Plötsligt händer det

Tjoooho Onsdag!
Ledig idag :-) Vilket betyder väg&mät för papps och Ella, morgondusch för mamma.. Ska snart Carpe Diem ska bara svälja kaffet först. Och...

... läsa lite tidningar!! Japps, dessa låg i min brevlåda imorse - en liten facebookvinst ;-) PERFEKT för tidningsälskaren, heeelt perfekt! Skrek rakt ut då jag såg att jag vunnit, Jonas lät något besviken när jag sa vad vinsten var.. Men jag är g l a d ! Ska lägga upp fötran på soffbordet i afton och läääsa.


Ja men hur Carpar vi denna diem då? Vi får se vad Pappa Jonas har tänkt - han får nog bestämma idag. Han lät lite tjurig och då ... är det lugnast om han (tror) att han har kommandot :-) Ack, ack, bitterljuva män! :-)

Iallafall. Igår var jag på bio med Lena, den där Brides någonting. Jätterolig och kuul att få lufta sig lite grann! Blir nog en fullspäckad biohöst, jag menar Svensson Svensson TVÅ?! Och Jägarna 2 och sen en massa mer svensk film. Ja, vi ses i närmsta biosalong! :-)


Vi hörs! ♥

det blir höst varje år

Hello!

Nu är det dags för mamman att kittas inför hösten :-) SÅ tråkigt, nä! Har redan klickat hem en jacka, det kändes verkligen som prio 1. Sen har vi skor... gummistövlar. När det gäller höstkläder blir jag alltid knäpp, kan tänka "den där koftan skulle passa utmärkt när jag plockar svamp". Jaaa.. Till saken hör att jag aldrig plockar svamp! ;-) Allt blir så friluftsaktigt och tyvärr, that's not me. Iallafall inte fullt ut. Men plocka pärer gör jag därför behöver jag ett par stövlar. Punkt. Och ett par nättare kängor som är vattentäta för jag tänkte leka i lövhögar med Ella ;-)

Iallafall. Ni kan väl hjälpa mig att tycka till här?

Adidas, Nike
Sorel, Caterpillar

Tyck till!

 

Roligare än såhär blir det inte idag, trött mamma checkar ut. Tidig morgon imorn, hepp hepp - men raska steg mot ledig onsdag :-)

God natt! ♥



First I was afraid

Hello!

Då var en fartfylld helg över
:-) Den har spenderats i Åre med ett glatt gäng + (blivande) 30-åring!! God mat, livemusik, bastu, sol!, värme, skratt.. Ja allt man kan tänka sig :-) Var jättekul att få komma "iväg" lite grann och såklart fira vår vän :-) Tack to his sambo för en grym helg :-)
Kameran var inte igång en gång för min del, dessvärre. What happends in Åre stays in Åre ;-)


Iallafall. Imorn börjar jag jobba igen. Känns vemodigt, men ändå inte. Kommande höstmånad tänker jag bara njuta, pappaledig papps och underbar unge kan inte annat än bli bra. Dessutom börjar alla fina färger komma nu... Hösten har sin charm också! Jag hoppas jag hinner stanna upp och bara va lite också, för sommaren den försvann fortare än kvickt. September är än så länge ganska obokad och det är skönt.

Här står ofta min lilla dam och hänger. Hallen is the place to be.




Mamman börjar få lite lätt dagisångest och ska jag vara ärlig har jag ignorerat det men måste nog inse att det snart är dags. Till veckan tänkte vi ringa och fråga om vi får hälsa på :-) Mammaslilltroll! För ett år sedan hade jag det minsann bra :-) Men föräldraledigheten tar ju dessvärre slut tids nog och tur i oturen är väl det. Jag överlevde ju dagis då måste ju Ella göra det också - för den här lilla damen har massor med skinn på näsan :-)


Mitt senaste förvärv till köket, vispskålar från Ib Laursen. Den lilla perfekt till dipp...


... den stora perfekt till ostbågar!! :-) Ska nog köpa ett gäng till, perfekta till det mesta; bakning, sallader, såser osv.
Köpte mina från sofiashus.se

 

 

Nä nu ska jag knoppa med min käre sambo!

Sov gott och tänk gärna på mig imorn ;-) ♥


Nu kan jag

... boka av; regnkläder på Ellas must-have-lista :-) Vi röjde ju järnet i Sundsvall igår. Tittade först på Åhléns, men njaa.. Sen någon annan butik, men denna lilla dam är ju något svår att hitta passande ytterkläder åt :-) Iallafall. Pappsen försvann med dottern, mamman blev förirrade sig inne på Indiska en stund sen hittade jag igen en glad Ella och desto mer glad Papps. Resultat ser ni nedan!

Det blev rosa & grått, superfint tillsammans! Rejäla kläder med smarta detaljer, t ex att man kan justera midjemåttet, bra då Ella inte har någon midja ;-) Pappa nöjd, mamma nöjd och Ella nöjdast :-)

 

Vi hade ju massa mer butiker att besöka också; t ex ett fullproppat Ikea för att köpa garderob åt Ella. Där höll det på att gå åt pipsvängen med allt. Men det redde upp sig och vi kom därifrån med en garderob :-) Sen lasta den, iväg på nästa ställe, Byggmax... Say no more. Där somnade Ella så mamman tog en snabbsväng inne på Willys i väntan på att hon skulle vakna. Kort och gott; En sån stadsresa man lovar sig själv att aldrig göra igen!! Men om någon helg eller två är vi nog där igen ;-) Familjen Persson/Engholm doing Birsta City är ingen vacker syn!! :-)

 

Nåväl. Garderoben är till och med monterad, så någonstans efter vägen blev vi alla vänner igen :-) Jag är likaså jättenöjd med den också, och längtar tills jag får hänga in alla hennes kläder! Sen lite annat plock fick följa med hem, lampa, tavellister, krokar... lite sånt lull-lull! :-) Så vi kör stenhårt till veckan att på att färdigställa Prinsessan Ellas Rum!


Nu ska vi till Bräcke en sväng. Jag ska shoppa blommor och äta tacos ;-)

Trevlig fredag! ♥

Onsdag!

Hej på er!

Lugn å fin dag, passa på och vila upp sig lite inför morgondagen då en fullspäckad dag i Sundsvall står på schemat. Har precis betalar räkningar, alltid lika roligt :-) Vi har alltid augusti som värsta "räkningsmånad"... Men tur då att den är över snart :-)


Ella sover lull-lull på bron, hon tog en kall korv sen var det tack och god natt. Mammas lilla lilla korvgumma! Det går tack och lov (peppar, peppar) alltid ner. Idag kom även hennes jultidningar så ikväll ska hon ut och knacka dörr ;-)

 

Nu ska jag skriva shoppinglista inför Sundsvall. Augusti är nämligen alltid också en påfyllningsmånad för mig,  a l l t är slut! Från Mascara till schampo. Jaja.. Bara att öppna plånkan då.

 


Här är fynden från Bräcke, en superfin vimpel till Ellas (snart) färdiga rum.



Perfekt rostig ljuslykta :-)



Liten fågelholk för alla blomflugor... hmmm. Saxen är ett fynd från blomsteraffärn här på byn :-)

Allt är köpt på Bräcke Handelsträdgård och från mitt favoritmärke miljögården! De har hur mycket fint som helst från det märket där, löp å köp! Nära å bra, så slipper man beställa ;-) Ella fick dessutom en jättefin aprikos ros för hennes söta leende :-)

 

Ma råkes! ♥


Bua eller boa

Tjabba pinglor!

Sista härliga semesterveckan, eller hur? :-) Idag tog vi en tripp till Bräcke, mysigt! Hann med både det ena och det andra, mer om det en annan gång. Nu blir det bara ett snabbis inlägg för jag är på G ut och hjälpa Jonke att snickra. Det är boa/bua/boden som ska fixas. Jag är lyckligt lottad jag... Som har en Jonke som loves to snickra :-)

Här ser ni boden och även "utedasset" som ska RIVAS ASAP!! Iallafall. Det är samma panel som på huset, det blev "över" eller hur man väljer att se på saken ;-) Framför boden står våran "nya" bil, det blev en gammal ford på vår gård :-) En åka-på-jobbet-bil. För Jonas, jag åker audi jag... :-)


Här får alla kaffedrickare ett tips, världens godaste kaffe!! När svärfar var här gjorde han mig till en riktig kaffesvamp, jag har blivit som en god vän till mig så jag längtar efter morgonkoppen redan när jag går och lägger mig.... ;-) Gevalia har massa olika goda sorter utöver de "vanliga", tips.

 

Imorgon utrymmer jag kåken, detta pga liiite osämja men bara lite ;-) Jag får se vad jag hittar på, kom med förslag! Erikshjälpen i Fränsta vill jag gärna besöka..

 

Jo... Av vem köper ni jultidningarna i år?! Av Ella såklart! :-)
Jag har blivit sån "hemsk" mamma som gör allt åt sina barn, men om ni kände min pappa skulle ni förstå varför Ella säljer jultidningar ;-)

 

Nu, ut!

Puss! ♥

 


Om man skulle

Tilda-serien från Panduro Hobby

 

Om man skulle ta och lära sig sy ;-) Om vi säger som så, raksöm är inga problem men sen tar sykunskaperna slut. Synd då det finns mycket fint man kan göra själv. Allt går väl förresten att göra bara man vill :-) Iallafall. Jag har tänkt att jag ska göra en Tilda-ängel till Ellas rum, det finns färdiga kit på Panduro, hur svårt kan det va?! ;-) Ett säkert kort är ju att be mamma/mormor, men vore kul att försöka själv också, kan sev!!

 

Nåväl, riktig höstkväll ikväll, så sitter och myser med massa tända ljus. :-) Tyvärr har ju svärfar åkt härifrån, blev allt lite tomt! Men vi ses nog snart igen. Ganska mysigt med inneboende :-)

 

Trevlig kväll! ♥


Ut ur

Titta här, ganska nybliven (å hemkommen) lycklig familj :-) Ella är 4 månader här, jag snart 22 och Jonke soon to be 27 ;-) Liten Ellagumma då!

 

Hallå hej!

Nu byggs det bod :-) Är så glad över mina duktiga karlar. Å inte kräver de speciellt mycke heller. De bygger bod, jag torkar golv. Perfekt arbetsfördelning med andra ord.

 

Jo.. Så tog jag och gick ur kyrkan idag. Kan tyckas att det är lite hyckleri men whattaheck - mitt liv, mina beslut och framförallt mina pengar inte kyrkans :-) Den dagen jag gifter mig blir det därmed borgligt. Antar jag. You never know!


Vad händer mer denna dag...? Jag ska fortsätta plock & städ medans Ella lurar sen ska vi mumsa lite hallon tänkte jag. Kvällen återstår att se vad vi gör av... Ack, ack - ljuva semester!


Är det så att ikea-katalogen kom idag...?

 

Tjingeling! ♥

 

 

 


För trötta ögon

Höst-trött mamma här, även fast hon vägrar erkänna att hösten är här ;-) Iallafall. Jag behöver smink-shoppa, och det är NU! T ex har min concealer tagit slut, kan ni tänka er scenariot med blåa ringar under ögonen? Not so nice. Nu är ju då frågan om man i det här fallet ska nyttja alla fantastiska webshoppar som finns eller om man ska sminkshoppa på närmaste Kicks. Måste överlägga med Jonke om när nästa stadresa går av stapeln :-)

Idag har vi iallafall städat gården lite grovt. Looking good! Imorgon börjar bod-bygget, haleluja moment där. Jag och Ella fortsätter lunka på med vårt, imorn blir det nog ett fikabesök också :-)

Kvällen ägnar jag åt TV'n och lite godis.

Så vi hörs imorgon, kanske jag är lite piggare då :-)
Kram ♥


Good

Tjo å tjim!


Måndag igen, men två veckor semester återstår :-) Tyvärr är ju sommaren som bortblåst! Synd då det började så bra. Iallafall. Idag är stök & fix dag här, 3 karlar kutar runt på gården som yra höns. En syn för gudarna vill jag lova :-) Det är bäste pappa och svärfar som hjälper Jonas med lite bortglömt att-göra-inför-vintern. Skönt när man kan bocka av sånt som hamnat på efterkälken!

Svärfar är ju här hela veckan vilket innebär att det blir en del andra projekt också. Bland annat en bod. Och det är något jag längtat längtat längtat efter! Hoppas det blir verklighet också :-) Skönt att få undan saker från gården. Vi har ju en "bod" nu som mer påminner om ett utedass så den dagen den rivs kommer jag vara TOKNÖJD!!

Jag har en städ-dag idag. Välbehövligt. Men ska ta en liten paus nu med en ny tidning, synd om mig :-)

Ha en fin måndag!♥

Jag tar mig en kopp...

...slurp!



pssstt... Takida i lördags var grymma. Hela kvällen var jätteskoj som alltid i dessa goda vänners lag :-) Hemresan behöver vi inte nämna vidare om, alla kom ju hem till slut :-)

Smittsamt

Hej där!
Fredag och en ensam dag för Mamma Matilda.
Startade med en wonderful morning:-) Sedan lite snack med bästa H, matlådefix, pajbakning, målning, städning, tvätt.. yada yada, ni vet hur det brukar vara. Iallafall. Jag hämtade ut ett efterlängtat paket idag! Med förträffligt innehåll :-)

Nya pjucks från Ellos, ett riktigt kap :-)


Jag och H smittar varandra i "hang-ups" - t ex skor har aldrig varit något större intresse för mig men nu blev det plötsligt det pga Helena :-) Men hon har ju fått ärvt några väl valda hang-ups av mig också ;-)

Ja det var alltså gårdagen det då, idag är det lördag och en fullspäckad dag står för dörren. Ska ta på mig skorna ovan och svira om senare - ljungarocken står på agendan ikväll :-)

Ha en rolig lördagskväll! ♥

Empty Spaces!

God kväll raringar!

Fullt ös medvetslös -
right?
:-) Iallafall. Dagen började med att pappa Jonas kom hem på lunch (vid nio), världens lyckligaste Ella vaknade i samma sekund. It's all about Pappa.... Sen kom mormor & morfar! Så vi kör dagen i punktform;

  • Slängt m a s s a skräp! Vi körde två vändor ;-) Jag älskar känslan av att bli fri gammalt skit.
  • Plockat hallon
  • Fyndat massa på Erikshjälpen (två fat, en lampfot, en skärm, en skål...)
  • Även däremellan utfodrat en väldans hungrig Ella!
  • Också lite family-get-togethering i form av middag hos farmor

Dagens höjdpunkt var helt klart skräpkörningen, jag och min pappa tillsammans kan inte bli annat än SUCCÉ! Fråga de andra som var omkring oss ;-)

Så nu ikväll har jag städat klart källarn så farfar/pappa/svärfar ska trivas :-) Jonas målar massa... Å Ella hon for iväg med till byberget hon. Vilket betyder att imorn har jag nästan en hel dag till mitt eget förfogande! HJÄLP, vad gör man då? Städar of course...

Helena och jag gjorde ett gäng hallonpajer förra veckan, smaskigt! Pajformar Ib Laursen.
Idag när Ella såg dagens hallonskörd slet hon fort ut nappen och tryckte in en näve röda godsaker:-)

 

Nu time for chirre å dirre!


Rum för en prinsessa

Tjohej!

Jag tog karl under armen och gick ner i källaren och sa: R E N S A ! Det funkade :-) Ett stort skräplass senare fick han eld i baken och satte upp lister på Ellas rum medans jag pulade på med annat. Kan konstatera såhär 3 timmar efteråt att jag hann med allt jag ville! Så nu har jag rensat mitt gardinförråd (slängde massa massa) samt städat ungefär hela huset. Jag älskar känslan av att det inte är lika knökfullt i alla skåp och lådor.

Iallafall. Nu ska jag beställa gardin och fönsterlampa till Ella! Vi får se hur det går, jag har en klar bild hur jag vill att det ska se ut :-)


Härlig härlig onsdag. Morgondagen bjuder på besök i form av mamma & pappa, vi ska bland annat bege oss på soptippen och erikshjälpen samt en sväng i bärbuskarna om vädret tillåter :-) just my kind of torsdag!! Sen åker nog Ella med mormor och morfar så vi päron får stöka undan så mycket som möjligt! Sen fredag kommer svärfar/pappa/farfar Sven. Så måste hinna städa åt honom också :-)

Näe. En liten kvällsmacka kanske och sen knoppa. Jag har ju blivit duktig och börjat lägga mig före två på natten. ;-)



Vi ses å hörs! ♥

Vet ni vad..?

... DAS FLOOR is nu klart! Bara att vänta cirka 24 h så kan vi stampa hejvilt därinne sen :-)

Föreställ er detta med lister så är vi good to go sen. Syns lite dåligt men det är en vitmålad panelvägg och övriga väggar är i gips målat med en fin rosa färg :-)


Supernajs!!

Återkommer väl om någon vecka då "allt" är klart :-)

Iallafall. Nu ska jag sova för imorn ska jag upp och koka hallonsylt! Och storstäda. En rejäl omgång behövs. Sedan en garderob som behöver en omgång slängas eller sparas, nämligen gardingarderoben. Jag bävar. Not så nice. Däremellan ska Ella storstädas också :-)


Ska krypa ner i sängen med en karl för omväxlingsskull! ;-) Synd, för damen jag haft i sängen är så mycket roligare att prata med!

Å blir jag väckt av folkrace-bilar imorn bitti igen........ bananas!! i go.

Sov gott! ♥


Home is where the heart is

Mitt hjärta är glatt för nu har Helena varit här i två dagar igen :-)
Dock trist att du for, men kommer leva länge på detta ♥

Jag är ju fortfarande alena här hemma då Jonas åkt iväg på jobb igen. Hatar det om möjligt ännu mer nu än för några år sedan, lonely husfru är inte min grej! Iallafall. Jag får ju fördriva tiden (och min semester!) på bästa sätt så jag ska försöka hitta på något passande inför morgondagen för mig och Ella.


Titta nu muffinsexperten vad jag införskaffade på DollarStore :-) Även ett gäng fina formar fick följa med.. Tänkte ha dessa tills Ella fyller år. Om ca 4 månader ;-) f-r-a-m-förhållning! Ska nog inviga den här någon kväll.



Jo.. Så har vi ju Ellas rum! Jävlar i mig vad det går undan. Snart sätter vi list och därmed kan hennes rum anses vara klart. Hjälp, det gick fort. Lite för fort, jag har ju inte ens köpt ny taklampa!!! På inköpslistan står garderob (viktigt), taklampa, fönsterlampa, gardinstång, gardin, matta, tavellister, hylla.... Jo men det fixar vi nästa stadsresa inte sant love :-)


Nu ska den här trötta mamman se lite tv och äta lunch,
puss på er! ♥

Höst betyder

Hej!

Fartfylld Söndag,
hittills har vi hunnit med pannkakslunch, pajfika, måla vägg, betsat golv och nu sågar visst Jonas till fönsterbrädor. Najs :-) Det är med andra ord ett steg närmare inflyttning av Ellas rum.

Dessvärre har jag skallebanken från helvetet idag, så eftermiddan tror jag bjuder på pizzabuffé på närmsta pizzeria ;-) Å imorn åker pappsen bort på jobb igen.. Men inge depp för det inte, 3 semesterveckor kvar varav de två sista blir tillsammans :-) Hoppas dock att hösten håller sig borta i ungefär 3 veckor till!

Iallafall. Jag har laddat upp inför hösten! Vad gör man helst på hösten...? Jo, sitter i soffan och dricker te! Så jag har kittat upp mig inför kommande te-kvällar och inför kaffeskvätten som intages på morgonen ;-)

Reafynd från indiska.

 

Senaste fyndet från Indiska, mugg modell stor! Samt mitt favorit-te, Kobbs sörgårdste. Så nu är jag redo för hösten, men som sagt, om ca 3 veckor!!


Också ägnar jag denna dag åt lite tankeverksamhet. Blir så brydd men mest besviken. Bara att inse att jag inte kan göra något åt de. Hopplöst fall! Säg en sak, gör en annan... No no.


Vad gör ni idag..? Jag ska gå och se till min jäntunge som sover ute på bron och sen titta till pappa Jonas.

Vi hörs! ♥


Vad vi gör!

HEJ!
Jodå - vi lever :-) Men vi har fullt upp kan man säga. Jag och Ella har ju varit all alena denna vecka men så himla ensam blev vi inte ändå :-) Idag var vi iväg på dop och sen på kvällskvisten en lekdejt för Ellisen :-)

Fredag bjöd på Sundsvall och the "final shopping" till Ellas rum. Vilket betyder att allt finns hemma.... och i nuläget ser rummet ut som följer....

 

..... En liten sneak-peak!! :-)

Iallafall. Det som väntar är fortsatt målning, behandla golvet, lister, fönsterbräda - sen FÄRDIGT! Vi snackar nu veckor inte månader till färdigställande :-) Sen ska små fötter springa på golvet därinne :-)

 

Med det säger jag god natt! ♥

 

 

 


Onsdag och tjejbesök

Tjabba tjena hej!

Vilken härlig dag :-) Den har nästan nyss börjat (Jo Ella tar sömnrekord varje morgon) och nu kraschlandade vi i soffan ett tag innan vi går ut och får sol på näsan. Iallafall. Idag kommer Helena!! Det ser både jag och Ella framemot :-)

Så idag och imorgon har vi henne här! :-)

Jo.. Vet ni vad jag pysslade med igår fram till skymning? Planterade om blommor! Fel årstid jag vet, men nu är det gjort. Varenda blomma har ny fräsch jord och jag fick massa motion när jag sprang ut och in med alla blommor :-)


NU ska jag byta om och ta tag i dagen - vi hörs!! ♥

Ella för ca 2 månader sen, tiden går så fort!!


I brist på annat!

Hello!
Idag sitter jag i skuggan pga solbränd rygg och röda axlar :-) Man lär sig aldrig!
Iallafall. Den mindre damen har jag rullat ut i vagnen för en liten tuppis. Hon vaknade förresten gööörtidigt imorse! Hujedamej - halv sex!! Jag var inte med på noterna, så in med tutte och sen spelade jag död, et voila - hon somnade om till halv tio :-) Jag har det bra, jag vet!! Men en vacker dag..


Så idag i skuggan sitter jag och glor efter reafynd! Försöka hitta de allra sista bästa billigaste fynden, sånt som man lever länge på :-) Jag skulle egentligen ha bakat och donat tills imorgon men är man gäst här får man ta det som det kommer, i det här fallet en hög med bräder alldeles innanför dörrn. Och inget fikabröd. :-) Jag funderar faktiskt på att sätta en pensel i näven på denna gäst också, med ett vinglas i andra borde det gå vägen ;-)


Typiskt superbra reafynd, fräscha sängkläder är ju aldrig fel.

 

Vi hörs! ♥





Living the dream

Hallå hej!
Här har vi inte tid med något bloggande då sommaren visar sig från sin allra bästa sida :-) Dagen idag spenderades i Byberget - det ÄR sommar det! Har bara bra minnen från den härliga byn, varje sommarlov spenderades mer eller mindre där, från första stegen till första simtagen till första tjuvröken ja ungefär så :-)

Iallafall. Vi (=ellis, jag, mamma, pappa och gammelfarmor) hade en helt underbar dag, livskvalité!! Att bara vara. Att bara finnas. Att känna gräs mellan tårna. Se Ella plaska i poolen. Fika i solen. Ja herremin, vad denna sommar gett mig fina minnen! Och fler ska det bli :-)

Kvällen bjöd på ännu mer sommar när den är som bäst, i form av bär. Jag fick en hink blåbär av svärmor. Det är till och med roligt att rensa bär numer, för det är så himla underbart att veta att dessa godsaker växer helt fritt i skogen - g r a t i s !! Så nu har jag fyllt frys med både blåbär och hallon :-) Braattha! Till paj och muffins..

Jo. Så över till något annat gratis, KÄRLEK! Jag och mannen i mitt liv firade 4 år i smyg nu i helgen. Storsjöyran har alltid varit våran helg :-) Officiellt är det 10 Oktober, inofficiellt Yranhelgen. För det var där och jag insåg att den här mannen blir kvar i mitt liv och det var där och då jag insåg att riktig kärlek slår ner som en blixt från klar himmel.
Det också, yran är förändring för mig. Har alltid sagt att efter yra kommer höst, i år ändrar jag det - stämmer inte alls! Sommaren är här i minst 4 härliga veckor till :-)


Nu ska jag sova för jag är trött.. Denna vecka är våran kära papps borta men jag och Ellis har nog fullt upp ändå :-) Just nu längtar vi tills onsdag!

Sov gott! ♥

RSS 2.0