktig och ville inte ha hela affären... Utan valde en sak och var nöjd sen. Och kunde t om välja en sak till tjejkompisens bal som är nästa helg. Men nu på morgonen har hon tjatat om kompisen paket så jag blir gaaaaaaaaalen....
 
 

Ellas rum

 
Ellas skolbänk, visst blev den tjusig? Den har inte riktigt funnit sin plats men en
ommöblering är på G.... Så stay tuned ;-)
 
 
Halloj,
här är läget så bra som det kan vara med 2 av 3 sjuka familjemedlemmar.. yesss lagomt till helgen:-) Imorn väntar ju ledig helg för mig och tanken var inte att spendera den på hemmaplan men ibland blir det inte som man tänkt sig. Saknar ju dig H :( Men det går fler tåg .. eller hur?
 
Imorn ska jag iallafall vända upp och ner på Ellas rum, storstäda, byta gardiner, putsa fönster, köpa nya krukor och blommor osv osv... Lagomt pyssel sånna här svinkalla dagar som är just nu. Jag känner för att göra om lite grann nu så jag börjar med damens rum :-)
 
 

Ikväll är det Allt faller - jag gillar ju konstiga tv-serier som ingen annan tycker om så det är precis min smak! Men så är Johan Rheborg en av mina största idoler.
 
 

Ella diggar Denim


 
Ellas nya fina matta i ett "lagomt" stökigt rum
 
 
Jättefin och prisvärd :-). Recycling, för små jeans blir till en matta...
 
 
Den här "Prinsessan på Ärten" fick Ella i present av Mamma (förstås) Precis Ellas "stil" ;-)
 
 
Fin matta va?! Jag fick den igår och är jättenöjd. Ella också, hon ser nya saker på en gång "jättefin matta mamma", "ny lampa mamma" osv. Det är ju kul att någon noterar det man gör ;-) Idag är vi inne för kylan håller i sig. Det är nästan löjligt kallt ute.. Superfint väder men aningens för kallt för Ella och hennes luftrör tyvärr.. Men det känns att vi är på rätt sida av året iallafall - är ju nästan ljust vid halv nio! Det är skönt.
 
 
Igår hade Ella en tjejkompis här, dom är jämngamla så det är jättekul att dom får leka ihop. Dom hade nog ganska roligt ändå men det blir nog mer lek ju mer dem umgås:-).
 
 
Jonas kom med världens grej igår... Livet är karusell och antingen åker man med eller så kliver man av. Jag hoppas han åker med, vi får se. Jag är iallafall sugen på utmaningar.
 
 
Nu ska jag plocka ihop en kasse med saker efter Ella... någon behöer den mer än mig snart;-). Tjoopp!
 
 
 
 
 
 
 

Städa vackert

 
Vet ni jag har kärat ner mig totalt i en sop? Det är sant.. Har drömt om den länge länge
men så är den rent estetiskt också väldigt vacker och välgjord.
Finns på www.elliscorner.se (bild därifrån)
 
Och det är inte vilken sop som helst - den kommer från Iris Hantverk
 
"I slutet av 1800-talet startades ett litet borstbinderi i Stockholm. Det blev en lyckad rörelse, så lyckad att den finns än idag. Nu, som då dras varje borste för hand av människor som saknar synförmåga. Handgjort och fingertoppskänsla får här en ny dimension.

 
Jag vet inte med er men mitt hjärta skulle må gott varje gång jag fick använda den sopen.
Och tro nu inte att detta är något vanligt vill-ha-begär, vi behöver faktiskt en sop,
hallå - kamin OCH unge. I rest my case;-)
 
 
 
Idag har det varit full fart från ca halv sju. Ella har varit hos tandläkaren! Det gick faktiskt utmärkt och jag är mer än stolt! Herregud så duktig hon var. Tandläkarna kör numer ett annat upplägg - man börjar med ett första besök kring 1 års (?) ålder och sen igen vid 3 men först ett "mjukstart besök" dvs inga kontroller utan mer pröva på stolen, hälsa på tandläkaren, kolla lite grann osv. Men idag var det "riktig" kontroll, då är det en del som ska kollas - räkna tänder, känna på tänder och kolla noggrannare. Allt gick klockrent, faktiskt. I sånna stunder är det lätt att vara Mamma. Efteråt när Ella vägrade lämna väntsalen och jag fick bära henne skrikandes därifrån, not so easy. ;-) Iallafall väntar ett litet paket på gumman sen ikväll för att hon var så duktig (inget godis!!).
 
Jag har hunnit "storhandla", hur man nu kan göra det såhär i mitten av Januari.. Fixat med lite andra besök och köpt tulpaner! Nu ska jag mysa tills det är dags att jobba kväll. Är inte ett dugg lockad, det är ca 25 minus grader ute.
 
 
Fin fredag på er! ♥

I


Torsdag

 
Klick, klick. En ny matta var Ella (hrrrm) värd. Jag gillar trasmattor helt enkelt
och en i ljus denim kommer pigga upp Ellas rum bra. 
 
 
Pjuhh nu har jag hunnit städa undan det värsta och gjort om lite överallt. Vill ha det rent och fräsht jämt men tyvärr orkar man inte med det alltid. Hemhjälp? Ja.. hade vi haft plats för det i ekonomin så JA! Just nu funderar vi faktiskt på om vi ska ta hit proffs och få fönstren tvättade. T om Jonas funderar starkt på det. 
 
Jag ska snart jobba, och gruvar mig för jag har "olycksbilen"... Tycker inte om den men försöker ge den kärlek och ömma ord så den ska vara snäll med mig ;-)... Min bil har varit på lagning... Japp så är det, man köper en sprojlans ny bil och får lämna in den en vecka efteråt. Har man inte utgifter så skaffar man sig!
 
 
 
Nu ska jag vila en stund... magont och skallebank, tjoooho. Vad trevligt.
 
 
 

Mot våren

Hej och god kväll,
Har redan landat i sängen efter en ganska tråkig alldaglig dag. Imorn ska Ella på dagis igen och jag jobbar kväll så jag ska äntligen få STÄDA! Mår dåligt av att inte hinna med mig, men under t ex vab-dagar faller jag som i koma å orkar bara inte... Jag behöver vara själv när jag ska greja och städa. Jag mår så gott att få ett par timmar själv utan barn och sambo ;-) Men jag har tappat all fokus och trivs inte alls just nu varken hemma eller med mig själv. Så är det ju ibland och det svänger fort, snart är ju världens segaste å fattigaste månad över!


Jag har världens huvudvärk nu och må tjyvtjock men förhoppningsvis av en bra anledning. Ska försöka sova.


Må så gott!


Måndagkväll

 
Lykta - Indiska, vad annars..? ;-)
 
 
Jag vill ha lite förändring NU! Funderar på lite nya möbler och lite ny färg och... Uttråkad mama :-) Imorn tar jag tag i det bums tror jag, är ju hemma med skrotan ännu en dag men hon verkar bättre..? Synd på kylan bara som inte gör gott för henne just nu nej. Inte för mig heller för den delen, men jag tvingade mig ut på en promenad nu ikväll i 20 graders kyla ;-) Härrrrligt! Påminnde mig lite om min och Annies friluftsdag på gymnasiet, klev av tåget i badhusparken, satte oss på en parkbänk, åt upp fikat och sen for vi hem... De va ju 20 grader kallt!! Brrrrr. ;-)
 
 
Nu över till sängen, sov gott!
 
 

På väggen


 
Ny tavla från mio (av alla ställen) Platsade inte där det var tänkt men gör sig bra här.
 
 
Mitt nya projekt!! Det här ska någon gång i framtiden också hänga på väggen :-) (bara hornet.)
Gillar horn och har velat ha ett länge... Jonas morbror är ju jägare så han hade ett "över", men det är litet sas det. Ja nu är inte jag någon jägare men med mina ögon mätt är det ganska maffigt :-). Jag tänker ha det på ett väl valt ställe men vi måste göra om lite först. 
 
 
Tjohej - vi prövar väl detta med att blogga igen då. Idag när inget vettigt blir gjort alls överhuvudtaget kan man väl skriva ner någon rad eller två. Vi har iallafall haft en jättemysig helg, efter en något tung men ändå fin fredag. Ni vet, begravningar... Är ju aldrig något man ser framemot men känns ända bra i hjärtat att få den sista stunden.. Tack för allt S och jag hoppas du vet hur mycket vi tyckte om dig och allt du gjorde för dina nära och kära ♥
 
 
Veckan som kommer blir.... VAB! Jajamän! Ni vet 4 veckor från dagis... bacillhärd:-). Närå vi ska väl vända trenden.. Men det är liksom alltid såhär, läkarbesök i onsdags "allt är ok med hennes astma". Dagarna efter kommer de smygandes å sen... sitter vi här villrådiga och vet inte vad vi ska ta oss till. Undra om man ska introducera handsprit på dagis...? Jag kan stå för Ellas förbrukning iallafall.
 
 
Nu ska det rullas chokladbollar och frostas ur frys... Må passa på när det är nätta 20 minus grader ute.
 
 
ha en skön söndagkväll! ♥
 
 
 

År 2013

 
Igår blev det plötsligt jul i vårt hus, igen... Love Rea.
 
 
Detta är dock från Julafton. Antal klappar för Ella? Slutade räkna vid 30.
 
 
Tulpan-tider, bästa!!
 
 
Hej!
Det var inte igår, men nu är ett nytt år här och med det ny energi. Jag tappade tråden lite där i höstas och Instagramtog ju över en del. Ibland säger verkligen en bild mer än tusen forcerade ord. Nu står vi iallafall här i det nya året och kan lämna en del bakom oss men en del ligger framför oss också, som ett sista farväl till någon vi håller kär. Men även ljusare tider, nya utmaningar, stundande kalas..
 
Vi kan väl enas om att låta det sämsta från 2012 gå till arkivet och det bästa hänga med i minnet?! :-)
 
 
Jag är ledig nu några dagar, så vi ska plundra julen bland annat och mysa massor!! Jag och min dotter :-) Vi startar med en dusch och sen försöka plocka ner granen utan hjälp av Ella ;-)... wooooh!
 
 
Kram ♥

RSS 2.0