Sovmorgon

Hej :-)
 
Jag förhandlade om sovmorgon men tyvärr var det Jonas som vann den idag. Min återstår imorgon ;-) Jag och Ella har varit uppe ett tag redan, men är faktiskt pigg. Har vääldigt svårt att komma igång på morgonen eller ens komma ur sängen... Men vad gör man inte för kärleken sin ;-)!!
 
 
Idag väntar en rusch på byn för att hinna med några "måsten", fixa födelsedagsblommor, köpa leggings och sist men inte minst besöka loppisen för att förhoppningsvis hitta ett stooort fat :-)! Ja just, slänga till återvinningen också... Suck, denna återvinning!! Är ett sånt där jobbigt måste ;-).
 
 
 
Senaste köpet till Ella - Majas alfabet. Detta är min favorit.
 
 
En glimt av resten av bokstäverna
 
 
Ett litet vykort fick jag med som extra också :-). Jag har en idé om hur jag vill hänga bilderna på Ellas rum och för det behövs 10 m rep, 20 klädnypor, en näve dynamit.. haha närå ;-) Ska nog sysselsätta jonas med detta framöver! Vill även ha tag på en gammal skolbänk och lite annat till Ellas rum.
 
 
 
 
 
Nu göra lite frukost sen starta dagen! Ikväll väntar ju 60-års kalas :-)!! 
 
 
Ha en fin dag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Var en doer

Halloj hej!
 
 
Sitter ni liksom jag i klister ibland...? Men idag sista dagen jag är hemma och sjukar så ska jag städa bort allt ont. Jag har röjt 3 köksskåp, 15 to go.. typ ;-) Sen hinna med tjotta (röja/rensa) och lägga in nytvättat samt rensa (!!!) Ellas leksaker. Ja inget jag hinner med idag med andra ord.... Eller ens orkar för den delen. Men tanken är ju god.

 
 
Imorgon väntar iallafall kalas för hela familjen om vi håller oss kry. Håll tummarna för oss :-)!!
 
 
 
Superfin krona jag fick av bästa Helena i födelsedagspresent. Ljusen från h&m.

Högst upp!

Hej :-).
 
Har precis plöjt igenom en helt fantastisk blogg, wooop woop vilken inspiration :-)! Den finner du här. Mysig rolig färgglad inredning. Inte alls som jag har hemma, inte än ;-). Några detaljer kanske jag "lånar".. man vet aldrig.
 Vårt hus blir ju som bekant aldrig klart så innan man gör helt klart kan man ju lika gärna byta spår... Bara för att ;-)!
 
 
Önskar några saker dock till mitt lilla bo; en fin gammal skolplansch (inte typ med människans anatamo utan någon blomma, ett träd, ett bär...), några sockerlådor till, en riktig gammal zinkhink!, en grislampa, ett gammalt fönster och gärna gärna en fin spegelskänk. Så det var väl alles ;-). Finn en gemensam nämnare? Gammalt... Ja det är ju lite jag det.
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta krya på mig (är hemma och är sjuk) och sen göra Ella iordning för dagis.... hoppas hoppas hon håller sig frisk!!! Sen ikväll kommer det Jonas far hit och blir här några dagar.
 
 
Hare fint! ♥

mat

Hej!
 
Härlig ledig dag idag :-)! Det börjar kännas på nu att semestern är inom räckhåll... ca 14 arbetsdagar kvar sen såå. Känns skönt att ha det kvar med tanke på vädret...
 
 
Men nu över till något annat - mat. Ni vet det man måste äta varje dag ;-) Har ni något asbra billigt recept i gömmorna..? Jag tänkte utmana mig själv och matkassan nämligen. Ica har ju billiga veckanmen tyvärr faller alltid hälften av recepten bort för att eh... ja för att de inte faller mig i smaken ;-). Så kom igen ös på med era bästa snabba billiga maträtter. Gärna något som lagas i ugn för att göra det extra krångligt ;-) Jag vet att ni är flera duktiga kockar som läser. Bring it on.
 
Idag däremot spräcker jag matkassan och gör västerbottenpaj med räkor till middag ;-)!
 
 
Tjibbi små cupcakes livar upp ;-)
 
 
Nej nu ska jag ta tag i dagen, ägnar den åt tvättning och plockning och lite mer plockning...
 
 
Ha en fin dag! ♥
 
 
 
Pssst... ni med iphone, hur fan får man av ljudet på påminnelser man lägger in..? Har en stående påminnelse varje dag men även om jag stänger av ljudet så ringer det...? Alltså hjälp NU. Tack ;-) El
 
 
 
 
 

Midsommar

Tjooho, midsommar!! Jag jobbar ju men sen ikväll ska jag njuta gott grillat och god dricka ;-) det är jättefint väder och jag hoppas min lilla älskling har kul, hon har ju redan startat firandet.


Hoppas ni får en fin dag och kväll!


Vår bästa tid är nu!

Hej!
Dagen före midsommarafton :-). Har ni lagt köttet i marinad? Lagt snapsen på kylning? Handlat jordgubbarna..? Våra förberedelser är klara, dvs köttet är lagt i marinad. Vi kör på färdiga påsar med en skvätt öl i varje påse ;-) Det ska tydligen göra susen. Vi ska grilla ytterfilé (tjoocka skivor) och kycklingfilé, mums! Till kycklingen passar garlic-marinaden jättebra!


Jag ska förbereda mig på jobbkväll och sen jobb i fem dagar framöver. Känns sisådär men cash is king eller..? Det brukar dock vara mysig stämning sånna här helger och jag ser framemot lite tok med kollegor.


Nu lite blandade osammanhängande bilder ;-)

Har fått upp en till tavel-list, till kokböcker (och andra inspo-böcker) och annat smått och gott. Ljuslyktorna som hänger köpte jag i Östersund, två jättebra inredningsaffärer på Storgatan. Den ena heter Un interiör och den andra Pigkammaren - den butiken var heaven :-). Där fanns allt jag tycker om.

 

Nya fina vita krukor till köket har inhandlats på Ica?! Passar fint till mina pellisar :-).

 

Plättar i luften - den lever än wooho.

 

Också mammas hjärtegryn :-). Hon fotade sin fot imorse.. Gulliga lilla fossingen.

 

Vet ni? Nu har jag jobbat exakt ett år sen jag var mammaledig. Hur det känns? Helt fantastiskt faktiskt. Jag trodde inte det skulle fungera alls men det gör det! Så skönt att hittat rutiner och att livet helt enkelt klaffar. Det jag sörjer är dom kvällar jag inte får natta Ella men var sak har sin tid. Jag har ju snart fyra veckor av nattande :-). Tre veckor jobb kvar sen stämplar jag ut.

 

Nu ska jag röja undan morgonens frukost och sen köpa en kaffebryggare!!! Wooooho äntligen gott kaffe :-)!!

 

Ha en fin torsdag! ♥


Saker som ligger varmt om hjärtat

Hej!

Idag vill jag hylla alla duktiga mormödrar och speciellt min egen.

Duken jag fick när jag tog studenten. Jag har faktiskt inte använt den, jag törs inte det. Skulle inte förlåta mig själv om det blev en rödvinsfläck eller något ;-) Det är min fina mormor som gjort den.


Den är jag! När den ligger på då är det fest ;-)! Och då kommer Jonas ha haklapp vill jag lova.




Så över till Jonas mormor, hon har köpt en vävstol och frågade om jag ville ha en trasmatta. Ja, självklart ville jag det och gärna i denim ;-)! En vecka senare var den klar, makalöst fin och kommer pryda sin plats väl.




Denna ska jag ha i köket när vi bytt golv och ha en matchande under köksbordet. Detta är kärlek!! Hon har en matta på gång till Ellas rum som om möjligt är ännu finare :-)!!


Jag älskar sånna här hantverk - gjort med hjärta och själ. Jag uppskattar verkligen att få sånna här skatter och vårdar dem ömt :-). Önskar jag var lika duktig men tyvärr där ligger jag i lä..


Nu ska jag återgå till mitt plockande. Ella sover gott ute i vagnen och jag njuter av min lediga dag. Handla det sista till midsommar ska vi göra i eftermiddag sen kan Jonas ta ledigt ;-) Lustigt det där med att gå om varandra men å andra sidan nöter vi inte ut varandra då. Eller!?



Ha en fin lill-lördag! ♥




Movienight

Hej!

Har precis städat hela huset och pyntat med nyköpta blommor. Nu väntar film här, den där svenska Phuket nånting ;-)

Imorn sista lediga dagen sen en lång jobbhelg. Om dagarna kunde gå lite långsammare. Nåväl jag har haft mysiga dagar med Ella iallafall :-)!


Ha en fin kväll!


I som i iPhone

Jag är fjantigt efter men äntligen en iTelefon ;-) det var det fina vita som följde med från Östersund det. En "snabb" sväng på Telia och hundra förmaningstal (till Ella) senare så är den min. Yey materialist javisst!


Imorgon ännu en ledig dag med familjen , guldvärt!!

Nu sooova! Är rätt mör efter gatloppet idag ;-)


Testing testing

Hej!

Sitter i bilen på väg hem från östersund ;-) en trött tjej vi ha med hem. Lite shopping och brorbesök blev det. Och nånting vitt fint!!!


Sommarfredag

Har kanske kärat ner mig i dessa gardiner. Hur fina?!

 

För vi har tagit studenten, fyfan vad vi är bra! Eller nått:-). Ingen student tagen här inte och faktiskt inte varit så delaktig i tumultet, något flak har man sett och någon "glad i hatten"... ;-) Hoppas de nyblivna vuxna har en kul kväll, kanske inte som i Östersund här i Ånge men ändå. Inget rådhus vid tolvslaget t ex, här är det väl mittis som bjuds. Have fun ;-).

 

Fredagkväll och min första lediga dag är snart slut. Har tagit vara på den här dagen bra! Mycket mys med min kära dotter och lite uteliv. Vi har även köpt en liten bänk åt Ella och fixat blommor till bron. Faktiskt första året jag har någon form av sommarblommor ;-). Har liksom alltid runnit ut i sanden förut, men slog till på två amplar i år. Konstaterade snabbt att jag skulle haft fler men två var allt som fanns kvar.

 

Imorgon väntar en utflykt.. Fick förfrågan ikväll och vi kör på :-). Dock ha Ella den beryktande H som lurar...

 

Nu medans mannen kollar på fotboll ska jag städa lite grann och sen hoppa i säng.

 

Ha en fin kväll! ♥

 


Minisemester

En gullhöna från ifjol!

 

Hjälp, vad händer..? Mycke jobb lite blogg får summera läget men nu är jag ledig i sex underbara lååånga dagar! Najsinajs. Då kanske man orkar sista veckorna innan semestern också;-).

 

Har precis gjort en hel-rekond, tvättat håret, rakat benen, skrubbat, tagit bort gammalt nagellack (worst thing ever) och så vidare. Vet inte hur ni funkar men har jag lortigt hår (som jag haft sen i tisdags) fungerar jag inte. Jag h a t a r det! Som sista utväg kör jag torrschampoo men det börjar ju klia så förbannat när man är inne på andra dan med fusktvätt;-). Blev tre omgångar schampoo i duschen kan jag meddela.. Ja nu vet ni allt om mig och mina hårtvättsvanor;-)!

 

Imorgon är det fredag och student här på byn! Woop, woop! Jättekul för alla dom liksom;-) Själv får man väl fira att det är 5 jävla år sen man själv tog studenten! Fem år!! Va, och jag är ju bara 20..? Nåväl ut och kika blir det nog och handla lite blommor och gott i glaset, fira it is!

 

Min karriär som tomatodlare är förresten över. Alla plantor har fått "flytta ut" (= ligger på komposthögen). Det var inte min grej det. Suck och stön be en aftonbön, bättre lycka nästa år ;-)......

 

Dags att kojja nu!

Sov gott! ♥


Long time no see

HEJ!

Här är det dött vill jag lova :-)... Är just nu inne i en grisvecka, dvs jobb sex dagar på raken och jag är bara på den 2:a än så länge. Pjuh! Men sen väntar en veckas ledighet :-).

Det flyter på med både det ena och det andra nu för tiden, jobb, dagis, hosta, snor, pollen, värme, regn, semesterplaner, köksgolv, hallbygge..... it never ends. Vi har väl kommit till ett vägskäl så att säga. Fortsätta eller lägga ner? Vi kör på såklart men behöver vila batterierna. Det hoppas jag vi får göra till helgen. Just nu leker jag och Jonas katt och råtta och när katten är borta dansar råttorna på bordet.. Om ni förstår scenariot. ;-)



Ja iallafall - nu ligger ca 27 kvm ekparkett i vårt vardagsrum... Ja i sin förpackning såklart för det golvet ska ligga i köket! Är det tänkt iallafall ;-) Den dagen vi byter köksgolv har jag drömt om i ca 4 år. Seriöst. Vårt köksgolv är inte bara brunt med medaljonger (!!) det är tvådelat, ena halvan är ett helt annat golv. Nice!! Flott å fint vill jag lova :-).. Nu skare väck!



Nu ska jag rappa på och torka av golven sen kommer Helena!!!! Tokan glömde sin laddare här så bara att komma tillbaka då;-)! Jag klagar inte.


Ja men om ni ser någon håglös människa irra runt ute på byn så stanna gärna och ge mig en kram... eller visa vägen hem :-).


Tjusig va?? Trött mamma unnar sig:-)



Hejs! ♥


RSS 2.0