Härliga höst


En lite mer höstig brokvist.. Men ni ser ju Pelargonen, blommar som aldrig förr.
 
 
Så fint med prydnadskål!
 
 
Gillar denna ljung bäst också :-)
 
Halloj!
Har ni också fixat höstfint ute? Här hade jag inget val, exakt alla blommor är fulla i lus, t om min jättefina vita pelargon och även plättarna i luften!! What :/ Jag som tänkt spara båda. Mina blommor inomhus har också en del inneboende i jorden så tyvärr måste jag köpa nya blommor asap. Ja, tyvärr va ;-). Men nu tänker jag mig suckulenter, typ taklök, echeveria, aloe vera... Gärna tillsammans med hjärtan på tråd :-) Vi får väl se vad det blir för nytt i fönstren! Ska till Sundsvall om några veckor så får väl gå lös på blomsterlandet då.
 
 
Ikväll ska jag på samkväm med några tanter damer från jobbet ;-) Det ska bli himla trevligt och jag ska minsann korka upp en vinare också. Om mitt huvud håller. Imorgon kommer mina föräldrar och blir kvar över helgen, medans jag får starta upp min 6-dagars arbetsvecka! Precis vad jag behöver..........Känner mig sådär härligt mosig, som inför en rejäl förkylning. Halsen är sträv, bihålorna värker.... Ja men ni get the picture.
 
 
Nej nu tror jag bestämt att jag ska ta mig ett uppåttjack......
 
Ha en fin fredag! ♥
 
 
 
 
 

Torsdag

 
En jättejätteliten Ella ♥
 
God morgon,
aaah vilken morgon. Hade det huur varmt som helst under täcket men Ella vill ju helst springa ett maraton på morgonen så bara att slänga det långa benen framför det korta.. Nu morgonkaffe så man vaknar till riktigt ;-) Ett jobbpass väntar men imorgon är jag ledig iallafall!
 
Ikväll ska jag byta gardiner, till höstgardinerna! Det är ju lite svårt att släppa taget om sommaren helt, men sommarblommorna har ju rykt och jag är bara såå less på allt rosa, rött och pastelligt. Nu vill jag ha murrigare färger ;-)
 
 
Jo annars är väl läget som det ska, alla 3 känner sig mer eller mindre förkyld... Får se om det blir något rejält utbrott - går ju en del skojsiga sjukdomar just nu...... (Lena, barnsjukdomar ;-) 
 
 
Imorgon ska jag iallafall på fest med några kollegor, kul!!!
 
 
Ha en fin torsdag! ♥

Smoothies

 
Lite mellis till min sjukling! Smoothie med mango, banan, hallon.... och gojibär on the top :-)!
 
 
Min lilla skeptiker
 
Halloj, ja som ni ser vab idag igen. Men äntligen har hostan "lossnat" och jag tror, peppar, peppar att sprayen för en gångs skull hjälper...! Försöker peta i ungen allt vad nyttigheter vi har hemma, frukt, gojibär, smoothies, juice... Hon är ju sådär intresserad av ny mat och allt som inte är korv-format är ju totalt ointressant. Men skam den som ger sig! Jag tar iallafall en rejäl smoothie för att kvickna till lite :-)
 
Denna vecka bjuder på jobb också en rolig helg! (jobbhelg, ha ha) Jag ska göra höst på riktigt ute också men det får bli någon annan dag. Idag har vi innemys för att bli riktigt friskus för dagis imorn :-)
 
 
Ska försöka rota ihop någon god middag nu,
 
vi hörs! ♥
 
 
 
 
 

Ljung

 
Snart dags att göra höstfint ute...
 
Tjabba,
sitter i soffan efter en lååång dag på stan! Ja vi är en av dom "tokiga" familjerna som köper vinteroverall mitt i sommaren, men tro mig om en månad sinar lagren.... ;-) Det var rabatt i helgen och varje sparad krona är ju bra. Ni vet att klä en liten en, det är dyrt det. Iallafall, det blev en knallrosa variant som vi hoppas håller måttet i vinter. Sen blev det lite mer kläder till Ella, det behövs om vi säger så. Och mamman hittade faktiskt för ovanlighetens skull något jättefint! Jag är nöjd :-) Jag försöker hålla mig ifrån hennes-träsket, såå tråkigt...! Finns ju massa mer affärer, typ;-).

Som vanligt lite Ikea-löpning och ett mysigt besök på Blomsterlandet, sommarblommorna börjar ju sjunga på sista versen så jag köpte lite nya plant och krukor. Imorgon ryker nog sommarblomstren för jag är så less på dem, och en av mina amplar är en mindre zoologisk trädgård, ohyran frodas;-). Jag känner mig redo för hösten på riktigt!! 
 
 
 
Imorn ska vi ha stora röj och rensardagen, jag har förberett J men jag tror han bangar.... som vanligt!!! Men skam den som ger sig. Ella får vara med så gott det går, skruttan har ju hosta igen :/
 
 
Sov så gott! ♥
 

Sensommarmys

 
Lite höstinspiration är alltid kul...
 
 
 
En kurvig och två mörka är ännu bättre!
 
Yepp fredag it is:-)! Startade dagen med en härlig sovmorgon och sen jobb. Efter det mat-mys med älsklingen och sen lite fredagsmyshandling. Ella är ju i Bräcke hon så vi har soffan för oss själva ikväll.
 
Imorgon ska vi till Sundsvall och shoppa som sig bör en lönehelg! Det blir väl vi och alla andra från västernorrland, jiha :-). Behöver massa kläder till Ella, overall, byxor, tröjor... puust! Men så har donnan växt ca 5 cm i sommar också! Skönt ändå att få rensa ur gamla kläder och ersätta med nya ;-). 
 
 
Är rätt nöjd med mitt liv :-). Det fattas en del "saker" men man kan inte få allt... på en gång ;-). Tjollaaahoopp man kommer ju bra långt med en härlig familj! Så skönt att veta att hur jävlig en dag än är så väntar mina två hjärtan hemma oftast glada ♥
 
 
Ha en underbar fredag! ♥
 
 

Höstsnor

 
Ett fynd från Ellos. Kostade nästan gratis och är ju jättemyyyysig ;-).
 
 
Jahapp, så sitter man i soffan med en kokhett unge trykt mot sig. Tittar på Madicken, dricker saft och snyter näsan. Gissa scenariot?! Japp.... VAB it is. Första denna hösttermin och det hann ju gå nästan två veckor innan det bröt ut ;-) Dessa dagisbacilusker verkar ju välta omkull det mesta som kommer i sin väg! Så nu vet ni, hösten ÄR definitivt här!!! Ingen sensommar längre utan bara kall karg höst. Vänj er ;-). Dessutom kommer en snörik och kall vinter efter.
 
 
Dagen idag lär ju flyta på i sakta mak men jag är redan uttråkad... suck suck har inte tid med detta! Den här helgen hade jag en hel del planer och jag har under sommaren förträngt att det kommer en tid då man måste avboka pga sjukdom. Hon höll sig ju frisk i ganska exakt 3 månader i sträck!
Nåja truga med dryck och glass och försöka hålla henne stilla (haha eller hur)....
 
 
Tyvärr är det annan sjukdom inom familjen också men den är mycket mycket värre (värsta faktiskt) än denna. En dag i taget... ♥
 
 
Vi hörs! ♥
 
 
 
 

Vad Helena gör med mig

 
 
Helena borde komma med en varningsskylt - obs! jag ger dig sko-mani.
Yepp så är det :-)!! Ovan två nya fynd, sköna Moheda-toffeln (yes en sko med klack!) och nya höststövar. Nice, really nice indeed :-)! Som vanligt efter Helena-besök trillar det ner nya skor här hemma, väldigt konstigt det där må jag säga.
 
 
Nu är hösten här mina vänner - härligt eller hur?! Jag tycker sannerligen det. Mysigt att få gosa ner sig med en filt och tända massa ljus. Samt shoppa en del dåå ;-).. Men skorna ovan får räcka för ett tag framöver, nu står Ellagumman på tur! Och kanske pappan då...
 
Idag städar jag järnet och äter c-vitaminer i massor, känner av en liten förkylning, även Ella är snorut :/
 
 
Ha en fin onsdag! ♥
 
 

Balders Hage

 
Innan vi for till Göteborg googlade jag heminredningsbutiker och till min lycka såg jag att Balders Hage fanns i just Göteborg :-)!!
 
 
Svärfar visste ju exakt var butiken låg och jag gick in genom dörren som på små moln... vilken hääärlig butik! Dit ska jag igen :-). Den här gången fick det bli en jättefin Maileg kanin till Ella - ni vet Göteborg = kaniner (behöver ju inte vara just lisebergskaninen eller hur?!;-). Hon leker faktiskt jättemycket med den, drar av kläderna och donar.
 
 
Också något till Mamma, finaste äggkopparna från GreenGate. Jag börjar ana att det blir ett samlande...
 
 
Tjopp tjopp idag bjuds det på måndag och en ledig sådan! Skönt att ha avverkat en jobbhelg :-) Jag ska snart utfodra dottern och sen stöka vidare med städning. Byter alla sängkläder i huset idag, och vi har ju faktiskt fyra sängar ;-)... Synd bara på vädret, blir inga vindtorkade sängkläder idag inte.
 
 
Helgen har varit kanon iallafall! Hade ju min bror här lördag till söndag, han hjälpte Jonas snickra vedbod (tjooho snart är alla fula små uthus väck från vår gård) och på kvällen kollade vi på film. Mysssigt med lite syskonhäng :-)!
 
 
Myset fortsätter ikväll för då kommer Helena hit igen ;-))
 
Ha en fin dag! ♥
 
 

Skor och kärlek

 
Nytt skoinköp, denna gång en sko jag faktiskt kan ha ;-) Superfin modell, bohemisk och 70-tal och trä. Precis som jag vill ha det.
 
 
Mys ikväll!
 
 
Halloj,
har precis landat i soffan efter städning och rengöring av mig själv :-). Perfekt fredagkväll med andra ord, rena golv och nytvättat hår.. En liten cider och en gotta-skål ;-). Tyvärr är ju lyckan kort då det väntar jobbhelg för mig men imorgon kommer min bror hit på besök iallafall! Det ska bli jättekul och det blir bara vi vuxna då Ella ska till mormor och morfar :-). Hoppas på fortsatt finväder i helgen så Ella får bada ännu mera, idag hade badpoolen kommit fram på dagis = Lyckligast Ella!!
 
 
Jag har även köpt ett par nya skor ;-) Helena har ju varit här och då hux flux byter vi intressen; jag börjar handla skor och hon handlar ljuslyktor. Ombytta roller :-)
 
 
Nu över till tv'n, ha en fin kväll! ♥
 
Och... ni tar väl er hand om era nära och kära? Livet är skört ♥
 

Slut, slut

 
Mammas pusselgumma. Hon älskar pussel och siffror för tillfället.
 
 
Stor tjej lägger pussel utan knoppar numer ;-)
 
 
Finaste lillhjärtat ♥
 
 
Jaahaa, då var semester 2012 slut. Känns jättejobbigt för jag tycker inte vi hunnit med någonting. Jag blir alltid såhär äckligt ångest-laddad innan jobbet första dagen efter ledighet ;-). Men bara på't igen - det blir ju mer ledighet innan detta år är slut.
 
Men vi har ju hunnit med ett litet nätt stambyte så nu har vi rena fräscha plaströr under hela huset samt nya golvbrunnar. Så fantastiskt härligt! Dessutom kan det "inte"bli stopp i ett plaströr typ, och blir det ändå mot förmodan stopp kan man köra propplösare hejvilt för den förstör inte plast :-)! Bara för att nämna någon av fördelarna. Och vet ni? Våra gamla stammar var sen 44. Det vill säga ca 70 år gamla och de var faktiskt hela överallt (brunnen på gården braka ju därav bytet). Men sen att det gick stammar som ett enda virrvarr under huset är en annan sak. Vi har inte ens hittat igen alla utan pluggat och banat ny väg :-). Det här eländet medförde ju att alla golv i källaren, förutom sovrummet, är totalförstörda. Bl a ett nylagt klinkergolv i hallen.. Men vi bestämde lite hastigt att lägga krut på tvättstugan, så lite flytspackel och sen nytt fräscht klinker :-). Det är klart nu och sen väntar "bara" väggarna men det blir senare det. Golvet var mest akut och har varit hela tiden men nu har jag äntligen lättstädat glansigt härligt golv.
 
 
Dags att göra sig klar för jobb!
 
Ha en fin dag! ♥

Hallontjuv

 
En av kulörerna här fick mina tankar att börja snurra.. Fortsättning följer ;-) (nej det är inte den rosa)
bild från Alcro.se
 
 
Halloj, oj vilken lördag det blev. Har precis satt mig i soffan och pustat ut, vi har haft "hela" familjen här på middag. Jonas föräldrar och syster och Elise såklart. Vi gjorde en tokgod kycklingrätt och såklart efterrätt till det! En vanlig kladdkaka som vi spetsade med hallon från gården, och i vanlig ordning har våra hallonbuskar blivit länsade. Börjar tröttna på de tjuvar som är här varje år!!! Och dessutom "lurar" på oss, vi är ju aldrig hemma när det händer. På sista tiden har vi bara varit iväg korta svängar, känns faktiskt väldigt olustigt att veta att någon stryker omkring på vår gård. Hoppas er saft/sylt/marmelad jäser!!!!!
 
 
 

Nu blir det lördagsmys, en cider och fortsätta läsa bok! Jonas är i källaren för fogning av golvet så vi kan börja tvätta hemma igen. 
 
Tjingeling! ♥
 
 
 
 
 
 
 

fredagskväll

 
Mammas lilla chipstjej ♥ hon älskar dom där chips-hjärtana och igår mulåt hon ett gäng ;-) Avslutade med lite choklad sen lite mer chips. Så får det vara de sista dagarna på semestern.
 
 
Idag har Jonas snickrat lite mer på vår kommande vedbod och nu är han i källaren för lite plattsättning. Vi kaklar ju golvet i tvättstugan. I vårt hus går man aldrig göralös, tyvärr ;-). Har en "liten" lista med det som "borde" hinnas med före julen. Har en dröm att få fira julafton hemma och då vill jag ha allt någorlunda klart. (Läs det som vi har material hemma till. T ex köksgolv, hallen och lite annat tidskrävande småstök.) Kanske, kanske ;-).
 
Jag har också arbetat ikväll, har handskats med eldrivna vapen maskiner! Har satt upp en gardinvajer helt sjääälv, . Ensam är stark och jag får nog börja lära mig, Jonas hinner ju tyvärr inte vara på två ställen. Slå in spik kan jag sen länge men att skruva med skruvdragare är lite bökigare det.
 
 
Imorgon är det lördag och jobbångesten börjar smyga sig på.... Men jag tänkte hinna med att städa och byta alla gardiner samt tvätta sängkläder (hur man nu gör det utan tvättmaskin ;-))... Eller bara ta det lugnt, man vet aldrig.
 
Nu sista boken av Kepler - tips, tips! Ruskigt bra böcker, så bra att jag drömmer mardrömmar......
 
 
Ha en fin kväll! ♥
 

När shopping är som bäst

 
Indiska har ju megarea nu, och när mina ögon fick syn på denna lilla rosa skapelse fick den följa med hem. Har flyttat runt den här hemma och inte funnit rätta platsen men med det löjligt låga priset kunde jag inte låta bli. Passar väl alltid någonstans...?
 
 
Små fat till tapas, smycken, blockljus...
 
 
Till höstens te-mys:-)!
Jag vet att det är mycket fokus på shopping, men det gäller att passa på nu. Jag menar, jag betalade inte ens 100 kr för allt sammanlagt. Det mina vänner, kallar jag kap ;-) Och hundra kronor är ju inte mycket.. Knappt början på en miljon.
 
 
Uggghh, idag fick vi sovmorgon efter en trevlig kväll/natt! Jag blev dock aptrött där på slutet och trodde aldrig jag skulle orka gå hem. Men jag hade bra flyt under galoscherna var såklart tokpigg när vi kom hem. Nåja, några kapitel i spännande boken och sen zzzzova :-). Men vilket höstväder det var inatt, det går fort nu. Men hoppas på några högtryck till för de finns ju dem som har semester ett tag till.
 
 
Jag och Ella har myst till Tingeling-filmen nu ikväll och ätit en del godis... Majgad vad ungen åt choklad alltså. Men ibland får man det även fast man är liten. Jag är ingen Anna Skipper mot vår dotter och är väl kanske lite för givmild med det hon vill ha... Fast godis blir det ju bara en kväll i veckan. Oftast ;-).
 
 
Nu ska jag putsa ett fönster och sen påbörja en ny bok, tjooohoo! Semester är det ju i några dagar till...
 
Ha en fin kväll! ♥
 
 
 
 

Lill-lördag

 
Fru Mårbacka, trevlig dam det måste jag säga. Jag köpte ju en stor och fin planta tidigt i våras, den har jag nu tagit flera sticklingar av och fått fler fina mårbackor :-). Bara att knipsa av vid en förgrening och stoppa ner i ny kruka med jord. Den på bilden är en stickling, bra och billigt att kunna föröka sina blommor.
 
 
Tjoohoo, nu njuter jag av lugnet här hemma..! Ella har åkt till farmor och Jonas har åkt och snickrat någonstans. Jag förbereder mig inför kvällen ;-)! Ska bli såå kul med middag hos vänner, det var länge sen. Om vi har tur får vi kanske äta på vännernas maffiga soldäck, det borde väl vara klart vid det här laget...? :-) 
 
 
Jag ska fundera ut kvällens outfit men tyvärr blir nog skorna hemma. De är för små. Bara att inse, men trägen vinner.. På med blöta raggisar sen ska de nog sitta bättre. Vet ni igår dammsög och torkade jag golven i skorna, kände mig såå fin! Jonas tyckte jag var löjlig... hmmmf.
 
 
Nej nu ska jag läsa lite medans jag kan ;-)
 
Hoppas ni får en trevlig kväll! ♥
 
 
 
 

Shoes

 
 
 
Ja idag blev det ju en tripp till stan igen, för att köpa klinker till tvättstugan. Självklart hann jag med några andra affärer ;-)! Vi var in på Eurosko en snabbis för Ella behövde nya skorpå stört, döm om min förvåning när mina "drömskor" fanns på bordet med 70 % rabatt!! Sista paret och min storlek, ment to be? Så är det ju, ingen tvekan om saken. Sköna, härliga clogs eller träskor som det heter på ren svenska - underbart 70-taliga skor. Jag tycker dem är dödsnygga, vad tycker ni? Tyvärr "lite" (läs mycket) trång men i övrigt ruskigt sköna och lätta att gå i trots liten klack. Ja, liten och liten... Jonas blev ett huvud kortare helt plötsligt ;-).
 
 
Jag inviger dom nog imorgon för då är vi bortbjudna på middag! (eller tvångsinbjudna ;-))
 
 
Jonas har gått lös på tvättstugan nu och jag ska städa sen sjunka ner i soffan med min bok som jag inte kan släppa ;-).
 
Ha en fin kväll! ♥

Granit

 
 
En av alla butiker jag ville in på i Göteborg var Granit. Har aldrig lyckats "pricka in" någon sådan och svärfar hade ju stenkoll var den fanns, tur det. Jag gick inte tomhänt därifrån (ville ha mycket men tyvärr för otympligt att ta med hem), en liten penna fick följa med, den funkar på glas, konservburkar, griffeltavlor... bara att tvätta bort med vatten när man lessnat :-)! Kul grej. Ångrar att jag inte köpte den svarta också... Misstänker att de lär dröja innan jag sätter min fot på en Granit-butik igen, den närmaste finns nämligen i Uppsala. Men kul med lite nya ställen att shoppa på och tro mig - jag fick besöka flera guldkorn!! Om man struntar i Femmanhuset och folkmassorna så hittar man sååå mycket roligare butiker och det lite mer unika. Det blir definivit fler resor till Göteborg för mer shopping, men då med hel väska och mätta magar ;-). Samt mer öl-stopp för herrarna.
 
 
Här regnar det ikväll och är kolsvart ute brr... Höst?! Nej det vägrar vi ett tag till tycker jag. Imorgon en ny dag och ny vecka, vi får väl se vad den bjuder på.
 
 
Nu ska jag läsa en bok!!Semestergöra :-D!
Hade så fint! ♥
 
 
 
 
 
 

Borta bra...

 
Ett av alla fynd...
 
Hej!
Precis hemkommen och gud så skönt att få ligga i min soffa, sova i min säng osv. Vi har hunnit med ca 20 timmar tåg (no kidding), race på Stockholm Central, gatlopp, shopping, god mat, drinkar och en massa mer. Göteborg alltså, the place to be!! Speciellt med en svärfar som kan alla gator + affärer(nää jag shoppar aldrig, nä eller hur?!?). Jag har bara nämnt de affärer jag vill förbi och vips har vi stått utanför, amazing :-)! Ja som ni förstår blev det en hel del shoppingdå vädret inte var jättebra och Ella är ju lite för liten för det mesta (men att åka vagn klarar hon ju). Strosa på stan hör ju semester till!
 
 
Ja allt har inte varit bra, imorse när vi skulle åka bussen ner till centralen (svärfar bor på Hissingen, jättemysigt område faktiskt) råkade jag tappa vår rullväska i golvet. Och det där draghandtaget gick sönder... Så Jonas fick bära vår jättejättetunga väska :-( På Stockholm Central fick vi dessutom löpa som gaseller mellan 10 spår också, stackars stackars! Har faktiskt dåligt samvete för det. Vi hade överlag asmycket packning, att resa med barn.... är ingen lätt match :-) Helst ska man ju ha koll på ungen, alla väskor och gärna sig själv också. Men allt har gått bra (förutom en skada :/). Tågresan med Ella var ju intressant.. Men vi kom ju ner och hem även fast hon var sjuukt uttråkad och vägrade sova och skrek och ja.. Vi var "den" jobbiga familjen;-)!! Bjur på det - alla har vi ju varit små.
 
 
Ikväll blir det OS och lite pyttinuttigulligull :-). Än är det ju semester!
 
 
Trevlig kväll! ♥
 

Göteborg

Hallå! Är i Skövde nu, majgad att vi tagit oss så långt ändå ;-)!! Lillfröken sover äntligen och jag planerar shopping, vilka butiker ligger vart osv ;-) Förhoppningsvis möter svärfar upp oss i götet, för packning de har vi massor av. Herregud. Är framme om en timme ungefär. Härliga Göteborg!!! Blir spännande att se hur Sven bor också. Vi hörs igen till helgen, nu ska vi ha semester :-)!!


RSS 2.0