Panduro påsk

Har länge varit sugen på påskpynt hos Panduro. Såg idag att det var fri frakt så jag klickade hem lite grann. Skulle inte ha så mycket så det var värt frakten, men svårt att hålla sig ifrån att inte klicka hem allt fint de har! Pysselsugen deluxe, men jag hejdade mig och tog 'färdigt' påskpynt ;-) Så fort jag får hem grejorna åker höna å tuppen fram!

Nu affärn. Vill tvätta mitt hår nu NU nu!

 


förmiddagskaffe

Morning (!?), sitter och sörplar morgonkaffe nu. Med mycket grädde går det ner ;-) Har drömt om barnvagnar inatt, har nog bestämt mig men köpet får nog vänta ett tag. Vill nog provköra ändå innan. 

Ska göra lunch om ett tag, sen ut med Ella på bron så hon får sova, sen ta vagnen och gå på ica. Ska hämta det där paketet som gjort att jag inte kunnat tvätta håret på alldeles för många dagar. Tack för torrschampo!

I eftermiddag kommer farmor/svärmor på en snabbis-middag, sen blir hon barnvakt en stund medan jag och Jonas åker med skräp. Yiha, love slängning!

Goungen idag, men hårband på sne ;-)

 

Trevlig torsdag! ♥


stortjej

Hittade ett gammalt äldre kort på Ellisen. Här hade hon nyss lärt sig sitta själv. Nu är hon en stor tjej som gör precis som hon vill :-)

Har precis kokat ihop en Beaf Bourguignon (= nötkött i rödvin, typ) till morgondagen. Även slängt ihop massa skräp vi ska bli av med imorn. Skönt!
Nu lite återhämtning innan det blir God natt!



Vagn



Ja, det är sånt här jag funderar på. Vill ha ny vagn framåt sommaren. Dessutom, om man köper en med fullt liggläge borde det vara enda vagnen man behöver? Nåväl, en 'lättare' vagn ska inhandlas. Jaja, det är tur att inte jag bestämmer det här helt själv. Då hade huset varit fullt med barnvagnar. ;-) Ska överlägga med karln när han kommer hem.

Nu ska jag hänga lite tvätt och sen rusa till farmor på en eftermiddagsfika! (japp.. hon bakar lchf, helt amazing! ;-))

Tyck till vilken vagn Ella skulle vara fränast i vettja! :-D

Hörs! ♥

on my way up

Hej! Här har vi haft pappsen hemma till morgon, inte alls dumt! ;-) Han har "skräp" (metallbit) i ögat så han väntade på läkarbesök. Ella tyckte iallafall det var mysigt. Kanske jag med.. Nu sitter jag och Ella å håller tummarna att vi slipper Sundsvalls sjukhus...


på väg upp


uppe!


ellas "lilla" leksakshög

Ella lärde sig ju trappen upp till vardagsrummet häromdan, igår lärde hon sig ner ;-) av bara farten..

Nu ska jag spana in en ny kamera, vi hörs!


fest

Det nalkas festligheter framöver och då behöver såklart Ella nya fina festkläder ;-)

Allt från Kappahl

 


Busunge

Hej, här har vi precis ätit lunch och nu ligger Ella på bron och ska förhoppningsvis sova ;-) Jag ska röja efter en buses framfart sen ta vagnen och gå ut på promenad. Ella har varit sådär lagom busig på morgonsidan, slängt ner en strumpa i toalettstolen bland annat :-) Tokunge! Nu är det även läge att lära henne rätt och fel, när något är fel kommer surläppen fram och ibland även lite krokodiltårar. Inte lätt att vara liten alla gånger.

Jag går och väntar på ett paket, något som förhoppningsvis piggar upp en sliten mamma! Återkommer ;-)

Påsken är snart här och jag vill pynta! Var sugen på att plantera lite penséer häromdan, men imorse var det -11 så det får nog vackert vänta.



dagens busunge i ny body från P.oP



stökar och grejar

Idag ska jag testa något nytt till middag! Lchf-pannkakor.

Trevlig tisdag! ♥

Det går undan

Ibland händer det, Ella sov till nio idag! Det är nog sommartiden som "ställt" till det, vi la henne inte förräns vid åtta igår. Och hon har ju börjat sova 13 timmar.... Ska försöka vrida tillbaka till sju - åtta idag, får se hur det går! Är ju skönt med egentid på kvällen ;-)

Idag blir det promenad, strålande solsken! Perfekt. Känner mig full i magen efter gårdagens frossande.



sötaste sötaste knubbiga "lära-gå-sko" från Kavat, står på Ellas önskelista så fort hon kan gå ;-)

Vi hörs! ♥

changes

Visst kändes det att det är sommartid nu ikväll, Ella fick en 'extra' timme och det var ljust fram till nyss. Jaja, imorn är väl man helt med igen vad det gäller timmarna ;-)

Sitter och kollar lite inredning, vill piffa :-) Nu är jag inne på något så roligt som tvålpump och tandborstmugg till badrummet. Det är detaljerna som gör det! ;-) Även att vi har en till tandborste som ska få plats :-) Ska iallafall piska Jonas så vi får upp tavlor i vardagsrummet, de har stått snart ett år.


shabby chica från Åhléns


favoriten från Lisbeth Dahl / Nordljus.net, dock genomskinlig - inte riktigt vad jag vill ha ;-)


Nu ska jag njuta av en Marabou Premium Passionfruit, favoritchokladen. Men, nya tag... ;-)
Åh, kikade på liten bebis idag.. ååh sååå fin.
Tjingeling ♥

sommartid

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan? Jag skulle faktiskt vilja ha tillbaka min förlorade timme..
Idag blir det en lugn "städar-dag", ska försöka hinna så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Börjar känna att våren kommer, då blir jag alltid kastar sugen ;-)

Klickade hem overallen igår, och lite andra nytto-grejer till Ella. Blev nästan gratis med alla rabattkoder ;-) För tillfället saknar hon inget i klädväg, det blir väl en ny handlarsväng åt henne där fram i maj kanske. Vårjacka, mössa, skor osv. Skor känns mer aktuellt än någonsin åt henne :-) Men det är riktigt svårt att låta bli att handla åt henne, det finns alldeles för mycket fint!


en liten rackare som smiter ifrån mig...


vill inte vara med på kort idag



Jo, en fördel med att ha tacos till middag är att man dagen efter kan äta rester, bra uträknat av oss att ha middan här igår :-) Ska äta ifrån mig idag, imorn börjar en ny fas! Slow and easy, då kan man inte misslyckas ;-)

Så nu ska jag ta rätt på mina badankor och sen lunch,
vi hörs! ♥

sweet saturday

Hallå! Vaknade en timme tidigare än vanligt av att gohöna Ella stog och sjöng lite granna. Så upp och börja dagen! Iväg och storhandlade på ica, ska ha tacos-mys här ikväll med faster/farmor/farfar/elise! Blir mysigt :-) Sen har vi hunnit med nya fiket, och lite andra affärer. Hittade mockasiner åt Ella, passade hennes smala fötter perfekt. Ibland finns det närmare än man tror.

Nu ska vi försöka få fröken att sova en stund så kvällen blir lugn ;-)


Synd bara på den här eviga blåsten. Det blåser riktiga isvindar!


ska nog klicka hem den här... ska överlägga med fadern ;-)

Jo.. Ellas kusin fyller ju snart 4 år. Tydligen har hon blivit galen i Hello Kitty tack vare moi, hon fick lite sådana leksaker i julklapp ;-) Hihi, fortsätter nog på samma i tema vad det gäller födelsedagspresenter då! Ska även slå in lite småkläder åt en liten herre som såg dagens ljus nyligen.

Ha en fin lördag!

Kvinnor kan

Har haft hjälp av Ellisen att städa och röja idag, gick bra :-) Hon åt papper och jag slängde lite grejer. Nu sover hon sen två timmar tillbaka på bron och jag inväntar mamma/mormor & pappa/morfar. Sen är det middag hos svärmor! Hon skulle koka ihop något nytt och riktigt gottigt :-) Sen efter det tänkte jag unna mig chips och dipp, har längtat efter det jättelänge men inte blivit av. Men ikväll, äntligen! ;-) Är ingen chips-människa egentligen, kan bara äta mängder om det är dipp till. Dill chips och taco dipp? mmm...

Är riktigt sugen att se sista filmen ur Millenium-triologin också. Riktig tv-kväll med andra ord! Och precis vad jag behöver..

Betalat räkningar har jag gjort nu, så efter lite debit och kredit kan jag beställa ny overall till Ella :-) Ska kika och se vad jag hittar! Hon behöver verkligen någon vindtät variant om detta blåsväder ska fortsätta.


Ella idag med nya super-tofflor från NameIt som gör att man kan ställa sig VARSOMHELST! ;-)

Är så glad över min fina familj. Mina hjärtan. Vaknade imorse efter en riktigt hemsk dröm (drömde om ett liv jag absolut inte vill leva!) så sitter Jonas på sängkanten och skrattar åt mig "jäkla pösmunk" säger han och skrattar. Vilket uppvaknande, att inse att drömmen bara var en dröm och att mitt liv är verklighet! Att jag har två fina människor omkring mig jämt, en familj. ♥

if it makes you happy it can't be that bad

Hello fredag!
Stormar fortfarande, så får se om det blir någon barnvagnspromenad idag. Hoppas på det :-) Annars blir det lite städ och lite donande, jag får ju sån fin hjälp av Ella. :-) Igår busade hon på mer än vanligt, tänkte dra ner en fönsterlampa i köket, började garva när jag röt Aj-Aj. Ännu roligare var det när jag tog henne därifrån, vilken liten fnissis!

Jo, hon tog ett steg med gå-vagnen igår, så det ska vi fortsätta öva :-) Hon blev paff, och satte sig ner på en gång.


Nej kanske dags att starta dagen, vi hörs!




Ella i höstas.

husmoder

Angående det här med att slänga gammal mat, så har lantmännen gett ut en kokbok för att minska slängandet. Toppenbra, och den kokboken ska jag beställa snarast. Gud hör bön :-)
Någon jag vet är bra på detta är Helena, lär mig :-)

Nu ska jag återgå till snickring.. Ella fick nya fina skor av farfar idag, då tyckte Jonas hon skulle ha en egen skohylla! Så det fixar vi ikväll.


Vad är det med blåsten förresten..? Sol, sol och mer sol vill jag ha!


konsumtion

Det här med konsumtion, är det ett bekymmer eller en del av vardan? Nu har inte jag blivit någon filosof, men när man har mycket grejer och ändå köper nytt tänker man efter ibland varför man handlar. Vi som gått handel vet att konsumenten har två (?) olika behov, ett primärt och ett sekundärt. Det primära är sådant man inte kan leva utan; mat, deo, mascara ;-) ja ni fattar. Och det sekundära är allt det andra som man inte behöver egentligen.

Men, jag har ett bekymmer. Jag ser alla mina inköp som primära. Jag behöver allt. Och där behöver jag tänka om. Livet i sig är så oerhört skört, det som faktiskt betyder något är gratis. Och så dyrt att det inte kan jämföras med pengar.

Hur gör man då för att få ner sin konsumtion? Som sagt, jag tycker jag behöver allt jag köper. Dock har det slagit mig flera gånger, att den där grejen jag verkligen behövde den har legat orörd sen den köptes. Då har jag ju ändå inte satt något värde i den där prylen.

Hur gör man från att gå till dumskalle-shopping till smartskalle-shopping? Hur vet man bäst vad man faktiskt behöver och vad man kan vara utan alternativt köpa vid ett annat tillfälle? Jag tycker att jag borde lärt mig under årens lopp vad jag faktiskt använder och inte (gäller inte bara kläder utan i princip allt), men se det har jag nog inte.

Jag skulle inte gå så långt å kalla mig shopoholic, men jag kanske behöver en nykter månad?
Det är liksom inte rätt när man slänger saker som är nästan oanvända och tycker det är skönt att bli av med skräp, för egentligen är det inte skräp det är pengar som kunde funnits kvar eller lagts på något bättre. Felköp drabbar ju även den bäste, men det här är mer hamstring eller något annat osunt.

Mat är jag fruktansvärd dålig att ta rätt på. Ja inte kött, men grönsaker, grädde, creme fraiche.. Sånna saker. Man tar lite grann, sen glöms det bort och vips så måste man slänga. Det är ju fruktansvärt. Kasta pengar!!!

Problemet har två lösningar; antingen börjar jag använda allt jag köper, eller så tänker jag efter före.

Har ni något tips eller finns det rentav någon som är likadan?

Sen får ni ha i åtanke att jag inte har någon (dyr) hobby, därför ser jag shopping som en hobby ;-)


En sak jag inför nästa vecka är mistery meat week, dvs frystömning. Man vet ju aldrig vad som döljer sig där.. Är det omärkt blir det extra spännande :-)

Det här verkar säkert skitfånigt, men det är vad jag tänker på ibland. Eller rätt ofta faktiskt.



hemma igen

För att göra en lång historia kort; vi är hemma igen efter några dagar på sjukhus (fredag - tisdag). Varför vi var där sparar jag till en annan gång.

Idag fyller Ella 1 år!!! Ja, faktiskt så gör hon det! För hon var beräknad till idag för ett år sen men hon kom ju 3 månader tidigare. Så idag ska vi fira med buller och bång, barnvagnspromenad till gammelfarmor för lite fika blir det nog idag. :-)


Vi hörs!

upp som en sol ner som en pannkaka

Det är lite jobbigt liv på kyrkvägen just nu. Av flera anledningar, främst kanske för att man dras med en envis sjuka som vägrar släppa och en dotter som inte äter som hon borde.
Men. Jag ska inte haka upp mig mer, det är som det är.

Våren är satt på hold för min del, har inte varit ute och njutit av det fina vädret den här veckan men tänkte lunka iväg imorn en sväng. Om jag orkar. ;-) Jag kan liksom inte bara låta bli att tänka på att roligt jag missar när jag ligger här och snörvlar.


Om jag skulle få den här krukan från Dixie/Nordljus skulle jag bli jätteglad! ;-)

Nä, hörrni, väl mött. Här blir inga barn gjorda...

damm, damm, damm??!

Är det bara jag som får otrolig dammnojja när våren är på ingång? Så fort solen ligger på ser man yrande dammkorn (flera hundratusenmiljarder). Sånt är irriterande! Därför slängde jag ut vardagsrumsmattan, det är en ryamatta och jag tappar ofantliga mängder hår just nu så ni kan ju tänka er scenariot. Jag är alltså värre än en hund, Ella hittade en stor hårtuss idag och den var från mig.
Jaha, döv, blind och skallig? Schyrrans!


Appropå damm så gjorde vi alla fel i vardagsrummet, mörkt golv och mörka möbler. Dont go there, allt syns. Från minsta lilla dammkorn till största jäkla hårhög.

Nästa gång tänker jag; v i t t. Från golv till tak, från möbel till soffa. Så enkelt är det.


ny dag nya tag

Hello tisdag!
Fortfarande döv, men utan värk. Tycker dock kroppen uppför sig lite märkligt... Men det går nog åt rätt håll ;-)

Vet ni vaad? Nu ska jag kliva upp, utfodra min dotter, plocka lite och sen - STÄDA MIN GARDEROB! Jag skriver detta med stora bokstäver för att det ska bli av. Försöka få Ella att somna i vagnen ute så är det bara att köra sen.

Har insett att kvalité går före kvantitet. Därför denna rensning.


Sen ska jag ringa min far och hoppas att han vill följa med mig och Ella till Östersund/Sundsvall någon gång framöver. Jag är inte bara döv jag är blind också... När jag ser skyltar sämre än Jonas inser jag att det är något fel. ;-) Så måste kolla upp det innan jag börjar jobba.

Ja det var väl dagens planer det.

Om någon har någon rolig plan hör av er, jag är uttråkad så inivassen och vill inget hellre än aktiveras. :-D

Kram!


less

Ja, nu är jag less på allt vad sjukdomar heter. Har troligtvis en öroninflammation, är döv på ena örat och det gör ont. Ska tillbaka till doktorn på eftermiddan och se vad det är för skräp. Ella har börjat blivit bättre efter flera dagars mat/dryck-vägran.
Känner att min ork tryter. Speciellt när det gäller Ella, jag vill bara hennes bästa och blir förtvivlad när hon inte förstår varför hon måste dricka. Det är inte så lätt att kommunicera med en ettåring alla gånger... Men vi får hoppas det vänder!

Jag har iallafall tagit en ipren nu, så ska jag titta på nån film på hög volym (är som sagt stendöv) medans Ella sover, vilket jag hoppas hon gör ett tag.


Så jäkla lesamt att vara dålig när det är finväder! Vill sitta ute på sjön å må gott.. Inte ligga inne och odla baciller ;-)

Vi hörs!

the day

Har haft den värsta natten på länge, var nog vaken till två med min täppta näsa (så irriterande när man ska sova!) och det släppte inte med nässpray heller. Sen när jag väl somnat då vaknade Ella, haleluja. Nåväl, jag vaknade sen vid åtta så några timmars sömn har jag nog fått. Men nu ska jag hosta den sista hostan sen så är denna förbaskade förkylningen väck. Så det så.

Har ju tagit uppåttjack nu på morgonen också, så nu blir det andra bullar ;-)

Ska ta en snabb dusch, röja undan det värsta sen kommer TADA, världens bästa HELENA! Åhmingud så jag saknat henne. Ska bli tokmysigt :-)

Solen skiner här också, helt perfekt.


Vi hörs!

bagare bengtsson

Har landat i soffan efter lite bakning, får ju (förhoppningsvis, peppar, peppar) besök imorn! Så slängde ihop några olika sorter. Så vi kan äta mer ;-) Det är vi bra på!



Gissa bakverket, Helena? Du och jag delar en passion!



Testade göra äppelmuffins, hoppas dom blev bra.

Nu är det hockeykväll här, huga! Får hoppas det är slut snart :-)
Jo, vi blev bjudna på middag idag hos svärmor, Jonas fick äntligen äta sina efterlängtade isterband. Jag hoppade över.. Men gott med stuvade pärer!

Trevlig kväll



färg

Låter inte senapsgul som typ världens fulaste färg?

Som mamma gör jag vissa, eh, mindre trevliga associationer ;-)




Ytterklädersfunderingar

God morgon, fortfarande kraxiga men idag ska vi baske mig bli friska! Ringde vc för Ellas del, avvakta.. Tydligen kan hostan sitta i flera veckor, uscha! Men ska ge henne det hon vill ha i matväg, vilket hon redan utnyttjar till max. ;-)

Så idag står städning och lite rensning på schemat, ska nog även gå ut för lite frisk luft.

Har lite funderingar när det gäller Ellas ytterkläder, börjar bli dags för en tunnare overall nu va? Vårjacka känns alldeles för tidigt. Och overall är ju smidigast, slipper man trixa med överdragsbyxor.

från lindex - kanske ett alternativ?




Vårjackan blir någon av dom här, från Lindex och Ellos. Den gröna är ju supersöt :-)




Finast av dom alla, skaljacka från Polarn o Pyret


Det här tåls att funderas på! Kom gärna med råd, jag är så osäker när det gäller Ellas utekläder och har en känsla av att jag lätt klär henne för varmt.

Nu ska jag äta frukost!



ge mig tålamod

Fortfarande sjuka, Ella är väl mer eller mindre kry men inte jag. Men imorn så är jag fit for fight! I promise, Helena! ;-)) Vore väl själva den om ännu ett H-besök ska bli inställt. Ska inte hända!!

Jag och Ella har haft en lugn dag, båda har sovit mycket. Sålde hennes skötbord idag, roligt att det var samma person som köpte babyskyddet :-) Skönt att fått iväg lite grejer som tar plats som vi inte har. Sökte även dagisplats för henne, huga. Börjar kännas på att det "bara" är månader kvar att vara hemma. Har faktiskt ångest, men ska försöka nyttja och njuta av varje återstående sekund.

Har förlustat mig i webshopparnas förtrollande värld.. Så mycket fint! Vill ha något vårnytt.. Ska nog nyttja mina blomstercheckar snart och få in lite ny grönska.

Imorn ska jag baske mig vara kry så jag hinner städa, plocka undan, slå in lite presenter, gulla med Ella och förhoppningsvis en promenad! Ska även spåna vidare på en ny barnvagn. Är dags för en "resevagn", och som vanligt är det en djungel.. Så man kan ju försöka bestämma sig så man kan passa på när det är bra pris någonstans.




snygg kombo från Cult Design. Bild från cultdesign.se


Nu ska jag dricka en kopp grönt te sen sängen.
God natt!

fortsatt sjukstuga...

Japp, Ella är fortfarande krasslig. Väldigt krasslig.. Men får hoppas lite sömn tar bort sjukan! Kan vi inte bara få vara friska ett tag nu?



Ella invigde sin "onepiece" idag, supersöt! :-)

Jag känner mig också hängig så får nog bli sängen snart. Kan ni inte hålla tumme och tår att vi blir friska tills fredag? Bra, tack!

Ni har väl ätit semlor idag? Det har jag hunnit med mellan snytningar och sytningar.. Gottgott!

God natt ♥

sjukstuga

Lilla hjärtat är sjukling. Ligger deckad i feber nu, får hoppas det är bättre imorgon. Lilla gumman...

Så idag har inte mycket blivit gjort, sytat lillgumman om vartannat som hon sovit oroligt. Hoppas på en hel natts sömn, för alla 3...



liten sjukling med en ny "us" och en gammal (och lite grå) "us"

Igår var broder här, mysigt! Busade med Ella, gick till gammelfarmor och åt middag. Jag och Jonas kokade ju ihop en gryta i lördagskväll, var ärligt lite orolig där men det blev kanongott! Så äppelpajen till efterrätt då ;-) Ja, mamma/mormor och pappa/morfar kom ju och åt med oss också. En riktig familjedag! Får mig att längta riktigt riktigt mycket till påsken.
Ella
fick ju en ny snuttetiger, eftersom någon (hrrrm) "råkat" missfärga den gamla stackarn. Lite blå om nosen blev den.. Så nu har hon två raringar att mysa med. Vi kallar dom Us eftersom jag kallade Markus det när jag var liten och hon fick ju snutten av honom. Ella tycker jättemycket om sina Usisar :-)

Nu ska jag ta en lång varm dusch sen inta tv-soffan för veckans bästa tv-dag. Vi börjar med Gynekologen i Askim och avslutar med Big Brother. :-) Lite äppelpajsrester till det får det nog bli...

Jo, Ella fick premiär-piggelin förut, det måste man få när man har feber. Gott tyckte hon det var :-) Lilltrollet.

Kram!


Måndag

God morgon måndag! Har försökt få Ella att somna om i flera timmar, men nu ger jag upp.. Hon är ju lite sjuk, hostig och tussig så lite sömn hade inte skadat, varken för mamman eller för Ella ;-)

Vi startar väl dagen nu då!


Skönt ändå att detta blir Ellas första förkylning. Hon klarade över året.

Kram så länge
♥+,¨,´+-*

Blåsig lördag

Hallåhej, lördag och blåst ute. Det vill säga innedag för mig och Ella, Jonas jobbar. Men hon är lite snörvlig så hon har sovit mest hela dagen ändå. Nu väntar vi på att pappan ska komma hem, sen lördagsmys! Ska fixa en tacopaj (nähä) till middag och sen efterrätt... får vi se vad det blir!




Köpte nya jamasar åt Ella, hittade större storlekar med fot. Klickade hem fyra stycken..
Från Vertbaudet/Ellos.se

Trodde dom skulle vara små i storlekarna, eftersom märket är franskt (?), men tji fick jag.. Men då har hon att växa i! :-)



Fötterna släpar efter, men vad gör det ;-)



Busunge! Med snart 10 tänder...


Imorgon kommer Morbror Markus! Om nu alla håller sig friska, peppar peppar... Ska bli tokroligt, var jättelänge sen vi sågs.

Nä dags att börja med middagen, tjing!





Äppelpaj

FREDAG! Och den lääängsta dagen på länge, har haft en dam som vaknat varje timme inatt och skrikit. Sånt tar hårt på den här mamman, men hoppas verkligen hon sover bättre inatt. Hon har ju haft feber idag också, vad dessa små tänder ställer till det. Hoppas det går fort över!

Vi har precis gjort nattat Ella, städat undan lite och nu landat i soffan. Tänt lite ljus, och efter åtta ska vi avnjuta den godaste äppelpaj jag någonsin ätit. Tack Helena för superbra recept! :-) Blir soffkväll mao, ett måste är ju Big Brother. Vilken nörd man är va :-)


Här kommer receptet på pajen, verkligen superenkel att göra!

Ingredienser (ca 6 portioner)

ca 6 äpplen (jag tog två stora, vill ha mycket smet och lite äpplen;-)
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ - 1 dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ihop med alla andra ingredienser förutom äpplena. Dom skalade, urkärnade och skivade äpplena läggs i en smord ungssäker form. Täck sedan med smeten och baka pajen i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med passande tillbehör, vaniljglass är ju en klassiker.

Trevlig fredagkväll! ♥

 


klippning



Ella blir klippt av mormor första gången

Klippningen igår gick sådär, men nu är hon fin i håret ;-) Idag blev det innemys, har en liten dam med två stora bissingar på g, så hon är lite kramigare än vanligt. Hon har precis ätit mellis men hon somnade om igen.

Jag roar mig med att plocka i och ur hennes garderob, massa massa kläder som är för små och massa massa nya kläder som ska in :-) Köpte ju strl 80 nu, tänkte att det blir nog alldeles för stort. Men se nähä, det passar alldeles utmärkt! Så strl 86 är väl snart här också :-)

Nu ska jag blädra i nya mama en stund sen iväg på affärn. Andra försöket till att baka semlor ikväll, fick ett 'bättre' recept av mamma, så upp till bevis om det är receptet eller bagarn det är fel på! ;-) Fick ett recept på Äppelpaj av Helena som också måste testas, smygtesta ikväll eller vänta till imorn...? Svårt för gottegrisen!

Vi hörs!



kejsarens nya kläder


Jeans och strumpisar från H&M


tunikor och strumpisar från KappAhl (första gången jag själv handlar därifrån)


blandat från Lindex, gillar knälapparna :-)


Här armbågslappar från Polarn o Pyret och ny fleecejacka

Roligt såhär i efterhand att jag tänkte inte så mycket rosa. Har inga problem med färgen, men det finns ju massa andra fina färger också ;-) Det gick sådär, 50/50 ungefär, helt ok :-) Blev glatt överraskad inne på KappAhl, mycket fina grejer och billigt. Har som sagt aldrig handlat där förut men det blev direkt ny favoritbutik, när det gäller Ellas kläder.

Kram ♥

ellabellabus


kollar läget


badarna! ♥

Vad skulle man göra med en slant man var 'tvungen' att göra sig av med? Menar inte stor slant utan några hundralappar. Vilken ände av önskelistan skulle man börja beta av? Finns ju hur mycket som helst man vill ha, men frågan är vad man vill ha mest. Rätt säker på att problemet får en lösning ;-)


Nu fikatajm med Ellisen.

onsdag

Jag har inte lagt ner bloggandet, tog bara en paus efter sjuka som nästan tog knäcken på oss alla, främst tvättmaskinen ;-) Men nu är tvätthögsnivåerna tillbaka på det normala och allt annat med för den delen.

Tänkte slänga in lite kort senare, Ella har gömt kabeln till kameran så det får vänta tills hennes nap ;-) Det är full fart med andra ord, just nu röjer hon legolådan..


Idag väntar promenad, plocka och rensa ur en byrå, spackla lite och sen när Jonas slutar jobbar åker vi till Bräcke. Jonas och Ella ska klippa sig ;-) Sen blir det middag där, onsdagsmys!


Jag återkommer!

RSS 2.0