Påskyra

Påskris nummer 3, med fina pärlhönsfjädrar :-). Annat än vanliga "bonnhöns" det... Om ni undrar över riset är det Jonas som fixat det, och han la inte ner sitt hjärta i det nej...

 

Finaste påskpyntet kommer som vanligt från Indiska. Påsk med en exotisk touch så att säga ;-).

 

Ris nummer 1.

 

Ellas småhönor.

 

Pyntandet fortsätter. Åh så kul det är att göra fint :-)! Får nya idéer hela tiden, vart ska detta sluta? Känner lite panik, påsken är ju trots allt över om typ en vecka.... Äh, påsken får vara ända till midsommar! Jul till påsk påsk till midsommar midsommar till jul. Okej? Bra då kör vi så :-).

 

En jobbdag är över för mig, så myskväll väntar. Vi ska ladda upp med film på datorn och se den klockan 2030... Earth hour ni vet! Släcka alla lampor, tända alla ljus och bara ha batteri i datorn. Myspys!! Filmen vi ska se är män som hatar kvinnor. Jag och Helena såg den amerikanska diton förra lördan, bäst att se den svenska igen... för att konstatera att den ÄR bättre.



Nej hörrni - nu har jag massa saker att göra medans vi har ljus..... T ex duscha :-)!

Ha en fin lördag! ♥

 


Fredagsyra

Inte många dagar kvar av Mars månad, men våren är satt på hold tror jag. Det snöar (?!) här! Små fjun men ack så trist ändå.

 

Hej,

bättre dag idag? Får väl tro det.. Det är ju fredag :-)! Tyvärr är hela familjen hängig, hallå... Sjukdomar har vi väl haft nog av. Men massa c-vitamin-injektioner får det bli. Än är ju clementinerna goda :-).

 

Jag har nu två saker kvar på min att-göra-skitjobbiga-saker och det är torka ur köksskåpen och putsa fönster. Det tar liksom aldrig slut på göra. Vore skönt att ha åtminstonde en sak klar före påsk men tyvärr lägger jag nog allt krut på påskpyntandet ;-). Hur många påsk-ris har ni? Här hos oss finns tre... än så länge ;-).

 

Jaja, tillbaka till verkligheten. Fredagsstäd it is. Woooho :-).

 

Ha en fin fredag! ♥


Livet i jorden

Ella är överlycklig över påskpyntet, PIPPI skriker hon så fort hon ser en höna/kyckling/tupp/fågel.

 

Shhh... Hos oss läggs det ägg just nu ;-).

 

Älsklingstuppen! Som mamma fick en gång i tiden men som jag tog tillbaka när jag flyttade hemifrån.

 

God morgon,

TRÖTT! När ska detta få ett slut? Jag lägger mig ju inte ens speciellt sent längre. Kanske är det som är felet, att jag måste vara nattuggla för att fungera? Jaja, vaknade imorse av en bok i huvudet och en väldigt vass hals. Jaha det är väl bara det som fattas... Ella nyser emellanåt också :/

 

Idag är det dagis som gäller iallafall för damen - och för mig kvällsjobb. Har två kvällar denna vecka och sen jobbhelg. Känns helt ok. Har en del jag vill hinna innan jobbet men känns mer lockande att typ slå på en film å slumra ett tag... Men igårkväll fick jag ett ryck igen, men just nu är den energin som bortblåst :-). Satte om ALLA blommor, det ni! Hujedamig så skööönt :-). Det och putsa fönster är det värsta med våren, eller hur ;-)? Fick upp lite kul påskpynt också, jag gillar ju att pynta jag. Speciellt påsken faktiskt. Gillar att det är lite färg!

 

Nej nu ska jag försöka vakna till liv....

 

Ha en trevlig dag! ♥


Håglös, trött och eländig

En ny tunika blev det i Stockholm. Gissa varifrån :-)?





Lite "tjej-grejer" halkar alltid med :-)...


God morgon!
Trött, trött och ännu mera trött. Är det sen vi ställde fram klockan eller vad..? Känner inte riktigt igen mig själv. En kanna kaffe kanske får mig i balans igen? Ska göra en vitaminkick sen iallafall :-). Idag är jag ledig så jag kan sitta hemma och gäspa hela dagen ;-). Skämt åsido, en hel del borde bli gjort idag för mitt inre lugns skull....


Vädret här, är som i öppningsscenen i Lotta på Bråkmakargatan, regnet öser ner!! I Mars...? Till helgen lovas det visst massa minusgrader. Hmm.


Ska kolla på just Lotta nu för femtielfte gången. Ella älskar Lotta, vilken tur att det finns hela två filmer att välja mellan :-)! Madicken och Lotta är det som går hem här.


Ha en fin dag! ♥

Helgen

Bild från ifjol men något på bilden köpte jag ett till ex av i helgen...

 

Hej,

trött Matilda här :-). Men vilken kanon-helg jag haft! Härlig tjejhelg med bästa H :-)! Fått inandas både storstadspuls och skön på-landet-luft ;-) Vi åkte ju tåget tillsammans ner till Stockholm, å vi gjorde ju Stockholm i någon timme iallafall. Sen for två trötta damer vidare hem till Helena.

 

Lördagen visade Helena mig runt i hennes "hemtrakter" ;-). Lite shopping i Södertälje och som ni såg - mys i Trosa! Jättemysig liten stad. Vi lyxade till det med hemgjorda chokladpraliner från en lokal butik och satt nere vid ån. Det är kontraster det, mot vårt trista Norrland.

 

Ja som ni hör - det har inte gått någon nöd på mig och jag behövde verkligen det här. Så himla kul att få åka ner till Helena. Tack hjärtat ♥

 

Nu hoppas vi att det blir fler gånger och då ska jag ta steget att våga åka själv (hon har alltid mött upp/lämnat av mig i Stockholm). Ja ni hör ju, med tanke på var jag jobbar borde jag vara mer kavat ;-). Men någon större resvana har jag tyvärr inte, eller snarare alldeles för snäll vän som alltid hämtat upp mig :-)!

 

Ikväll blir det tidig kväll - imorgon börjar allvaret igen.

Trevlig kväll! ♥

 

 


I Trosa :-)

imag1847 (MMS)

I Trosa :-)


Inför helgen

I farten, bära stolar (stora som små) är något min lilla brutta är för duktig på ♥

 

Pust pjuh stånk, äntligen ett rent hem! Har torkat av golven och gett toaletten en rejäl omgång. Typiskt mig att städa innan jag ska åka bort...? Kommer ju vara upp och ner vänt när jag kommer hem igen :-). Har gett mina blommor lite kärlek och omvårdnad också, så de klarar ett par dagar (veckor) till...

 

Väskan är packad och jag är nog klar med det mesta. Åh gud så jag längtar efter denna tripp! En jobbdag till sen så :-)....

 

God natt! ♥


Pellisarna på Kyrkvägen

Trevlig syn :-). Här ser ni mina små sticklingar som ska (snart va?!) bli stora och vackra!


 

Fantastisk blomma - den här trodde jag var stendöd. Ni ser ju hur stammen ser ut. Den har stått hela vintern (okt - feb) i källarn utan någon som helst vattning. Jag ställde bara ner den och där fick den stå... Holy moses, tålig blomma eller vad?

 

Jag tror vi är fler som längtar till sommaren :-).


En hjärtan på tråd har smugit sig ner i miniväxthuset också. Den tar sig också bra.


 

Hej,

nu har tanten uppdaterat er om mina kära Pelargoner. Ha ha, jag har alltid tyckt att det varit en tant blomma och det gör ju mig till en tant då... Eller?! Nej nej :-). Bara mån om mina blommor... Eller nått! Men sjukt lättsamma blommor som man bara kan hiva ner i källarn så fort de slutat blomma för säsongen och sen ta upp dem lagom till februari. För att sen ha fint blommande blommor hela sommaren :-)! Pelargoner hör väl sommaren och ett lantligt hem till. Går hand i hand så att säga :-).

 

Idag väntar en busy dag, jag ska nämligen hinna städa huset för att kunna lämna det i ett par dagar...! Imorgon efter jobbet åker jag och Ella till Bräcke för lite mellanlandning för min del. På fredag åker jag och Helena till ett vårigt Stockholm! Detta har varit planerat länge och jag gruvar mig för att något ska hända så det inte blir av. Typiskt mig :-). Men ååh vad jag längtar! Flanera lite i storstan och shoppa något nytt till våren.. Äta god mat och bara umgåås :-). Få ha en härlig tjej-weekend mao :-).

 

 

Blev ni nöjda igår när skatteverket öppnade deklarationen..? Det blev jag och nu är vi på G med nästa projekt. Jag kommer bli jättenöjd iallafall - det vet jag ;-). Jonas är helt med på noterna för omväxlingsskull... Hmmm.. Det verkar lite lurt.

 

Nä nu måste jag börja packa ... Ha en fin onsdag! ♥


Påskpyssel

 

Imorgon kommer Helena hit :-). Har dock inte talat om för henne att lite Påskpyssel väntar ;-)! Jag hoppas vi kan utföra stordåd. Hoppet ligger hos fröken H. Jag har laddat upp med gofika som muta... Törs du säga nej Helena?!

 

Nu natti natti imorgon väntar en spännande dag :-)!

 

God natt! ♥


Vårkänslor!

Detta var något nytt för mig, blå såpa! Luktar mycket gott såklart :-). Vårkänsla # 1



Nu blommar löken, vårkänsla # 2

 

Hej på er!

Måndag idag och.... vi sov jättelänge! Ojoj, jag vaknade halv åtta och surfade lite grann (gör jag jämt direkt när jag vaknat, dags att koppla ner?!) men sen somnade jag visst för Ella hade ju inte vaknat då. Vaknade av gulljäntan min.... klockan nio?! Herregud :-). Nu har vi ätit frukost i lugn och ro - utan vare sig trots eller "nej nej nej", det tar sig ;-). Måste nog läsa in mig på hur man hanterar små barn och deras faser. T ex är det tydligen väldigt viktigt att inte klanka ner på Ella som person utan på det hon gör, säga "nu blir det stökigt, det tycker jag inte om" istället för "vad du är stökig!". Ja jag vet inte vad det gör för skillnad men barnpsykologer borde ju veta bättre än en lekman ;-). Jag vill ju såklart Ellas bästa så vad gör man inte...? Ibland kan det vara bra att få lite perspektiv på hur man agerar som förälder, finns en hel del att korrigera och göra bättre. Men allt är inte by the book om vi säger så.. Teori och praktik är två helt skilda saker :-).

 

Nu dags att hoppa i kläderna och ta tag i dagen. Slänga ihop lite lunch och sen... återstår att se :-)

 

Ha en fin måndag! ♥


Tant är den nya hipstern

Ja, ni ser ju... men odling är jättetrendigt nu! Så häng på och njut av billiga färska örter, tomater, bönor osv. Tror ni jag lyckas...?

 

Vilken helg - är nästan nyss hemkommen från By, men har redan hunnit med alla "måsten" inför kvällens jobb. Ella sover och Jonas for för en timme sen. Det blir jobbigare och jobbigare när han åker, måste jag säga. Får alltid en konstig känsla i kroppen som är svår att få bort. Väldigt jobbigt. Fördelen är att till veckan jobbar jag ingenting, nackdelarna är desto fler dock :/...

 

Men vi hade det jättehärligt i By iallafall! En trotsig lilljänta var en rejäl humörhöjare :-). Oj så hon kan mammas lilla.... några kilo lugnare idag dock, skönt för alla. Men bara att vässa argumenten och envisheten för denna kamp kan hon inte gå vinnande ur. Dags att träna nej nej nej, N E J ! Hmm :-). Jaja, de är ju "bara" en fas....?! Men förutom humörbruden våran hann vi med uteliv och kolbulle. Tidig kväll och sen morgon, sov ända till åtta. Ja jisses :-). Nog är man tant alltid.

 

Nej usch måste få den här otäcka känslan väck - är ni fler som lider av svår separationsångest? Jag vet faktiskt inte varför det blir såhär för det är ganska skönt att vara själv ibland. Det är bara den här veckan kvar och påskveckan - som ju blir en kortvecka. Åh hua så känslig jag blitt :-) Måste vara "den" tiden i månaden.. vad kan det annars va?!

 

Hoppas ni har en ångest-fri söndag ♥


Om att ha ett beroende

Nya mini-skålar från Cervera. Presentkort är ju gött :-)

 

En kopia på Marimekko skålarna från Iittala, de här betydligt billigare

 

Nej men oj... en i fattigmanssilver också? Japp, jag är beroende av dom här söta skålarna. Har en hel del i min samling, både äkta vara och kopior. Men ska jag vara ärlig har jag inte betalat många kronor för mina äkta heller :-). Saknas i min samling gör en hallonrosa skål.

 

Hello fredag!

Veckans bästa dag? Tjipp, tjipp jag är "ledig" idag... och imorn! Det gör ju faktiskt att det är helg nu :-). Och solen strålar, sammanträffande...? Yes! Så lite uteliv idag kanske..?

 

Jag ska iallafall göra om på vårt sovrum, det kan ju bli spännande. Inga större förändringar, men väl nya gardiner, mattor osv. Kanske gör en rajd på byn också... Ella behöver lite pysselsaker anpassade för hennes ålder iallafall, typ trubbigaste saxen som finns, giftfria kritor och STORA papper.... Kan själv men långt ifrån allt! Blir många diskussioner här hemma om både det ena och det andra. Svårt att vara liten har jag förstått nu :-).

 

Attjo prosit... Här nyser jag friskt vill jag lova. Å'nej... har inte tid!! Kurera med något fredagsgott får det bli :-).

 

Ha en härlig fredag! ♥

 

 

 


För ögat

Ny mascara och nytt halsband



Bra mascara! Liten liten borste med plastpiggar, lätt att komma åt överallt. Me like :-). Halsband från indiska.

 

 

God morgon,

Hur har er torsdag börjat? Min har börjat ... annorlunda. Undrade alldeles nyss varför jag var så trött, hade glömt morgonkaffet....!! Jisses. Vilken dag det hade kunnat bli :-). Men nu är ordningen återställd.

 

Dagen idag vigs åt storstädning samt passning av lillhjärtat ♥ Tänkte rulla ut en pappersrulle och ge henne några kritor och se vad det blir för konstverk. En film eller två går väl igång också, vi såg Madicken igår och det gillades. Så barnen i bullerbyn idag då kanske..? Vila vila vila är ju viktigt så mammsen får styra upp soffmys emellanåt.

 

Ha en fin torsdag! ♥

 


The dress!

Vad har vi här? Skulle inte köpa några mer kläder åt Ella... Svårt att låta bli? JA!!



Fram och baksida, jättesöt hippiechic klänning :-) Klart mammas skatt ska ha! Åh så söt hon kommer bli :-).


 

Strumpbyxor en masse.. Går åt en hel del här. Misstänker dock att jag tog för liten storlek. Hmm. Dumt :-)

 

 

Jättesöt body, lite hippiechic den med! Jag gillar "annorlunda" kläder till Ella, inte de vanliga skrikiga barnkläderna utan mer... blommor, spets, naturfärger osv :-). Men såklart är jag inte jättepetig på alla kläder utan bara en del, typ "finkläder" å liknande. Vardagskläder går funktion först.

 

Ja som ni ser, det blev en del nytt till Ella i Östersund. Så svårt att bara titta, det är omöjligt..! Nu hade hon en del presentkort kvar, och strumpbyxor behövde hon ju :-). Måste göra en rejäl rensning i hennes garderob, herregud... Ungen har mer kläder än mig! Jag handlar gärna på h&m (de gör lite mer petita kläder) och kappahl (de har mycket "matilda"-kläder med spets, blommor osv) och såklart Polarn & Pyret - men där impulshandlar jag sällan utan där gör jag inköp av kläder som används mycket.

Näst på tur står vårskor, stövlar har hon fått av pappa :-).

 

 

Idag är det hemmaaktiviteter igen... En liten gumma har fått lunginflammation igen. Stark pencillin nu och jag hoppas det vänder. Det värsta rosslet har släppt iallafall. Det jobbiga är att det är så lång återhämtningstid... Försök intala en 2-åring att vila i två veckor...! Jag har aldrig haft lunginflammation men de som har säger att det bästa är att typ ligga och vila i några veckor. Jag ska försöka göra det bästa för lillhjärtat, med lite påskpyssel, bakning osv! Men nu några dagar blir det mest soffan och film, för trött och tussig, det är hon...

 

Jag ska kika in på Panduro nu och spana lite påskpyssel. Vill gärna åka till min mormor och göra något kul :-). Vi får se vad det blir. Blåste iallafall ur första ägget imorse, maj gad. Det var jobbigare än jag kom ihåg... Nåja, allt för konsten :-)!!

 

Ha en fin solig dag! ♥

 

 



My Coup of Tea

En nykomling och en gammal favorit...

 

Vilket är ditt favorit-te? Mitt är utan tvekan Söder te, rabarberkalas blev tyvärr ingen ny favorit :-). En nyhet från Kobbs är det iallafall och ska även vara god som is-te (gott på sommaren).

 

Hur dricker du ditt? Med mjölk? Socker? Eller kanske honung? Jag dricker mitt te utan något extra i, och gärna flera koppar :-) Lös-te är ju att föredra men pås-te är bekvämt också. Säger hon som har en liten hemlig-låda på jobbet med just te i :-). För är det något te jag inte gillar är det sortera som alltid "bjuds" typ Earl Grey eller English breakfast, nej tack då hoppar jag över *ryyys* Nu har vi bra utbud av te på mitt jobb men ändå... finns ju så många sorter, vill ju testa alla :-)!

 

Jaha det blev en tidig kväll för mig, härligt...! Så nu avnjuts en kopp te och jag inväntar Husfruarna :-). Som sig bör på en tisdagkväll med andra ord...

 

Härlig tisdagkväll på er! ♥

Ny vecka nya tag

Det blev vår även här, men lite färglöst va...?

 

Tips, tips bästa mat-tidningen har levererat ett härligt påsknummer. Löp å köp :-).

 

Hej,

Tillbaka till vardan igen. Vardag och helg flyter ihop rätt bra tycker jag, speciellt när det blir avbrott från jobbet pga VAB eller liknande. Men idag ska jag jobba, eftermiddag. Skönt när det inte behövs vab:as en hel dag utan vi kan pussla ihop det ändå. Status på Ella är hosta, hosta, hosta och åter hosta. Och feber som ibland är jättehög och ibland lägre. Hoppas det vänder snart! Denna förbenade hosta, försvinn för alltid tack..? Hon har sovit mellan oss nu dom här sjukdagarna så hela familjen är lite sliten .... :-).

 

Igår åt jag smörgåstårta en masse... *raap* Tack födelsedagsbarnet Lena :-). Inte alls avis på er resa, inte alls ;-)... Visst är det härligt med kalas? Kan man inte införa kalas varje månad...? Nu dröjer det ju inte länge tills kalaas * 2 brakar lös i detta hus men visst finns det väl nått att fira redan denna vecka ;-)?

 

Idag ska jag bara mysa med Ella tills jobbdags. Provköra vrålåket Electrolux ska jag nog göra också :-). Woop, woop!

 

Ni kan väl hålla en tumme att Ella blir frisk tills imorn.

Ha en fin dag! ♥

 


Euphoriaaaaa

Ett fynd från Erikshjälpen. Vem köper en gammal hink? Matilda gör :-). Visar till sommaren vad jag tänkt med den.... :-)!!

 

Spännande, spännande.... Ska rätt låt vinna?

 

Har haft bästa lördagen på länge, jag for iväg till Östersund idag med mamma och pappa! Lite familjen Persson-mys med "bara" föräldrar och syskon :-). Vi har hunnit med alla viktiga butiker på stan samt marknad. Och lunch på Volos såklart :-).... Där äter vi alltid och vi blir aldrig besviken, tips tips! Vad har jag shoppat? Såklart en ny dammsugare, det blev en vit?! Otippat va...? Samt en hel del annat smått och gott! Påskpynt, lite nytt till Ella och lite lull-lull till mamma :-). Har prasslat med massa kassar ikväll och Jonas har bara gapat but i love shopping :-)! Vi shoppar oss ur krisen, eller hur? (då menar jag finanskrisen)

 

 

Trist att komma hem till en jänta med hög feber och hosta :-( .... mammaslillahjärta ♥

 

 

JAPP, rätt låt vann! Bra då kan vi sova :-).

God natt! ♥


Fredagsmys

Playtime!

 

Här spirar det visst. Pellis-update kommer :-).

 

Hello fredagkväll!

En snabb update, sitter fastklistrad i soffan. Äntligen är Jonas hemma iallafall :-).

 

Vet ni vad som hände idag..? Jag var lite seg upp idag, låg och drog mig länge medans hon var knäpptyst inne på sitt rum (trodde jag iallafall).. Kommer in i vardagsrummet och ser att Ella ryckt lös massa tangent-knappar på min dator.....!! GAAAAAAAAHHH!! Men de gick fint att sätta tillbaka dem, dock fattas delete-knappen men vad ska man med den till ;-)!?

 

Imorn väntar shopping, ny dammsugare, JIPPIE eller nått:-). En rosa vill jag väl ha iallafall..?

 

Nu fortsatt soffhäng, trevlig kväll ♥


E eller P?

Gulliga små påskägg från glasverandan.se

 

Men vet ni vad?! Endast en dag kvar av denna vecka :-). Åh jag har aldrig längtat så mycket efter helg som jag gör nu. Det känns som att denna utbildning sitter någorlunda på plats och att jag har något roligt framför mig. Vi får väl se :-)! Roligt med en omväxlande vecka och idag kändes det som att det "lossnade" lite grann. Imorn börjar allvaret.

 

Jag hade turen att få två extralediga dagar utlagda i Mars månad. Inte mig emot alls, speciellt inte då en av dagarna är en lördag. Så härligt att vara ledig denna årstid, lärdom - alltid vårsemester!! Jag har av vana alltid lagt ut höst/vinter-semester men vettetusan om det inte är mer härligt att få vara ledig på våren...? Fast ledighet som sådan är ju som bekant, aldrig fel :-).

 

Helgen har ni planerad eller? Det har jag, lite grann.. Vågar inte hoppas för mycket men är jätteglad att Jonas kommer hem imorgon. Min älskling. Vet ni... Vi funderar på att byta efternamn på Ella. Tror nog mer på Engholm faktiskt. Vi googlade lite, 550 personer heter Engholm medan Persson är typ 8:e vanligaste efternamnet.. Say no more ;-). Engholm är ju ett fantastiskt fint namn också faktiskt. Vanligtvis "får" barnen Pappans namn, men här var mamman snabb att välja Persson. Men nu tänker mamman om. Ella Karin Julia Engholm.

 

Nu dags att hänga tvätt,

vi hörs! ♥

 

 

 


I väntan på påsk!

Fjolårets ris... Hur blir årets?

 

Hej,

ännu en dag till ända. Skulle precis kliva ur duschen förut ikväll när det blev kolsvart, strömavbrott jippie. Det höll sig i ett tag men kom tillbaks lagom till Desperate housewifes :-)! Tjohooo, ser ni också den härliga serien?

 

Just idag längtar jag till påsken som bara jag kan göra. Jag och längta... Det är något visst med det, att alltid ha något att se framemot, men så blir jag ofta besviken också ;-).

 

Idag kom jag hem till ett dukat bord med massa god mat, mamma hade grävt djupt i både kyl o frys och gjort underverk! Är det inte fantastiskt vad en mamma kan göra av typ en potatis...? Någon sån mamma blir nog tyvärr inte jag. Jag kan snabbt som attan sno ihop chokladbollar men så slutar kunskapen där också :-).

 

Trevlig kväll! ♥


Utbildning

Dagens tips; jättefin vas/ljuslykta från dollarstore. 40 riksdaler. Jag köpte mitt första ex för mer än det dubbla på en blomsteraffär.... :-) Gör sig jättebra som lykta! Och som vas. Därför har jag 3, så jag slipper fundera vad den är bäst som :-).

 

Hej,

härlig vecka det här, har utbildning på jobbet och är ensam denna vecka. Känns inte som den optimala kombom faktiskt :-). Men ikväll kommer mamma hit och ska vara här tills imorgon. Så mysigt!! Skönt att ha en dag "ledig" dvs ingen stress på morgonen och framförallt efter jobbet. Det är den där lilla stunden innan middag som är .... lite jobbig ;-).

 

Är grymt avis på de som har sportlov denna vecka! Men min lediga tid kommer den med.. Har en del långhelger framöver, men jobbar ju då alla röda dagar, pingst, nationaldagen (som ju är sååå viktig? not), kristi himmelfärds, midsommar... you name it! Men funderar på att röra i grytan lite för att få lite extra ledigt :-).

 

Är på gång och funderar så det knakar just nu...! Jag kan jag vill och jag ska :-). Jag är lite mer på g än jag någonsin varit iallafall! Ska blöta och stöta detta med Helena ett par gånger till innan jag bestämmer mig. Framtiden är lite oviss, men för första gången på länge känner jag att en förändring ÄR det optimala!

 

Nu ska jag invänta mamma, ha en fin kväll! ♥


Förberedelser

- Fräschat upp håret. Eller...?

- Torkat golvet

- Målat naglarna

- Gått igenom ett big ass H&M-paket samt packat iordning det som ska tillbaka (kunde ha brallsen, yeey, ni slipper se min bak i vår;-))!

- Bullat upp med mer tulpaner

- Tvättat kläder en masse




... Så det var min fredagskväll det :-). Att gå på fest kräver sina förberedelser.. Men jag hoppas jag är redo imorgon! Först en fullspäckad jobbdag sen fest. Lär ju inte alls däcka likt en fjÅrtis.

Imorgon.... Mmmm.. Hello little Limey :-).

 

Sov gott med er! ♥

 

Pssst... Helena, jag svimmar exakt nu. Så jag ringer imorgon :-).



Babybjörn

Anledningen till att vi åkte till Sundsvall igår var för att köpa en sådan här, en potta! Ella lyckades med the big business igår och då måste vi ju ha en potta för fortsatt övning :-).

 

 

1 Mars. En dag att notera i Ellas mitt första år (och fler) -bok. Varför?! ... the big B ;-)!

 

Frågor på det?! ♥


Igår, idag och just nu

Solgul Primula

 

Och jag har redan börjat påskpynta, är det inte underbart så säg:-)?!

 

Avknippsade tulpaner. Frossar ni i tulpaner ni också?

 

Hej fredag -

idag testar vi något nytt. Någon form av koppa har slagit rot(?!) i Ellas ansikte. Trevlans. Är det fel av mig som mamma att önska att det är just vattkoppor? Vore skönt att ha det "överstökat". Ja men iallafall, det blir en fredag hemma då. Som vanligt höll jag på att skriva... Hrrm. Får göra det bästa för att få upp fredagsstämningen! Mitt humör blev en aning besviket när jag insåg att ännu en vab-dag :-/ ....

 

Iallafall. Igår åkte vi till gammelmormor i Byberget för lite frisk luft. Å så härligt mitt byberget är. Alla bekymmer som finns lämnar min kropp så fort jag går in genom dörren hos mormor :-). Vi hade en mysig dag som avslutades med Sundsvall en snabbis. Jag gick bananas på Blomsterlandet som ni ser ovan - åh herregud jag hade kunnat handla hela affären. Hittade massor av fint, både blommor och påskpynt :-). Påskpynt är ju snäppet roligare än julpynt, alla fina färger..! Är det fler än jag som längtar till denna underbara högtid? I år blir den tyvärr alldeles för kort för min del, jag är bara ledig lördag och söndag. Det har aldrig hänt förut... Trist men det får funka! Jag längtar SÅ till vårt byberget, alla släktingar, grilla korv, uteliv, bara vaaara, göra kolbulle... Vill påstå att vår familj har det bästa påskmyset :-) Joina oss å se själv! Ifjol började hela skaran sjunga gamla hits t ex, det är aldrig trist när vi är tillsammans :-). Påsken har sedan jag var liten firats i just Byberget och det är något magiskt över det. Vår plats är nere vid sjön och där nästintill växer vi fast under påsken.

 

Igår fick jag frihet i form av ett kort, bokstavligen...! Det kortet ger mig rätt att fara o tåga (!) fritt genom detta land. Härligt :-). Och nu ska jag se till att nyttja det fullt ut. En resa är redan inplanerad och jag planerar att göra ett antal resor till Stockholm bara över dan. Hur kul vore inte det att planera in lunch med Helena i Stockholm..? Vi ska ju till Gôteborg i sommar därför införskaffades detta kort, tåg är ju himla smidigt resalternativ, inte sant ;-)?

 

Fånga fredagen, ni friska! ♥

 

 

 


Miss Dramaqueen

Matilda goes color - jag har problem att använda annat än svart och vitt. Försöker åtgärda detta... :-)

 

Hej torsdag,

ledig dag idag. Frisk jamen! Så bra då :-)! Började morgonen med att hysa lite agg mot någon i min närhet, och den där jättehäcken är numer inte en tanke utan i planeringsstadiet. Japp, det här med grannar... Vi lämnar det där men konstaterar att någon slags avskärmningsskydd behövs asap. Trist men sant ;-) Vad händer idag hos er? Här blir det lugna puckar, hrrm. Jag har ungefär fem jätteprojekt att ta tag i, för jag hann inte klart igår kväll. Började plantera om blommor men mitt i det blev jag distraherad. Så typiskt mig :-).

 

Sen en sväng på byn! Är ute efter nya blommor till Ellas rum samt köksfönstret, jag har ju tagit sticklingar av mina pellisar, men det är ingen vacker syn tyvärr. Ringde till pellis-akuten aka min mormor, hon lät faktiskt lite bekymrad men lovade att jag skulle få några ex av henne ifall det gick åt skogen. Pjuh :-). Sen ska jag spana in det sista på bok-rean, köpte såklart inte alla böcker jag ville ha och nu ångrar jag mig.

 

Ha en strålande dag! ♥

 


RSS 2.0