Blixtar och dunder

Här kom det nyss världens skur och nu väntar jag bara på att det ska braka lös ordentligt. Är livrädd för åska och det är absolut det värsta jag vet. När det åskar sätter jag mig helst i bilen alternativt tar på mig hörlurar så jag slipper höra. Kommer ihåg en gång för många år sen när jag och Sandra var utelåsta hemma hos henne mitt under pågående oväder! Och, det var tametusan det värsta åskvädret jag någonsin varit med om (det slog ut strömmen på hela byn minns jag). Vi sprang mellan hennes altan och garage (som också var låst) för att ta skydd, och skrek och grät om vartannat. Man kan tro att sådant gör en härdad men för min del kan jag säga att rädslan blev värre efter den händelsen. Däremot måste det varit en rolig syn om någon såg oss, men detta var ungefär 10 år sedan så vi var ju ganska små också ;-) Jag kan skylla på att rädsla för åskväder är ett släktdrag, min pappas mormor satte sig alltid i skrubben med gummistövlarna på när det började åska. Nåväl, det är ju alltid en speciell känsla som uppstår efter åska (typ, pjuh äntligen över för min del), luften blir frisk och efter regn kommer ju solsken :-)

 

Har i övrigt varit en tisdag i matlagandets tecken, kockade ihop en lasagne som blev över förväntan. Det är ju lite bökigt att tillaga lasagne men det blir ju mat för ett helt kompani! Slängde även ihop en sockerkaka samt negerbollar som jag och Ella fikade på eftermiddan, mums :-)

Nya glas till saftkalaset :-) Fina va? Gillar speciellt de rosa, och har börjat övertala Jonas att köpa fler.. Gillar att alla är olika! Köpta på Indiska.


Nu kom det ett blötdjur från duschen så måste kila!
Tjing! ♥

Efva Attling

Ny vecka och den är döpt till bästveckan. Och det av flera anledningar, långväga besök, ledigt för hela (!) familjen i några extra dagar, paket ;-), förhoppningsvis fint väder, barnvakt (peppar, peppar) och fest! Det är det här som är det bästa med försommaren, allt roligt som händer och de röda dagarna som dyker upp.

För att gå till en annan sorts lycka så känns det som att vårat liv är på väg åt rätt håll, flera punkter som löst sig och det känns som att en stor sten lättat från våra hjärtan. Skönt! Hoppas allt går vägen så vi kan inleda sommaren 2011 på allra bästa sätt. :-)

Vad har ni för er idag? Jag och Ella åkte en snabbis på Ica, handlade lite och hämtade en present till vårat lillhjärta ♥ som hon ska få i eftermiddag ;-) Nu sover hon och jag vilar fötterna framför Sex and the city. Vädret är en aning lurigt idag så jag spenderar dagen inne än så länge. Jo, jag fick bästa starten på dagen idag en lagom sovmorgon och en superglad jänta väckte mig med ett glädjevrål :-)

Fick äntligen mitt armband i helgen, har ju väntat å väntat..

Ha en trevlig dag! ♥

Men jag är ju ledig iallafall

En lite bitter mamma sitter här och är trött. Ella valde att vakna samtidigt som Jonas, dvs halv sju. Och varför klev Jonas upp så tidigt? Jo, han ska ju jobba.. På morsdag och allt! ;-) Lite uppvaktad och bortskämd hade jag gärna blivit idag, det är väl vi alla mammor värda? Nåväl, får göra det bästa av dagen helt enkelt och det innebär vila och fika i mängder! Förhoppningsvis..

 

Söta ramekiner, har letat länge efter dom här och naturligtvis fanns det bara två stycken. Men alltid en början, här kan du ju Jonas t ex göra Crème brûlée till din favoritmamma ;-)


Nej nu ropar Ella på sin mamma.. Fast låter mer bappa, bappa! Men det är nog mig hon menar :-)

Ha en trevlig söndag oavsett om du är mamma eller inte! ♥

En dag hos fotografen

Hej!

 

Idag styrde vi kosan mot Sundsvall och Ateljefotografen, lillgumman skulle stå modell. Oj oj vad jag våndades inför detta, vilket humör kommer lillhjärtat vara på, hur kommer det gå? Visade sig vara helt onödigt att tänka i de banorna för hon visade fort var skåpet ska stå, mammas lilla modell :-) Vi blev där cirka en timme, hann med 5 ombyten (hade planerat 2 men tog med fler ifall att och vi hann med de med råge!) Det gick super och vi är jättenöjda. Helt klart värt varenda krona och nu har vi 156 bilder att gå igenom, en förstoring (till att börja med) och 16 småbilder till ett album ska väljas. Pjuh, det är nu det tuffa arbetet kommer! Så kul att ha kvar hela livet, en perfekt present från farmor - tack! ♥


Vi hann även med lite spring på Birsta City, sprang en sväng på Åhléns där jag hittade massa fint till hemmet. Det är numer min favoritaffär ;-) Blev såklart nya kläder till gummans sommargarderob, så hon är redo för den värme som ska komma i nästa vecka!

 

Nu blir det en filmkväll i soffan, Änglagård 3 ska ses och jag ÄLSKAR dessa underbara SVENSKA filmer!!

Mammas underbara lillhjärta! Ett smakprov från dagen :-) Det mest underbara i hela historien är att vi fick med en skiva hem med alla 156 bilder på! I vanliga fall följer ju inte negativen med, men den här suveräna fotografen skickar med dem så man har alla kort och kan göra vad man vill med dem.

 

Ha en trevlig kväll! ♥

 


Garden Girl

Fina trädgårdsbyxor från Garden Girl. Tyvärr gräver inte jag tillräckligt i våra rabatter för att kunna ursäkta ett köp av dessa ;-) Men vill väldigt gärna ha ett par, och ett par till Ella så vi kan matcha :-) från baldershage.se

 

Helloo Fredag!

 

Idag för ett år sen var första gången vi hade barnvakt över natten, åh vad efterlängtat att få komma ut och ha roligt! I år har vi ingen barnvakt under den s.k kulturnatten som är ikväll, men vi får middagsbesök och det blir lika kul det! Vi ska ju iväg till Sundsvall imorgon så vi hoppar över festandet och tar igen det vid annat tillfälle.

 

Igår beställde jag något jag velat haft jättelänge, längtar tills det dyker upp! Det blev från ovan nämnade webshop, www.baldershage.se, som har alldeles för mycket fint! Dock inget från Garden Girl denna gång utan något mer åt städhållet ;-)

 

Nu ska jag fortsätta vila en stund innan vilddjuret vaknar, har gjort iordning det mesta tills ikväll så bara att tända grillen och köra på.

 

Trevlig fredag! ♥

 


Dulce De Leche

Igårkväll påbörjade jag ett expriment.



En burk sötad kondeserad mjölk..



.. får koka som den är i konservburken i ungefär 2 timmar..



.. resultatet blir detta, Dulche De Leche; enkelt översatt mjölkgodis. En kolakräm! Med lätt bismak av messmör ;-)

Spännande, att en burk med mjölk kan bli kolakräm. Återstår att se vad jag ska använda den till, tanken var att ha den som den är till t ex glass men jag tror jag gör något annat av den för smaken var väldigt mastig så jag tror den gör sig bättre i ett bakverk! Den blir ju fastare ju längre man kokar den, och jag ville egentligen ha en sås - då var rekommendation ca 2 timmar, vilket som ni ser var för länge för det blev mer kräm/fudge-konsistens.

Har precis lagt kött i marinad tills morgondagen och gjort en sallad till lunch. Det blev en barndomsklassiker med korvslantar (av hotdogs) och ostbitar :-) Min favvosallad som barn! Rhode Island dressing passar superbra till. Får se om det blir lika stor favorit för lilla damen Ella, hon är ju tokig i korv så hon kommer nog bara peta ut det godaste ;-)

Vi hörs! ♥

Clean Cotton

 

Idag var en sån dag som det passade att byta sängkläder vilket Ella älskar när man gör. Hon fnissar och skrattar som en galning, står nere i fotänden på vår säng och är busig. :-) Det lättar ju upp tråkgörat ordentligt! Och lön för mödan kommer ikväll när man får krypa ner i nytvättade sängkläder.

 

Jag fortsätter att röja medans Ella sover, så skönt att jag hann rensa ur köksskåpen riktigt ordentligt igår. Jag var skoningslös, nu är det mer plats och det ser roligare ut tycker jag. Plus att det luktar såpa ur skåpen nu :-)

 

I eftermiddag kommer min far med ett paket jag väntat länge på...

 

Adjöken ♥



Kom och köp

Rosa slickepott måste man ju ha! Och den får stanna, såklart.


Okej, jag har påbörjat en rensning nu, men kan vi inte göra som så att den som är sugen att "fynda" (dvs gratis) något nytt kan komma förbi och ta vad man vill ha? Nu är det inga fancy grejer - men någons död den andres bröd eller vad man nu säger ;-) Det är mestadels köksgrejor än så länge.

 

Skräpet får stå kvar till helgen, cirka.

 

I eftermiddag ska jag på erikshjälpen och fynda nytt ;-)


I wonder why

Nämen, ett armband! Matchar min body också ;-)


Jag slår mormor en pling


Har ni sett min fina volvo-body? Fått av morfar såklart!


Vad finns det för skoj här i?

 

Hej på er!

 

Jag och Ella har haft en liten fotosession nu på morgonen, känns nästan som mission impossible för hon sitter inte still mer än en halv sekund. Några bilder blev det men hon tröttnade fort :-)

 

Fick finbesök igår, Isabell gjorde ett snabbt gästspel här i Ånge. Det var trevligt! Precis vad jag behövde, härligt umgänge och prata om ditten och datten. För det är ju så, att vännerna betyder en hel del, iallafall för mig. Jag saknar en del så fruktansvärt mycket så det gör ont ibland. Hur lätt det var förr jämfört med nu, man kunde alltid ringa varandra om man ville umgås en stund, för ensam det behövde man sällan vara :-)

 

Nu ska jag ordna lunch till mig och Ella sen blir det fortsatt inne-mys, det blåser nästan storm här idag. Och ingen bil har vi hemma heller, hade vi haft det hade jag nog åkt till mormor en sväng! Men det får bli någon annan dag.

 

Vi hörs! ♥

 




80 snart 86

Min lilla stora tjej! Nu har hon dragit iväg lite i växten, tycker alla kläder börjar bli små. Dags att plocka fram och köpa mer i en storlek större då :-) Hon är ju lite kinkig med maten så man är ju orolig att hon inte får i sig det hon behöver, men att döma på kläderna så får hon ju det. Blir till att tänka om när det gäller sommargarderoben, så den blir i rätt storlek ;-) Men hon lär nog ha nästa storlek ett tag.

Dessa ska jag hugga så fort lindex får in dem, har letat jeansleggings till Ella jättelänge men inte hittat några fina. Hon hade ju jeansleggings redan i storlek 50, så gulligt men framförallt bekvämt.

 

Nu ska vi gå till fikabordet och se vad kylen har att erbjuda i mellis-väg. Jag ska hasta ihop en äppelpaj ifall någon kommer på besök..

Kvällen erbjuder fortsatt takbygge, vet inte vad som hänt med Jonas men det är full fart på honom. Skönt att det blir lite gjort innan sommaren så den kan vara lugn och skön. Det är ju förresten nästan på pricken en månad kvar tills han ska ta vid föräldraledigheten och jag ska börja jobba. Huga! Vet dock att det är något Jonas ser framemot jättemycket och så även jag, pappa & dotter är ett bra team så jag vet att Ella kommer bli överlycklig när han kommer vara hemma varje dag :-)

 

Och ett stort jättegrattis till Helena, idag är DIN stora dag! Jag visste att du skulle klara det, kärabästavän! ♥

 

Vi hörs! ♥

 



Björnbusar

Hej!
Här sitter man i soffan och dricker te. Har dragit igång Sex and the City, är inne på de sista avsnitten. Kan varje avsnitt utan och innan men jag tröttnar aldrig :-) Vet inte hur många gånger jag slagit igång dessa skivor, perfekt tjejsällskap i brist på annat.

Vad har ni haft för er idag? Vi började dagen med bus som vanligt på helgerna och fortsatte med våffel-lunch! Mycket uppskattat av Ella :-) Sen har dagen rullat på, jag har pyntat om lite; plockat lite här och där. Försökt fått någon ordning, tyvärr får det konsekvenser när jag är på röjarhumör för jag har nog råkat slänga Jonas "jobbskor" (alltså hemmajobb). Men till mitt försvar så var de allt annat än hela och ja.. tar man inte upp efter sig så får det konsekvenser ;-) Men don't tell Jonas. Tror det skulle förstöra den härliga känslan som vi har här hemma just nu ;-) Inlovefeelings!

Såhär ser det ut på helgmornarna, massa bus i en obäddad säng. Tre tokar i en säng :-)

Blir nog en tidig kväll här på Kyrkvägen. Här har förresten häggen slagit ut i full blom, det luktar sommar! Dessutom kom det riktigt sommarregn nu ikväll, så härligt så.

Imorn får jag eventuellt finkaffebesök, ser jag framemot :-)
God kväll! ♥

Kalas

Hej!
Har nästan precis kommit hem från kalas, min moster har fyllt 50 så det firade hon med öppet hus. Det bjöds på god buffémat och trevligt sällskap :-)

Ella skötte sig galant på festen och charmade nog de flesta. Lillgumman våran, hon är då rakt ingen bebis längre utan en stor tjej med egen (hård) vilja. Hon fick även tjuvkika på tremänningen Wiggo, det tyckte hon var spännande. Blev några försiktiga pet också.. Så kul med en liten bebis!

Hur spenderar ni helgen so far? Jag är nöjd efter en härlig dag med familj + broder! Han dök upp på förmiddan och var här hos oss tills vi for på kalas tillsammans. Imorgon väntar en fixardag.. Kvällen spenderar jag i soffan med Sex and the City och lite internetshopping! I'll show you later...

Hittade den här vågen när jag surfade runt bland alla butiker som finns. Är bra nog köpsugen! Från elliscorner.se


Trevlig kväll! ♥

Friday Im in love!

Härliga härliga dag :-) Började med en lagom sovmorgon sen upp och hoppa! Vi hann rejsa ett tag sen skulle vi iväg och handla dagens middag, gick lite fort där så det hände en liten olycka. Jaja, ingen person skadad, däremot materiella ting - men vad gör det om hundra år :-) Tur man är sambo med en svetsare. Hann iallafall iväg på affärn med en hungrig unge och ett stressat humör, inte så bra kombo. Men maten blev handlad och nu sover Ella sen ett tag tillbaka. Jag sitter och njuter av nytorkade golv, mmm.. Ska traska till farmor snart och inta fika för det blev inte av igår.


I helgen väntar 50-års kalas, trevligt :-) Det betyder också att min bror dyker upp här, alltid lika kul! Ibland känns det tvärlångt mellan Östersund och Ånge, men tiden räcker inte alltid till.. Sen hoppas vi på sol i helgen så man kan vara ute och njuta! Försöka göra någonting i våran vackra trädgård ;-) Just nu drömmer jag om en syrenberså där man kan sitta och fika. Det om något vore helt underbart! Blir något att ta upp i nästa familjeråd..

Hej Pappa varför ligger du här och vilar när du kan busa med mig?!


Vi hörs! ♥

Fikatajm

Hej!
Varit vaken en stund men inte orkat göra många knop ännu. Jag och Ella chillar med andra ord ;-) Hon försöker få av sig pyjamasen och jag sorterar information i huvudet. Har drömt helkonstiga drömmar inatt, men antar det har med månen att göra? Känner mig inte utvilad alls för fem öre när nätterna består av konstiga drömmar. Häromnatten drömde jag att vi vann 100.000 ;- på en tian-lott, bara det att vi fick betalt i just tian-lotter.. Vilken mardröm, haha!

Idag ska jag städa ur alla köksskåp, vi ska slänga ett helt lass med skräp idag så jag ska passa på att rensa. Har redan gått igenom i huvudet vad som ska bort och vad som ska sparas, bra då går det nog fort :-) Sen på eftermiddan ska vi nog till farmor en sväng, man måste ju ha fika!

Nya kläder till Ella från Kappahl


Ser ni mönstret? Det här är ju för bra för att vara sant, chokladboll, dammsugare och bakelse! Klart Ella ska ha en sån body :-)


Söta små shorts

 

Nä nu blir det dagens första kaffekopp ♥




Östersund

Hade en toppendag i Östersund igår, världens mysigaste stad. Hann löpa igenom de flesta butiker som finns längs gågatan, fika två gånger (!!) och middag på Volos. Där äter vi alltid, bästa pizza i stada! Fast igår åt vi Kycklingsouvlaki ;-) Ella charmade ju som vanligt både middagsgäster och personal..

Jag och mamma hade inget speciellt på agendan, förutom att jag ville nyttja mina presentkort ;-) Jo shopping blev det, men inte till mig utan till den lilla i familjen! Vi for iallafall från Östersund nöjda och glada, och mamma var nöjd med firandet av hennes födelsedag :-) Nästa år siktar vi in oss på att åka till Norge på 17e maj, för det är något alldeles extra..

Ella fick lära gå skor från Kavat av mormor. Vi mätte upp foten och jorå, storlek 20 ! har lillfröken.. För övrigt hade jag precis likadan skor när jag lärde mig gå fast mina var helvita, roligare med blommor till sommaren ju :-)


Nu tror jag den lilla vilden börjar vakna, på återseende! ♥

Det var nån gång i Maj

En liten blomma, alltid lika kul med oväntade presenter :-)


Hej!
Då var det ännu en ny vecka. Skönt med nya tag, gårdagen hade jag helst kunnat hoppa över av förklarliga skäl ;-)

 

Imorgon ska jag och Ella till Östersund för att fira min mammas födelsedag. Först shopping (hejja presentkort!) och sen middag med bror & flickvän. Kommer bli helt lovely, och är det något jag kommer sakna när jag börjar jobba är allt man kan göra när som helst! Alltså behövs det sällan planeras, har man i åtanke att Ella är med är det oftast grönt :-) Jag får försöka göra det allra bästa av den återstående ledigheten helt enkelt och vad är bättre än en resa till Östersund? Ja inget faktiskt :-) Hoppas bara butikerna laddat med nya prylar också ;-) Och att det blir av...

 

Jonas städar garaget. Jag fick inte hjälpa till.. Han har faktiskt varit där nere ett bra tag, måste nog gå ner och granska så det blir riktigt gjort. Jo och appropå städa - rensning någon?! Är så j-kla less på allt skräp som ligger och tar upp plats överallt. För att inte tala om det som ligger ute på gårn ;-)

 

Nu; packa Ellas skötväska inför morgondagen och göra negerbollar!

Vi hörs! ♥


sweet sunday

Har precis dammsugit, städat toan och torkat golven = välförtjänt vila. Dagen har i övrigt gått i vilandets tecken pga festligheter igår ;-) Har några timmar sömn att ta igen så jag slår nog igen mina blå tidigt! Jonas for iväg å titta på hockey, tack för det.. Så jag ska snart dra igång Sex and the city och äta chips ;-) Perfekt söndagskväll med andra ord. Känner att jag behöver lugn, Jonas systerdotter har varit här sen igår - en tjurig 4-åring :-) Men kul och jag tror Ella har tyckt att det varit riktigt roligt också.


Till veckan hoppas vi på bättre väder! Det måste vara mycket regn som kommit de senaste dagarna, riktigt trist. Vi får hoppas det regnar ifrån sig nu så sommaren blir fin och solig.

Den här lockiga damen passerade mig idag när jag satt i soffan. Undra vem det kan vara? Jag hoppas att hon får mina lockar, hade riktig "grisknorrs"-lockar när jag var liten. Jag hatade dem men det är ju jättegulligt.


Hälla upp colan och hämta chipsen, nu ska jag titta på Sex and the city!
Trevlig kväll ♥

GreenGate

Har suttit och begrundat GreenGate prylar så jag blir alldeles salig! Älskar älskar älskar allt. Nu ska jag noga tänka igenom alla köks relaterade inköp framöver och komma ihåg att det finns annat än ikea ;-) När det gäller inredning så har min smak svängt rejält, men den stil jag är inne på nu har jag varit inne på länge nu. Så pass länge att det känns "rätt". ;-) Med nya köket klart är det bara detaljer som fattas, detaljer i massor.. Vill ha nya muggar, tallrikar, fat, kannor, skålar, vaser - allt!

Mitt drömhem är en bas i vitt, blommigt, pelargoner, trägolv, gamla möbler, fina mönster, träpaneler, pastell färger och naturmaterial. Enkelt översatt lantligt ;-) Vi bor ju på nästintill på landet så det känns som att huset står på rätt ställe iallafall. Hur lång tid denna förvandling kommer ta är oklart, köket är ju klart och badrum - där är jag helnöjd med resultat fast det är mer mot Jonas stil - grått och svart. Jag vill göra om hall och vårat sovrum i samma anda, och såklart Ellas rum. Jajustja, vardagsrum är ju också helt klart :-) Och utsida hus.. Ramlade jag över typ en lottovinst skulle denna direkt gå till nya fina trägolv över hela övervåningen. Så skönt mot både små och stora tassar! Det är härligt med drömmar - om inte är så otålig som jag är då jag vill att det ska bli klart NU.

Fina prylar från GreenGate. Ett litet urval av allt fint som finns.

Bilder från www.baldershage.se


Nu ska denna dam sova för natten, lillgumman har hosta.. Hoppas hon slipper bli sjuk ♥

Äntligen

Hej fredag!
Då var man 23 år fyllda då, inte illa. Men snygg som sjutton :-)

Idag är en sån bu å bä å fy dag.. Vet inte varför, började fel med dessa läkarbesök, känner bara att det får vara nog snart! Eller åtminstonde att man får slippa ett läkarbesök som bara konstaterar att "nä jag vill inte säga något, det blir remiss till stan", ja onödigt! Men jag känner mig lugn om än en smula orolig men jag ska släppa det.

Nåväl, åter till dagen och helgen som komma skall. Vi har massa roligt att se framemot. Ikväll pajbuffé med goda vänner och barnvakt :-) Imorn är det min dag och kväll som förhoppningsvis kommer bli kul! Ska även hinna med lite under dagen, söka schema t ex, för det börjar ju bli dags att jobba snart! Jag lämnade in papprena om dagis idag, hugaligen. Mammas lilltroll :-) Helt sjukt när jag tänker efter att jag snart varit hemma 1 år och 6 månader, är det inte fantastiskt?! :-) Skulle gärna vara hemma lika länge till, men jag tror inte det hade varit till någon fördel varken för mig eller Ella. Känner att min tid som "hemmafru" har nått sitt slut, jag är redo för att börja en "vanlig" vardag med familjen! Även om jag idag t ex höll på å få magsår innan vi tagit oss iväg till läkarn, men det blir väl en vana det med ;-)


Den här vispskålen klickade jag hem som en födelsedagspresent till mig själv. Har velat haft den läänge och tror jag kommer bli nöjd! Från Ib Laursen. Får se när den dyker upp, kunde bara förhandsbeställa men någon i slutet på maj hoppas jag på!


Nu ska jag bara vara en stund, kanske slumra till en stund..
Ha en härlig fredag! ♥



Sweet Lemon

Dessa låg i brevlådan idag, det är en prenumerationsgåva;-) Helt perfekt och luktar såklart supergott :-) Är inte så tokig i Body Shops body butter som alla andra verkar vara, men vi får se om jag ändrar mig efter jag testat det här. Citron känns ju fräsch nu! Citron får även vara temat på det jag ska baka nu..


Tidningar är min stora passion här i livet, har alltid varit och kommer alltid vara. Det är något jag ärvt av både min far och mor, trevligt arv :-) Med nya Sköna Hem följde en choklad med, så tokigt.. Jag som inte är så förtjust i choklad ;-)

 

Härliga härliga dag! Jag och Ella klev upp och vandrade iväg en stund imorse, bäst att passa på :-) Ella har ju äntligen börjat äta mer normala mängder så hennes glada humör är ju också tillbaka. Hon satt hela promenaden i vagnen och pillade med en gammal strösselburk :-)

 

Idag ska jag tvätta sängkläder, vore ju fulländat om jag kunde låta dem torka ute men någon har ju slängt våran torkvinda. Synd för det luktar så gott av kläder som torkat ute, och dessutom torkare de mycket fortare än inne. Torkvinda står härmed överst på min shoppinglista :-)

 

Nu ska jag slänga ihop något i bakväg, trevlig tisdag! ♥


28 år idag

Ellas sommarväska som hon fått av mormor, som mormor såklart gjort själv. Det var lite småsaker nerstopat i den, sånt älskar Ella att hålla på med; plocka i och ur väskor, burkar, skåp...

Hej måndag!

Riktigt skönt väder idag, nästan sommarvärme! Ella har precis slagit igen sina två blå ute i vagnen, tog ur åkpåsen idag. Kändes lite för varmt att ha den i :-) Ella har förresten varit på sitt bästa bushumör idag, vi pratade lite japanska med varann förut (jag härmade någon på radion), hon skrattade så hon kiknade :-) När hon vaknat tänkte jag ta ut gåvagnen och se om hon vill ta några steg i gräset.

Idag är det ju Jonas födelsedag så jag ska leta upp något gott kycklingrecept, och överraska 28-åringen lite.

Ha en härlig dag! ♥

 

 


Kalas i dagarna två

Hej!
Precis landat i soffan efter ännu ett kalas :-) Lika kul som igår! Ella var på sitt allra bästa humör och vandrade från famn till famn. Efter Jonas fastrar med familjer åkt hem kom Jonas farmor för middag och hon blev kvar till kvällen. Kul att höra alla historier om Jonas och hans släkt :-) Gillar hans släkt skarpt, alla är lika tokiga och barnkära så det är alltid lika roligt att ha dem på besök :-)

Dagens tårta gjorde faktiskt Jonas helt själv. Han är en hejjare på att göra fin dekor, och inte ens använde han sig av en riktig sprits! Jag gillar gräddiga tårtor så denna fick full pott. När han stog i köket i arla morgonstund och spritsade för fulla muggar sa han "det här var ju rätt roligt". Nämnde att det finns något som heter sugarpaste så vi får se om bagaren avancerar till nästa år ;-)




Missnöjd Ella som inte fick gegga med tårtan. Men hon fick smaka av allt gott på fika sen, "mmmm" tyckte hon att det var :-) Gullunge!


Duschen blir nästa anhalt sen sängen, nu laddar vi om för ännu en vecka och massa skojigheter! Härliga vår och försommar som alltid bjuder på tokiga upptåg och roliga händelser. Det står bland annat ännu en födelsedag på schemat inom en snar framtid.

God natt! ♥

Kalas

Har landat i soffan efter en låång dag med mycket tårta och fika :-) I love birthdays! Fick många fina presenter och har haft en mycket mysig dag! Allt fika är uppätet så nu kör vi lite fix inför rond 2, imorn kommer nämligen Jonas fastrar med familjer och farmor. De gäller att "bulla upp" inför våra kalas då släkterna tillsammans är stora :-)

Jag hade gjort Cake pops till idag, hittade ett recept och ville testa. Blev en succé, Elise slukade flera stycken och även min broder.. Så har skickat iväg Jonas på affärn för att göra fler, alltid kul att göra något nytt även om de kanske egentligen passar bättre på barnkalas, men det är ju två stora barn som fyller år :-)


Mamma och Pappa blev kvar och åt middag med oss - Pizza. Efter det härjade mormor runt lite med Ella, åka dockvagn var ju superskoj :-)



Mammas fina tjej i ny klänning! Goungen med inte mindre än 5 tänder på g! Haleluja, här är det inte bara knoppar som brister såhär i vårtider utan även tandkött.

Fick även en extra "present", mamma nämnde att hon ska sälja iväg lite gamla guldsmycken imorn då de är uppköpare i Bräcke. Kom på att jag har en del gammalt som jag inte använder, så ska få det värderat och se vad det ger. Ger det en bra slant så ska jag köpa ett efterlängtat Efva Attling armband :-) Det är ju mer min stil och vad gör gammalt guld för nytta i en låda? Ingen alls.. Nu ska jag kanske inte säga för mycket för det är inte sålt än, men annars är det ett hett tips för det är väldigt bra betalt för guld just nu. Men, strunta i alla varianter då man ska skicka in guldet, många som blivit lurade har jag läst när jag googlat efter mer info.

Jonas kom precis innanför dörrn så mot köket!
Vi hörs! ♥

Opublicerat inlägg

Det här inlägget har legat som ett utkast, har inte vågat publicera av rädsla för att bli kallad dumihuvudet (eller att någon tänker tanken, hu) eller bara allmänt störd. Men ikväll har jag intagit självförtroende på flaska (uppsök närmsta systembolag och ta första bästa flaska, garanterad effekt) så nu vågar jag! Det ÄR skrivet med glimten i ögat, tro't eller ej!

Here it goes;
Topp 5 rengöringsmedel

5 - Ajax Fête des Fleurs
, den röda.
Luktar gott, vill man fuska tömmer man upp en hink vatten och en kork Ajax, ställ i lämpligt rum och voila - en god doft av rent hem sprider sig fast man inte gnott ett dugg. Fiffigt! Överdosering ger mer doft. Bra att veta. I rengöringssynpunkt som vilket allrengöringsmedel som helst.


4 - Ajax Crystal Clean Spray
Fönsterputs med ammoniak. Suverän på duschdörrar och speglar. Och glas såklart. Dock lite jobbig lukt så sörj för god ventilation.


3 - Yes diskmedel.
Kom igen, den löser ju fett asbra. Man kan göra skojsigt skägg med det också om man tar supermycket Yes i diskvattnet. Brukar tvätta sminkpenslar (syntethårspenslar) med den, de blir rena i ett naffs. Även en liten dutt i skurvattnet när man torkar golv, känns som att det blir bättre då.


2 - Jif Cream Citron.
Det här är kärlek med riv i. Använder den alltid i handfatet, gör rent fort och luktar fräscht. Den vita luktar inge vidare alls, så kör på citron. Kan även användas på typ plastmöbler och annat som tål "riv".


1 - Klorin.
Det här är min favorit alltimes. Häll i en rejält tilltagen skvätt i toan, låt stå under natten och sen har du en skinande ren toalett dagen efter plus känslan av att vara i ett badhus. Finns en mousse också men den är inte lika bra, en stor dunk vanlig flytande klorin ska det va.



Bubblare - Grumme Såpa

Lukten av såpa väcker massa barndomsminnen, och rent gör den ju. Det är något speciellt med såplukt.. Lite som att kliva rakt in i Carl Larssons hem.


Så nu var det publicerat. :-)

Nu göra tårta, trevlig helg! ♥



Som lyckligast

Härliga regniga fredag! Men ändock fredag!

Här sitter vi och väntar på sotaren, han skulle dyka upp mellan 12 - 15. Vilket "litet" tidspann, men eftersom vädret inte är det bästa idag så är vi ju ändå hemma och inne. Jag mår himla gott just nu, har fått undan allt vad disk, tvätt och sådant heter. Har fått i Ella lunch och jag har ätit frukost, har stökat undan jobbiga måsten såsom pappersgöra och fylla i blanketter. Nu sover förhoppningsvis Ella och Jonas kom precis in genom dörrn och har gjort helg. Allt är på topp med andra ord, skönt med sådana dagar! När man bara känner sig glad och lycklig. :-) Kan ha att göra med det som komma skall i helgen.. Och att jag har nya fina kläder och glasögon :-)

Where I was born Cookies = Jämtlandskakor

Fick ett recept av Helena på underbara Jämtlandskakor, och patriot som jag är får dessa högsta betyg :-)
Appropå hemma, jag känner mig aldrig så hemma som när jag kommer och kör förbi Välkommen till Ånge-skylten, Ånge är hemma för mig och blev det ganska fort. Dock känner jag inte till orten så väl ändå; kan inte alla kufar utantill eller alla gator, som man kan "hemhemma!" (=Bräcke). Som län är det Jämtland som är hemma för mig, som ort Ånge.

 

Nu ska jag ge mig på gardinstångsfästen!


baka baka liten kaka

Har precis gjort en morotskaka, hoppas den blir god. Var inte alls lika svår att göra som jag trott, peppar, peppar. Jag är inte riktigt överens med min ugn alla gånger men oftast blir det bra.

Högst upp på min önskelista med saker som jag aldrig kommer få (lite för dyra grejer tyvärr) står en Kitchen Aid. Behöver väl knappast någon närmare beskrivning, finns ju hos var tv-kock nu för tiden. Verkar grymt praktisk och jag tänker att elvispen aldrig skulle behöva användas med en sån maskin i huset. För det är just vispningen som är tråkig när det gäller bakningen, träligt att stå och hålla i en maskin som låter illa. Ska nog börja spara en slant så jag kan köpa en rosa fin Aid! Den sägs ju ska hålla 30 år och det blir ju ganska billigt PPA (= pris per användning) ändå :-) Ungefär 5000 går den lös på.

Slickepott/muffinsformar från Åhléns, Vispskål Ib Laursen, Kakfat Nordljus.net

Nu vaknade Ella, vi hörs! ♥


önskepresent


Vill ha vill ha vill ha!
Skulle passa perfekt i det nya köket :-) Jooonaas..
Termoskanna från Stelton

save a life


Äntligen nya strumpor, bra såhär lagom till varmare tider :-)


Nya jeans, kommer bli välanvända. Boyfriend fit är sköönt för magen!


Tunika, är lite osäker på den men färgerna är ju fina.

Hallåhej!
Idag är det torsdag. Jag hade torsdag igår, dumt. Men då har jag fått en dag på köpet då, inget ont som inte har något gott med sig. Idag tänkte jag få till en morotskaka, har aldrig bakat det förut men nån gång ska ju vara den första :-) Gjorde Leilas Cupcakes igår, mmm.. Sen får det vara nog på bakandet, annars kommer nog inte kläderna ovan passa.

Det verkar som att regn är dagens väder, vad trist. Hoppas vädergudarna har rätt i att det blir bättre väder i helgen. Jonas och jag brukar ha tur med vädret när vi fyller år, hoppas trenden håller i sig. Minns första året vi firade tillsammans (2008) då var det nästan högsommarvärme, skulle inte alls vara fel med det i helgen! Det var 2008 vi hade inflyttningsfest också, hehe. Den kvällen var rolig, även om den gick överstyr för nästan samtliga inblandade.. :-)

Tjingeling! ♥




not like every day

Tjolahopp!
Idag är första dagen med glasögon :-) Var tvungen att provköra till ica en sväng, vilken skillnad! Nu vet jag t ex att det är 50 genom byn och att jag bor i Ånge, ha ha. Härligt att se världen som den ska vara och inte som ett suddigt blurr :-) Är iallafall jättenöjd med mina glasögon, var lite nervös inför ett par, men de var jättefina när de väl kom på plats.

Såhär ser de ut på plats, trivs jättebra och känner mig som en riktig nörd :-) Hur de andra paret ser ut får ni se irl!

 

Här är dagens Ella, i fin body med krage :-) Hon har fått tag på mina gamla Pixi-böcker (har hur många som helst), dom var väldigt spännande! Kom ihåg att jag älskade mina små böcker och hade med dem överallt, "läste" t om med i bilen medans min bror var grön i ansiktet av åksjuka :-) Tänk så olika man är ändå..

 

Var och hämtade ett paket förut, visar innehållet sen :-) Det var iallafall väldigt efterlängtat och nu känner jag mig redo för våren och sommaren på riktigt. Jo Ella har ju fått ett paket också med vår/sommarkläder, damerna i den här familjen har tur :-) Men karln fick ju nya snickarbyxor igår så det går ingen nöd på honom ;-)

Nu till bakandet, vi hörs! ♥

 


surt sa räven

Hej!
Då var den nya veckan i full gång och även Maj månad. Min favoritmånad, av förklarliga skäl ;-)) Jag försöker göra så mycket som möjligt samtidigt idag, ta undan påsken, baka, tvätta, plocka och måste hinna måla. Snälla Ella sov ett tag till....

Ella hade en rolig frisyr häromkvällen :-) Hon är för övrigt feberfri och har ätit bättre idag, så förhoppningsvis är det färdigbråkat med tänderna nu.

I eftermiddag väntar ett besök i stora staden, jag och svärmor ska hämta våra glasögon. Äntligen! Kanske jag kan leva ett normalt liv ;-) Har även några besök jag vill hinna med, t ex Kicks.. Även närmaste Apotek, jag har slut på ibumetin! Använder det bara en gång i månaden (ja just DÅ) eller när jag är riktigt sjuk men nu är det slut och jag har ont. Misstänker att det kan ligga någon kvarglömd tablett i någon gammal väska, får rota runt och se vad jag hittar ;-)

 

Är det någon som är förtjust i citron? Pröva då citronkladdkaka! Riktigt god och syrlig kaka, perfekt nu under sommaren :-) Och precis lika lätt att göra som vanlig kladdkaka.

 

 

Citronkladdkaka
2 ägg
2,5 dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl
pynt:
florsocker
vispgrädde

Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt rivet skal och saft från citron. Vispa ner vaniljsocker och smält smör. Vänd i vetemjöl. Häll smeten i smord form. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ungefär 35 minuter. Servera kakan kall, pyntad med siktad florsocker och tillsammans med lättvispad grädde.

 

recept från pickipicki.se


Nu ska jag åter till färghinken, trevlig tisdag! ♥


Helgens bravader

Goder afton!

En kort summering av helgen;
Antal liter målarfärg som gått åt: ca 20
Antal flyttade kartonger: 75
Antal druckna vinglas: 0
Antal gånger jag svurit på att aldrig måla om någonting: Alldeles för många
Antal gånger jag kollat på vårat kök och känt, fyfan vad bra!: 3, än så länge ;-)
Antal turer till Bräcke: 2
Antal kollade majbrasor: 5-6 ungefär

En liten del av köket, vitt vitt och så lite mera vitt. :-) Gammalt blev nytt med lite färg!

 

Nu sitter jag och Jonas i soffan efter en minst sagt hektisk helg, men nu börjar det likna något.. Vårat "lilla" projekt köket börjar närma sig sitt slut. Kvar är golv och lister vilket vi skjuter på framtiden, allt det andra är nästintill klart. Så j ä k l a skönt! Vi hade barnvakt i helgen, så Ella har varit i Bräcke över helgen. Och haft det mysigt med mormor och morfar :-)

Veckan som kommer blir lika hektisk den, med ett mål; helgen och kalas. Vi har ju turen att fylla år nästan samtidigt, med två dagars mellanrum, så vi firas ju samtidigt. Ganska roligt sammanträffande ändå, ödet?! Nåväl, vi har ett "antal" saker kvar att bocka av innan vi kan bjuda in gäster! Verkar dock som vi stött på problem i form av en febrig Ella, förhoppnings "bara" tänder på G - vilket det är så hoppas det inte utvecklas till någon annan sjuka.

Nu blir det säng och god natt, håll tummarna för oss att vi håller tidsplanen!


RSS 2.0