kläder

... har jag en förmåga att handla alldeles för mycket av, och allra minst det jag absolut inte behöver. Tack H&M för det, tack tack.

Nåväl, jag har ett stort bekymmer. Jag använder linne så gott som dagligen, men mina börjar bli lite väl dassiga och urtvättade (varför blir alltid vita linnen gula i armhålan?!) Så, ge mig ert bästa tips var jag kan hitta de bästa baslinnena! Helst ska det vara vanliga med smala axelband, men ribbade och breda går bra också. Framförallt ska de vara tajta och stretchiga, inte för lång men inte för kort heller. De ska kännas som att de 'håller in' lite grann så att säga.

Så, då var det en sak till jag hade på hjärtat;

Vilket tvättmedel är bäst? Alltså, jag tycker mina kläder blir dassiga på en gång, kan knappast skylla det på maskinen.. Framförallt blir Ellas kläder dassiga, och tamefan att matfläckarna aldrig går bort. Men de gör det på mina kläder?! .... I-landsproblem.


För övrigt kan det här vara historiens största besvikelse dag. Kul jul, ska ut å testa pulkan iallafall så fort Ella gullhöna vaknat ♥

Ma råkes

Jul

För att sammanfatta julen; paket, mat, presenter, tårta, godis, glad Ella, trött Ella, Kalle Anka och tomten är far till alla barnen. Som det ska vara med andra ord! :-) Jäntongen blev ju ett år äldre, tack alla som kom och åt tårta på självaste julafton :-) Hon fick alldeles för mycket, så himla mycket fina saker! Kul för mamman att plocka med.
Jaa, tydligen hade jag varit snäll också, tack mamma, pappa och broder! Farmor blev superglad över sina skurtrasor, vi har ju alla olika böjelser.. Jonas fick en skäggtrimmer, hehe.

Sitter och fnular på nyårsmiddag, har noll idéer. Räktoast, kött å bea, glass med hjortron känns sååå 2001. Kom me nå nytt ;-)

Fick biobiljetter från jobbet idag, som tack för insatsen under den här jobbiga vintern. Varsågod, SÅ LITE SÅ! ;) Nån som vill se änglagård 3?


Dimper ner vårkataloger varje dag, lovade mig själv att inte titta. Gick bra tills H&M kom, glodde igenom den nyss ååå.. nä. Känns inte aktuellt, jag menar det kommer ju vara kallt till iallafall mitten av mars. Däremot fick jag ett obotligt sug efter näbbstövlar. Vill ha, måste ha. Nu nu nu!


Hoppas ni andra haft en bra jul också och att ni får en smashing nyårsafton!


21 December

... Sundsvall gick bra igår! Läkarn va nöjd med lilla Ella :-) Hon pillade på ALLT och flinade ;)

Gjorde Birsta en snabbis, dvs Polarn o Pyret, H&M och Lindex. Hittade nån liten grej.. Fixade sista julklappen. Ja sen löpte jag amok på Ica Maxi, men gud vad folk. Men känner lite panik, det är ju bara tre dagar kvar?! Åh herre... Får bli ica ikväll, julmust å sånt måste man ju ha! Jonas fick världens fruktkorg från jobbet, massa frukt, Aladdin-ask, glögg, en biobiljett ;) Undra vad jag får av mitt jobb?

Jo, jag fick en julklapp av mamma i lördags... ett trevånings kakfat, åååh! Ett sånt har jag velat haft länge, thank you :-)


Lustigt, läste min gamla blogg.. Hade ungefär samma funderingar för 4 år sedan.. Förresten så ångrar jag bittert att jag tog bort den gamla hemliga bloggen, där stod allt tok som någonsin hänt mig under åren 05 - 07. Det är ju lätt att vara efterklok...

... nä nu MÅSTE jag fan få ELD i kaminhelvetet. Har försökt sen sju imorse, tänkte att det blir mysigt att lägga sig i soffan en stund å få värma sig. I helvete heller, nu är klockan ett och det brinner fortfarande inte.

Ja, också lite knäck på det så!


20 December

Det börjar närma sig dagen D! Är lite pirrig, stressad, stissig.. Precis som det ska vara alltså! :-) Tänk om Ella visste vad som komma skall också..

Ska iväg till staden idag, Ella ska på ett års kontroll. Helt sjukt, är det snart ett år sen? Vill inte ens tänka på det som hände på julafton ifjol, blir grinfärdig. Där och då upplevde man allt som 'normalt', nu när man har lite perspektiv på det hela inser man vilken resa det var. Som gick bra! :-)

I stan blir det även besök på Birsta, ikea, Ica maxi.. Fixa det allra sista. Har någon liten klapp kvar, sen behöver lillfröken lite grejer också. Var lite nervös, dom lovade ju att det skulle vara svinkallt idag, är ju aldrig kul att åka till stan då. Men som tur är det bara kring -10. Det klarar man ju :-)


Nu ska jag göra Ella klar sen invänta herr chaufför....


16 December

Idag är det fullfart på Kyrkvägen. Har bakat massa massa brownies, gjort lite mer knäck, slagit in mer paket (nu får det vara slut med julklappsinhandling) och försökt leka med Ella. Vilket innebär plocka upp grejer från golvet som hon kastar ner så fort man lägger upp dom på bordet, skitkul!! :-)

Ikväll ska jag försöka fortsätta i samma jul-anda.. Får se, lusten brukar börja dala kring 18-snåret :-)


Idag fyller min bror år och även Ellas kompis från sjukhuset. Grattis till er!


Angående den där utmaningen så lägger jag ner. tills vidare, känns som att dom här sista veckorna av 2010 är fullspäckade så jag har mina tankar på andra saker.


Nej, åter till kakorna! ♥

Dag 06 – Min dag

Nu har jag ingen som helst koll på vilken dag, men chansar på lördag.

Klev upp, åkte på dollarstore, handlade på dollarstore, åt godis, åt en korv, kom hem, duschade, fixade mig iordning (aldrig mer gå ut med lortigt hår), gick på julbord, åt julbord, drack cider, träffade folk, åkte hem och sov.

Kul va? :-)


Dag 05 – Vad är kärlek?

Kärlek är när man tycker mer om än inte om. Ja ungefär så lätt är det att definiera ordet kärlek.

Kärlek är ju såklart the one, men kärlek gör ont också. Känslan av att känna så mycket kärlek att det gör ont är undebar, men det gör ont.. Jag hoppas alla jag håller kär vet om det, för att känna sig omtyckt och älskad är den bästa känslan som finns!


Dag 04 – Det här åt jag i dag

Egentligen skulle det här postas igår, men hey här har ni gårdagens matintag;

två stekta ägg
en banan
en jävla massa pepparkakor
tre prinskorvar
en slev mos
två köttbullar
en cheeseburgare
strips

... och COLA, cola cola nam nam nam. Det måste jag sluta med.


Sabaton var grymma igår, som alltid. Jättekul kväll tycker jag! Kul å få komma till sina hemtrakter ibland, det här klyktattarland är ju inte alltid a happy place. Jag vet inte, men det är något speciellt med att vara från Jämtland. Vi har egen festival, president, odjur, flagga, öl... Jo, jamtlandstausarna är fagra här behövs ingen viagra.
Jag menar, det säger ju allt.

Bara för det måste jag bege mig hemöver i afton, vill ju ge Ella så mycket jämtländsk uppväxt som möjligt :-) En helg hos momma å moffa blir det för henne, julbord och lite annat för föräldrarna. Känner mig dock lite vissen, kusen kanske?! Eller avsaknad av sömn, snaaark. De tar vi igen!






Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar. Moder jord och fader whiskey. Kan ju säga som så att det är tur att föräldrar inte får välja barn :-)

Jag är lik min pappa och jag vet att detta håller min mamma vaken om natten. Jag är pappas jänta, jag föddes som stöpt ur en Perssons form. Min pappa är min idol, han är klok, rolig, allmänbildad, sjukt social och väldigt snäll. Jag vet att jag alltid har min pappas stöd, fast han inte säger det rakt ut. Fick jag en önskan skulle det vara att kunna ha upplevt samma ungdom som honom. Inte alltid lätt, men jävligt rolig! Han har mer koll på kändisar än mamma, just för att han älskade att läsa mina tjejtidningar..

Min mamma är en bullmamma. Här snackar vi välfylld frys 24/7. Hon har tagit väl hand om mig genom åren, för trots allt har det varit mycket mamma-dotter tid då broder flyttade hemifrån när jag var typ 11 och Pappa ofta jobbade borta eller skift. Min mamma älskar att sy, pyssla, laga mat, baka, klippa hår och tycka. Just tyckandet har jag svårt att komma överens med, men jag vet att det inte är värre än att jag lägger dövörat till. Min mamma har också ett (på riktigt) dövöra, som hon lägger till alldeles för ofta :-) Hon är den som oftast tar ner mig på jorden, får mig att tänka efter och i slutändan har hon alltför ofta rätt.

Kort och gott, jag älskar mina föräldrar och är tacksam för allt de gjort för mig!



Dag 02 – Min första kärlek

Den här var ju lite knepig, hur tänker vi här - den allra allra första eller första "riktiga"?

Jag tar båda, då! Den första första, han hette Erik han. Hade ett efternamn som jag inte tänker skriva ut, jag har förmodligen gjort pojkstackarn tillräckligt illa. Iallafall, han spelade hockey i samma lag som min bror och var vrålsnygg. Jag har ju överlag varit en väldigt kär person, skrev kärlekslistor var femte minut fram till 13 års ålder ungefär. Men just den här Erik, han höll sig kvar. Jävligt länge. Dessutom fick han mina allra finaste hockeybilder, stackars pojk! Jag mena, jag va en krullhårig lilltjej på 10 bast, han en könsmogen kille på 15. Jag stod ofta och skrek "jag älskar Erik" under hockeymatcher.. Jag måste varit hemsk, både för han och min bror. Så, förlåt!

Ha ha, en rolig sak, samma år jag skulle ta studenten mötte jag denne person i Östersund, han cyklade och jag gick. När han såg mig gjorde han tvärgir över på andra sidan, ha ha.

Den första riktiga han hette samma sak. Det var väl ungefär här mamma började inse att det aldrig kommer bli folk av mig. En karl på 23 bast när jag va 16? Jajamän! Vi var ilag i 2,5 år. Jävligt roliga år, måste jag säga. Som vanligt i kärlek går det upp och ner, mest ner å ni vet ju hur det slutade.




Dag 01 – Om mig

Himmel och helvete. Här är en dam som kan konsten att svänga, både i humör och när det gäller annat. Får jag för mig något är det det som gäller, oavsett. När jag brinner för något, då gör jag det rejält. Jag är min egen motsats, hos mig ryms många sidor, både bra och dåliga.

Är familjens svarta får, mycket pga mina svängningar. Min fars och mors tålamod har testats många gånger genom åren och än idag säger mamma "men matilda..." minst 3 gånger i veckan. Har på känn att de är mer nöjd över min bror... Vilket jag är raka motsatsen till, han är lugn, eftertänksam - jag är rätt på, fnissig, talar först och tänker sen. Med dom jag känner. Annars kan jag faktiskt vara ganska blyg.. Tror det beror på att mamma under mina första 5 levnadsår alltid sa "nu lugnar du ner dig matilda!".
Men, med dom jag verkligen gillar är jag mig själv. Och då får man ibland vara med om en och annan groda, dessutom är jag rätt korkad också.. Något som mina betyg talar mot, men jag kan kämpa bara jag vill också. Appropå det här med att tala först och tänka sen, det är så mycket jag det bara kan bli. Jag tänker sällan konsekvenser utan hellre eventuell fördel.

Det finns många saker jag älskar, min dotter/familj, mina vänner, mitt hus, negerbollar, coca cola, busgrogg, smink, bli jättefull, inredning, umgås med vänner, h&m.. Med andra ord rätt enkel men ändå jävligt ovanlig :-) Jag är med på det mesta och är impulsiv, ibland. Gillar att förgylla vardagen med tok - ett gott skratt förlänger livet!

Jag är inte rädd för att bli gammal, jag är rädd för att mina drömmar inte ska gå i uppfyllelse. Jag lever efter devisen Hellre ångra det jag gjorde än ångra det jag aldrig gjorde. Just dom orden har större betydelse i mitt liv än vad någon annan kan förstå. Just dom orden gnager mer än dom borde.





30 dagar



Dag 01
– Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bra
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Då kör vi då!

early morning

Hallå hej måndag! Startade den här dagen vid halv sju, har hunnit beställa julkort så här på morgonkvisten :-) Hoppas de kommer före jul bara..

Den här veckan blir nog fullspäckad. Massa massa ska hinnas med.. På torsdag sabaton! Är dom lika bra som på yran 07 (ja just den yran) kommer jag nog pinka i byxan. Annars kommer nog kvällarna gå åt spackling, målning också lite mera spackling. Glöm det jag sa att jag trodde det skulle vara klart före julafton.. Ja sen ser helgen lovande ut, julbord och Dollars?! Jämän.



Fick med ett prov i en besttällning på en grym mascara, Lash Queen Feline från Helena Rubinstein. Jag som alltid kört gummi (ja borsten då alltså) är helt inne på att go back to originalet. Tänkte klicka köp men såg vad dyrgripen kostade, 335 kronor. Ja alltså det är väl nästan vad jag spenderar under ett helt år på mascara, så njae. Men ska nog återta jakten på den perfekta.... Har kört samma i ungefär 4 år så nått nytt vore inte dumt :-)


Nu ska jag ringa min pappa och be om lunch, sen äta frukost och snart vaknar nog vilddjuret. Som vi såg hade fått en till tand, nertill! Hur nu det gick till, för den syns jättemycket. Så nu har hon 5 bissingar.

Have a nice monday! ♥

Mádara




Det som var med i Elevenpaket var en ansiktscreme från Mádara. Fick test på den och blev helt kär.. Luktar dock gräs (!) men det försvinner tack och lov fort! Än så länge är den helt perfekt ;-) Så önska er den i julklapp damer! Jag lägger hellre pengarna på en bra creme och köper billig rengöring, den sköljer man ju ändå bort? .. Nu har fru ekonom talat :-)

Nu ska en smått lullig morsa gå och knoppa, ha ha. Blev en flaska vin och lite glögg på det, jisses. Vilket resulterat i massa tok såhär på lördagskvällen, kan behöva det med ibland :-) Förmodligen huvudvärk imorn, men min tur att ha sovmorgon!!! Och grötfrukost på det, toppen.


God natt! ♥

Lördag

Kaosartad start på den här dagen - inget varmvatten!!! Då blev det fart på Matilda vill jag lova.. Lyckligtvis löste det sig ganska fort och LÄTT! Pjuh, tur det. Men morgonduschen uteblev, så den får jag ta nu. Vi skulle bara ut på byn "en stund", kom precis innanför dörrn. Så kan det gå ibland ;)

Ikväll blir det lasagne, glögg, vin och lite annat gott. Mmm. Har precis pyntat mina ljusstakar med stjärnanis, ett tips jag fick av mammsen. Det hon glömnde nämna var att det luktar lakrits.... Blandat med mina julljus. Snajsig blandning, känner att antingen blir jag hög eller så får jag migrän. :-)

Har hämtat ännu ett paket idag, leverans från Eleven. Insåg att mitt badrumsskåp/necessär är fullproppad så blir en städning där också. Älskar ju att slänga så det ska inte vara några problem.. Konstigt att man inte får in i skallen att man faktiskt slänger pengar, men näääh. Kan tycka att karlar har det lättsamt, raklödder, hårwax, deo, parfym och möjligtvis after shave. Vad har vi kvinnor?! Fåse nu... Eller är det så att man rår för det själv? ;-)


Näh, en VARM dusch och sen laga mat.

Ha en trevlig lördag, det ska nog jag! ♥

And..... Isabell, im kind of ännu mer förvirrad idag. ;-)



Ellas nya pjucks

Lukta gott

Fick min julklapp av Jonas igår, lite för tidigt men så blir det nästan alltid :-) Lite gott och blandat från Kicks. Rekommenderar deras nätbutik, betydligt trevligare än den "vanliga". Snabb leverans och man fick med prover! Det har väl aldrig hänt i en fysisk butik.



ett set med fyra parfymer från Clean, luktar ljuuuvligt! Rent och fräscht.

Dom påminner väldigt mycket om min gamla trotjänare D&G Light Blue så valet var lätt. Tur Lena hade dem så man fick provsniffa ;-)
Annars när det gäller parfym har jag två favoriter som jag aldrig byter ut, just Light Blue och Gucci II. Får önska mig dem när jag fyller år :-) Vardagslyx!!

Det var även med lite smink, med andra ord den perfekta julklappen.


Idag har paketen rullat in igen, böcker som jag skulle fått i oktober, tackkorten och en härlig ljuvlig tidning med HÅKKI på första sidan :-) Den ska jag läsa (stirra) på nu och tjuva ett par praliner ur Aladdin-asken.

Jo, det är fredag idag och det är ju underbart! ♥

Paket

Oj, det ramlade in lite avi:er idag, hela 4 stycken.. Bärhjälp, Lena? ;-) Lite julklappar till mig, brorsan och Ellisen. :-)

Annars är det svinkallt idag, hade tänkt fikabesök idag igen, men jag stannar hemma och eldar istället. Ska slå in dom sista julklapparna, städa lite och busa med Ella. Ella som äntligen sover hela nätter igen, peppar peppar. Det är så skönt att inte behöva vakna en eller flera gånger per natt. Så tack underbara du :-)


Har börjar röja i köket, vi ska ju bort med en del skåp. Vi ska ju köpa nytt lite längre fram, så tänkte att jag kunde börja rensa ur nu redan. Ah, det är ju otroligt vilken hamster man är. Helt ärligt används knappt hälften av det som finns i skåpen här, hur är det hos er? Så nu framöver gäller kvalité framför kvantitet. Hatar dessutom att ha fullproppade skåp, det är ingen bra Feng Shui :-) Något som är typiskt mig är att köpa något istället för det jag ville ha från början, och sen köpa det jag ville ha först. Vilket betyder DUBBLA uppsättningar. Men nu är det slut med det, tack!

Ha en trevlig torsdag! ♥



lapptoken


julens outfitta

har jag hittat! Här.

;) det värsta är att den faktiskt är slutsåld, är detta vad vi kommer få se på mittis framöver?


Nu ska jag göra lax i ugn, äta den i lugn och ro medans Ella sjunger höga toner :-) Men först en varm å lång dusch.



Åh ♥


Såg att Sabaton spelar i magsjukestad nästa torsdag, i wanna go?!?

in my heart

Härlig onsdag, liten sovmorgon och sen full fart. Insåg just att det är 24 dagar kvar tills Ella blir 1 år! Känns konstigt :-)

Igår kväll fick vi upp hyllorna i köket, det gick faktiskt bra att skruva ihop dom trots att dom är från ikea ;) Så idag ska jag rensaaa bort massa gammalt skräp, både i köket och på toaletten. Ut med det gamla och in med nytt! Borde nog fortsätta med varenda garderob..
Och anledningen till rensningen är _inte_ att jag beställt massa nytt :-)

Skulle egentligen iväg på fika idag, men får bli hemma för det är punktering på Audin. Vilket innebär att jag inte kan hämta mina paket sen heller, Jonke ska jobba över... :( Skjuts någon?


Nä, har en låång lista att beta av, börjar nog med köket. Hoppas Ella sover riktigt länge idag :-)




Kan sitta jag ♥


RSS 2.0