Something about LJUS!

Hej!

Nytt år på G... Fick ett ryck och slängde ut granen. Så nu går vi mot nya tider anno 2012 :-)! Har ni förberett allt inför den stora aftonen imorgon..? Vi Jag ligger bra i fas. Ingen efterrätt gjord, ingenting förberett... just a lot of ideas, ingen fara med andra ord. Trängas med alla andra galningar imorgon och sen hoppas på det bästa :-). Nejdå - allt är ganska ordnat så gott i magen ska vi nog få. Köpte ju crustader i veckan så då är allt grönt (de brukar vara tvärslut på nyårsafton, även vanlig rostfranska - tips, tips). Har påbörjat en dukning och tusen idéer flöder i huvudet. Att förhöja är ju aldrig fel :-)!


Iallafall. Jag har haft världens bästa tjej här igår och idag. Nu är jag lycklig i hjärtat. Åh min älskade älskade vän! Tiden går alltid så fort när vi gafflar igång :-). Tänk att va en fluga på väggen då va...! Laxmiddag, chips å dipp, massa prat och jag känner mig rik. ♥



Nyförvärv, fick ju ett presentkort i julklapp. Denna slog jag till på efter många om och men. Den stog det Matilda på. Fin va :-)? Har ni handlat upp era ev. presentkort eller julklappsslantar..?

 

Har ni några nyårslöften? Här finns många att ta av - om jag skulle vilja det :-). Brukar inte lägga löften, eller brukar inte följa dem och då blir man ju besviken. Ska försöka satsa på något hållbart :-).

 

Hrrm dags att googla recept på skagenröra. MMMUMS!

 

Ha en fin nyårsafton! ♥

 


Tydligen va inte jag något kul leksällskap

imag1686 (MMS)

Tydligen va inte jag något kul leksällskap


Fikatajm med bästa H :-)

imag1681 (MMS)

Fikatajm med bästa H :-)


Sucker

Jag är en sucker för Carl Larsson och lantligt. Här saker från Hemtex i ett samarbete med just Carl Larsson gården. Hur sött är inte förklädet... :-)? Måste kollas in irl snarast.

 

Hej,

har precis landat i soffan efter lite fix. Vi inhandlade nyårsmiddagen idag så nu ligger det en fin del av en oxe i vår kyl. Spännande :-)!

 

Lillfröken Ella kom hem idag efter två dagar hos mormor. Där det varit skoj och en massa t r o t s :-)! Ja jag säger då det - vår lilla har humör som en oxe. Vi är ju redan tre tvättäkta oxar i familjen så ännu en till känns lite too much ;-). Mitt hjärta smälter lite för varje framsteg hon gör ♥ Idag hade dammsugarn åkt fram så fort hon kom hem - ingen rast ingen ro, städa städa :-).

 

Dags att kolla in ännu en postorderkatalog. Sen sova och imorgon jobb!

Vi hörs! ♥


I Dagmars fotspår

En julklapp som inte var en julklapp men blev en julklapp för mamma bara råkade ha en kaffeservis över. Oops - det är vad som kallas att fynda det :-). Jag gillar gamla sköra serviser framför mer tåliga moderna ditos. Kafferep någon?

 

Hej,

Dagmar?! Ja ord är inte nog för det. Det mesta rullar väl på nu.. Tänker på dem utan ström. Hugaligen. Iallafall. En fullspäckad dag på jobbet blev det - men trolla med knäna och hoppas på det bästa :-)! Imorgon väntar jobb igen sen gör jag helg på torsdag. Och inväntar en fin vän! Sen blir det ju nytt år och sånt också. Dags att förbereda nyårsmenyn....?! Lite nytänk och en massa krydda tror jag på i år. Får hoppas våra inbjudna gäster kommer också :-). Ska förbereda lite annat smått och gott inför det imorgon.

 

Har ni plockat undan julen? En del (har jag hört ;-)) slänger ut den direkt efter jul. Not Me. Jag väntar gärna till tjugondedag knut(= då ska julen ut). Dock rök den nerbrunna adventssljusstaken idag.

 

Nu ska jag kolla in H&M Spring - haleluja. Redan?! Vet dock att jag kommer klicke klicka :-)! Även spanat in fint på mellandagsrean ... så klick it magistern.

 

Ha en fin kväll! ♥


Julen 2011

Morgonen började hemma hos oss, här två förväntasfulla små. Ella blev glad över sin skrållan :-)

 

Sötaste kusinerna

 

Små hjärtan

 

 

Eftermiddagen spenderades i Bräcke, här lite paket under granen :-))


Till sist lessnade Ella (??) på alla paket och satte sig i korgen och filosoferade en stund..

 

Lite av paketskörden, ny parfym, nya sänglampor, roligt pussel till Ella och fina dukar av mormor..


Också vi förstås ♥

 

Hallå i stugorna,

Vilken natt och morgon vi haft! Stormen Dagmar gjorde ju oss sällskap inatt och undgick nog ingen. Fy vad det stormade. Vid tre blev vi strömlösa och var så en lång stund in på eftermiddagen. Tänker på min mormor som fortfarande sitter utan ström. Men förhoppningsvis är ordningen återställd snart.

 

Iallafall. Julen 2011 blev en mysig lugn variant. Precis i min stil. Morgonen började hemma hos oss med gröt, skinka och allt annat gott som hör till. Sen åkte vi vidare till Bräcke och var där. Ella hade nog en helt fantastisk dag ♥

Ellas bästa (om man måste välja) julklapp var nog den lilla dammsugaren, oj oj vad hon lekte med den. Mamman blev jätteglad över ny parfym och fina presentkort. Pappan fick ny varm mössa och julskjorta :-).

 

Nu ska den här trötta mamman passa på och vila inför jobbdag imorgon. Jag och Jonas är solokvistar men han ska se något program om Peter Forsberg som absolut inte intresserad mig ;-).

 

Hoppas ni haft en fin jul och god fortsättning! ♥

 


Pttja.... God Jul :-)

imag1674 (MMS)

Pttja.... God Jul :-)


Då har vi en nybliven 2-åring här :-)

imag1666 (MMS)

Då har vi en nybliven 2-åring här :-)


Liten har fått nya fina didriksonvantar! E...

imag1659 (MMS)

Liten har fått nya fina didriksonvantar! En sista lov på Ica sen är det JUL!


D-Day

Kunde inte motstå en söt tomte igår. Ska börja köpa en varje år åt Ella tror jag, vi börjar med en mjukis-tomte som klarar nyfikna händer :-).

 

HEJ!

Dan före dopparedan - otroligt!! :-). Vi kör en liten mys-morgon här. Har sovit lite konstigt inatt, ni vet drömmar där man kan ta på känslorna, spelar en alltid ett spratt. Iallfall. Jag som trodde mig vara klar med allt vad julklappar heter visade sig ha fel, men får fixa det senare idag :-)! Vi fick ju äntligen tillbaka vår bil igår. Den har varit saknad! Så nu tar man sig var som helst när som helst.

 

Vad pysslas det med hos er idag..? Här vankas städ och lite plock, känner mig rätt nöjd med allt annat så tror det får bli the final touch bara! Och vet ni? Ingen tomte framplockad ännu, men tror det får vara helt enkelt. Inte min stil :-). (förutom Ellas tomte ovan!). Och vet ni en annan sak..? Sjukligt bra priser på jul-pynt nu! Ja kanske lite väl sent, men ge er ut och fynda om något fattas :-)! Jag gjorde några fina fynd igår.

 

Julklapparna är inslagna, det blev såklart en rejäl hög, känner mig jättenöjd över det min älskade ska få ♥ Förutom en ny julskjorta blev det lite annat smått och gott! Kul att få ge till den som inget vill ha men behöver massor ♥

 

Inväntar Jonas, han skulle komma hem med sin julklapp från jobbet, ja han har ju turen att få två klappar då han är uthyrd..!! Riktigt kul med ätbara klappar, de funkar alltid :-). Från mitt jobb får jag nog inget, vad jag vet. Har ni fått något fint från jobbet...? Tycker det kan vara mycket töll, men från Jonas jobb får han alltid något gott/användbart/fint :-).

 

Skura toaletten står högst upp på listan, sen hinna med golv o bänkar. Lite tvätt....? Nej nej - julen är en tid av lugn o ro!

 

Ha en fin dan före dopparedan! ♥

 


Ny ljusstake!

imag1654 (MMS)

Men titta vem som hade turen att springa på ljusstaken från Indiska till halva priset idag :-)! Blev såklart massa annat som julklappar och en ny julskjorta(!!) till Jonas. Vi som va "klara" med julklapparna. NU är vi det;-)! Nu ska vi göra kväll här i huset, sov gott! ♥


Nattuggla

Rost, patina, metall... love it! Ja t om konservburkar älskar jag :-).

 

Hallå kväll/natt!

Har haft en jättemysig eftermiddag hos farmor/gammelfarmor. Gick dit när Ella sovit klart och blev kvar där hela eftermiddagen. Gick och fyndade en jättefin ljusstake till Ellas rum! Ja det var ju en julklapp från farmor :-)! Sen naturligtvis en liten klapp samt något litet till moi..... för jag är så bra!! Typ.

 

Iallafall. Nu har vi fått låna en hyrbil vår bil är ju på verkstan och ojsan hoppsan - det drog ut på tiden jättelänge. Pah. Men bil har vi nu så vi tar oss iväg till Sundsvall imorgon. Big Day med lungröntgen för Ella. Hoppas hoppas på att allt klatter är borta. Hon är helt otrolig min tös tycker jag. Fantastiskt stor nu och går sin egen väg. Herregud hon satt hos farmor och ritade idag?! Visst det hamnar lite utanför men ändå, vilken grej! Pratar och skäller (på mig) hela tiden :-)! Mammas mammas hjärtehjärtegull!

 

Jag är inne i ett flow som vanligt så här dags på dygnet. Byt dukar, kuddar ... jaaaja. Bra där fröken Matilda, eller ska jag säga fröken Nattuggla? Kvällen/natten är min tid! Men känner mig rätt nöjd för kvällen och ska sätta punkt nu.

Sov gott! ♥


Ett ljus i mitt hus

Hej 21 (!!) December!
Oj dagarna rusar iväg:-) Nu har jag "julledigt" ... Därmed tusen saker att hinna med. Ska försöka få lite av varje gjort på förmiddan för eftermiddan tänkte jag spendera hos farmor och göra lite ärenden på byn. Kvällen ska ägnas åt klassisk filmkväll tänkte jag... Antingen the holiday eller den där andra juliga filmen.... med Hugh Grant. Heter? Jonas fick en härlig julklapp från jobbet i form av ost och lite annat smått och gott som jag tänkte ha till!

Fröken skrot har varit i farten.... En gammal glasburk fick bli förvaring åt gamla fina bestick.

 

Härlig gris målad med skoltavelfärg. Gillar grisar jag:-)!

 

Ella far runt med en babyvipe och torkar överallt.. undra om det är en pik? Hmm jaja några varv med dammtrasan ska väl hinnas med. Och skriva inköpslista för morgondagen, ett sundsvallsbesök väntar:-). Vet ni att jag eldat upp ca 250 värmeljus och ca 40 kronljus på mindre än en månad?? Yep, så är det:-)!

 

Och angående kampen mellan värmeljusen - om Liljeholmens värmeljus är värda slantarna? (ungefär dubbla priset mot ikea och halva mängden ljus dvs 50 st) Nej, dom är ju inte det! Visst de brinner lite längre men då är ju koppen större också. De brinner väldigt ojämnt, det är alltid en massa stearin kvar i koppen å det är ju slöseri. Så go for Ikea - 100 pack 27 riksdaler!!

 

Nej men om man skulle ta och dra igång dammsugaren... tjoohoo!

Ha en nice dag! ♥



Julpynt!

Hej tisdag!

Idag passade jag på att julpynta på Ellas rum, medans hon sov såklart:-).

Åh mamma va har du hängt upp för skoj här...?

 

Ett alldeles nystädat rum... hrrrm...

 

Gillar stilen med nappflaskan:-)!

Fina vimpeln på plats. Den har mormor gjort såklart. Kanske det skulle hänga fritt istället...? Hrrm... biga bekymmer:-).

 

Gillar Ellas rum skarpt men det känns som något fattas. Eller så är det för att de flesta möbler är så små och låga som det känns lite 'tomt' ;-)! Är lite inne på att göra en läshörna med sittkuddar och kanske en mysig lampa. Ett skåp för alla tusen leksaker skulle också behövas. En fin tavla är jag också på jakt efter men vi tar det pö om pö.

 

Dags att koka ihop middag. Jag ska iväg och jobba ikväll. Hoppas på lugn och fin resdag idag. Många många julresenärer i farten antar jag.

 

Ha en fin tisdag! ♥

 


God kväll!

Vad gör ni raringar? Här har jag precis röjt och rensat Ellas rum, tack å lov gick det smidigt.. Hänsynslös mor men allt kan inte vara framme samtidigt;-) Skönt att ha det gjort, så nu kan jag fortsätta göra jul där. Sen har jag städat undan efter festen och torkat golven. Tvättat julklänningen.... Eller vänta nu, den har ju inte kommit än...? Iallafall. Nu ligger jag i fas inför juleafton! Har inte tagit fram en enda tomte dock, men det känns inte som min stil, jag håller mig till blommor, mossa, kaneler, ljus, lyktor.... Ska kanske skramla fram någon liten söt tomte för Ellas skull:-)!


Gjorde en rajd på byn förut och kollade läget. Köpte lite jul-lukta-gott och såg en liten sak som Ella ska få asap. Ska även på stjärn-jakt, Ella ska få en av gammelfarmor. Tyvärr tror jag utbudet är ganska skralt men den som söker den finner:-)!


Ska kolla upp mms-bloggning, verkar kul...! Men nu Tomten är far till alla barnen, älskar den filmen:-)!! Ett glas julmust till det så.


Ha en fin måndagkväll! ♥



Kalas *2

HEJ!
Måndag igen:-)! Kan inte annat än tycka att det är ganska skönt... Men så är jag hemmavid också. Ett par dagar kvar till jul och det känns overkligt. Som ett barn har man längtat och trånat, och snart är det verkligen julafton..? Känns alltid lika konstigt:-).

Iallafall. Vi hade ju kalas *2 för en blivande 2-åring i helgen! Mycket trevligt och roligt för lilltösen:-)! Blev två fullspäckade dagar med massa besök. I söndagsmorse sov hon till halv elva... slitsamt med kalas.

En del av presenterna.. Spisen + kastrullerna är en höjdare. Gick dit direkt imorse:-).

 

Hon är ju "duktig" och städar också... dvs knölar in allt i ugnen:-)!

 

Lite annat av allt fint hon fick, bord & stol till rummet, postlåda (okej den hjälpte mamma till att önska:-)) och fina tygmuffins.

 

Barnkalas är ju något speciellt det. Igår efter allt kalasande låg jag och Jonas i soffan och tog oss inte upp. Trötta föräldrar:-). Nu är allt bortstädat och jag kan inte låta bli att tänka ..... skönt att det är ett år till nästa gång;-)!! julafton och riktiga födelsedagen väntar ett paket till men sen går vi all-in för jul och julafton.

 

Är ni klara med julklappar...? Det är jag men vi ska iväg till sundsvall på torsdag så det lär bli en sista kik och något extra lär ju följa med. Letar efter en onepiece åt Ella men har hört att de är slut överallt. Men det går ju att handla efter jul också;-). Vill köpa något fint åt våra julvärdar också men det gör jag såklart här hemma. Ska göra byn någon dag, farmor har lovat att vara barnvakt.


Idag ska vi äta något spännande - julkyckling!! En hel kyckling som är färdigkryddad och bara att köra in i ugn 80 min. Spännande, hoppas det är gott:-)! Sen sallad och ris till det. Ska försöka att inte äta någon julmat före dagen D.... Har ju inte varit på något julbord i år så jag längtar efter julmaten! Laxen, korven, syltan, skinkan, äggen, pastejen och julmusten är mina favoriter;-). Hoppas Jonas får någon fin delikatess-låda i julklapp från jobbet... mmm. Ifjol fick han massa ostar och en med lite blandat, korv, glögg osv. Vad fick jag? Det... säger jag inte;-).


Nej nu ska jag fortsätta sitta i soffan och må illa.... Åh hua detta snaskande har ställt till med oreda i systemet. Längtar efter salt mat... Fetaost, kebab, chips & dipp.... å nej jag är inte gravid bara jävligt less på sötsaker:-)!

Ha en fin måndag! ♥


Cookies och häcken full

Hej!
Idag är det äntligen fredag:-). Och tusen tusen saker att göra... Gjorde snabbt en lista i huvudet men åh, blev nervklen av bara tanken;-). Lite mys och del nytta ska de bli idag iallafall!

Kakorna till helgens kalas är klara iallafall:-)! Jättefina lekvänliga bakelser och kakor som Ella fick av mormor. Som mormor (såklart) gjort själv.


 

Här är Ellas julklänning, underbar va?! Jag gillar "madicken"-klänningar och det är ju väldigt användbart vardag som fest. Jag tror hon får inviga den redan i helgen... Tack snälla Lena som köpte bodyn till ♥

 

 

Jag ska iallafall hinna med att fixa håret, raka ett ben eller två, noppa ögonbryn... Ja lite sånt girlie-stuff:-)! Sen storstäda, skrubba toaletten, plocka fram en del saker, klä en gran, baka en kaka, städa kylskåpet... Pjuh, magkatarr var det ja....! Närå det är inte så farligt, det är ju vad man gör det till:-)! Å viktigast är ju att man har kul!!


Idag fyller världens bästa bror år:-)! Grattis!! En liten anekdot om just den här dagen, 16 December; vår "farbror" (fasters man) fyller också år idag, hemma i Bräcke på "vår" gata fyller en granne år samma dag. Sen fyller en "låtsas-kusin" år idag också. Och som grädde på moset fyller Markus svärfar år idag också:-)! Välfylld födelsedag med andra ord:-)!


Ha en fin fredag! ♥

Klick it magistern!

Nej, jag kunde inte hålla mig.... Denna blev nyss hemklickad och lilltösa ska få den av hela familjen Persson:-)!

 

Ja, se barn... Det är svårt att hålla sig från att inte handla julklappar. Det blir lätt en överdos (som ifjol), men i år ligger vi på bra "nivå". (faktiskt bara några få presenter och några fler julklappar;-)). Ja tills ovan sak dök upp:-)! Jag ska iallafall stor-röja på Ellas innan helgen!! Typ ta undan lära-gå-vagn, massa "bäbis"leksaker osv. Så svårt för hon leker ju egentligen inte, hon drar mest bara runt på saker och lägger dem överallt. Det kanske är en lek..? Jaja, lite röjning är inte fel så det blir så imorn!

 

Bävar för den dagen det är dags för Barbies, åååhh.. tusenmiljoner småsaker !! Vet ju att jag blev tokarg varje gång mamma råkat dammsuga upp en yttepytteBarbiesko och tvingade henne att rota fram dem ur dammsugarpåsen. Härliga barn:-)!

 

Nu ska jag ta och vila för jag har nog fått härlig magkatarr av allt stressande. JustlövIt.

 

Å sen på hela alltihopa blev jag sjukt bäbissugen!! Åååh.. ett litet knyte. Mhhm. Ja det kanske är tur att jag och Jonas inte ses under vaken tid för tillfället:-)!

 

Tjing! ♥

 

 


Stress-strejk

Här är "lånet", ett gammalt symaskinsbord. Fint tycker jag! Har jag lite mer plats att göra jul på :-)

 

Hej torsdag!

Dagarna går SÅ fort. Snart är vi på dagen D:-)! Här råder ett lugn men snart är det fullt ös som gäller, åh känner mig stressad. Dels över att vi inte har någon bil hemma (kylen ekar tom) och sedan ska jag jobba tidig eftermiddag.. Svårt att få allting att gå ihop tycker jag men farmor kommer ju och tar vid sen idag. Men just att inte kunna åka på ica när man vill... försvårar livet en aning! Sen på allt är det ju kalas *2 till helgen... Men vi fixar inför det imorgonkväll. Tror jag;-)! Sen kan ni lägga till att jag inte sett skymten av Jonas sen.... Ja sen när då? Men men sånt är livet ibland.

 

Har tusen samtal att ringa idag också. Måste fixa ett intyg, ringa andra samtal och.... pjuuhhh:-)! Åh hua längtar verkligen efter lite lugn vardag.

 

 

Hittade perfekta julklappen åt Ella! En STOR US!! Hon skrek direkt USSSS när hon såg den :-) Hon älskar ju sina snuttefiltar så jag tror den här skulle göra henne överlycklig. Hmm, vi får fundera:-)

 

Ha en fin dag iallafall! ♥

 


Barnvakt

'

Finaste moss-trädet, lite klen topp det får fixas:-).

 

Hej onsdag,

här råder just nu lugn. Äntligen. Har haft en morgon av värre sort, min mage har spökat (för mycket kakdeg I guess) och Ella varit busig och olydig. Men nu har jag ätit lunch och dammsugit så känner att jag är back on track igen:-)!

 

Idag kommer mina föräldrar och är barnvakt, jag ska jobba och Jonas med. Ella ska ju vara hemma nu tills nästa år så det blir att pyssla så gott det går.. Tur man har snälla föräldrar och svärföräldrar:-)! Iallafall. Mina föräldrar kommer sällan tomhänt, idag är inget undantag utan jag ska få låna en fin sak som jag tror kommer göra sig bra här...:-)!


 

Tänkte baka idag också men allt jag gör blir misslyckat. Knäcken bubblade upp och det blev massa bubblor i den? Kakor blir halvgräddade etc. Därför I go for köpta kakor till helgen. Ingen stress, ingen stress! Då blir det tydligen bara tok:-) Konstigt nog lyckades jag väldigt bra med drömmar - hallå den kakan är ju som gjord att misslyckas med.

 

Nu tror jag Ella vaknat - vi hörs! ♥

 

Psssssst..... När jag beställde från eleven.se fick jag ett prov på en ansiktskräm från märket REN, nu har jag använt den i några dagar och idag när jag glodde i spegeln så "vänta nu... det fattas något..? men vad?! jo just, mina pormaskar!!! har alltid haft porisarna från hell på näsan men har fasen krympt till hälften. SJUKT!! Ingen annan kräm har någonsin gjort det - iBuy:-)! REN hette då alltså märket och krämen Vita-Mineral Radiant Day Cream, pris 470 kr. Men är fasen i helsike väl värd varenda KRONA!


Granen står så grön och grann i stugan

Gjorde en liten luring....

 

Hej töser!

Vad gör ni idag? Jag skulle "bara" testa att lägga ut julgransmattan för att se hur mycket plats den tog men vips och OJ - helt plötsligt stog hela granen där:-)!! Konstigt. Iallafall. Höll på att mista all julfeeling så kände att det var det enda rätta att ta fram det tunga artilleriet. Dock är inte tanken att ha den inklämd mellan sofforna men så får det bli i år pga platsbrist. Om vi inte köper en ny tvbänk... ;-) Ikväll ska jag iallafall upp med kulor, pippisar å vimplar återkommer med resultat:-)! När ställer ni fram granen? Tanken var dagen före julafton MEN se jag skapar egna traditioner. Så lucia-dagen it is.

 

Nu till något annat trist - alla mina amaryllisar har slagit ut..! En är t om överblommad. Not so good, måste ut på blomshopping med andra ord. Och hyacintherna är bara att glömma tyvärr, visade sig att Jonas är tokallergisk. Det fina med allergi är att det kan ge andra symtom såsom irritation, dåligt humör, kort stubin m.m m.m........ Ut med blommorna alltså:-).

 

Baka lite mer måste också hinnas med. Annars tar jag det lite piano resten av juletiden - man måste ju få hinna mysa också!

 

Vi hörs finaste! ♥


Mutor?

Den sista Marrimekko-skålen kom idag. Det är ju prenumerationsgåvor, Jonas säger alltid att jag är lätt att muta, men nu har jag 4 st! Och dom har inte ens kostat mig 400kr... Hur kan du säga att jag är mutad Jonas när jag tjänat på detta..:-)?

 

 

Mycket vill ha mer eller hur? Är sugen på 2 till.. Ett halvt dussin är alltid bra:-)! Men nu ska jag baka av - chokladbollar iallafall. Ikväll ska jag försöka sno ihop något annat gott!


Vi hörs! ♥

Önskan?

Hej måndag!

Det här med önskningar är ju väldigt olika från person till person, men jag har funderat på en sak jag önskar.... (förutom att Ella ska få hålla sig frisk det är önskan numero 1)



... jag skulle vilja bo i t ex Kalmar, västerås, örebro.............. eller nått därikring:-)! Tänk att ha "bara" någon mil till en annan stad, eller ha flera städer inom några få mils radie! Vilken dröm! Är less på att ha 12 mil till "vår" stad och lika långt till min andra stad. Närmsta stad efter det? ....hrrm, är det Gävle tro?? Ja ni hör ju, hopplöst Norrland!! Finns det någon framtid här tro?

Jag vill ju bo här, inbillar mig att "mitt i" landet är vi ganska skonade från stormar osv, vi har skön härlig natur och massa frihet. Men sen då? Vad gör man om man vill göra en utflykt..? Jo man får lägga undan en hel helg för att kunna ta sig någonstans:-)! Visst vi har fjällen alldeles inpå knuten men tyvärr är inte det någon fördel, ännu.


Nej vet ni vad.. Jag börjar känna mig rotlös och rastlös... Men har man hus och familj är det ju inte bara att rycka upp det man har. Jag får fortsätta försöka hitta min framgång så jag kan köpa den där övernattningslägenheten i El Stockholmo........:-)!! Drömma är gratis.


När jag var yngre förbannade jag mamma och pappa som valde att bosätta sig i Bräcke. Kom igen, Bräcke liksom... Men tjing, Ånge då...? Börjar förstå varför de valde andra sidan. Ni kan ta flickan från Jämtland men aldrig Jämtland från flickan.
Jaja det blir nog någon ro med detta också:-)!



Nu ska jag återgå till verkligheten och diska. Sen boka in en helg i söder hos bästa H ASAP!!! Det går ju trots allt fortfarande tåg till och från tråkigheten:-).......


Ha en fin måndag! ♥

Söndagstänk

Mjuka klappar skulle uppskattas här...! Från h&m och ikea. Den första översta bilden är från h&m och någon slags linne-variant, ser himla mysig ut så det vill jag testa. Dock väldigt dyrt.. Får börja med ett örngott:-)! Vet ni förresten vad mössen är för örnen..? Jo, örngott, haha!

 

Hej söndag!

Är trött och nyduschad så jag ska nog krypa ner i sängen alldeles snart. Men först kolla klart på Beck of course! Imorgon är det måndag igen och jag är ledig:-)! Lillskrutten har feber igen... så here we go again. Får hoppa över morgondagens luciatåg med andra ord, himla trist!! Kan ni inte skänka lite immunförsvar hitåt...? Tack:-)!!

 

Ska försöka tänka positiva tankar ett tag nu.. En del saker som gått emot oss ett tag nu så behöver reloada ♥ En positiv sak är att jag fått iväg en del gamla saker via FB köp & sälj-sidan, en liten slant men desto mer utrymme inbringar det:-)! Perfekt!!

å lena jag har inte glömt bort dig men har inte orkat svänga förbi efter jobbet... min bransch har varit hårt utsatt i helgen ;-))

 

Vi hörs imorgon va?

KRAM! ♥


Juleljus

God morgon lördag!
Har varit uppe en stund med Ella, ska väcka pappsen snart. Jag ska iväg och jobba eftermiddag idag men vill hinna med en del först. En tur på byn hade varit önskvärt för en sista check såhär inför jul.. Vet en sak som skulle passa bra till Pappa Persson..:-)!


Iallafall. Är det någon som har koll på hyacinter? Vet att Jonas är allergisk MEN han blir ju inte uppsvälld som en gris vad jag vet;-)) Sen är han ju bättre i övrigt i sina allergier nu jämfört med när han var barn. Vet ju att dessa blommor finns i olika doftskalor, t ex ettan då, luktar den bara pyttelite? Hrrm vill testa för jag tycker dom blommorna är SÅ fina! Kanske ska satsa på en finare fejk-variant för att slippa någon eventuell allergichock. Min bror svällde upp i både ögon och mun en jul för många år sen...! Herregud vilken syn! Som tur va var det bara på "utsidan" han svällde upp men majgad vilken syn. Då var boven julstjärnor och de blommorna kommer inte innanför dörren för dem vet jag är hemskt allergiframkallande.
Ett önskemål vore doftfria hyacinter, ja då försvinner ju tjusningen men tänk på alla allergiker! Det kan väl inte vara så svårt att få fram...?

En leverans ljus före jul! Tog lukten "isiga snöbär" (vad nu det är;-)) och favoriten all time mullbär. Brukar köpa till jul i någon fräsch lukt.



Nej nu ska jag röjja upp ett stökigt kök sen klä på mig och en liten buse... Ute är det vitt och fint, SÅ härligt!

Hoppas ni får en fin lördag! ♥

Bagare Bengtsson

Smask, smask...! Gissa degen?:-)

 

Blev inget jobb till midnatt men däremot en slirig färd hem:-). Riktig riktig Klabb-snö!! Dvs perfekt snögubbesnö så ut med er och rulla:-). Visst känns det lite varmare med lite (mycket) snö?

 

Vilka hejjar ni på i idol då? Själv tycker jag det är trams deluxe och väntar bara tills Hellenius hörna börjar. Det är fredagsmys det! Ska försöka övertyga Jonas att slå igång en julig film. T ex en med Peter Haber:-).

 

Nu ska jag ner och göra en kik i tvättstugan. Har inte varit där på ett par dagar och det märks. Hrrm. Skärpning;-)

 

Trevlig kväll! ♥

 

 

 


Drömmar...

Hej!

Just idag önskade jag att jag var inne på ett härligt juligt Birsta City....


... så skulle jag gå in Indiska och tråna efter dom här temuggarna...

 

.. kolla in julens finaste adventsljusstake..

.. greppa den här och gå in ett svettigt provrum, dra på mig den och konstatera att den passar perfekt till jul och nyår..

.. sen skulle jag gå vidare till Åhléns och fingra på den här bågen och inse att jag behöver minst 3 stycken, men titta är gratis...

.. sen skulle jag gå vidare till varuhuset bredvid Ikea och rycka åt mig två ex av den här ljuvliga sänglampan och ge dom till en fin sambo i julklapp:-)!

 

 

.. men idag är jag bara hemma och kommer så vara tills det blir dags för jobb. Men drömma får man ju:-)!

 

Iallafall. Det väntar en jobbpass idag och sen hela helgen. Ikväll ska jag försöka smida nyårsplaner så gott det går. Sen är det ju fredag så något gott kanske det blir till tv'n...

 

Ha en fin fredag och tänk på mig idag i detta snöoväder att jag kanske kanske måste jobba ända in i midnatten...:-)! ♥

 



Fundering

Hej!
Körde iväg karln av olika anledningar och har en lugn stund. Ella ville inte sova ikväll, trotsig (blivande) 2-åring här hemma.... p j u h !

Iallafall. Jag är i behov av hjälp:-)! Mitt senaste projekt är ju att måla en byrå i vår hall, från serien leksvik/ikea, den är vanligtvis brunbetsad furu. Dvs mycket mycket träig. Nu till problemet.... Vi har två sådana byråer i sovrummet, tanken är att jag någon rik dag i framtiden ska köpa andra byråer dit, MEN, tanken slog mig... att jag kan ju måla dem vita också..... eller?? Möjligheten att sälja dem försvinner nog i målat skick, för tyvärr sitter inte färgen stenhårt och det blir lätt avskavt. Hrrm. Samtidigt vet jag att jag skulle känna aaah i hjärtat om dem blev vita. Vad tror ni... behålla som dom är och kanske få dem sålda eller måla om och ha dem kvar liiite längre än tänkt?:-) Är det ens något andrahandsvärde på byråer..?

Och Jonas du har ingen talan!!


Men målar jag dem kan jag flytta en till hallen för dit vill jag ha en högre.... hrrrmmm...... Helst vill jag ha ett jättefint linneskåp till hallen, har ett i källarn men det luktar gammgubbe så det får bo kvar därnere:-).



Surfar lite julinspo.. Fin krona från alvashus.se

 

Trevlig kväll! ♥


Rea tips



För den som vill går det att fynda mycket fint på H&M just nu... Tips, deras home-avdelning! Finns hur mycket fint som helst och allt jag beställt därifrån har varit av bra kvalité, bättre än kläderna;-)! Julklappstips kanske...?


Hej Torsdag,
idag ska jag greppa penseln igen och börja måla. Målade fönstret i hallen igår (äntligen!!) och känner sånt lugn när allt träfärgat blir vitt så jag fortsätter idag:-) Ett gäng möbler tänkte jag måla om idag. Lite annat småplock ska hinnas med under Ellas nap också.. Men vi börjar med målning och ser hur långt jag hinner.


Blir pannkaks-lunch här idag iallafall, det är ju torsdag..! Så pannkaka it is:-)! Ska försöka övertala någon att vi måste åka en sväng också för att hämta något jag velat haft lääänge. Hrrm. Puss, puss!



Vi hörs! ♥

Julkulor

Julklappar bara för mig:-)!

 

Japp, jag unnade mig lite nytt till badrumsskåpet. Ny ögonfransböjare, den gamla betedde sig som en sax dvs klippte mina fransar. Googlade lite grann och hittade en text om vikten av att använda rätt verktyg, som t ex skonsama tänger. Ett klick senare var den här köpt som är väldigt bra, ger ingen "kant" jag fått med andra tänger. Lily Lolo-burken innehåller ett mattande puder och ska bli intressant att testa. Är annars anhängare av Id Bare Minerals, men detta ligger på halva priset så valde det lite billigare alternativet. Krullkrämen är från Macadamia Natural Oil och är säkert lika bra som allt annat från det märket. Hur gör ni med smink osv...? Dyrt eller billigt? Jag köper väldigt sällan smink, mascara har jag som "stående" inköp och brukar byte varannan-var tredje månad. Allt annat jag har räcker i nästan ett år därför köper jag hellre dyra märken när jag vet att jag faktiskt använder upp det. Tänk PPA = pris per användning:-)!

 

Har gjort en rejäl mathandling nu ikväll, är jättesugen att testa årets julklapp, dvs matkassen! Så skönt att slippa åka på affärn i dessa kallgrader... hmm, bor lite fel till för det.

 

Kvällen vigs åt glögg och min käre sambo. Är sugen på en ny blogg också men vi får se:-). Vad ska ni göra ikväll?

 

Trevlig kväll! ♥


På kanelen

Hej!
Nu har vi nästan nyss ätit frukost tillsammans med pappsen, det hör inte till vanligheterna. Ella var iallafall glad över sällskapet:-). Sedvanligt morgonmys nu, en brasa som sprakar, disney junior på tvn, en kopp kaffe, snuttefilt.. Ja lite så.


Iallafall. Har pysslat ihop lite av varje, har tusen fler idéer men de flesta innebär något med ris eller kvistar, och eftersom vintern kom helt plötsligt med kyla har det inte blivit av:-). Kanske på med vinterjacka idag och bege sig ut i skogen...? Är dock inte så hemma vad det gäller allemansrätten och vad man får ta och inte ta!

Ville ha några julkuddar men det är inte direkt prioriterat av plånboken just nu. Vad göra...? Jo, tag en fin kökshandduk, vik dubbel, sy ihop, knöla in passande innerkudde... Sy fast knytband på ena sidan...

 

.. klart and done! Tyvärr är innerkudden av knölig variant så det blev inte superbra. Men enkelt och fint (på håll;-))!

 

Titta vad jag hitta på blomsteraffärn..! Jättekaneler, nu är jag verkligen på kanelen. Iallafall, såg något jättefint i någon tidning med just jättekaneler jag skulle göra MEN, jag kommer inte ihåg vad det var. Hrrm. Tills dess ligger dessa stänger och väntar..

 


Nu pågår klick, klick här, lite julklappsshopping. En julklapp till mig själv:-) och en fin sak till Ellas födelsedag! Köper ni något extra fint åt er själv till jul? Brukar passa på och handla t ex mascara eftersom det finns så roliga julaskar med något extra i. Jag brukar också gå på en fin julstass, men se den här julgrisen blir utan det i år:-)! Det blir iallafall en stadstripp före jul, en ofrivillig sådan! Ella ska röntga sina lungor och fick tid den 22 December. Tokigt, inte alls:-)!!

 

Idag blir det lugna puckar, för sista dagen tror jag minsann. Upp till 3 dagar efter pencillin är man som känsligast. Då kan man köra fullt ös from imorgon då:-)! Skäm åsido, vi tar dagen och dagarna som de kommer!

 

Ha en fin 7 Decemer! ♥

 

 


Julkort

Hej!

Här är vi ju hemma för lite återhämtning efter pärsen för Ella. Så idag och imorn jobbar jag inte, sen har resten av dagarna löst sig bra så hon är åter på dagis nästa torsdag. Ibland är det mycket bra med skift-tider av varierande sort:-) Sen hade jag sån tur att det var utlagt ledig dag på lucia, wooho! Ellas dagis ska ha rock-tåg så vi tänkte iallafall gå och titta på det. Men skönt att det blir easy-peasy för henne ett par dagar, hon behöver verkligen komma ikapp på ork-fronten.


Iallafall. Jag tänkte baka lussekissekatter idag. Brukar vara ganska lätt... Kör ju varianten med kesella, svårt att misslyckas då;-). Ska göra några traditionella katter och några andra bullar. Just katterna tröttnar man ju snabbt på. Sen har jag hittat ett recept på vita chokladbollar:-)!! De ska testas också såklart. Och göra ett gäng vanliga chokladbollar att ha i frysen.


Börjar ni känna av julstressen..? Jag känner mig rätt lugn, däremot känner jag lagom stress inför Ellas kommande 2-års kalas. Vi kör öppet hus den 17:e december. Tänkte testa den varianten och se, för kalas vill jag gärna ha och jag vet en del som gärna vill komma på kalas också;-). Ja men för att åter gå till stressen, det eviga gisslet är ju kakorna! Vilka ska man baka och hur många och... Never ending frågor!! Jaja får göra en djupdykning ner i någon kakbok alternativt kolla på ett avsnitt av Leila bakar:-)! Tips kanske..?


Titta vilka raringar!! Jag älskar folklore-mönster så dessa föll mig väl i smaken, även Ella;-) Från NowaLi/nelly.se

 

Årets julkort:-)! Näe, årets försök till julkort. Gick ju som ni ser... inte alltför bra:-)

 

Nu ska vi gå till köket,

ha en fin tisdag! ♥


Jag har varit snäll tomten

Hej snöiga måndag.
Här snöar det för fullt, stora lovikkavante-snöflingor faller från himmlen. Jag och Ella äter kolakakor som efterrätt efter frukosten:-)

Iallafall. Jag har knåpat ihop några wishes for christmas....



... byrå hemnes, ikea...



.. kruka hasselnöt, ikea...



.. ett par ljushus från Walther og Co/Elsas hem..



.. en vit Järvsöbåge..



.. plastmatta, Ellos..

Ja de va lite av det jag allra mest önskar mig ;-)


Hur övertalar man sin sambo på bästa sätt att julgranen måste fram..? Hrrmm.. Gissar att det blir en tuff match:-)!


Mot köket för att göra lunch, ha en fin måndag! ♥


Älskade Jul

Julig hörna i mitt kök

 

Hej andra advent!

Härliga härliga söndag:-)! Fispruppen Ella vaknade och var på ett strååålande humör, kort därefter kom två mindre strålande själar upp från källarn. Hoho... Blev en mysig frukost och sen massa bus med Ella. Jag, mamma och pappa valde att spendera dagen i soffan och prata om livets viktigheter dvs gardiner och snygga karlar, haha! Min pappa säger alltid mmm som svar till allt. Kan bli ganska roligt då:-)!

 

Iallafall. I afton har jag varit hockeyänka och gjort lite pynt. Pratat bort nån timme med bästa Helena också såklart. Lite av en söndagstradition faktiskt. Nu kom precis hockeystjärnan hem så vi ska titta på Gustafsson 3 tr och inmundiga kolakakor och julmust! Kolakakorna är direktleverade från Jonas mormor och they are the very very best! För ett år sen åt jag upp en hel ask på en dag. Gott betyg:-).

 

Känner mig sådär härlig tillfreds med allt. Julen har den effekten på mig:-) Och vet ni? Alla julklappar är numer klar. Pjuh!

 

Hoppas ni haft en fin andra advent ♥


Frid och fröjd

Julgris anno 2011. Lite nostalgi, vi köpte alltid en gris åt morfar i julklapp när han levde. Det var alltid tradition att hitta finaste grisen åt honom i julklapp ♥ Så denna är för dig också, saknade älskade moffa ginko ♥

 

Vad gör ni en lördagskväll som denna..? Jag mår lite lätt illa efter glöggafton, årets första glögg brukar alltid bli en hel flaska. Men den är alkoholfri så jag är inte på kanelen:-). Har inte haft en lugn stund på hela dagen så börjar bli rastlös. Kom på världens idé, gäller bara att haka med Jonke också... pusspusshjärtegull! Iallafall. Det är byggande på G - som vanligt. Just den här idén är briljant och det kommer bli toppenbra! När det väl börjas:-)! Det är hallen vi pratar om, och det ska bli.... trä! Varför ha tapet på väggarna när man kan välja trä..?

 

Imorgon har jag tusen andra idéer jag vill ta tag i, jag ska även ha lite mamma-tid med min mamma. Min pappa lär vara för bakfull för att umgås med;-). Tanken är att hitta en fin mini-gran att ta in och hoppas att det inte blir för många atjo prosit eller för mycket barrning. Även lite kvistar ska jag leta och göra något med. Jag har verkligen skruvat upp hjärnaktiviteten i år... Ett tips om man känner sig lat och oinspirerad, skaffa barn...! Man lessnar fort på disney-tv och när väl lillpyret sover går man an som en gasell:-).

 

Jo, Ella acklimatiserar sig bra med julpyntet - hade en julkula framme som hon fick tag i, åh vad kul "boll!" sa hon och slängde den i golvet :-) Tur det var plast. Lustigt hur det blir, alla dekoration är från höjden mittemellan just nu och hoppas hon lär sig innan vi måste flytta upp allt till fågel-nivå, det kan bli svårt:-)!

 

NU sova! Jonas har äran att hämta hem sliriga föräldrar, jihaa! Jag sover nog helst när min far entrar huset FullIGasen! Det kommer nog alltid vara jobbigt, hur gammal man än är;-) Jag har iallafall laddat med en ny julskiva (klassikern absolute music, originalet från 1994, som alltid spelades hos familjen Edlund på Violvägen:-)) som jag ska börja spela på högsta volym klockan 08:00. Ingen rast ingen ro, mwooohaha! Jag ser framemot payback-time, pappa lilla..!

 

KRAM! ♥

 

 

 


Blommande lökar

Hej!
Härlig lördag här:-)! Trots att Ella vaknade liiite för tidigt. Två trött föräldrar gjorde lite lördags-frukost och Ella överraskade med att äta mest av alla. Hon kan om hon vill. Sen blev det en sväng på byn här, spanade in nytt fint på Ånge Blommor och besökte den nya blomsteraffärn. Gjorde fina fynd på båda, såklart..! ;-) Det förgyller verkligen min vardag/helg att få köpa något litet nytt hem! Såg ju en del annat också som jag nog ska nypa... någon annan dag:-)!


Iallafall. Idag är det ju lördag och vi här på Kyrkvägen har städat så svetten sprutar. Källaren ska ju intas av julbordsbesökare inatt, då måste det ju vara fint... Till saken hör att vi sällan städar i källarn, och det får man ju äta upp varje gång man gör det. Hrrm. Jag putsade fönster också, där snösprayen sen .. (döm mig inte!!!) 2009 var kvar!!!! VA?! Har ni hört nå så hemskt? Nu är den borta iallafall:-). Tände lite doftljus därnere också för mysets skull. Längtar verkligen tills den dag badrum och tvättstuga är iordninggjord. ska jag börja städa där oftare:-)!


Ikväll blir det hederligt familjemys och glöggafton. Ska laga någon riktigt god mat och sen inmundiga barnbakade pepparkakor - Japp, igår bakade Elise och Ella pepparkakor tillsammans. Eller, Elise bakade och Ella förstörde. Bildbevis kommer:-).



Jag har gått in i en jul-psykos for real. Fråga Jonas. Hihi.

Här blommar löken för fullt.. Vilket innebär att jag måste köpa så den blommar exakt på Julafton. Viktigt, viktigt :-) Ljusstaken är min favorit all-time och är snodd från farmor.

 

Hej jag är röd/brun/koppar/kastanj-hårig numer:-)!



Ha en fin lördag! ♥

Dag 1 och början på resten av December

Hej!
Nu sitter fröknarna P i soffan under filten tillsammans:-)! Äntligen mysmorgon tillsammans, underbart. Ella sov mellan oss inatt, eller ska jag säga på mig, hon låg som en klisterlapp igen mot min rygg. Vaknade imorse av lite kraffs kraffs på ryggen och en massa fniss fniss:-)! Sen lite frukost och nu är vi då i soffan. Kanske kommer njuta av mysmorgon ända in på eftermiddan...


Iallafall. Tänkte baka idag, lussekatter, köpte ju alla ingredienser igår. Sen sno ihop en pepparkaksdeg kanske.. Också vill jag möblera om, låg sömnlös inatt och tänkte på just ommöblering. Happy Happy Jonas kommer vara idag när han kommer hem:-). Lite annat julstök ska jag fixa med också.. Älskar verkligen den här tiden på året!


Har ni öppnat första luckan och kollat på julkalendern? Här tände vi nedräkningssljuset imorse och ska öppna chokladkalendrarna ikväll:-) Julkalendern lämnar vi nog åt sitt öde, vi har Gyllene Knorren på dvd som nog får rulla istället.

Kanel är en favorit. Köper massor massor. Luktar gott också:-)

 

 

Nej nu är min dotter alldeles jätte rastlös, så dags att ta tag i dagen och inse att mysmorgon för denna gång är slut. Har jag berättat vad hennes nya favoritord är...? Japp, bajs!! Det säger hon heeela tiden. Hrrm. Pappa och Bajs. Och off-off så fort hon ser ett djur:-).

 

Ha en fin första december! ♥

 

Psssssst.... Nattöppet är tillbaka i Bräcke! Det är nu på fredagkväll/natt. Det som var så mysigt, får se om man gör en stökresa...




 

 


RSS 2.0